Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 5 (2019) (série)


Rachel, Jack a Ashley Too (S05E03)

(epizoda)
  • Velká Británie Rachel, Jack and Ashley too
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Osamělá teenagerka se zblázní do robotické panenky navržené podle popové hvězdičky Ashley O právě v době, kdy se Ashleyin život pořádně zamotává. (Netflix)

Recenze (92)

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Cute herečka ze Spider-Mana, herečka, která lehce připomíná postavu z porna, co se mi zaryla do paměti, a v neposlední řadě Miley Cyrus (která definitivně hrála v pornu) v roli, u které jsem celou dobu musel přemýšlet, o kolik lepší by to bylo s Taylor Swift. Jinak simple pohádka pro dospívající dívky, těm jediným to totiž ještě může vzít nějaké iluze. 5/10 ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Za ty úchylný předělávky Nine Inch Nails a celkovou zábavnost nemůžu jít pod čtyři. Black Mirror se zjevně nemusí brát vždycky ultra vážně. ()

H34D 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S velmi přimhouřenýma očima dávám čtvrtou hvězdu za kombinaci na jedné straně poměrně šokujícího zneužití technologie a na straně druhé docela pohodového "teen" příběhu dvou sester řítících se za, ehm, spravedlností? Možná tato kombinace a snížená míra realističnosti částečně podrývá sdělení, které se jinak v tomto dílu skrývá... 7/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Miley Cyrus je tak moc hluboký člověk, že se to omylem promítá i v umělých inteligencích, co podle ní vznikají! Ve skutečnosti mi ale ten self-congratulatory tón nevadil - je to sice klišé jak z fanfiction patnáctileté fanynky, ale dodávalo to tomu alespoň nějaký dojem emocionální zainteresovanosti. Dokonce i ústřední vztah dvou sester je v kontextu Black Mirror nezvykle funkční, byť přesně v duchu Black Mirror skončí ve slepé uličce. Přesto jedna z nejlepších epizod za dlouhou dobu, která funguje aspoň jako příjemné dívčí dobrodružství. ()

choze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V tomhle díle jsou naťuknutá dvě zajímavá témata - robospolečníci a exploatace umělců po jejich (skoro)smrti. Bohužel opravdu jen naťuknutá. To, že by do robopanenky nahráli celou konkrétní osobnost a omezili ji jen nějakou snadno odstranitelnou pojistkou, mi přijde silně nepravděpodobné. A I když to setkání se fandy s pravou osobností oblíbené celebrity byl zajímavý motiv, možná víc by mě zajímalo, jak by se dál vyvíjel život Rachel pod vlivem motivující panenky. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ovce, které nesmějí mít vlastní názor, na scénu. Miley Cyrus, tedy jistá Ashley, má zobat uklidňující prášky, nepsat vulgární pocity do deníčku, poslouchat tetu a vypouštět do hudebního světa jen další nasládlé songy. Do toho ještě na základě jejího zevnějšku vznikla robotická společnice, která má bavit teenagery. Včetně osamělé Rachel, která přišla o matku, workoholický otec nevidí napravo nalevo a jen nerudná sestra vnímá, jak nebezpečnou díru dělá robopanenka mladší ségře do hlavy. Celé je to kýčovitě ulítlé, jízlivé, parodické. S reálnou Ashley, která už nechce být jen nástrojem na vydělávání peněz, je to navíc po jedné „nehodě“ nahnuté, takže sestry musí vlétnout do jednoho za uši hodně přitaženého dobrodružství. Zneužívání technologií zase trochu jinak, až na zrychlený závěr funkční. A samotná Miley v pohodě. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na tenhle díl jsem se díval v den, kdy Paul McCartney oznámil, že pomocí AI dotvoří hlas Johna Lennona do "poslední písně The Beatles", a kdy Ivana Gottová oznámila, že počítačový hlas Karla Gotta načte části jeho autobiografie. Rachel, Jack a Ashley Too tedy sice je především nadsázka, ale zároveň nelze vidět ani její varovný prst. V tomto případě nejspíš prostředníček. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pátá série je slabší než všechny předchozí, to ano, ale všechny 3 díly mají stále velmi solidní úroveň. Za mě se povedl i tento kousek s Miley Cyrus. Relativně zajímavý příběh o využití a zneužití nových technologií. 75% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý zakončení celýho projektu, i když podle hodnocení mě tu každej bude mít za blázna. Vůbec mně to ale nevadí, protože tohle sice je na jednu stranu pubertální ptákovina, ale na stranu druhou to od spousty  jinejch rádoby uměleckejch epizod má aspoň hlavu a patu. Přidaná hodnota je u mě humor a optimistický vyznění, rozhodně se s Černým zrcadlem raději rozloučím s úsměvem než s myšlenkama na sebevraždu. ()

