Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Jedno dlouholeté přátelství výrazně ovlivní videohra. Mediální společnost a krize kolem rukojmí. Dospívající dívka se sblíží s digitální verzí svého popového idolu. (Netflix)

Videa (3)

Trailer

Recenze (50)

Toren 

všechny recenze uživatele

7/10. Nejde o nejlepší řadu, ale pořád tu máme příběhy, které jsou setsakra zajímavé k prozkoumání a palec hore tvůrcům za jejich odvyprávění. Striking Vipers imo nejlepší - velmi zajímavá zápletka podtržena ještě zajímavějším rozuzlením a solidním hereckým základem. Hráči budou nadšení. U Smithereens vidím problém v poslední třetině, která zbortí veškerá očekávání, která jsou napříč celou epizodou šponována do maxima. Andew Scott si ale uhrál parádní koncert. Závěrečný příběh byl ze scénáristického hlediska nejslabší. Naivita postav a jejich činů moc nešla dohromady s poměrně slušnou, až deprimující atmosférou a tématem spoutaného dospívání. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pátá sezóna ukazuje, že jsou zde pořád témata, která je možné probírat, že pořád jsou zde nápady, které nám ukáží, jak jsou pro nás technologie, nebezpečné stejně jako ale mohou být přínosné, pokud je budeme používat vhodně. Je to na nás. Ale rozhodně si na ně musíme dát pozor. Nebo spíš hlavně na sebe, protože je dokážeme využívat tak, že nás mohou klidně zničit. ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Pátá série přišla tak nějak sama od sebe. A v redukované verzi. Což je v celku zarážející a divné, ale dejme tomu. První díl se rozjížděl v celku dlouho a přinesl zajímavou myšlenku jako skoro každá jiný. Ale trochu jinou cestou. Ukázal trochu jinak a zvláštně něco, co bude každodenní záležitost jednoho dne. Tam bych to asi hodnotil nějak i nijak. Druhý díl mne však zasáhl velmi silně. Byl jsem po prvním dílu lehce na pochybách, ale to nezměnilo mou vizi v tom, že by mohlo jít o něco skvělého. A nakonec se to ukázalo jako minifilm žántu, který mi velmi sedí. Atmosférické drama s prvky napětí, kde jsou postavy v nějaké situaci a jsou uvězněné na jednom místě. V tomto případě auto. Ano, lidé mohou namítat, že jde o něco, co se dalo předpovídat a moc je to neoslovilo. To je možné, ani já bych neřekl, že jsem sledoval něco originálního, ale bylo to pojato jinak. Což je základ sám o sobě a šlo to skvěle. Je asi zajímavé, že druhá epizoda byl vlastně i takový nejlepší film, který jsem za poslední dobu viděl. A jsem velmi rád, že tento "subžánr" stále žije. nenávidění třetí díl bych nakonec taky nesoudil nějak tvrdě. Nevím čím to mohlo být. Asi hlavně jsem byl mírný díky tomu, že jde vlastně i o jistou popularizaci a reklamu na Nine Inch Nails. Nicméně nenásilnou a takovou, že Trent se za ni ani nemusí stydět. Někomu jako já by v tomto případě mohla vadit Cyrus v hlavní roli, ale byl jsem tolerantní a to i vyplynulo v to, že mi naopak byla sympatická a tak to zůstalo i napříč příběhem. Za což jsou silné bonusové body. Taky přeci jen určitá forma ukázky toho, jak by to mohlo jednou v hudebním průmyslu fungovat. A taky to není čajíček. Jen ten díl je hold trochu zvláštní, ale dejme tomu. Mne to vyhovovalo do mé určité míry. Celá "série" nakonec dopadla zvláštně. Spolu s prvním nijakým a nějakým dílem, druhým dokonalým dílem a třetím, který všichni skoro nenávidí a mne se docela dost líbil, ale to asi mělo své místo i kvůli NIN. Jen je zvláštní toto brát jako plnohodnotnou sérii. Ano, čekali jsme dlouho. Ale mohli jsme asi i vydržet déle a vidět více a i asi v kvalitnější verzi. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednoznačne najslabšia séria s prvou epizódou, ktorá bola jednoznačne najslabšou v celom seriály vôbec. V podstate jediným osviežením bola epizóda Smithereens s trochu novou pointou, v ostatných dvoch možno za zmienku stálo to, ako si deti predstavujú dokonalé životy svojich idolov a že v skutočnosti by mohli byť za svoje dokonalé životy doma, kde pre nich väčšinou ich rodičia robia to najlepšie. Ostáva iba s nostalgiou spomínať na epizódy ako National anthem, Hated in the nation alebo Shut Up and dance. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Striking Vipers: Nejlepší epizoda celé série se společenským přesahem a silným příběhem, který chytne za srdce. Úžasné herecké výkony a depresivně zobrazená realita té virtuální reality. Smithereens: Dojemná odstrašující kampaň proti užívání telefonu za volantem osvětlující temné stránky závislosti na sociálních sítích. Dobré, ale až moc předvídatelné. Rachel, Jack and Ashley Too: Nejslabší díl o tom, jak hudební manažeři vlastní a ovlivňují své svěřence jako ovce bez vlastních názorů v čele s Miley Cyrus, která působí v celé této řadě trochu jako pěst na oko. Každopádně rychle sfouknutá a nenáročná pátá série. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (17)

  • Podobný styl domů a oblečení naznačuje, že se epizoda odehrává na stejném místě a ve stejném čase jako Nosedive (2016). (hansel97)
  • V jednom z konců interaktivního filmu Black Mirror: Bandersnatch (2018) se objevil na novinkové liště zpráv název této budoucí epizody „Smithereen“, což je také název sociální sítě používané v této epizodě. (hansel97)
  • Epizoda se natáčela v brazilském São Paulu od 18. března do 18. dubna 2018. (IvcaSammet)

Reklama

Reklama