Reklama

Reklama

Scary Movie 4

  • USA Scary Movie 4 (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Co může být ještě neuctivější, vtipnější a děsivější než Scary Movie 3? Samozřejmě Scary Movie 4! Scénárista a režisér David Zucker se znovu sešel se scénáristy Craigem Mazinem a Jimem Abrahamsem, aby v tomto pokračování velmi úspěšné série opět posunul hranice komediálního žánru. Žádný blockbuster ani popkulturní ikona nejsou před jejich zběsilým humorem v bezpečí: oběťmi nemilosrdné parodie se stávají Válka světů, Nenávist, Vesnice, Hra o život, Million Dollar Baby, Zkrocená hora a celá řada dalších filmů... Tentokrát osud zavane naivní Cindy Campbellovou (Anna Faris), která se snaží budovat kariéru v oblasti péče o nemohoucí, do domu podivné staré paní (Cloris Leachman). Jako by nestačilo, že dům je ještě podivnější než ona obskurní důchodkyně a zjevně v něm straší, bydlí hned vedle skvěle vypadající kluk (Craig Bierko) a svět navíc sužuje akutní hrozba globální mimozemské invaze. Neohrožená hrdinka se však znovu vrhá do víru událostí a snaží se rozluštit hrůzné zprávy ze záhrobí, najít lásku na velmi zvláštních místech a zachránit svět před totální zkázou. Během hledání indicií, které mohou zachránit život nejen jí, ale i celému lidstvu, se setká s hrůznými leteckými katastrofami, pozoruhodnými nevidomými dívkami, vesnickými idioty, nedbale oblečenými rappery, psychotickými lidmi, kteří se připravují na přežití globální katastrofy, mimozemskými svěrači a dokonce i s populární televizní hvězdou Oprah! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

prome 

všechny recenze uživatele

Trailer byl bomba a navnadil nas na poradnou komedii, ale necekal jsem ze to nejlepsi z filmu uz ve traileu bylo ukazano a misto poradne komedie jsme dostali poradnou nudu, i kdyz par scen vtipnych bylo.A 2 hvezdicky daam asi jen kvuli traileru ktery byl lepsi jak cely film dohomady. Nejhorsi Scary Movie ()

choze 

všechny recenze uživatele

Zřejmě už dementní Zucker se s tím nemaže a recykluje stále ty samé, do omrzení louhované pubertální gagy, hlavně neustálé pády, vrážení do něčeho hlavou a fekální humor. Leslie Nielsen za zenitem zato bez kalhot, tu má narozdíl od trojky aspoň jeden vtipný výstup v OSN, co ale nepochopím je, proč skvělého Charlie Sheena nahradil tragický Craig Bierko a jak sem ukecali Billa Pullmana a Jamese Earla Jonese. Celkově opět bezradně splácaná sračka, ale s řadou dobrých frků (vede Detroit). ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Ja fakt nevím, co mám napsat. Tohle je ubohost prvního řádu. Česká série Kameňák má svého amíckého následovníka. Opakovaný vtip přestává být vtipem a stejně tak to platí o tom "natahovaném." David Zucker se začíná vykrádat. To, že do scénáristického tandemu přibral ještě Jima Abrahamse a Pata Profta, je ostuda. Všechny "vtipné" situace jsou na úrovni slupky od banánu a ty, u kterých se budete opravdu smát, jsou asi tři. Nejdebilnější je násilně naroubovaná parodie na Million Dollar Baby. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Série se relativně Zklidnila. Totálně ujeté scénky vystřídaly vesměs klidnější, na sebe (ne)navazující epizodky, jejichž hlavním účelem je především zparodovat danou scénu v původním filmu. V tomto směru filmu nemohu vytknout vůbec nic, spousta menších čestných roliček je k sežrání a všechno okolo Války Světů je skutečná špička, stejně jako SAWový úvod..za ten přidávám body, protože první SAW mne naprosto znechutil. Kde ovšem nastává kámen úrazu? Ve scénách, kdy tvůrci tlačej pilu příliš do nohy. V ůvodní scéně s Charlie Sheenem se to dalo eště ustát, ale v dalších místech filmu už je to opravdu MOC. Když Cindy omývá stařenku její Močí, když Prezident USA vyšpuluje zadek na celý OSN, když Carmen Elektra vykonává potřebu v kostele.. v těchto místech Scary Movie 4 až nepříjemně sklouzává k oplzlému a nechutnému humoru nejslabšího dílu série, k 2ce. Anna faris hrát neumí, mnohé zachraňují Camea, byť vesměs dost nevyužitá ( z toho jedno naprosto nečekáne a přitom dokonale typově obsazené - alternativa za Tima Robinse z Války Světů), Leslie Nielsen má 3 scény, u mě vede ta závěrečná s kachnou a největším Plusem SM4ky je Graig Bierko, jakožto "alternativa" Toma Cruise. Ten člověk má dokonalej Timing, a podle mě bude i Velice schopným Hercem, a veškeré jeho kreace jsou prostě skvělé. P.S: neviděl jsem vystoupení Toma Cruise v té Show, ale po shlédnutí Scary movie 4 mám dokonalou představu, co tam ten chudák vyváděl... berte to jako doporučení.. já dávám čistejch 60% ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Na jednej strane Scary Movie 4 obsahuje dostatočnu dávku politicky nekorektného humoru (terorista, Bush) a popkultúrnych odkazov (blogy, MySpace, hip hopperi, I-Pody), príliš ale stojí na tom, že divák musí poznať predlohu, ktorá je parodovaná - čo je presný opak klasických ZAZ komédií. Navyše záverečná pointa filmu ma nechala chladným a zďaleka nemá na geniálnosť trojky. Cameo Dr. Phila a O'Neala viac než len potešilo. 7/10 ()

Galerie (37)

Zajímavosti (23)

  • Při jízdě do osady Cindy (Anna Faris) usne za volantem a vylije na sebe kávu. V dalším záběru ale není po rozlité kávě ani známka. (Martin00x)
  • Kulisy koupelny parodující filmy Saw: Hra o přežití (2004) a Saw 2 (2005) byly tak přesné, že producenti filmové série Saw tvůrce Scary Movie 4 požádali, jestli by jim je nezapůjčili pro natáčení filmu Saw 3 (2006). (imro)
  • Celosvětová premiéra proběhla 12. dubna 2006 v Dánsku. (Varan)

Reklama

Reklama