Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický příběh se odehrává v malebném a typicky americkém městečku Belfield, které leží na řece Mississippi a stejně jako řeka působí dojmem, že se tu čas zastavil. Žije tu také Herb Dellenbach, který se kdysi dávno chtěl oženit se svou životní láskou Pat Malloyou. Jenže ta podlehla vábení velkých měst a opustila Belfield i Herba. Ten se časem oženil s Joan, a když zemřela, zůstaly mu farma, dvě krásné dcery a dobří obyvatelé Belfieldu, kteří ho nenechali na holičkách. V létě 1993 se však objevilo nebezpečí, které ohrozilo vše, co mu bylo drahé. V dubnu začalo pršet a v červenci ještě nepřestalo. Mississippi se vylila z břehů a začala strhávat zvířata, farmy, celá městečka. Brzy se stává nejhorší povodní v dějinách a krizový štáb vysílá do ohrožených oblastí odborníky, jejichž úkolem je zabránit rozsáhlým škodám. Jedním z nich je Sam doprovázený Pat, která se tak vrací do rodného městečka, aby se ho pokusila zachránit. Setkává se nejen se svou minulostí, ale také s Herbem. Přesvědčí obyvatele města, aby postavili proti velké vodě hráz, přestože nikdo nedokáže určit, zda vydrží, a mezi ní a Herbem se znovu rozhoří dávný cit. Spolu se strachují o Herbovy dcery, které zůstanou v dědečkově zaplaveném domě, společně se postaví zuřícímu živlu, aby se pokusili odvrátit jeho ničivý útok na město. (TV Nova)

(více)

Recenze (14)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Když víte co od toho čekat, tak vás to nijak výrazně nepohorší. Standartní televizní film této kategorie se vším co k tomu patří. Takže předvídatelný děj, uši trhající dialogy, afektované postavy a téměř žádné efekty. Na druhou stranu pořád aspoň praktická filmařina která je furt lepší než ten současný ultra levný digitální shit.30% ()

Slartibarkfast odpad!

všechny recenze uživatele

Věřím, že i v nízkorozpočtových televizních filmech je možné najít skvělé herecké výkony, napětí, originální nápady a poutavý scénář. Tohle ovšem rozhodně není ten případ. Sledování Rozbouřené řeky mi působilo až fyzickou bolest. Pitomé dialogy, laciné efekty a nesourodé scény, které se objevovaly nahodile a bez návaznosti, jako když na ovladači přepínáte kanály. Soucítění s hlavními hrdiny nebylo možné. Až tak to bylo blbé a trapné. Vlastně jsem mezi pytlem číslo čtyřitisícesedmsetdvacetosm a čtyřitisícesedmsetdvacetdevět propadl dojmu, že ty dva pytle už jsem někde viděl a dal bych nevím co za to, aby se hráz protrhla opravdu a všechny protagonisty na místě zabila, aby se alespoň něco dělo. O nelogických momentech raději nebudu hovořit. Bylo by to na dlouho. Jediné, co mohu doporučit, je zajít si na tytrubko a pustit si reálné záběry z povodní v letech 1997 a 2002. Tomuhle svinstvu se zdaleka vyhněte. 5% ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Proč? Proč? Proboha proč? Řekne mi někdo proč tohle měl někdo potřebu točit ? Omlouvám se všem režisérům amerických katastrofických filmů, kde to na konci dobře dopadne a všichni tleskají i hasiči a prezident USA, vytahují hrdě často potrhanou vlajku s hvězdami a pruhy buď oškubanou tornádem, zemětřesením, ožehlou požárem, bojem, nebo oslizlou od emzáckých výměšků... Proti vyvrcholení tohohle skvostu tu omluvu myslím upřímně. Dávám za jeden pytel s pískem. * ()

jan008 odpad!

všechny recenze uživatele

Ani tak trapny, aby se tomu dalo smat... Nechi prozrazovat dopredu, ale ten konec a vlastne cely pribeh me teda moc neprekvapil. Staci znat nazev, podivat se na obrazky a uz vite kdo je kdo, o cem to bude, jak to cele dopadne a kdo s kym skonci. Kdyby reziser aspon vynechal ty autenticke zabery ze zprav, vymenil nejake herce a pridal aspon trochu napeti, mozna bych dal i jednu hvezdu, tahkle nejjasnejsi odpad. ()

Killy 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě podprůměrnej Hallmarkovskej film...průhledný charaktery postav, naprosto jasný průběh i konec..ve filmu se nestane absolutně nic co by mě překvapilo. Už jenom ty Patiny proslovy ve filmu mě dostávaly do kolen. Ona je prostě dokonalá. "Musíme zachránit město, je to naše město a stojí za záchranu a o to se postarám jako že se Pat jmenuju" Prostě 1*, nebyla to zase úplná kravina na kterou bych nevydržela koukat, rozhodně ale nedoporučuju. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama