Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Architektka Mia se před světem s nasazením všech sil snaží ukrýt své ošklivé tajemství. Zástupkyně pojišťovny Shazia mezitím sbírá vzpomínky svědků na nedalekou nehodu. (Netflix)

Recenze (98)

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden moment, který trvá pár vteřin, může rozhodnout o celém životě. Epizoda byla hrozně utahaná, rozvláčná a tím nejjednodušším způsobem přímočará. Zásluhy patří jednotlivých scénám, kdy vidíte, jaké řešení musí hlavní postava vybrat a jak to provede. Děsivá rozhodnutí jsou vytvořená v pár chvilkách a nejvíce vám utkví v paměti, jak civilně a až hrůzně realisticky byla zahrána. Jde ale jen o pár střípků, které se vám vryjí pod kůži, valná většina vás nebude zajímat a rychle je zapomenete. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nízké hodnocení této epizody možná odráží skutečnost, že tentokrát nejde o negativní vliv technologií, ale spíš mrazivou kriminálku. Technologie je tady spouštěčem událostí, které bych v případě subtilní blondýnky moc nečekal, ale funguje to. Ovšem, pokud by tvůrci vyměnili postavu Mii za muže, bylo by to uvěřitelnější. Ale to není ani výtka, jako spíš poznámka pod čarou. Jinak je to napsané chytře, úsporně a severské prostředí tomu příběhu náramně sluší. Jako bychom sledovali norskou detektivku. Je to pomalejší, ale hutné a v závěru mi to s emocemi zacvičilo i přesto, že mi byly všechny postavy, tak trochu jedno. Precizně opracovaný kus ledu. ()

Reklama

hypnos11 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V této epizodě se s tím tvůrci nepárali. Pokud v některých epizodách třetí série (San Junipero, Nenávist národa, USS Callister) více či méně hráli na optimističtější strunu, tady k veselí není žádný důvod. Temné jako hvozd v Karpatech. Zakončení silně na efekt, poněkud nelogické, přesto téměř dokonalé. Kvaltiní hudba, skvělá Andrea Riseborough, vynikjící režie Johna Hillcoata. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Človek začne mať pocit, že táto časť je o valiacej sa snehovej guli z kopca, čím aj je, ale záverečným dvojtwistom to u mňa tvorcovia zase vyhrali. Na prvý pohľad vynález, ktorý môže ľudstvu iba pomôcť, ale cesty božie sú samozrejme nevyspytateľné, čo je tu snáď ešte dôležitejšie, ako ono násilie plodiace len ďalšie násilie. ()

Endurion 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi první vyloženě nedobrá epizoda Černého zrcadla. Jedna logická díra za druhou, půlku epizody sledujeme nějakou nudnou pojišťovačku a jenom čekáme, až se obě linky konečně setkají. Místo budování atmosféry se tu režie spoléhá na shock value násilí. K tomu všemu se Velká Británie nějak záhadně přestěhovala na Island a nikomu to nepřijde divné. A vlastně ani ta islandská krajina tu není pořádně podojená, abych mohl ocenit aspoň ji... tohle se prostě nepovedlo. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (14)

  • Hlavná rola bola pôvodne napísaná pre muža, až kým neprišla Andrea Riseborough a pred producentmi neprečítala jednu z častí epizódy, čím ich presvedčila, aby z hlavnej postavy urobili ženu. (Arsenal83)
  • Epizoda se natáčela na Islandu. (Milan25)

Reklama

Reklama