Reklama

Reklama

Derren Brown - Seance

(pořad)
  • Velká Británie Derren Brown: Séance
Dokumentární / Mysteriózní / Psychologický
Velká Británie, 2004, 64 min

Režie:

Stefan Stuckert

Účinkují:

Derren Brown
(další profese)

Obsahy(1)

Dvanáct studentů univerzity z Roehamptonu si Derren Brown přizval k dalšímu velkému projektu, takzvanému "Speciálu", který jednou do roka připravuje pro svou domovskou televizní stanici Channel4. Tentokrát se rozhodl uspořádat v přímém přenosu spiritistickou seanci. Trochu divný úkol pro někoho, kdo na vyvolávání duchů ani v nejmenším nevěří, že? Ale Derren má velké výzvy rád. Pozval studenty do Eltham Hall, kde roku 1974 spáchalo hromadnou sebevraždu dvanáct mladých lidí ... Komu tuhne krev v žilách už teď, neměl by se asi ani začít dívat, ale věřte, o dost by tím přišel. K "setkání" totiž slutečně dojde - a pro leckoho bude šokující. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (21)

D3kar 

všechny recenze uživatele

Tuším, že již při mém prvním setkání s pořady Derrena Browna jsem byl jeho schopnostmi nadšen. Člověk s tak rychlým úsudkem a schopnostmi manipulace s lidskou myslí je pořádné sousto. Co se tohoto dokumentárního pořadu týče, měl bych možná zmínit, že sledovat ho sám v noci nebylo zrovna šťastné rozhodnutí. Tento snímek člověka dokáže uvést do stavu naprosté zmatenosti, souvislosti docházejí se zpožděním a právě proto, je svým způsobem tak děsivý. Seance, vyvolávání duchů, je prastarý rituál, který se provádí od nepaměti, avšak Derren jej dokáže svým skeptickým způsobem dovést k dokonalosti. ()

ladko 

všechny recenze uživatele

Scéna so záclonou a spútaným študentom ma fakt vystrašila, už len tá predstava, že jak to kurnik šopa dokáže urobiť s človekom je desivá:). Zapojenie diváka vcelku funguje(meno vyšlo aj mne, aj mesto, až na to, že ma prvé napadlo, že je dotyčná osoba slut, čo sa teda celkom nezhodovalo:D). Pointa pekná, stojí za pozretie... ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Před zhlédnutím: Duchařská seance? Duchařská seance v 21. století? Kdo by se bál? To jako bude parta lidí sedět u kulatého stolu a vyvolávat duchy? Z toho už jsem vyrostl, na tohle mě žádný šarlatán nenachytá... Po zhlédnutí: Ono to bylo skutečně docela strašidelné, sice mě žádný zesnulý nenavštívil, ale když přistoupíte na Brownova pravidla, užijete si víc než u kdejakého hororu. A navíc tak vtipná pointa, to jsem opravdu nečekal, no, vlastně si ji mohli i odpustit, takhle se to celé změnilo v trapnou frašku. Derren Brown je každopádně velmi schopným manipulátorem mysli a to i přes televizní obrazovku a přes několikaletou časovou propast. ()

TheRoller 

všechny recenze uživatele

Človek, ktorý vás aj po rokoch od live vysielania prinúti robiť to, čo chce, je génius. Navyše všetky tie srandičky, pri ktorých sa dá báť a finále presne v Brownovom štýle "blow your mind"... slovami Derrena: "Som to najlepšie, čo postretlo televíziu od doby vynálezu krájaného chleba." A on v skutočnosti JE! ()

Muso 

všechny recenze uživatele

Derren Brown je makač. Minimálne 12tim luďom určite týmto kvázi dokumentom zasadil poriadneho chrobáka do hlavy a možno im aj zmenil život..Vytvoril veľmi hustú atmosféru a pokiaľ sa vám podarí vidieť tento film vnoci, keď vonku úraduje docela slušná búrka a prievan sa vám pohráva so záclonou(ako sa to stalo mne:), zaručujem že zvýšenému bušeniu srdca a opakujúcim návalom napätia sa nevyhnete. Po celý čas som si nebol istý či sa chcem zúčastniť jeho hry do ktorej zapájal aj divákov a aj keď v duchov v podstate neverím, docela ma do deja vtiahol. A páčil sa mi aj jeho naprosto otvorený koniec, ktorý donúti zamyslieť sa hlavne všetkých ľudí kladne naledených k špiritistickým záležitostiam, ale i naprostých skeptikov. Derren Brown=Ghost Buster:-! ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Svou práci v televizi začal Derren Brown třemi šedesátiminutovými speciály natočenými během dvou let, které byly rozděleny na šest částí, jež obsahují sestřih toho nejlepšího z jeho hodinových speciálů. Vybrané části z prvních sérií jsou dostupné na DVD a videokazetách jako Derren Brown - Inside Your Mind. U nás byl projekt uveden v České televizi jako Derren Brown: Magie a manipulace mysli (od r. 2004). (Paity)

Reklama

Reklama