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tematicky výtečně rozjetá epizoda, která však v druhé půlce uhne k ryzí feel-good žánrovce. Rozhodně je to fajn story (vtipná a zábavná), ale Černé zrcadlo nemá být primárně sluníčkové, ale varující a nabádající k diskuzi a zamyšlení. Tady jsou k tomu hned dvě silné záminky, ale ta stylizace do pohodového holčičího dobrodružství to chtě nechtě rozbíjí. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nenechám sa ovplyvniť hodnoteniami ani komentármi a rovno poviem, že takto skvele som sa pri BM ešte nebavil. Čo myslím skôr v tej komediálnej rovine, pretože tu sa tvorcom podarilo prepojiť s komédiou všetky klady svojho päťsériového výtvoru. Miley je super, ale ešte lepšia je vo svojej "druhej" podobe, ale nechcem spoilerovať. Rachel, Jack and Ashley too bolo pre mňa v každom momente nepredvídateľné, vtipné a zároveň strhujúce. Takto rýchlo mi žiadna epizóda BM asi ešte neubehla. Ale napriek tomu ju osobne neradím medzi najlepšie diely série. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Na standardy 5. série Black Mirror to bylo docela dobré. Sledovat život dvou puberťaček není přesně to, po čem by mé úžasné srdce toužilo (nejedná-li se tedy o žánr pro dospělé, tam existují samozřejmě výjimky). Co se týče myšlenky tohoto dílu, tak musím uznat, že to nebylo vůbec marné. Kromě toho, že snímek poukazuje na již dlouho aktuální problém tvůrců, kteří jsou všechno, jen ne svobodní a nikdo na světě se nemůže divit, že nesmírně často hledají únik k alkoholu nebo drogám, tak poukazuje konečně i na něco z budoucnosti, na co se můžeme teprve těšit. Opět musím v tomto ohledu smeknout, protože mi tvůrčí vize tohoto dílu nepřipadá absolutně přestřelená, jakkoli se to může na první pohled zdát, a proto tu také tento díl svítí v kapitalistických modrých barvách a nikoli v komunistické rudé. Osobní robomotivátoři jsou zcela určitě nevyhnutelným bodem našich životů, nebo tomu minimálně vše doposud nasvědčuje. Kromě toho se díl otřel i o nesmírně zajímavé téma pochopení a využití lidských mozků, kdy konečně budeme v bodu, kdy dokonale porozumíme zpěvu neuronů, což je hudba poněkud vzdálenější budoucnosti, ale je to pro mě osobně velmi oblíbené téma. Bohužel trpím dlouholetou a neodstranitelnou averzí k Miley Cyrus, která mě celou dobu nesmírně srala. A jak jsem již zmínil v úvodu, tak příběh dvou puberťaček a cesta za záchranou herečky, kterou bytostně nenávidím - to bylo předem v mých očích odsouzeno k tomu, že se to nesetká s úspěchem. Přesto pálím rovnou tři kousky za několik docela slušných myšlenek. ()

