Reklama

Reklama

VOD (1)

Na prašném úseku dálnice narazí turistka na muzeum, které vystavuje vzácné kriminální artefakty – a zneklidňující hlavní atrakci. (Netflix)

Recenze (89)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tři příběhy v jednom, aneb antologie v rámci antologie. Kurátor v muzeu kriminálních kuriozit (vystavené předměty jsou pomrknutím na některé předchozí epizody) provádí osamělou návštěvnici a vypráví příběhy spjaté s vystavenými předměty. Žánrový velemix, který kombinuje horor, komedii, smutné drama, revenge film, grotesku, romanťárnu a já nevím co ještě. Jako nebudu lhát, úplně soudržný dojem jsem z toho neměl. Jednotlivé příběhy jsou nicméně dobré, všechny drží nad vodou zajímavý nápad. Boužel je imho taky všechny spojuje to, že by byly ještě lepší, kdyby každému z nich byla vyhrazena plocha samostatné epizody. Takhle je to takové hrc prc, s postavami se nedá pořádně seznámit, což zabraňuje možnosti skutečného diváckého prožitku těch smutných / děsivých osudů. A minimálně při prvním a druhém příběhu mě ten odlehčený voiceover vypravěče vyloženě vytrhával z děje. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slovutná klasika horrorové povídky Jacobsova Opičí tlapka jako základ konceptu doposud nejvíce „The Twilight Zone like“ epizody. Pokud chcete jako tvůrce mít záměrně sebeparodický díl, kde doženete veškeré trademarky své série ad absurdum, tak to už musíte být velcí scenárističtí kabrňáci s nemalou mírou sebereflexe. Opakovaně výtečně tyto epizody zvládaly svého času snad jedině Akta X. Black Museum na tenké linii „uvědomělá sebeparodie-nechtěná směšnost“ ne vždy v rámci dlouhé stopáže balancuje zcela jistě, ale ani jednou do sfér směšnosti nespadne. Naštěstí. Jinak platí, že obdobně jako v případě White Christmas, je tu příliš nesourodých motivů splácaných najednou. A finální „jakože osudový“ spojující prvek sice funguje, ale zase ne natolik, aby tento pocit přebil. Přesto solidní pulpově zábavná povídka o mnoha mikropovídkách, která drží pohromadě především díky charismatické slizkosti Douglase Hodge. ()

