Reklama

Reklama

Scary Movie 4

  • USA Scary Movie 4 (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Co může být ještě neuctivější, vtipnější a děsivější než Scary Movie 3? Samozřejmě Scary Movie 4! Scénárista a režisér David Zucker se znovu sešel se scénáristy Craigem Mazinem a Jimem Abrahamsem, aby v tomto pokračování velmi úspěšné série opět posunul hranice komediálního žánru. Žádný blockbuster ani popkulturní ikona nejsou před jejich zběsilým humorem v bezpečí: oběťmi nemilosrdné parodie se stávají Válka světů, Nenávist, Vesnice, Hra o život, Million Dollar Baby, Zkrocená hora a celá řada dalších filmů... Tentokrát osud zavane naivní Cindy Campbellovou (Anna Faris), která se snaží budovat kariéru v oblasti péče o nemohoucí, do domu podivné staré paní (Cloris Leachman). Jako by nestačilo, že dům je ještě podivnější než ona obskurní důchodkyně a zjevně v něm straší, bydlí hned vedle skvěle vypadající kluk (Craig Bierko) a svět navíc sužuje akutní hrozba globální mimozemské invaze. Neohrožená hrdinka se však znovu vrhá do víru událostí a snaží se rozluštit hrůzné zprávy ze záhrobí, najít lásku na velmi zvláštních místech a zachránit svět před totální zkázou. Během hledání indicií, které mohou zachránit život nejen jí, ale i celému lidstvu, se setká s hrůznými leteckými katastrofami, pozoruhodnými nevidomými dívkami, vesnickými idioty, nedbale oblečenými rappery, psychotickými lidmi, kteří se připravují na přežití globální katastrofy, mimozemskými svěrači a dokonce i s populární televizní hvězdou Oprah! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (506)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Po debilní dvoje a nudné trojce příjemné překvapení. Opět je to sice "pouhý" slepenec scének odjinud, ale nepostrádá to vlastní nápady (Detroid rulez!) a klasické ZAZ fórky. S elitou žánru se to srovnávat nedá (na to je to až příliš závislé na parodovaných filmech), ale pokud máte nakoukáno, tak se rozhodně budete dobře bavit. 3 a 1/2*... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Děj – není. Herci – nehrají. Vtipy – nefungují. Vítejte v parodii dle představ současného Hollywoodu. Na tomhle filmu není nejhorší jeho nevtipnost, nýbrž jeho bezbřehá imbecilita, jež musí po pár minutách ponoukat k sebevražedným myšlenkám každého diváka znalého velké násobilky. Scéna s Carmen Electrou (po zásluze oceněnou za nejhorší ženský herecký výkon v čurdařské roli) vyprazdňující své neklidné tlusté střevo na nesprávném místě (nepovažuji za vhodné napsat „seroucí v kostele“) by třeba i mohla být vtipná, kdyby měla nějakou vtipnou pointu, kdyby byla vkusně pojata, ale tvůrci byli nejspíš příliš líni na to, aby základní premisu dále rozvinuli a udělali z ní opravdový vtip. Což lze napsat o 99,99% všech „jakože vtipných“ scén. Chuť si nechte zajít rovněž v případě, že se těšíte na odhalování ohromné spousty parodovaných filmů, není jich mnoho a mnoho z nich je známo i těm, kteří je neviděli (Zkrocená hora, Vesnice, Válka světů, Million Dollar Baby, Saw, Nenávist, Fahrenheit 9/11 – resp. scéna nechvalně proslavená právě Mooreovým dokumentem plus pár, skutečně jenom pár, dalších). Mnoho nezachraňují ani herci, mnohdy známějších jmen (Michael Madsen, Bill Pullman), kteří by pravděpodobně měli připomínat své předobrazy z jiných filmů, ale kupříkladu trotlovské chování a oblečení Toma Cruise z Války světů z vás ještě nedělá jeho vtipnou parodií. Přitom zrovna Cruise se paroduje velmi snadno (doporučuji zhlédnout, myslím, že třetí epizodu Studia 60). Neměl jsem odvahu čekat od Scary Movie 4 více než jednoduchou zábavu, ale po výtečném, dobrá, ucházejícím třetím díle, by mne nenapadlo, jak moc jednoduchá zábava to může být. Za co přesně je ta jedna hvězdička sám nevím, ale pokud si dobře vzpomínám, jednou se výraz na mé tváři hodně přiblížil úsměvu. Takže asi za to. 15% Zajímavé komentáře: JohnnyD, gr8 escape, Goodlooker ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Ja fakt nevím, co mám napsat. Tohle je ubohost prvního řádu. Česká série Kameňák má svého amíckého následovníka. Opakovaný vtip přestává být vtipem a stejně tak to platí o tom "natahovaném." David Zucker se začíná vykrádat. To, že do scénáristického tandemu přibral ještě Jima Abrahamse a Pata Profta, je ostuda. Všechny "vtipné" situace jsou na úrovni slupky od banánu a ty, u kterých se budete opravdu smát, jsou asi tři. Nejdebilnější je násilně naroubovaná parodie na Million Dollar Baby. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ne že by čtyřka byla špatná a rozhodně je lepší než trojka, ale film jde hodně po stopách filmu Války světů, kterého dá se říct kopíruje se scénami a občas tam vloží něco z jiného filmu. Nebýt poslední scény, která je tak trapná až to hezký není, dal bych za čtyři hvězdy ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $45miliónovTržby USA $90,710,620Tržby Celosvetovo $178,262,620Tržby za predaj DVD v USA $22,361,778 //počet predaných kusov 1,588,386/videl v kine: 55%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

S jako Slabota, R jako Rektální humor, A jako Absence dobrých herců (resp. herců obecně... tohle jsou výkony na úrovni ochotníků z Horní Dolní), Č jako Časová snesitelnost (ten film má naštěstí jen 80 minut), K jako Klonování scén z jiných filmů (nikoliv jejich parodování, na to jsou totiž potřeba nové nápady), A jako Abrahams kapituloval a s ním evidentně i žánr parodie jako takový. Poslední velikán umřel. Spojte si ta velká písmena a jděte tiše plakat do maminčina polštáře. :) ()

Djkoma odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle ne ! Vloni to byl Hostel, při kterém jsem málem usnul ve spánku a modlil jsem se ať už nikdo nikdy nepovolí nikomu, aby jel do naších československých krajin a točil tady cokoliv ho napadne modlil jsem se, aby na Tarantina spadla jeho sbírka videokazet a zavalila ho minimálně na 10 let, abych si odpočinul od všeho co nese nápis "Producer by QT" apod. reklamní taháky o kterých se možná Quentin doví sám až z telefonátu týden po premiéře, když si s ním nějaký redaktor chce domluvit malý pokec o tom jak vlastně našel toho zázračného klučinu. Bohužel se mi sen a modlitba nesplnili a objevil se někdo jiný. Někdo kdo se jmenuje David Zucker a myslí si, že jeho totálně nevkusné, brutálně vykradačné a nechutně nudné slepence všech filmů z minulého, předminulého a ještě dalších 5 let, jsou dobré filmy. On si to možná ani nemyslí, ale určitě se tak tváří a lidé mu na to vždycky rádi skočí. Sakra VY Američani!!! radši si běžte utratit prachy do mekáče nebo do Tacco Bell a nechoďte podporovat úmysli takových tvůrců jako je David Zucker. Možná někdy před lety natočil Bláznivé střely, které mu asi vystříleli mozek a možná ještě Připoutejte se prosím(což je mimochodem po letech poměrně hodně nudná parodie na sebe samo). Nechoďte na takové filmy, to jediné zabrání těm špatným a zlým lidem, aby takové filmy točili a já snad jednou budu šťastný v tomhle světě. Snad se dočkám... ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Trpěl jsem už při trojce, ale tohle je moc. Tohle není parodie, tohle je trapný slepenec všeho, co tvůrci viděli letos v kinech, a řekli si, že to okopírují a trhnout na tom. Smutné. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Výprava jak z české televizní inscenace, děsní herci, nulová zábavnost a naprosté dno kdysi velmi vtipného Davida Zuckera. Začátek ještě nevypadá zase až tak zle. Asi do páté minuty než-li "scénáristé" vymyslí rádoby tuze moc humorný způsob jak se zbavit Charlieho Sheena. V ten moment vám bude zcela jasné na jaké vlně se Scary Movie 4 poveze. Kdyby ten fekální buranský humor, alespoň fungoval, jenže zde není snad ani jeden byť pouze průměrný gag. Zlaté staré dobré parodie, ve kterých tvůrci chápali, že natočit znovu scénu z nějakého známého filmu obohacenou o nějaké to mlácení do hlavy prostě nestačí. A to nás čeká ještě pátý díl... ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Tento film je jako chachar, kterýmu ulítla v průvanu čepice a ofouklo ho. Neštěstí totiž nepřinášejí poničená zrcadla, ale poničené mozky. Na SM4 se jich podílelo až moc. Musí se ale nechat, že režisér Zucker je vážně všeuměl a daří se mu zachovat atmosféru parodovaných filmů. Pan Zucker anekdoty očividně rád. Vzít si rolničky a šaškovskou čepici, klidně by mohl založit klaunský cech. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Klasické Scary movie přesně takové, jaké jsem ho čekal. Místy trošku nechutná, někdy trapná, ale převážně hodně vtipná a ujetá parodie. K tomu si připočtěme několik opravdu hodně povedených vtipů (Detroit, dítě na schodech...), a bylo by to skoro na 4 hvězdy, nebýt příšerného závěru. Jo a ještě něco, koukejte se v originálním znění, jinak o ty nejlepší vtípky přijdete (peanuts...). ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

:::::::::::::::::::::::::: Já Scary Movie zkrátka a jednoduše miluju ! Mám rád všechny díly a vždy se u nich docela hodně zasměju !!! Já tohle prostě můžu, ale chápu, že to nemusí sednout všem a hodně lidem takovýhle typ komedií přijde trapný, ale záleží na vkusu, na náladě a hlavně to nesmíte brát moc vážně !!! Jednoduše vypněte mozeček, teda jestli nějaký máte, zapalte jointa, nalijte whisky, zapněte bednu a užívejte si !!!! ::::::::::::::::::::::::::::: ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James L. Venable: 1. Games with Peoples Lives (1:34) ,2. BooYa! (1:08) ,3. Tom Wants to Die (2:36) ,4. Cindy Meets the House (1:04) ,5. A Feeling of Evil (1:11) ,6. Tom and Cindy Fall in Love (1:02) ,7. House Creatures (1:10) ,8. Mrs. Norris Gets a Bath / Encounter in the Attic (2:02) ,9. The Big Mistake (1:03) ,10. Why is the Sky So Dark? (1:44) ,11. Nothing Will Start (1:38) ,12. Destroy Humanity (:56) ,13. Cindy Speaks Japanese (1:09) ,14. Dad’s Home (2:07) ,15. I Just Don’t Get Kids (:45) ,16. Cindy Sees the Plane Wreckage / Brenda Explains (1:25) ,17. Look What They Did / Car Trouble (2:21) ,18. Cindy and Brenda are Outsiders (2:21) ,19. The President Enters the U.N. (:40) ,20. Be All You Can Be (2:01) ,21. Those of Which We Do Not Speak (1:43) ,22. A