Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Shuichi Kushimori žije spokojeně se svou matkou a mladší sestrou Harukou. Nemusel by se trápit ničím horším než problémy obyčejného dospívajícího kluka - kdyby u dveří po deseti letech odloučení nezazvonil bývalý otčím. Shuichi nechápe, proč matka nevítaného vetřelce toleruje pod střechou vlastního domu, a neuspokojí ho ani její vysvětlení. Sžírán pocitem bezmoci, nenávisti a odporu k násilnickému opilci dojde k závěru, že zoufalá doba si žádá zoufalé činy. Dokáže student střední školy spáchat dokonalou vraždu? (deepspace101)

(více)

Recenze (11)

Nin 

všechny recenze uživatele

Shuuichi je poměrně obyčejný student, který si přebývá ve svém sklepním pokoji, občas si nahrává na diktafon své pocity a spolužáci ho považují za chytrého, ale trochu divného. Bohužel pro něj se vrátil jeho otčím, kvůli kterému doma nastává teror. Shuuichi začíná přemýšlet nad tím, jak se ho zbavit... Ačkoliv se Blue Light může trochu tvářit jako detektivka, jedná se o psychologické drama, kde se vyskytuje hodně sympatických a lehce podivných postav. "Modrá" atmosféra pak dokresluje zamyšlenou náladu tohoto filmu. (7/10) ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Chvíli jsem koketoval s pěti, ale nakonec dávám čtyři. K dokonalosti zde chybí jen několik věcí, bohužel záživnost je jednou z nich. Ne že bych se nudil, ale celkově nešlo o film, u kterého by se mi myšlenky netoulaly všude kolem. Jinak ale pěkně udělané filozoficky podladěné drama, jedno z toho mála, které skončí a vy stále koukáte do běžících titulků - a chvíli trvá, než je dokážete vypnout. ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Moc pekny, posmutneli snimek, plny letni primorske atmosfery. Pozitivem i negativem zaroven je reziserova schopnost podavat ruzne situace ve filmu tak, ze si je uvedomujete az se opravdu stanou, kdyz predtim na chvilku pozapomenete kam to vsechno vlastne povede. ()

hunty 

všechny recenze uživatele

Je nám předvedeno několik různých vztahů a všechny jsou propojeny přes jednoho přemýšlivého studenta Kushimoriho, který na nás rychle vyvalí své myšlenky, co po zbytek filmu už nepustí. Opět jsem byl pro jednou unešen herci, příběhem, atmosférou, prostě celkovým předvedením příběhu. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Neobvyklý pohled do nitra duše středoškoláka jež nedokáže strávit přítomnost svého nevlastního otce, začíná plánovat jeho vraždu, mezitím rozvíjí poněkud neobvyklý vztah se spolužačkou Noriko a začínají se vynořovat komplikace... ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Takto precizně a s mistrovskou přirozenosti zvládnutá modrá atmosféra se často nevidí. Skvělý úvod, skvělý závěr a pravděpodobně díky silnému románovému podkladu Yusuke Kishiho, povedené charaktery a dialogy ve skvělém prostředku. Na ústřední duo pop-idolů překvapivě solidní herecké výkony. Tohle všechno očima nerušivé ale přesto promyšlené kamery. S melancholickými dramaty tohoto rázu je to těžké, stačí drobný přešlap a veškerá atmosféra propadne vniveč. Zážitek je však o to silnější pokud vše klapne. The Blue Light nepřešlápl. ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Hmm, už začátek dával tušit něco dobrého, kdy v pozadí hraje cover verze skladby od Pink Floyd, resp. Rogera Waterse, The Post War Dream, jen škoda, že je to jen cover verze. Samotný děj a zápletka je dobře nadávkována, navíc příběh mladistvého vraha je poměrně zajímavý a do toho to modré světlo.-) Ke konci filmu jsem váhal mezi 3 a 4 hvězdami, nakonec ale zakončení filmu byl perfektní, což dávaly tušit některé detaily ve filmu, takže s koncem jsem byl pořádně nadšen. Snímku ale něco k dokonalostí chybí, nedokázal mě tak úplně chytnout a odrovnávat po celou dobu. Ale v některých detailech to bylo výborné a na jedničku (např. Noriko v září modrého světla). Celkové velmi kvalitní záležitost, které k dokonalosti chybělo jen velmi málo. Já dávám 85%, má to prostě skvělý konec. ()

deepspace101 

všechny recenze uživatele

Columbo na japonský způsob. Během filmu mi tohle vytanulo na mysli. Prosáklo sem víc, než by se dalo přisoudit běžné detektivní šabloně; významné detaily vykreslující půdorys kriminálního dramatu – ňoumovský policista (jeho jízda na kole po pláži nepatrně odlehčí dusivou atmosféru), alibi s obrazem, od začátku víme, kdo je vrah, a sledujeme vývoj z jeho perspektivy. Nepostřehla jsem nic specificky japonského, mohlo by se to odehrávat kdekoliv. Ovšem Columbo nikdy nevyšetřoval v režii Yukia Ninagawy a najde se tolik rozdílů, kolik je podobností. Filmu se výtečně daří přenášet emoce na diváka, cítila jsem totéž co Shuichi, a i když bych situaci řešila jinak, rozuměla jsem mu, chápala jsem ho a držela mu palce až do závěrečných titulků. Lví podíl na tom má herecký výkon talentovaného Kazunariho Ninomiyi (ostatní herci též bezchybní). Atmosféra je "blue" nejen ve významu barvy. Není to normální melancholie, tohle je jakoby melancholie z podstaty – bez ohledu na to, co se ve filmu stane. Všeobjímající, pohlcující melancholie, ze které se těžko dostává; smutek, jako když na vás padne nesmírná tíha (naposledy mě ovládl tak intenzivní pocit bezútěšnosti v Corbijnově Američanovi). Obyčejný příběh obohacuje o další významovou rovinu a posouvá jej na vyšší úroveň. Oba snímky by mohly sloužit jako recept, jak takovému příběhu dát podmanivou tvář. ()

Reklama

Reklama