silentname 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Najočakávanejšia epizóda je nakoniec asi najväčšie sklamanie. Aj keď celková story nie je najhoršia, tak sú to tie klišé, ktoré ma často nevedia pustiť ďalej. Možno je to aj trošku osobný príbeh Miley Cyrus, ktorá sa v roku 2013 stala niekým, koho som vtedy absolútne nespoznával. A rozhodne som dúfal, že sa dostane opäť do normálnych koľají. Takže možno sama trpela stavmi ako naša Ashley O. Ktorá sa chce vymaniť zo svojho statusu a byť úprimnou k sebe samej. Naše dve hlavné hrdinky sú okey, Ashley Too je v pohode, no nič veľmi zaujímavé. Najlepšie časti sú asi pre mňa časti medzi Rachel a Jack. Plus aj ten trošku ironický koniec. Musím uznať. Keby to nešlo rovinou veľkej dávky klišé, tak by to bolo asi super. Aj keď aj tak by som mal asi problém počúvať "Right Where It Belongs" v šťastnej popovej verzii. To bol skutočne odpad. Som rád, že som epizódu videl, no patrí medzi slabšie. Bez debaty. Hodnotenie: B- ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Miley Cyrus má problém so spevom, nie to ešte s hraním, avšak časť svoju úlohu splnila. Tu ale nemusela ísť do krimi vložky, stačilo nájsť viac fantázie v tom koncepte presunu vedomia. Utvrdilo ma to v tom, že ten novodobý mesiáš alebo nejaký "antikrist" kľudne môže mať podobu aj desať metrovej Majlí, ktorej koncert si naživo sami pustíte z pohodlia domova a keď vám tá super obryňa bude rozdávať svoje škreky a vy sa budete tešiť, akí ste technologicky vyspelí, tak už budete nenávratne otrokom digitálnej totality. ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Na jednej strane som rád, že to nebola ďalšia jazda do nekonečnej depresie, na druhej strane mi tu chýbalo niečo, čo by oddelilo epizódu od stovky podobných hollywoodskych blockbusterov. Aj na odľahčenej satire si treba dať záležať. ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co jsem to zase kurva viděla? Na drama pro 12ti letý holky jsem se fakt koukat nechtěla! Sakra jestli tohle má bejt závěr Black Mirror tak to solidně posrali. Naprosto tuctovej scénář, kterej byl v tolika filmech, který si pamatuju z dob svýho mládí, kdy je dávali pořád v telce (a už tehdy mě to sralo). Zkrátka dvě puberťačky se vydaj zachránit herečku, zabijou 2 bodyguardy a úspěšně unikaj policajtům. Navíc Miley Cyrus jsem nikdy neposlouchala, dovolím si říct, že ani nikdy nebudu, jelikož mě z nějakýho důvodu velice sere a její hereckej výkon jsem odsoudila ještě před zhlédnutím dílu (nakonec to nebylo zase tak strašný dobře no). Jinak nějaká ta hlubší myšlenka tam je, ale žádná sláva. Hodnocení: 4/10 ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Taká roztomilá rozprávka pre dievčatá o zlej macoche, ktorá terorizuje princeznú, ale našťastie ju zachránia dve faninky - popolušky. Po dlhšej dobe sa dočkáme v seriáli happyendu. Gadget sám o sebe nie je príliš ohromujúci, ale odkedy sa zbaví tá bábika obmedzenia, tak je vtipnejšia jak kdejaký robotík zo Star Wars. Miley Cyrus hrá variáciu na samu seba, takže to zvláda bez problémov. Postavy tentokrát fungujú bez problémov, takže napriek naivnému pojatiu ma to bavilo a postavám som držal palce a záver som si vychutnal. Výsledkom je najlepší diel tejto slabej série. 6/10. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po poněkud depresivní epizodě Smithereens krok do vod komedie a až na trochu zdlouhavější začátek to funguje. Miley Cyrus tu solidně střílí do vlastních řad a sourozenecká dvojka je sympatická. Na Black Mirror hodně uvolněné a dějové a to za cenu absence takové té úderné pointy, která utváří většinu epizod. To sdělení tam pod tím vším však pořád je. ()

Reklama

Reklama