Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Jedno dlouholeté přátelství výrazně ovlivní videohra. Mediální společnost a krize kolem rukojmí. Dospívající dívka se sblíží s digitální verzí svého popového idolu. (Netflix)

Videa (3)

Trailer

Recenze (50)

Lisabellla

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím poslední série a zdá se mi nejslabší. Možná to je tím očekáváním - nadšení od prvního dílu první série (nekoukala jsem hned po odvysílání) až do posledního té čtvrté. Ještě dnes si živě pamatuji usměvavou blondýnku dýchající jen pro laiky na svém profilu, nebo milující se pár, co prochází podivnými vztahy, či snové město Junipero (nebo jak se to píše)... A pak dva roky nic. A čekám a těším se a sleduji vývoj. A pak další díl spatří světlo světa a je to ... hrůza! Paradoxně bych řekla, že zatím nejhůře hodnocený třetí díl je z nich nejsmysluplnější - a to jsem ani nepoznala Miley Cyrus (neposlouchám ji). Pohled na svět se černě zrcadlí a je to fascinující. Nějak mi ovšem do této rovnice nezapadá nic z toho, co v páté sérii vyšlo nad zemský povrch... Celkový dojem to zatím nekazí, jen je to malé zklamání. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

7/10. Nejde o nejlepší řadu, ale pořád tu máme příběhy, které jsou setsakra zajímavé k prozkoumání a palec hore tvůrcům za jejich odvyprávění. Striking Vipers imo nejlepší - velmi zajímavá zápletka podtržena ještě zajímavějším rozuzlením a solidním hereckým základem. Hráči budou nadšení. U Smithereens vidím problém v poslední třetině, která zbortí veškerá očekávání, která jsou napříč celou epizodou šponována do maxima. Andew Scott si ale uhrál parádní koncert. Závěrečný příběh byl ze scénáristického hlediska nejslabší. Naivita postav a jejich činů moc nešla dohromady s poměrně slušnou, až deprimující atmosférou a tématem spoutaného dospívání. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednoznačne najslabšia séria s prvou epizódou, ktorá bola jednoznačne najslabšou v celom seriály vôbec. V podstate jediným osviežením bola epizóda Smithereens s trochu novou pointou, v ostatných dvoch možno za zmienku stálo to, ako si deti predstavujú dokonalé životy svojich idolov a že v skutočnosti by mohli byť za svoje dokonalé životy doma, kde pre nich väčšinou ich rodičia robia to najlepšie. Ostáva iba s nostalgiou spomínať na epizódy ako National anthem, Hated in the nation alebo Shut Up and dance. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zklamání. Jak mě každá série dokázala nakonec velice překvapit a byť jeden díl z ní udělat neskonalý zážitek, tady ani není z čeho vybírat. První epizoda by bývala byla originální, jen mi přišlo hloupé, že by opravdu nějaká taková virtuální bojovka fungovala. Druhá epizoda - protahovaná, nezajímavá, snažící se o předem průhlednou pointu. A třetí? Úkrok od Bookerovských móresů, překlen k trochu sarkastické komedii, leč bych tento díl zrovna označil jako možná i ten nejlepší z celé slabé trojice. Čekal jsem, že mě série opět zvedne ze židle a nestalo se tak. Jestli to takhle půjde dál, je Černému zrcadlu, jaké jsme ho měli rádi, možná už konec a bude lepší jen vzpomínat na to dobré. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

STRIKING VIPERS. Anthony Mackie má doma Nicole Beharie, což je samo o sobě výhra. Má slušnou práci a evidentně mu toho moc nechybí. Ovšem vyzkoušet se musí vše, a zatímco face to face se s letitým kamarádem příliš nevídá, po síti jim to jde náramně. Obzvlášť když se na trhu objevila jedna intenzivní novinka. Podmanivé, pomalé, herecky velmi solidní. Nečekané vyústění je pak tak trochu o morálce každého z nás (75 %). SMITHEREENS. Londýnský taxikář chce vozit jen určité lidi. Teď má na zadním sedadle vyděšeného stážistu, okolo pole ho obkličuje několik policejních aut a on čeká na telefon od hlavouna společnosti provozující sociální síť. Spíš kriminální psychologické drama, než futuristický příběh. Reálný kus, solidně napínavý, ale zase s trochu přetaženou stopáží. Policie marná, Andew Scott herecky na jedničku (65 %). RACHEL, JACK A ASHLEY TOO. Miley Cyrus má zobat uklidňující prášky, nepsat vulgární pocity do deníčku, poslouchat tetu a vypouštět do hudebního světa jen další nasládlé songy. Do toho ještě na základě jejího zevnějšku vznikla robotická společnice, která má bavit teenagery. Včetně osamělé Rachel, které dělá do hlavy nebezpečnou díru. Celé je to kýčovitě ulítlé, jízlivé, parodické. Zneužívání technologií zase trochu jinak, až na zrychlený závěr funkční (65 %). ()

Galerie (19)

Zajímavosti (17)

  • Scéna, kedy je zrútená Ashley pripútaná k posteli, sa točila hneď potom, ako sa jej predstaviteľka Miley Cyrus dozvedela, že vďaka rozsiahlym požiarom zhorel jej dom v Malibu do tla. Jej záchvat plaču je tak v scéne autentický a sama Miley povedala, že v tom momente nemohla myslieť na nič iné, len na tragédiu, ktorá sa práve udiala. (matthew.17)
  • Zbraň, ktorú má Chris Gilhaney (Andrew Scott), je československá Čz 75. V jednej zo scén je na nej dokonca vidieť nápis "Made in Czechoslovakia". (GTS_PUNK)
  • Chris (Andrew Scott) vyzvedává svou první zákaznici z adresy „Skillane Street, Londýn, EC4N“. Skillane se jmenovala jedna z planet ve hře v USS Callister (2017) a Victoria Skillane (Lenora Crichlow) je slavná vražedkyně z epizody White Bear (2013), jejíž jméno se následně objevovalo také v epizodě Hated in the Nation (2016), kde lidé tweetovali, aby zemřela. Dále si na této mapě v GPS navigaci můžeme všimnout mnoha jiných míst odkazujících na toto univerzum. Například kina s názvem „Bandersnatch Theatre“, tedy odkazem na interaktivní film Black Mirror: Bandersnatch (2018). Obchodu „Raiman's“ (postava z Men Against Fire, 2016) a „Dahl’s Shoes“ (Dahl bylo příjmení Vanessy v Hated in the Nation, 2016). Je tu také „Redfield Theatre“ (Cooper Redfield je postava z Playtest, 2016) a „Dawson's Burger Bar“ (příjemní doktora z Black Museum, 2017). Na mapě si ještě můžeme všimnout „Fence's Pizza“, což je restaurace, která se objevila jež v epizodách USS Callister (2017) a Crocodile (2017). (hansel97)

Reklama

Reklama