Terrible Accident / Basement Medley (2:22) ,23. The Abduction (:51) ,24. Finding Each Other in the Basket / Getting Sucked In (1:03) ,25. Cindy and Brenda Play the Game (1:53) ,26. The Final Standoff (3:45) ,27. The Way Love Can Find Anyone (1:37) ,28. Crooked Letter* Performed by Young Huss (3:41) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Rozjezd nebyl špatný a přiznávám, že u linie, která paroduje Nenávist, jsem se místy zasmál, ale co ten zbytek? Ke konci už se mi na tváři ani nevyloudil sebemenší úsměv a to jsem z originálních filmů viděl všechny. Někdy byla chyba ve mně (viz absolutně over the top Million dollar baby), ale většinou v tupém a fekálním scénáři. Tohle je od Zuckera? Nevěřím. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„S deckami to neviem. Podpíšem ten zákon o potratoch.“ Parodická séria z nenásytnej produkcie bratov Weinsteinovcov zažila naprieč rokmi a dielmi zaujímavý posun. Originál (2000) urobili vulgárni bratia Wayansovci, navážajúc sa do v tej dobe módnych slasherov (VIEM, ČO STE ROBILI MINULÉ LETO a VRESKOT). Titulnej úlohe dominovala rozkošná Anna Farisová a tá sa, spolu s Wayansovcami, vrátila aj do SCARY MOVIE 2 (2001). Ten už nemal až takú zrozumiteľnú parodickú orientáciu (snažil sa triafať prevažne do hororov o strašidelných domoch) ani ohlas u divákov a tak Weinsteinovci klan Wayansovcov (Keenen, Marlon a Shawn) vyhodili a na uvoľnený post nasadili starú školu, režiséra Davida Zuckera. Tomu sa vďakabohu (i s pomocou hercov Charlieho Sheena a Leslieho Nielsena) v trojke (2003) aspoň troška podarilo naviazať na hity (jeho vlastné) PRIPÚTAJTE SA, PROSÍM! (1980), BLÁZNIVÁ STRELA (1988) a BLÁZNIVÁ STRELA 2 ½: VÔŇA STRACHU (1991) napriek tomu, že trojka trpela prepisovaním scenára a náročnou post-produkciou (vystrihnuté scény na DVD naznačujú, že pôvodne mal byť film o niečom úplne inom!). Kým na prvé dve epizódy sa chytilo agresívne mladé publikum, trojku (snažiacu sa parodovať najmä KRUH + Shyamalanove ZNAMENIA) si vychutnali dávnejšie narodení, ktorí zažili doby, kedy Charlie Sheen pražil na horúcom brušku panny Valerie Golinoovej vajíčka a Leslie Nielsen zmastil Saddama Husajna kutáčom a nakoniec naňho z helikoptéry zhodil piano. Na štvorku (2006) nebol dôvod netešiť sa: znova sa jej chopil Zucker so scenáristom Proftom (UTOPENEC NA ÚTEKU) a dokonca na scenár prizvali legendárneho parodického scenáristu, režiséra a producenta Jima Abrahamsa (HORÚCE STRELY/1991 a HORÚCE STRELY 2/1993). Bohužiaľ, výsledok tomu odpovedá len občas (masové lámanie väzov, otváranie dverí na aute, zombíci, „Russell Crowe má telefón!“, nahý prezident), Sheen sa len mihne v úvode (SPOILER zabije ho viagra a dorazí mačka SPOILER) a po zvyšok minutáže ho nahradí neschopný Craig Bierko (kto to je?). Kým jeho rovina paroduje VOJNU SVETOV, rovina s do štvorice sa vracajúcou Farisovou si berie na mušku sériu JU-ON a OSADU. A v závere sa to všetci snažili nejakým šialeným (sme predsa v paródii) spôsobom spojiť. Sem-tam si vypomohli paródiou z „iného súdka“ (MILLION DOLLAR BABY, SAW, SKROTENÁ HORA, George W. Bush), ale nestačí to (a nestačia ani Michael Madsen, James Earl Jones a Bill Pullman). Je to lepšie ako paródie, ktoré sa dnes robia, ale na staré klasiky sa to nechytá a aj dialógy len zriedka strhnú (americký prezident, začínajúci medzinárodné stretnutie svetových politických kapacít rečníckou otázkou „Viete, aký je rozdiel medzi Belgičanom a psím hovnom?“). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak ja nevim, me se to docela libilo. Opet tu je nejvetsi problem, ze pokud clovek nezna parodovany filmy, moc se nezasmeje a i kdyz se pribeh snazi jakz takz drzet pohromade, stejne to je jen slepenec scenek. Tady mi navic prislo, ze nektery sceny ani neparodujou, jen je proste natocily uplne stejne znovu a taky mi prislo, ze nejaky parodovany sceny jsem uz nekde videl sparodovany podobne. Nicmene najde se tu par vostrejch forku, nechutnosti tu moc neni a Leslie Nielsen potesi, takze lepsi 3*. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Doposud nejhorší díl série. Vyloženě jsem se mohl smíchy po*rat jen jednou jedinkrát, a to ještě především zásluhou Charlie Sheena, který TO bohužel zaboří do betonu hned na začátku. Vtip se ale vzápětí taví v nudu a chvílema trapnost, navíc pro neznalce parodovaných filmů je to asi vážně ztráta času. Anna Faris už je v sérii totálně okoukaná a nemá čím novým zaujmout, zasloužila by si napříště zkapat hned v úvodu. Škoda, trojka byla vážně povedená a nabrala slibný, méně stupidní nový směr. Každopádně bych se i po tomto neúspěchu rád dočkal dalšího a dalšího Scary Movie, protože se jedná o hlavního tahouna na poli současné parodie, navíc s výhradně hororovým tématem. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že je tu pár hodně zábavných scén (Leslie Nielsen ve školce, Leslie Nielsen v OSN, Saw a Shaquille O'Neal na začátku). Potom jsou tu už horší scény, ale přesto se usmějete (Charlie a jeho ego, semtam scénka z Nenávisti, sem tam něco s tou nadrženou negřicí). Ale zbytek je totální trapnej mišmaš. Vesnice a Milionový kotě určitě vedou v hloupostech. Zajímalo by mě, proč do popředí pořád ale cpou Annu Faris. Nějak mi to nedochází. Když to byla hlavně parodie na Vřískot, dalo se to chápat. Jenže to už dlouho není. Myslím, že největším problémem je Anna a její postava vůbec. Vřískot měl příběh na parodii. Jenže ty ostatní hlavní předlohy všech dílů (Haunting, Znamení a Válka světů) prostě nemají. Měly by to být spíš jen epizodní scénky v celém filmu a ne rámec. Všechny tři byly už samy o sobě dějově (hustota příběhu) spíš parodií, než čím jiným. A dalším problémem je výběr herců do hlavních rolí. Proč všechny ty dobrý dát do pozadí a všechny ty mršiny neudělat hlavními? Kurňa, vždyť i Shaquille hraje zatraceně líp, než oba hlavní hrdinové! Tohle je jen zprasený film a nebýt těch několika dobrých scén hodil bych to do odpadu, kam to i tak právem náleží. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"To mě poser. Mimozemšťani zabili dinosaura." Jako velký fanda srandy, parodií a Davida Zuckera musím konstatovat, že tohle se nepovedlo. Snad za to může má nevzdělanost v oblasti hororů se zlými domy, duchy či divnými společenstvími, ale tahle parodie mi prostě nenabídla ani jednu hlášku, kterou by stálo za to si zapamatovat. A to není mnoho. Humor je tu zkrátka spíše situační, ale rozhodně jsem se z něj neumlátil smíchy záchodovou mísou. Místo toho jsem dostal poučení o tom, jak se dělá penisem díra do asfaltu, jak získat důvěru svých dětí či proč je potřeba podepsat Potratový zákon. A taky jsem viděl spoustu škaredých nahých lidí, ale domluvme se na tom, že nikdy nebudeme mluvit o těch, o nichž se nehovoří. ()

Reklama

Reklama