Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Jedno dlouholeté přátelství výrazně ovlivní videohra. Mediální společnost a krize kolem rukojmí. Dospívající dívka se sblíží s digitální verzí svého popového idolu. (Netflix)

Recenze (50)

Toren 

všechny recenze uživatele

7/10. Nejde o nejlepší řadu, ale pořád tu máme příběhy, které jsou setsakra zajímavé k prozkoumání a palec hore tvůrcům za jejich odvyprávění. Striking Vipers imo nejlepší - velmi zajímavá zápletka podtržena ještě zajímavějším rozuzlením a solidním hereckým základem. Hráči budou nadšení. U Smithereens vidím problém v poslední třetině, která zbortí veškerá očekávání, která jsou napříč celou epizodou šponována do maxima. Andew Scott si ale uhrál parádní koncert. Závěrečný příběh byl ze scénáristického hlediska nejslabší. Naivita postav a jejich činů moc nešla dohromady s poměrně slušnou, až deprimující atmosférou a tématem spoutaného dospívání. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

STRIKING VIPERS. Anthony Mackie má doma Nicole Beharie, což je samo o sobě výhra. Má slušnou práci a evidentně mu toho moc nechybí. Ovšem vyzkoušet se musí vše, a zatímco face to face se s letitým kamarádem příliš nevídá, po síti jim to jde náramně. Obzvlášť když se na trhu objevila jedna intenzivní novinka. Podmanivé, pomalé, herecky velmi solidní. Nečekané vyústění je pak tak trochu o morálce každého z nás (75 %). SMITHEREENS. Londýnský taxikář chce vozit jen určité lidi. Teď má na zadním sedadle vyděšeného stážistu, okolo pole ho obkličuje několik policejních aut a on čeká na telefon od hlavouna společnosti provozující sociální síť. Spíš kriminální psychologické drama, než futuristický příběh. Reálný kus, solidně napínavý, ale zase s trochu přetaženou stopáží. Policie marná, Andew Scott herecky na jedničku (65 %). RACHEL, JACK A ASHLEY TOO. Miley Cyrus má zobat uklidňující prášky, nepsat vulgární pocity do deníčku, poslouchat tetu a vypouštět do hudebního světa jen další nasládlé songy. Do toho ještě na základě jejího zevnějšku vznikla robotická společnice, která má bavit teenagery. Včetně osamělé Rachel, které dělá do hlavy nebezpečnou díru. Celé je to kýčovitě ulítlé, jízlivé, parodické. Zneužívání technologií zase trochu jinak, až na zrychlený závěr funkční (65 %). ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po sériách so šiestimi epizódami tu máme zrazu sériu doslova polovičnú, našťastie ale iba kvantitou, nie kvalitou. Osobne vyzdvihujem najmä toľko kritizovaný posledný diel, ide o skvelý nápad aj skvelé spracovanie a áno, aj casting bol skvelý. Naopak druhý diel derie nad priemer skôr výkon Scotta, ako samotný, nie príliš originálny, príbeh. Hodnotenie série je aritmetickým priemerom hodnotenia jednotlivých epizód. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Brooker se svým skvostem vrací již v páté řadě, přičemž tentokrát poněkud uskromněný, protože se divák dočká pouze tří epizod. Tentokrát se nesnaží diváky nějak přespříliš šokovat, s humorem ale od minulé série také poněkud polevil. Je to spíše taková depkařina, stále ale dostatečně podmanivá a koukatelná. 1. epizoda (Striking Vipers) byla pro mě, tedy pro člověka, který býval závislý na počítačových hrách, velice poutavou a podmanivou, protože jsem často hlavního hrdinu chápal. Návaly dopaminu z paření a sexuálních choutek jsou prostě obrovitánské, přičemž opravdu mohou negativně ovlivnit daného člověka a jeho okolí. 2. epizoda (Smithereens) je bezpochyby nejlepší z celé série. Sympaťákovi Andrew Scottovi krapet rupnou nervy v podobném stylu M. Douglase ve Volném pádu, s čímž souvisí i zcela jasná pointa příběhu, založená na našemu věčnému čumění do mobilů. Napínavé, dobře napsané a herecky brilantní. 