Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Jedno dlouholeté přátelství výrazně ovlivní videohra. Mediální společnost a krize kolem rukojmí. Dospívající dívka se sblíží s digitální verzí svého popového idolu. (Netflix)

Videa (3)

Trailer

Recenze (50)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatial najslabšia séria, aspoň čo sa mna týka. Je vidieť, že tvorcom dochádzajú nápady, ale aj tak si stále drží solídnu úroveň. Striking Vipers je taký virtuálny mortal Kombat, ktorý stoji pred viacerými morálnymi otázkami. Ale zásadná je jedna, vyhrá rozkoš nad mravnosťou? Má prepracovaný svet a príbeh je tiež pôsobivý. Vyjednávací Smithereens je určite najviac realistický z týchto troch príbehov. Kto v tejto dobe nie je stále nalepený na telefóne či je to v autobuse, vo vlaku alebo aj v aute. Dramatická stránka super a po hereckej stránke je to bravúrne, a to hlavne Andrew Scott ako vynervovaného únoscu zahral fantasticky. Ale ten koniec celkom odflákli, škoda mohlo to byt za 5*. Rachel, Jack and Ashley too je zatial poslednou častou tohto seriálu a i jednou z najslabších v tejto sérii. Príbeh dvoch sestier mi pripadal veľmi známy a podobnosť tu bola s filmami ako Nezvana, kliatba z temnot či ine. A celkom ma prekvapila zábavnosť tejto časti, bola celkom milá. Len škoda, že ako celok to nebolo až také dobrodružstvo, aké som si predstavoval. ()

Melios 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Najslabšia séria ,no pre mňa stále chválihodná. Pokles kvality som tu až tak veľký nevidel. Séria je omnoho skromnejšia a na príbehoch je to aj videť. Hodnotenie: (1) - 78% výzorom pripomína epizódu "Strmý pád". Pokiaľ čakáte niečo troška viac strelenejšieho ste na správnom mieste. (2) - 75% ,zo sci-fi prvkov ,ktoré robili Black Mirror tým čim je ,nám tu nezostalo veľa ,ale príbeh je vierohodný a dobre odráža súčasnú spoločnosť. Zlý koniec ako u väčšiny epizód zaručený. Atmosféra Black mirror ,ale naďalej ostáva. (3) - 70% ,taká Hannah Montana pre staršie publikum (a nie len kvôli tomu že tam hrá Miley Cirus). Nie je tu sex ,nič poriadne šokujúceho a ani smutný koniec. Čiže nič ,čo väčšinou tvorí klasickú epizódu BM ,čo vyložene nie je zle ,ale nie všetkým sa to bude páčiť (pokaľ sa vám páčila Hannah Montana tak sa vám bude páčiť aj toto 😂 ,jednoducho epizóda pre úzku komunitu ľudí). Verdikt: 5. sezóna si z predchádzajúcich berie len to najlepšie a snaží sa byť ako predošlé ,aj keď so značne skromnými podmienkami. Niekomu sa 5. séria páči a niekto ju nenávadí. Ja patrím k prvej skupine a preto dávam v priemere 75% (ako by povedal súdruh Dyatlov "Not great ,not terrible). Dôstojné ukončenie seriálu.....zatiaľ. Myslím ,že som si našiel nového serialového favorita. ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Striking Vipers: Nejlepší epizoda celé série se společenským přesahem a silným příběhem, který chytne za srdce. Úžasné herecké výkony a depresivně zobrazená realita té virtuální reality. Smithereens: Dojemná odstrašující kampaň proti užívání telefonu za volantem osvětlující temné stránky závislosti na sociálních sítích. Dobré, ale až moc předvídatelné. Rachel, Jack and Ashley Too: Nejslabší díl o tom, jak hudební manažeři vlastní a ovlivňují své svěřence jako ovce bez vlastních názorů v čele s Miley Cyrus, která působí v celé této řadě trochu jako pěst na oko. Každopádně rychle sfouknutá a nenáročná pátá série. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

STRIKING VIPERS. Anthony Mackie má doma Nicole Beharie, což je samo o sobě výhra. Má slušnou práci a evidentně mu toho moc nechybí. Ovšem vyzkoušet se musí vše, a zatímco face to face se s letitým kamarádem příliš nevídá, po síti jim to jde náramně. Obzvlášť když se na trhu objevila jedna intenzivní novinka. Podmanivé, pomalé, herecky velmi solidní. Nečekané vyústění je pak tak trochu o morálce každého z nás (75 %). SMITHEREENS. Londýnský taxikář chce vozit jen určité lidi. Teď má na zadním sedadle vyděšeného stážistu, okolo pole ho obkličuje několik policejních aut a on čeká na telefon od hlavouna společnosti provozující sociální síť. Spíš kriminální psychologické drama, než futuristický příběh. Reálný kus, solidně napínavý, ale zase s trochu přetaženou stopáží. Policie marná, Andew Scott herecky na jedničku (65 %). RACHEL, JACK A ASHLEY TOO. Miley Cyrus má zobat uklidňující prášky, nepsat vulgární pocity do deníčku, poslouchat tetu a vypouštět do hudebního světa jen další nasládlé songy. Do toho ještě na základě jejího zevnějšku vznikla robotická společnice, která má bavit teenagery. Včetně osamělé Rachel, které dělá do hlavy nebezpečnou díru. Celé je to kýčovitě ulítlé, jízlivé, parodické. Zneužívání technologií zase trochu jinak, až na zrychlený závěr funkční (65 %). ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ty všebytné kecy ohledně toho, že letošní návrat revolučního Black Mirror je stejným propadákem jako nedávný konec Game of Thrones, mě trochu zarazily, jakmile jsem ovšem tyto tři experimentální hodinky zhlédl, nemůžu být spokojenější. Napříč celým Černým zrcadlem bych našel několik povídek, co mi určitě nebavily tak jako většina ostatních, v 5. sezóně je ale rozhodně nenajdete. I díl s kontroverzně přijatou Miley Cyrus mě potěšil. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (18)

  • Zbraň, ktorú má Chris Gilhaney (Andrew Scott), je československá Čz 75. V jednej zo scén je na nej dokonca vidieť nápis "Made in Czechoslovakia". (GTS_PUNK)
  • V epizodě se objevuje téma typické pro celý seriál, a tím je odvrácená stránka mobilních telefonů, na kterých vzniká závislost a mohou být zneužity proti nám. Podobným tématem se již zabývali epizody Pád střemhlav (2016) a Sklapni a tancuj (2016). (hansel97)
  • Epizoda se natáčela v brazilském São Paulu od 18. března do 18. dubna 2018. (IvcaSammet)

Reklama

Reklama