Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 4 (2017) (série)


DJ na odstřel (S04E04)

(epizoda)
  • Velká Británie Hang the DJ

VOD (1)

Obsahy(1)

Frank a Amy se potkali přes seznamovací program, který každému vztahu přidělí datum expirace. Teď ale začínají pochybovat o logice celého systému. (Netflix)

Recenze (102)

Helmutek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle byla víc než příjemná romantická záležitost, která se na konci vyhoupla v přímo parádní romantickou záležitost. Mělo to nápad, gradaci, promyšlenou pointu... co víc si přát. A dobrý herce! - nejen ty dva hlavní, ale vlastně i všechny ty epizodní roličky včetně tý hnusný, zapšklý a vyschlý tresky, se kterou Frank strávil ten rok - ta mi byla tak nádherně odporná a ten jejich radšizezaduaťtěnemusimčichat-vztah tak úžasně bizarní, až jsem si to fakt užíval. A ten konec, ve kterym se tvůrci krásně a s lehkostí vypořádaj se všema těma věcma, u kterejch člověka předtim mohly napadat různý výhrady, který mohly působit zkratkovitě nebo zjednodušeně - takovej konec tomu prostě nasadil jenom korunu. A hned jsem tomu schopnej odpustit i tu mírnou hru na efekt‎ posledních minut - úplně poslední scéna totiž, ta už z "reálnýho života", ta to všechno vykompenzuje (a tady klidně uznám, že jsem změkčilá bábovka). ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Frank a Amy sú dvaja mladý ľudia, ktorých spojí coach - zoznamka, ktorá ľuďom hľadá ideálnych partnerov a určuje im aj čas ktorý spolu strávia. Potom ako im ich spoločný čas uplynie ich to stále ťahá k sebe. Na môj vkus príliš romantická epizóda síce s dobrým záverom ale inak bieda. A to v dnešnej dobe naozaj ľudia hľadajú vzťah na zoznamkách... ()

Reklama

patmull 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Souhlasím s J*A*S*M. Tohle mělo být „něco jako San Jupinero“ této řady, ale nepovedlo se to tak dobře. Fenomén aplikací pro rande je samozřejmě pro tvůrce dosti zajímavý a úplně se to nabízelo, ale nemyslím si, že by z něj tvůrci vyždímali úplně to, co mohli. Celé to totiž myslím spadlo dolů na jedné věci. Jednak samozřejmě celkový příběh i prostředí jsou daleko slabší, ale HLAVNĚ! U San Jupinero byl překvapivý konec v tom, že virtuální realita může mít ve skutečnosti velice pozitivní dopady (i když se o ní mluví většinou negativně). U Hang the DJ, když už tenhle stejný konec vidíme podruhé, není to překvapivé a ztratí to punc toho unikátního momentu, kdy epizoda Black Mirror skončí happy endem. V epizodě se vyskytly i některé logické chybky, které San jupinero neobsahuje (nebo alespoň ne tolik a nebo tak výrazných) a také až moc otravně divákovi napovídá, že je to celé simulace, takže už to silně tuší, nebo skoro jistě ví, ještě před samotným koncem epizody. *Proč zrovna čtyři odrazy kamenem, to programátoři naprogramovali tak neuvěřitelně složitý svět, ale nedomysleli počet odrazů kamene od vody? A co vlastně ten konec? V systému Frank a Amy uspějí, protože rebelují proti systému, ale v reálném svět naopak systém poslechnou!? ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kolik jim systém vyměřil? Kdy se ohlásí doba zániku? Budou to tři roky nebo jen pár hodin? Času dostali pramálo, ale oba cítili, že to tam prostě je. Brzy tak začali pochybovat o logice celého systému. Veskrze obyčejné, ale stejně jako epizoda předchozí série San Junipero milé a intenzivní, stejně jako pouto, které mezi ústřední dvojicí vzniklo. Pouto, které chtě nechtě omezují okolní zákony. Hlavní dvojice si ohromně sedla, ona (Georgina Campbell) absolutně rozkošná. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Milá, ale předvidatelná hříčka, ve které vlastně systém simuluje to, čím si všichni ve vztazích procházíme. Každý partner, každá minuta s ním, nás zásobují zkušenostmi. Podle nich tříbíme své preference i postoje, ale nakonec musíme stejně přijmout fakt...že se musíme přizpůsobit i my. Někdy to uvědomění, že vlastně nehledáme někoho konkrétního, ale že jde spíš o to, najít v sobě manuál pro soužití, zabere moc času. Takže odháníme i ty, na které  jen nejsme připraveni. Proto by byl takový systém, úžasně přínosný. Ušetřil by mnoho bolesti a udělal z rozvodových právníků nezaměstnané. Ale bez osobního prožitku, zkušenost nezískáte a to je důvod, proč taková aplikace nemůže fungovat. I když jsou postavy sympatické a celé je to líbivé, je tato epizoda obsahově míň kvalitní, než ta předchozí, studená. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (4)

  • V poslední scéně a při závěrečných titulcích můžeme slyšet skladbu „Panic“ od skupiny The Smiths (v refrénu se zpívá „Hang the DJ“). (ChandlerBing)

Reklama

Reklama