Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 4 (2017) (série)


Železná vůle (S04E05)

(epizoda)
  • Velká Británie Metalhead

VOD (1)

Parta lidí se vydává hledat zásoby do opuštěného skladu. Když narazí na nelítostného nepřítele, jsou nuceni pustit se na úprk bezútěšnou pustinou. Jde jim totiž o život. (Netflix)

Recenze (131)

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trojica preživších sa po apokalypse vyberá na výpravu za potravinami a liekom pre ich kamaráta. V sklade si však nevšimnú strážneho psa...Jedna z najlepších epizód seriálu Black Mirror (pochopiteľne ohodnotená na čsfd pubertálnymi deťmi ako najslabšia) si svoju úroveň získala najmä čiernobielým spracovaním a ťaživou atmosférou nejasného osudu ľudstva a veľa necháva na predstavivosti samotného diváka. Vynikajúco zvolené prostredie, skvelá kamera a dych berúca hudba vytvorili surrealistický survival príbeh ťažiaci s detailných záberov a drobných rozhodnutí s výnimočným záverom. A, samozrejme že je prirodzené že epizóda o tom ako mobil určuje ľuďom ako randiť s dvoma smiešnymi hláškami má u tunajšej väčšiny vyššie hodnotenie o 30%, veď tam netreba vnímať... ()

StrixCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stylově natočená "temnota pro temnotu", která se bohužel neobejde bez klasického klišé, kdy záporák na začátku předvede schopnosti, proti kterým by hlavní hrdinové neměli sebemenší šanci, ale v průběhu epizody je nahodile "zapomíná", respektive nevyužívá dostatečně efektivně (nebo naopak "ožije" v situaci, kdy to nedává žádný smysl), aby bylo možné odvyprávět nedomyšlený děj... Bez těchto scénáristických berliček by tento díl skončil po prvních deseti minutách (a možná by to tak bylo lepší). ()

Reklama

MFloyd 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je určitě zklamání, pokud by to nebylo black mirror, řeknu si fajn survival s celkem vypjatými scénami. Bohužel je to black mirror a když nedostanete alespoň nějaký mindfuck, konečné rozuzlení, z jakého důvodu se to či ono děje, tak jste samozřejmě zklamaní. Já bych to do úplných pekel neposlal, ale určitě jde o nejslabší díl seriálu. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejstylovější epizoda celé série; a to zdaleka nejen díky sednoucí čarukrásné černobílé stylizaci. Čtvrtá série má všeobecně problém s až příliš přímočarými epizodami. O této to platí dvojnásob. Tedy až na detail, že u ní nejde o výtku. Krátké, přímočaré, úderné, napínavé, žánrově pokleslé a v "nic nevyjevení" znepokojivě mrazivé. A z tohohle virálního videa (a jemu podobných) je rázem jedna z nejděsivějších vizí blízké budoucnosti... They're coming! ()

pekarekoto 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čítam kritiku. Ako sa Black Mirror začína opakovať. Ako sú témy podobné. Ako neprichádza s ničím novým. Potom nám Black Mirror naserviruje jeden z najosobitejších dielov, Metalhead, s monochromatickými farbami. Minimalistický, napínavý a mimoriadne kvalitne a umelecky natočený. Časť s domom do ktorého sa dostane robotický pes, šplechnutie farby, nôž rýpajúci do steny a záver so štartovaním auta... Znepokojivé husle. Celá tá beznádej, zúfalstvo, strach... Špičkový herecký výkon hlavnej postavy... Výsledok? 59%! Takmer samá kritika. Podla mna sa jedná o jeden z najlepších dielov seriálu vôbec. Proste top! ()

Galerie (2)

Zajímavosti (12)

  • Táto epizóda má najnižší počet živých ľudských postáv zo všetkých epizód seriálu. (Arsenal83)
  • Prvá epizóda seriálu natočená na čiernobiely film. (Fugito)
  • Táto epizóda je čiernobiela, pretože najdôležitejšou „rasou“ na Zemi sú teraz v tomto postapokalyptickom scenári psy, ktoré majú byť farboslepé. Toto je však bežný omyl. Psy vidia farby, len ich vidia tlmene. (Arsenal83)

Reklama

Reklama