Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 4 (2017) (série)


DJ na odstřel (S04E04)

(epizoda)
  • Velká Británie Hang the DJ

VOD (1)

Obsahy(1)

Frank a Amy se potkali přes seznamovací program, který každému vztahu přidělí datum expirace. Teď ale začínají pochybovat o logice celého systému. (Netflix)

Recenze (102)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Jedna z nejluxusnějších epizod tohoto seriálu. Dokonce jsem ji odpustil, že jako jedna (snad ze tří celkem) končí velice příjemným happyendem. Mám pocit, že se zde vydařilo úplně všechno. Od sympatického obsazení, přes naprosto geniální nápad, až po velice příjemný humor. Závěr mě naprosto připravil o jakákoli slova a jen jsem s úžasem zíral. Takovou aplikaci bych se teda nechal rozhodně líbit, i když by si 1000 mých virtuálních otisků prošlo kybernetickým vztahovým peklem. Jen když si na tento díl vzpomenu, tak mám husí kůži. Božský díl. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak se zdá, že po ohlasech na třetí sérii, kdy bylo téměř unisono velebeno San Junipero (k čemuž jsem se rád přidal), se Charlie Brooker rozhodl, že optimisticky laděná epizoda musí být i v sezóně čtvrté. Proti tomu rámcově nic nemám, ale proti San Juniperu je Hang the DJ o třídu slabším příspěvkem. Nápad relativně fajn, ale celé je to spíš taková lehká zábava, než že by to člověkem jakkoli emočně pohnulo. Závěrečné rozuzlení příjemné, ale pro mě osobně nepřekvapující. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V mnohovesmíru musí existovat realita, kde je Black Mirror projektem Richarda Curtise namísto Charlieho Brookera. Čímž pádem tato epizoda patří do zcela jiné reality/vesmíru. Což ji však na kvalitách, humoru, nápadu, (rozto)milosti i emocionálním dopadu pranic neubírá. Spíše naopak. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Mindfuck hodinka na téma randících appek a hledání "the one", která v určitou chvíli solidně vyděsí obzvlášť lidi, co jsou single. Nicméně je to tak příjemně jednoduše podaný, že se tomu prakticky nedá nic vytknout, herečka v hlavní roli je navíc neuvěřitelně sladká a ten konec je jako vytaženej z Matrixu, jinými slovy za mě paráda. Na to, že Black Mirror nesleduji (a ani po tomhle mě ten zbytek neláká) a vlastně jsem se jenom na základě nesmyslných detailů dvakrát impulzivně rozhodl určitou epizodu prubnout (tohle je ta druhá), mám až nečekaně vysokou match compatibility. Dokonce ještě o kus lepší než 99,8 %. ()

H34D 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Aaa jsme zpět. Naprosto brilantní sci-fi povídka, která děsivým způsobem poukazuje na dnešní metody seznamování a vůbec lidské přemýšlení při seznamování. Epizoda je nejen ve všech aspektech zajímavá, ale nabízí ještě krásnou katarzi, která zahřeje u srdíčka. :) 9/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sešup kvality scénářů ve čtvrté řadě je pro mě nepochopitelný. Minulé sezóny stály na silných konceptech, které sice nebyly moc zajímavě rozvedené, ale jejich atraktivita tu epizodu většinou utáhla - čtvrtá série je najednou plná banálních a průhledných storek. Tady jsem furt čekal, kdy přijde nějaká zatáčka, která to vyvede z té nekonečné rovinky - a ono ne. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kolik jim systém vyměřil? Kdy se ohlásí doba zániku? Budou to tři roky nebo jen pár hodin? Času dostali pramálo, ale oba cítili, že to tam prostě je. Brzy tak začali pochybovat o logice celého systému. Veskrze obyčejné, ale stejně jako epizoda předchozí série San Junipero milé a intenzivní, stejně jako pouto, které mezi ústřední dvojicí vzniklo. Pouto, které chtě nechtě omezují okolní zákony. Hlavní dvojice si ohromně sedla, ona (Georgina Campbell) absolutně rozkošná. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nesmierne originálna “Love Story”, berúca si na paškál, hľadania celoživotného, ideálneho partnera. Ja len osobne dúfam, že niečo obdobné v budúcnosti nehrozí, lebo tento príbeh je v danej podobe vyobrazenia, doslova “hororom” na počkanie. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát tu máme kromě sci-fi nápadu žánr romantický a je to velmi solidní díl. Zařadil bych ho k lehčímu nadprůměru. Géniové z Novy by jistě souhlasili, že ideálního partnera lze vědecky nalézt. :D 75% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pěkně se na to kouká, to jo, akorát že veškerý zásluhy jdou za slečnou Džordžínou, a ne za příběhem. Ten mi naopak přijde snad nejslabší ze všech dosavadních epizod. Sice je fajn ten optimismus na konci, ale síla námětu žádná a pointa překvapující asi jako že včera byl pátek a dneska je sobota. Spousta z nás takhle prožila střední i vysokou a žádná extra věda v tom teda nebyla... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spočiatku sa zdá, že táto časť má jasne stanovenú dejovú trajektóriu, ale tvorcovia si na nás opäť vymysleli dva "super" zvraty a pozadím pre predstavenie ďalšej potenciálnej technológie budúcnosti je tu skutočne vydarená romantika. Respektíve pozadím pre túto romantiku je tá technologická vymoženosť. Pre ženské publikum možno tá najdôležitejšia časť celého seriálu a všetkých sérií. Osobne mám dojem, že ma BM preto tak zaujal a ešte nesklamal, že som kedysi vyrastal na poviedkach Asimova alebo aj Dicka a napríklad HTDJ mi jednu pripomenula, ale nie až tak témou, ako skôr dávkovaním informácií a záverečným zvratom. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zaujímavý nápad a ešte zaujímavejšie vyústenie. Ísť poslušne so systémom, alebo sa odvážiť postaviť vopred navrhnutej linke, čo je lepšie? Jedna z epizód, ktorá v sebe nemá až také veľké znepokojenie ani katastrofu, dokonca má pozitívnu konotáciu. ()

Reklama

Reklama