3. epizoda (Rachel, Jack and Ashley Too) mi potvrdila, že bych se do té Superstar fakt neměl hlásit (byť jsem jednu dobu opravdu chtěl, protože jsem po slávě toužící parchant), ten svět showbusinessu je prostě nechutnej. Epizoda ale poněkud uspěchaná a ne příliš zajímavá. Zábavné to bylo, ale ze všech BM epizod patří mezi jedny z nejslabších. Celkově ale slušná série, byť předchozí dvě byly lepší. Jen se trošku bojím, že seriálu už může dojít dech. Brooker je ale furt neuvěřitelně schopný scénárista, tak uvidíme. Průměrné 4* ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatial najslabšia séria, aspoň čo sa mna týka. Je vidieť, že tvorcom dochádzajú nápady, ale aj tak si stále drží solídnu úroveň. Striking Vipers je taký virtuálny mortal Kombat, ktorý stoji pred viacerými morálnymi otázkami. Ale zásadná je jedna, vyhrá rozkoš nad mravnosťou? Má prepracovaný svet a príbeh je tiež pôsobivý. Vyjednávací Smithereens je určite najviac realistický z týchto troch príbehov. Kto v tejto dobe nie je stále nalepený na telefóne či je to v autobuse, vo vlaku alebo aj v aute. Dramatická stránka super a po hereckej stránke je to bravúrne, a to hlavne Andrew Scott ako vynervovaného únoscu zahral fantasticky. Ale ten koniec celkom odflákli, škoda mohlo to byt za 5*. Rachel, Jack and Ashley too je zatial poslednou častou tohto seriálu a i jednou z najslabších v tejto sérii. Príbeh dvoch sestier mi pripadal veľmi známy a podobnosť tu bola s filmami ako Nezvana, kliatba z temnot či ine. A celkom ma prekvapila zábavnosť tejto časti, bola celkom milá. Len škoda, že ako celok to nebolo až také dobrodružstvo, aké som si predstavoval. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pátá sezóna ukazuje, že jsou zde pořád témata, která je možné probírat, že pořád jsou zde nápady, které nám ukáží, jak jsou pro nás technologie, nebezpečné stejně jako ale mohou být přínosné, pokud je budeme používat vhodně. Je to na nás. Ale rozhodně si na ně musíme dát pozor. Nebo spíš hlavně na sebe, protože je dokážeme využívat tak, že nás mohou klidně zničit. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednoznačne najslabšia séria s prvou epizódou, ktorá bola jednoznačne najslabšou v celom seriály vôbec. V podstate jediným osviežením bola epizóda Smithereens s trochu novou pointou, v ostatných dvoch možno za zmienku stálo to, ako si deti predstavujú dokonalé životy svojich idolov a že v skutočnosti by mohli byť za svoje dokonalé životy doma, kde pre nich väčšinou ich rodičia robia to najlepšie. Ostáva iba s nostalgiou spomínať na epizódy ako National anthem, Hated in the nation alebo Shut Up and dance. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Striking Vipers: Nejlepší epizoda celé série se společenským přesahem a silným příběhem, který chytne za srdce. Úžasné herecké výkony a depresivně zobrazená realita té virtuální reality. Smithereens: Dojemná odstrašující kampaň proti užívání telefonu za volantem osvětlující temné stránky závislosti na sociálních sítích. Dobré, ale až moc předvídatelné. Rachel, Jack and Ashley Too: Nejslabší díl o tom, jak hudební manažeři vlastní a ovlivňují své svěřence jako ovce bez vlastních názorů v čele s Miley Cyrus, která působí v celé této řadě trochu jako pěst na oko. Každopádně rychle sfouknutá a nenáročná pátá série. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pátá série - (6,5/10). Tato série se nesla ve znamení malého počtu epizod a také ne až moc podobným konceptem jako tomu bylo u předchozích sérií. Starým Black Mirror bych nazval pouze 2. epizodu. Měla atmosféru , kterou od Black Mirror očekávám. I tak to nebyla žádná hitparáda. U zbylých dvou jsem to trochu postrádal. Ale rozhodně nebyla tato série propadák. Bohužel musím říct, že se jedná asi o nejslabší sérii. Nejlepší epizoda: Smithereens (S05E02) ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zklamání. Jak mě každá série dokázala nakonec velice překvapit a byť jeden díl z ní udělat neskonalý zážitek, tady ani není z čeho vybírat. První epizoda by bývala byla originální, jen mi přišlo hloupé, že by opravdu nějaká taková virtuální bojovka fungovala. Druhá epizoda - protahovaná, nezajímavá, snažící se o předem průhlednou pointu. A třetí? Úkrok od Bookerovských móresů, překlen k trochu sarkastické komedii, leč bych tento díl zrovna označil jako možná i ten nejlepší z celé slabé trojice. Čekal jsem, že mě série opět zvedne ze židle a nestalo se tak. Jestli to takhle půjde dál, je Černému zrcadlu, jaké jsme ho měli rádi, možná už konec a bude lepší jen vzpomínat na to dobré. