Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Architektka Mia se před světem s nasazením všech sil snaží ukrýt své ošklivé tajemství. Zástupkyně pojišťovny Shazia mezitím sbírá vzpomínky svědků na nedalekou nehodu. (Netflix)

Recenze (98)

Gelaos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zřejmě nejtemnější epizoda. Crocodile se zaměřuje výhradně na psychologii vraha, technologie (digitální čtení vzpomínek, v upravené podobě převzatá z The Entire History of You) tu nemá žádný význam. Epizodu zachraňuje pochmurná severská atmosféra, temný soundtrack a pěkné kamerové kompozice dokreslené úchvatnou islandskou scenérií. ()

Stružák 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavá krátká detektivka, které škodí snad jenom DOST lineární děj. Není tu absolutně žádná snaha o nějaký dramatický zvrat nebo překvapení. Zkrátka všechno dopadlo tak, jak mělo. Ale ten samotnej závěr mě pobavil. Crododile asi není epizodou, kterou bych si měl nějak zvlášť pamatovat, ale už pro tu sympatickou atmosféru si ji rád pustím znova. ()

Reklama

MegaBite 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě je tenhle díl tak v top 3 nejhorších dílů celého seriálu. Většinou člověk u tohoto seriálu čeká nějakou epickou zápletku nebo nečekaný zvrat v ději. Ale tady? Nic z toho, prostě díl o 2 vrazích a pojišťovákovi. Klišé s autem, které nejde nastartovat, tomu také moc nepomohlo. 60 %, což je na Black mirror dost slabota. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokračujeme v mírně futuristických příbězích, které překvapují jak stylem vyprávění, tak myšlenkou i pointou. Každý máme nějaké to tajemství. Někdo byl nevěrný, jiný vzal kolegovi stovku z peněženky. Úspěšná architektka Andrea Riseborough se snažila vytěsnit to své. Závažnější. Dlouhé roky se jí to dařilo, ovšem součást tehdejšího nešťastného konání začalo hlodat svědomí. A po letech tak naši hrdinku bývalý přítel navštíví. Jeden zločin se tak stane uvnitř hotelového pokoje, spíš nešťastná nehoda pak nadohled v ulici. Sběr vzpomínek svědků bude mít pro několik postav fatální důsledky. Celé je to zabalené do chladného severského noiru, zápletka je fajn, vyústění šokující, ale krapet nevěrohodné. Jak asi korunního svědka - morče (a kdo ví, zda nevidí jen třeba na metr) donutili, aby si vzpomnělo na danou pasáž? 70% ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Párty, nehoda, ďalší incident a následné správanie sa tej postavy sú scény, na ktoré sa nezabúda, aj keď v rukách niekoho s väčším perfekcionizmom by boli samozrejme kultovejšie. Ale následné nudné vyšetrovanie, ktoré nemá postavu, s ktorou by Vás vyšetrovanie bavilo, je defektom príbehu, lebo viete, ku čomu dôjde a tá predvídateľnosť už nie je ničím napravená ani ozvláštnená, len znižuje hodnotu zážitku. Krvi až-až, čo nevadí, len depresia v rámci technologického posunu nebola využitá ako spúšťač depresie alebo úchylky postavy, ani správania sa postavy. Tentoraz by nová technológia (tu prezentovaná len pozitívne ako pomocník ľudí na odhaľovanie pravdy) pokojne mohla byť z príbehu vynechaná a nahradená niečím iným, napr. normálnym svedectvom a v príbehu by ste rozdiel nepoznali. Ale silných 60%. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (14)

  • V tejto epizóde môžeme počuť pieseň od americkej speváčky Irma Thomas s názvom "Anyone Who Knows What Love Is", ktorá sa už predtým vyskytla v niekoľkých epizódach. (QooBo)
  • Táto epizóda sa odohrávala na Islande. Až do roku 1968 jazdili Islanďania na ľavej strane cesty ako Briti a Íri. (Arsenal83)
  • Nákladné auto na pizzu v tejto epizóde bolo vidieť aj pri rozvoze pizze v USS Callister (2017). (Arsenal83)

Reklama

Reklama