Reklama

Reklama

Derren Brown: Magie a manipulace mysli

(pořad)
  • Velká Británie Derren Brown: Trick of the Mind
Dokumentární / Mysteriózní / Psychologický
Velká Británie, 2004, 18x24 min

Režie:

Stefan Stuckert

Kamera:

Jono Smith

Účinkují:

Derren Brown, Matt Lucas
(další profese)

Obsahy(1)

Derren dokáže užásné věci s lildskou myslí, dokáže uhádnout co se vám honí hlavou, na co myslíte, dokáže s člověkem manipulovat a dokáže číst lidem myšlenky. Svými kousky udivuje tisíce diváku. Na začátku každé epizody čeká na diváka test. (MsWampir)

Recenze (71)

yaqwsx 

všechny recenze uživatele

Derren Brown má charisma. A umí ho prodávat - to na něm žeru. Není kouzelník ani mág, jen využívá různé prostředky, aby oklamal lidi a ti mu to věřili. Vše je poznat na originálním zvuku - tehdy některé vnucování myšlenek až bije do očí. Zpočátku velice zajímavý pořad, který však časem jde do extrémů, kterým se už člověku věři nechce. Už ho to nefascinuje. Nebýt tohoto faktu, tak dávám klidně i 5. A vlastně jak bylo řečeno v The Prestige: "Lidé chtějí být klamáni" ()

Trainspotter 

všechny recenze uživatele

Derren Brown je pozoruhodná osobnost, kolik lidí na světě dokáže tak efektivně pracovat s pamětí a dokonale zná řeč lidského těla a jěště ke všemu to vše dokáže bleskurychle analyzovat. Tohle nejsou žádná kouzla, ale tvrdá realita. Jistě, některé jeho kousky jsou stěží uvěřitelné racionálně uvažujícím lidem, kteří jej odosuzují, ale je to jen televizní show a je jen na divákovi, jak to vše bude vnímat. ()

Reklama

tucnak 

všechny recenze uživatele

Mě teda ty jeho věci docela dostávala. A pro ty, co říkají že je podvodník, když "neuhodl co si mysleli"- to bude proto, že to byl českej dabing- ta manipulace, díky který jste měli myslet na věci, který vám určí, funguje i na základě zvuku a třeba i rytmu slov, takže to v češtině víceméně ztrácí smysl. ()

monolog odpad!

všechny recenze uživatele

Kčertu, co tenhle šhit tady dělá? Tohle nemá s filmem společnýho ale lautr nic! No, aspoň se tu k téhle břečce vyjádřím. Nejde o nic jinýho, než jen trochu jinou reality show. Jediný, co se tu děje je, že Deren ovlivňuje lidi pomocí různých slovíček. On je profík, oni nejsou, takže nerozeznají, že se nechávají ovlivňovat. Kdyby proti němu postavili nějaký psychology nebo psychiatry, asi by to tak slavně nedopadlo. Co se tu děje? Nic, jen ukazuje, že dokáže uhodnout, jak se lidi budou chovat. Možná si říkáte, proč to hodnotím tak špatně, ale důvod mám. Je to absolutní nuda. Koukat na maníka, jak si jehlou propíchne ruku, nebo jak banda pigotů strká ruku nad Derenovy, aniž by je viděl a on uhodne, nad kterou je strčí, to se dá sledovat pár minut, ale ne tucetkrát půlhodinu. Přiznám se, že po čtvrt hodině jsem to začal přetáčet zatraceně FastForWarD kupředu, aby mi nespadl jazyk na vestu. Takovou jsem měl žízeň po tom všemi vychvalovaným zábavným šokantním pořadu. Dostal jsem ale jen kupu nudy. Přesto to část splnilo, ta kupa byla tak velká, až mě šokovala. Pro Djkoma : Copperfield mě nechává v klidu. Pro každého je úžasnou věcí něco jinýho, a pro mě propíchnutí vlastní ruky jehlou tedy rozhodně ne. Schopnosti, který prý Darren "má" měl každej známější řečník (Hitler, Castro...) a tady mě to nijak nepřesvědčilo. Možná, kdyby to brali jedním záběrem a bez střihu, tak možná, a to by ještě museli hledat lidi rovnou na ulici. Poznat podle oblečení, co kdo dělá totiž nebude až tak náročný, když se diváš na lidi. Taky to dokáže každej krejčí nebo letitější prodavač v textilu. Zastaralou kravinou je zmizení Sochy svobody, letadla nebo vlaku proto, že je to úspěšný a tak to dávali pořád dokola. Ale mohl sis všimnout, že to nedělá každej kouzelník. Jen jeden. PS: Taky nechápu, proč koukám na takovýhle kraviny, asi proto, že od nich čekám, že kravinama nebudou. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Kouzla, čáry, magii to beru! A David Copperfield je největší borec v tomto oboru. Je to mistr iluze, sice nevíte jak to dělá, ale víte, že je to trik a jde jenom o to, na to přijít. Když to Derren Brown, no podle mě je to nahraný, protože nic nesvědčí o tom, že by nebylo. Protože některým věcím se proste uvěřit nedá. Třeba se pletu, ale (teď neudržíš 55KG holku, no promiňte). ()

Galerie (3)

Zajímavosti (11)

  • Svou práci v televizi začal Derren Brown třemi šedesátiminutovými speciály natočenými během dvou let, které byly rozděleny na šest částí, jež obsahují sestřih toho nejlepšího z jeho hodinových speciálů. Vybrané části z prvních sérií jsou dostupné na DVD a videokazetách jako Derren Brown - Inside Your Mind. U nás byl projekt uveden v České televizi jako Derren Brown: Magie a manipulace mysli (od r. 2004). (Paity)

Reklama

Reklama