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ty všebytné kecy ohledně toho, že letošní návrat revolučního Black Mirror je stejným propadákem jako nedávný konec Game of Thrones, mě trochu zarazily, jakmile jsem ovšem tyto tři experimentální hodinky zhlédl, nemůžu být spokojenější. Napříč celým Černým zrcadlem bych našel několik povídek, co mi určitě nebavily tak jako většina ostatních, v 5. sezóně je ale rozhodně nenajdete. I díl s kontroverzně přijatou Miley Cyrus mě potěšil. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Black mirror miluju, je to skvělá podívaná s velmi propracovanými příběhy. Ano občas to drhne a občas očekáváte víc než vám autor prozradí, ale to vůbec nevadí. Black mirror je jen jeden. ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jasně, není to to ohromující Black Mirror, jako tomu bylo doposud. To vážně čekáte, že si to tu základní atmosféru udrží až do páté série? Ale no tak. Pořád to stojí za zhlédnutí a vzhledem k tomu, že jsou jen tři díly si ani moc nestěžuji. První má zajímavou myšlenku, druhý skvělého Andrew Scotta a poslední je spíš sranda. To nejlepší jsme stejně pravděpodobně už dostali, tak proč se trápit. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pátá série přišla tak nějak sama od sebe. A v redukované verzi. Což je v celku zarážející a divné, ale dejme tomu. První díl se rozjížděl v celku dlouho a přinesl zajímavou myšlenku jako skoro každá jiný. Ale trochu jinou cestou. Ukázal trochu jinak a zvláštně něco, co bude každodenní záležitost jednoho dne. Tam bych to asi hodnotil nějak i nijak. Druhý díl mne však zasáhl velmi silně. Byl jsem po prvním dílu lehce na pochybách, ale to nezměnilo mou vizi v tom, že by mohlo jít o něco skvělého. A nakonec se to ukázalo jako minifilm žántu, který mi velmi sedí. Atmosférické drama s prvky napětí, kde jsou postavy v nějaké situaci a jsou uvězněné na jednom místě. V tomto případě auto. Ano, lidé mohou namítat, že jde o něco, co se dalo předpovídat a moc je to neoslovilo. To je možné, ani já bych neřekl, že jsem sledoval něco originálního, ale bylo to pojato jinak. Což je základ sám o sobě a šlo to skvěle. Je asi zajímavé, že druhá epizoda byl vlastně i takový nejlepší film, který jsem za poslední dobu viděl. A jsem velmi rád, že tento "subžánr" stále žije. nenávidění třetí díl bych nakonec taky nesoudil nějak tvrdě. Nevím čím to mohlo být. Asi hlavně jsem byl mírný díky tomu, že jde vlastně i o jistou popularizaci a reklamu na Nine Inch Nails. Nicméně nenásilnou a takovou, že Trent se za ni ani nemusí stydět. Někomu jako já by v tomto případě mohla vadit Cyrus v hlavní roli, ale byl jsem tolerantní a to i vyplynulo v to, že mi naopak byla sympatická a tak to zůstalo i napříč příběhem. Za což jsou silné bonusové body. Taky přeci jen určitá forma ukázky toho, jak by to mohlo jednou v hudebním průmyslu fungovat. A taky to není čajíček. Jen ten díl je hold trochu zvláštní, ale dejme tomu. Mne to vyhovovalo do mé určité míry. Celá "série" nakonec dopadla zvláštně. Spolu s prvním nijakým a nějakým dílem, druhým dokonalým dílem a třetím, který všichni skoro nenávidí a mne se docela dost líbil, ale to asi mělo své místo i kvůli NIN. Jen je zvláštní toto brát jako plnohodnotnou sérii. Ano, čekali jsme dlouho. Ale mohli jsme asi i vydržet déle a vidět více a i asi v kvalitnější verzi. ()

Reklama

Reklama