H34D 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podobně jako u Arkangel jsem zde cítil, že scenáristé se inspirovali hlavně sami sebou - v prvé řadě opět nejlepším dílem White Christmas, poté pár nápadů z dalších dílů, zejména Playtest. Ačkoli jsem místy cítil drobnou kostrbatost, ve výsledku do sebe vše zapadlo krásně a děsivně. Takže opět jeden z nejpůsobivějších dílů, na který jistě budete myslet i následující večery po projekci. 9/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V předchozích sériích by šlo o hodně špatnou epizodu, ale vzhledem k tomu, jak tristní je celá čtvrtá řada, je nakonec tahle skupina přiblblých táborových historek ještě docela dobrá. ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z nejlepších povídek žánru (filosofická scifi, spec-fiction), které jsem zatím měla tu čest překládat, byla rozhodně světově oceněná Ledová nevěsta od Willa McIntoshe (publikováno v XB-1) a tohle téma je v ní rozpracované do strhujícího a doslova mrazivého příběhu. Díky Black Mirror (zdaleka nejen) za tak výtečný tribute tomuhle nápadu! *~ ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Každé muzeum má nějaký svůj tahák. Tohle kdesi v poušti vystavuje vzácné kriminální artefakty, ale mezi nimi je něco speciálního. Přesvědčit se o tom přijela i jedna osamělá turistka. Námět je načrtnutý ve stylu White Christmas, tedy víc příběhů, které spojuje nejen skličující atmosféra. Některé z těchhle tří by rozhodně utáhly vlastní epizodu, všechny drží nad vodou zajímavý nápad. Nakonec místy až groteskní díl s mnoha žánrovými úskoky, celkově palec nahoru. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Originalitu v prípade epizód tohto seriálu, hádam nemá ani zmysel spomínať. Fakt klobúk dolu pred fantáziou rôznych tvorcov. Tri antológie splynú v jeden príbeh s “prekvapivým” záverom. Nemá to až také grády, no vďaka nápadu sa opätovne jedná o lepší priemer. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Povídka složená z malých povídek, Černé zrcadlo si na jednu stranu dělá legraci samo ze sebe, na druhou stranu se pokouší být v rámci čtvrté série nejrafinovanější . Ta první věc mu jde, s tou druhou je to o něco slabší, ale atmosféra je patřičně hutná a Douglas Hodge odporný tak, že by čtyři hvězdičky byly málo. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvorcovia Black Mirror vždy ponúkali chronologické a v podstate priamočiare príbehy, zato s dokonalými zvratmi, aby na konci tejto série prišli s kazetovým sledom voľne, a v poslednom prípade pevne, previazaných troch príbehov. Všetky sú, ako sme si už zvykli, minimálne zaujímavé a dokazujú kreativitu tvorcov. Osobne som si lepšie skoncipované finále ani nevedel predstaviť, ako s múzeom nazvaným symbolicky čiernym, odkazmi na predchádzajúce diely a (konečne) odlišnou dramaturgiou. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Nemálo mě vyděsilo, že tato epizoda tak trošku smrdí rozlučkovým dojmem. Já bych rád viděl ještě alespoň dvojnásobek současného počtu sérií, takže ať milí tvůrcové na nějaké ukončování laskavě zapomenou. Tentokrát se jedná a jakousi koláž tří příběhů, které se hezky protínají. Nápad s muzeem, kdesi v poušti, které nabízí mnoho předmětů z předcházejících dílů je určitě zajímavý a otevíral obrovský potenciál. Ve srovnání s dalšími díly je tento mnohem více vtipný a odlehčený. První dva příběhy byly hodně kvalitní. Ten třetí, kde se vše vlastně spojilo mě už příliš nezajímal a upečená opička ve mne žádný dojem nezanechala. Lepší tři kousky. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebyť nepodareného konca tak jedna z najšpičkovejších častí seriálu vôbec. Ponúka veľa otázok a zaujímavých zvratov. Len taký malý postreh: odkúsili by ste z jablka po černochovi? A po osadníkovi? Malá rasistická vsuvka, ktorú som si uvedomil len ja, ale samotná epizóda sa otočí v pomerne nútený rasizmus, kde miešané páry sú úplnou samozrejmosťou, hoci tvoria v USA len 8,4% no pre Netflix bežná vec. V každom prípade skvelý dojem z hororových pasáží, s predstavou o duši vlastnej ženy vo svojom tele ako nezvládnuteľné bremeno. Mieša sa tu veľa žánrov v utešený celok. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Finální důkaz, že je Karl Pilkington génius a vizionář (fanoušci The Ricky Gervais Show pochopí: Karl tam v podstatě načrtl námět prvních dvou mini-příběhů této epizody Black Mirrors). ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podobne epizodné ako White Christmas. Tri kratšie príbehy, ktoré spolu na prvý pohľad nesúvisia na konci do seba dokonale zaklapnú. Najzaujímavejší mi pripadal prvý príbeh o chlapíkovi závislom na bolesti druhých ľudí, ktorú si vychutnáva cez taký zaujímavý bazmek. Z toho by sa dal natočiť skvelý celovečerný horor. Druhý diel so zaujímavým nápadom a aj celkom dobrým prevedením, ale ten nápad mať v hlave vedomie ďalšej osoby mi pripadá nezmyselné. Tretí príbeh ponúka tentoraz až príliš predvídateľné vyústenie a ani po dramatickej stránke to nenadchne. Hlavne kvôli nemu nedám aj piatu hviezdičku. Chcelo to niečo nápaditejšie. 8/10. ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sakra tahle epizoda byla fakt prdel, ty příběhy, hlavně ten první samozřejmě, byly prostě skvěle vymyšlený. Doktor, co je závislej na bolesti, nebo manželka v hlavě? Těžko říct, co je horší. :D Jak už se ale epizoda blížila ke konci, postupně se z toho začalo stávat klasický klišé. Prostě majitel vzal vraha, udělal si z něj hračku na přitáhnutí zákazníků ve svým muzejním sklípku, ale vrah po sobě samozřejmě zanechal rodinu, která se kvůli tomu strašně nasere a klasicky chce pomstu. Co mě ale nasralo je ten happy ending sakra! Dcera vraha prostě zabije cápka z muzea a odjede dom, no tak kvůli takovýmu klišoidnímu závěru mě to velmi nasralo. Hodnocení: 7/10 ()

Reklama

Reklama