Reklama

Reklama

Konkuríto

  • Japonsko コンクリート (více)

Obsahy(1)

Šokující příběh dle skutečné události, proti jehož vydání bylo protestováno, je inspirován skutečnou událostí z let 1988 - 1989, kdy čtyři mladíci unesli dívku Junko Furuta (Misaki). Samotný název "beton" odhaluje šokující konec mladého života. (hunny)

Recenze (9)

geek.ondra odpad!

všechny recenze uživatele

Nechci zlehčovat tu tragickou událost ale tenhle film je barbarství a naprostá neúcta k osobě které to mělo (pravděpodobně) složit poctu a i přes drastičnost příběhu se to přece dá natočit kvalitně ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

...no netuším , čo je na tomto snímku " HUDOBNÉ "...pretože sa jedná údajne o skutočný príbeh , v ktorom pár vyšinutých násť-ročných dementov, ktorí po viac ako mesiac trvajúcom znásilňovaní doslova ubije ( ! ) k smrti náhodne na ulici odchytenú 17-ročnú dievčinu. Pre krajinu pôvodu určite vďačná téma , aj náznaku motivácii chovania sa blbečkov bol vyhradený dostatočný priestor , aby divák vedel , kde sa im to v hlave pokazilo. Celý pokus o autentičnosť však pochoval nezvládnutý a smiešne poetický záver. Mám pocit , že podobné " udalosti " sú často v rôznych formách spracovávané v 10kach filmov s japonskou pečiatkou. Podpriemerne spracovaná J-nechutnosť. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Můžeme si namlouvat, že tohle jsou jen jedinci, kteří páchají zlo, že tohle je jenom film, jenže oni se tyhle věci stejně dějí i v reálu a denně je slyšíte ze zpráv, protože nic jiného ani zprávaře nezajímá. Zprávy se musí prodávat a násilí prodává dobře. Tenhle film se snaží alespoň trochu o pochopení toho, co se stalo a prezentuje bez obalu, jaké jsme zrůdy, aniž bychom si to v některých případech uvědomovali. Filmařsky to není dokonalé, ale výpověď snímku je pro mě silná. ()

rykardo 

všechny recenze uživatele

... klasická ukázka toho, že rarita ještě automaticky neznamená kvalitu aneb naprostej souhlas s Dellamorte... Jako hodně levnej exploit budiž (sexuálního násilí a týrání v explicitním podání si divák užije až až, možná až příliš...), celkem to funguje, i když podobnejch věcí se, zejména pak v poslední době, v Nipponu točí jak na běžícím pásu... Pokud to mam brát jako seriozní pokus o zfilmování něčeho na základě skutečnejch, šokujících událostí z roku 89 ...bla, bla, bla..., tak to selhává na plný čáře, zejména v celkovém zpracování a příliš jednostranném podání našich hlavních protagonistů... Shrnuto a podtrženo, KONKURITO mě celkem zklamalo, na základě recenzí zvenku jsem čekal (asi dost naivně .-) přeci jenom ambicioznější přístup od pana Nakamury... ()

LUKICKK 

všechny recenze uživatele

No, od toho jak to bylo v realitě se to dost liší, protože tu chybí dost událostí, které se staly. No každopádně, jakožto film to je nic moc, je to chabý, bez pointy, jen tam pár kluků, kteří se zamotají s Yakuzou, umučí holku k smrti, a to je víceméně vše, žádnej hlubší smysl, ani něco co by film chtěl předat. Prostě bezduchá Japonská prkotina. Radši si přečtěte něco na internetu o tomhle případu pokud vás to zajímá. ()

Homerking 

všechny recenze uživatele

O tento případ jsem se detailněji zajímal a dohledal jsem si spoustou podrobností, nakonec jsem dal šanci i filmu ale  byl jsem hodně zklamaný protože ve filmu se objevil jen zlomek z toho co jsem se dočetl. Kdo čeká kvalitní explo má v tomhle případě smůlu. ()

Steparu 

všechny recenze uživatele

Nedokoukal jsem to.. Snad proto že jde o "film" na motivy skutečného činu. Jen doufám, že během natáčení neměl nikdo psychické problémy z toho co se dělo na place. Jistá surovost tohopt snímku a "amatérská" kamera pro mne dodávají na autentičnosti ()

Reklama

Reklama