Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Jedno dlouholeté přátelství výrazně ovlivní videohra. Mediální společnost a krize kolem rukojmí. Dospívající dívka se sblíží s digitální verzí svého popového idolu. (Netflix)

Videa (3)

Trailer

Recenze (50)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatial najslabšia séria, aspoň čo sa mna týka. Je vidieť, že tvorcom dochádzajú nápady, ale aj tak si stále drží solídnu úroveň. Striking Vipers je taký virtuálny mortal Kombat, ktorý stoji pred viacerými morálnymi otázkami. Ale zásadná je jedna, vyhrá rozkoš nad mravnosťou? Má prepracovaný svet a príbeh je tiež pôsobivý. Vyjednávací Smithereens je určite najviac realistický z týchto troch príbehov. Kto v tejto dobe nie je stále nalepený na telefóne či je to v autobuse, vo vlaku alebo aj v aute. Dramatická stránka super a po hereckej stránke je to bravúrne, a to hlavne Andrew Scott ako vynervovaného únoscu zahral fantasticky. Ale ten koniec celkom odflákli, škoda mohlo to byt za 5*. Rachel, Jack and Ashley too je zatial poslednou častou tohto seriálu a i jednou z najslabších v tejto sérii. Príbeh dvoch sestier mi pripadal veľmi známy a podobnosť tu bola s filmami ako Nezvana, kliatba z temnot či ine. A celkom ma prekvapila zábavnosť tejto časti, bola celkom milá. Len škoda, že ako celok to nebolo až také dobrodružstvo, aké som si predstavoval. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pátá série přišla tak nějak sama od sebe. A v redukované verzi. Což je v celku zarážející a divné, ale dejme tomu. První díl se rozjížděl v celku dlouho a přinesl zajímavou myšlenku jako skoro každá jiný. Ale trochu jinou cestou. Ukázal trochu jinak a zvláštně něco, co bude každodenní záležitost jednoho dne. Tam bych to asi hodnotil nějak i nijak. Druhý díl mne však zasáhl velmi silně. Byl jsem po prvním dílu lehce na pochybách, ale to nezměnilo mou vizi v tom, že by mohlo jít o něco skvělého. A nakonec se to ukázalo jako minifilm žántu, který mi velmi sedí. Atmosférické drama s prvky napětí, kde jsou postavy v nějaké situaci a jsou uvězněné na jednom místě. V tomto případě auto. Ano, lidé mohou namítat, že jde o něco, co se dalo předpovídat a moc je to neoslovilo. To je možné, ani já bych neřekl, že jsem sledoval něco originálního, ale bylo to pojato jinak. Což je základ sám o sobě a šlo to skvěle. Je asi zajímavé, že druhá epizoda byl vlastně i takový nejlepší film, který jsem za poslední dobu viděl. A jsem velmi rád, že tento "subžánr" stále žije. nenávidění třetí díl bych nakonec taky nesoudil nějak tvrdě. Nevím čím to mohlo být. Asi hlavně jsem byl mírný díky tomu, že jde vlastně i o jistou popularizaci a reklamu na Nine Inch Nails. Nicméně nenásilnou a takovou, že Trent se za ni ani nemusí stydět. Někomu jako já by v tomto případě mohla vadit Cyrus v hlavní roli, ale byl jsem tolerantní a to i vyplynulo v to, že mi naopak byla sympatická a tak to zůstalo i napříč příběhem. Za což jsou silné bonusové body. Taky přeci jen určitá forma ukázky toho, jak by to mohlo jednou v hudebním průmyslu fungovat. A taky to není čajíček. Jen ten díl je hold trochu zvláštní, ale dejme tomu. Mne to vyhovovalo do mé určité míry. Celá "série" nakonec dopadla zvláštně. Spolu s prvním nijakým a nějakým dílem, druhým dokonalým dílem a třetím, který všichni skoro nenávidí a mne se docela dost líbil, ale to asi mělo své místo i kvůli NIN. Jen je zvláštní toto brát jako plnohodnotnou sérii. Ano, čekali jsme dlouho. Ale mohli jsme asi i vydržet déle a vidět více a i asi v kvalitnější verzi. ()

Reklama

Lisabellla

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím poslední série a zdá se mi nejslabší. Možná to je tím očekáváním - nadšení od prvního dílu první série (nekoukala jsem hned po odvysílání) až do posledního té čtvrté. Ještě dnes si živě pamatuji usměvavou blondýnku dýchající jen pro laiky na svém profilu, nebo milující se pár, co prochází podivnými vztahy, či snové město Junipero (nebo jak se to píše)... A pak dva roky nic. A čekám a těším se a sleduji vývoj. A pak další díl spatří světlo světa a je to ... hrůza! Paradoxně bych řekla, že zatím nejhůře hodnocený třetí díl je z nich nejsmysluplnější - a to jsem ani nepoznala Miley Cyrus (neposlouchám ji). Pohled na svět se černě zrcadlí a je to fascinující. Nějak mi ovšem do této rovnice nezapadá nic z toho, co v páté sérii vyšlo nad zemský povrch... Celkový dojem to zatím nekazí, jen je to malé zklamání. ()

Melios 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Najslabšia séria ,no pre mňa stále chválihodná. Pokles kvality som tu až tak veľký nevidel. Séria je omnoho skromnejšia a na príbehoch je to aj videť. Hodnotenie: (1) - 78% výzorom pripomína epizódu "Strmý pád". Pokiaľ čakáte niečo troška viac strelenejšieho ste na správnom mieste. (2) - 75% ,zo sci-fi prvkov ,ktoré robili Black Mirror tým čim je ,nám tu nezostalo veľa ,ale príbeh je vierohodný a dobre odráža súčasnú spoločnosť. Zlý koniec ako u väčšiny epizód zaručený. Atmosféra Black mirror ,ale naďalej ostáva. (3) - 70% ,taká Hannah Montana pre staršie publikum (a nie len kvôli tomu že tam hrá Miley Cirus). Nie je tu sex ,nič poriadne šokujúceho a ani smutný koniec. Čiže nič ,čo väčšinou tvorí klasickú epizódu BM ,čo vyložene nie je zle ,ale nie všetkým sa to bude páčiť (pokaľ sa vám páčila Hannah Montana tak sa vám bude páčiť aj toto 😂 ,jednoducho epizóda pre úzku komunitu ľudí). Verdikt: 5. sezóna si z predchádzajúcich berie len to najlepšie a snaží sa byť ako predošlé ,aj keď so značne skromnými podmienkami. Niekomu sa 5. séria páči a niekto ju nenávadí. Ja patrím k prvej skupine a preto dávam v priemere 75% (ako by povedal súdruh Dyatlov "Not great ,not terrible). Dôstojné ukončenie seriálu.....zatiaľ. Myslím ,že som si našiel nového serialového favorita. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (18)

  • Přestože se děj epizody odehrává v Americe, natáčelo se v okolí Kapského Města v Jihoafrické republice. Autor scénáře Charlie Brooker to zdůvodnil tím, že je natáčení v Americe příliš drahé a ve světě se dá najít mnoho podobných lokací. (IvcaSammet)
  • Rockovú pieseň "Head Like a Hole", ktorá zaznie v záverečných titulkoch v podaní Miley Cyrus, speváčka zaspievala neskôr aj v roku 2021 na pre-show k americkému Super Bowlu. (matthew.17)

Reklama

Reklama