Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 4

(série)
Trailer
Velká Británie, 2017, 5 h 50 min (Minutáž: 41–77 min)

Tvůrci:

Charlie Brooker

Scénář:

Charlie Brooker

Hrají:

Rosemarie DeWitt, Owen Teague, Jesse Plemons, Cristin Milioti, Jimmi Simpson, Michaela Coel, Andrea Riseborough, Andrew Gower, Kiran Sonia Sawar (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

V příbězích o zdivočelé technologii se fantazie vymyká kontrole, vševidoucí zařízení odhalují ponurá tajemství a žena utíká před nelítostným lovcem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (44)

hansel97 

všechny recenze uživatele

Přiznaně ne tak originální série, která možná recykluje nějaká dříve viděná témata, ale stále umí ve většině dílů šokovat či diváka alespoň celou dobu mrazit. Brooker se tu více pouští k žánrovým experimentům od detektivky přes romantiku, což se nevydařilo pouze v epizodě Metalhead. Každopádně stále vysoce nadprůměrný komentář na naši společnost ovládanou technologií se slušnými hereckými výkony. (nejlepší epizoda - Hang the DJ) ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další série za mnou a nemohu jinak, než si zařadit tento seriál mezi své vůbec nejoblíbenější. Ale k sérii - rozjezd výborný, USS Callister mě jako první epizoda nadchnul a doufal jsem, že mu nezkazí reputaci další díly. Naprosto mě fascinovalo romantický doják Hang the DJ a příjemně překvapilo i vyvrcholení ve formě Black Musea. Naopak jsem necítil nadšení z vyvraždovačky Crocodila a děsivě chabého, monochromatického Metalheada. Ve výsledku byla série ale skvělá. Strašně se mi líbí koncept vyprávět pokaždé jiný příběh, ale přitom naznačovat, že se vše děje v jednom a tom samém světě, jen v jiné době. Budu nadšeně očekávat, s jakými příběhy Charlie Brooker přijde příště! 85% ()

Reklama

Melios 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4. Séria si dokázala udržať kvalitu (aj keď kvalitá ,často padá a znovu narastá) ,ale ako som predpokladal nedokázala prekonať 3. sériu. Hodnotenie: (1) - 94% ,výborné vysokorozpočtové akčné sci-fi. Pokiaľ milujete Star Trek ,alebo akýkoľvek iný retro sci-fi seriál prídete si na svoje. (2) - 79% ,podobná téma tu už raz bola ,ale je o niečo premakanejšia ,vďaka čomu je finále desivo reálne a šokujúce. (3) - 83% ,zaujímavá zápletka ,ktorá sa ztrhne do niečoho ,čo pripomína detektívku ,triler a masaker. (4) - 80% ,chytí vás to ak máte radi romanťáky ,sci-fi prelom zaručený. (5) - 65% pekný vizuál ,ale slabé prevedenie. Efekty divné ,zápletka a dej predvídateľné. Zabaví ,no oproti tomu ,čo tu bolo predtým ,len slabý odvar. (6) - 96% ,perfektný príbeh ,ktorý sa zdá jednoduchý a predvídateľný ,ale verte tomu ,že nie je. Ževraj je to podľa knihy. Tak už viem ,čo si prečítam. Verdikt: 4. Sezóna sa predviedla v plnej kráse a dokázala ,že stále ma seriál ,čo ponúknuť. Bohužiaľ sa mu nepodarilo poraziť predošlú sériu. Za splnenú snahu a za naplnené očakávania dávam tejto sezóne zaslúžených 82% ()

SamVimes

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá řada Black Mirror nabídla i přes pár zakolísání další dávku dobrých až výborných povídek i podnětů k zamyšlení. Jen je otázka, jak dlouho by tato platforma měla ještě pokračovat, vzhledem k tomu že Charlie Brooker evidentně k psaní nechce pouštět moc dalších lidí (od 2. řady jen pár spoluautorů) a seriál se čím dál tím víc vzdaluje od původního konceptu, tedy od reality, kterou bychom mohli při troše nepozornosti s vědeckých objevy za chvíli žít. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (58)

  • „Čierne múzeum“ je názov skutočného rozhlasového programu s Orsonom Wellesom, ktorý bežal v Spojených štátoch v roku 1952. (Arsenal83)
  • V tejto epizóde vystupujú len tri postavy- Bella, Clarke a Anthony. (Fugito)

Reklama

Reklama