Reklama

Reklama

Scary Movie 4

  • USA Scary Movie 4 (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Co může být ještě neuctivější, vtipnější a děsivější než Scary Movie 3? Samozřejmě Scary Movie 4! Scénárista a režisér David Zucker se znovu sešel se scénáristy Craigem Mazinem a Jimem Abrahamsem, aby v tomto pokračování velmi úspěšné série opět posunul hranice komediálního žánru. Žádný blockbuster ani popkulturní ikona nejsou před jejich zběsilým humorem v bezpečí: oběťmi nemilosrdné parodie se stávají Válka světů, Nenávist, Vesnice, Hra o život, Million Dollar Baby, Zkrocená hora a celá řada dalších filmů... Tentokrát osud zavane naivní Cindy Campbellovou (Anna Faris), která se snaží budovat kariéru v oblasti péče o nemohoucí, do domu podivné staré paní (Cloris Leachman). Jako by nestačilo, že dům je ještě podivnější než ona obskurní důchodkyně a zjevně v něm straší, bydlí hned vedle skvěle vypadající kluk (Craig Bierko) a svět navíc sužuje akutní hrozba globální mimozemské invaze. Neohrožená hrdinka se však znovu vrhá do víru událostí a snaží se rozluštit hrůzné zprávy ze záhrobí, najít lásku na velmi zvláštních místech a zachránit svět před totální zkázou. Během hledání indicií, které mohou zachránit život nejen jí, ale i celému lidstvu, se setká s hrůznými leteckými katastrofami, pozoruhodnými nevidomými dívkami, vesnickými idioty, nedbale oblečenými rappery, psychotickými lidmi, kteří se připravují na přežití globální katastrofy, mimozemskými svěrači a dokonce i s populární televizní hvězdou Oprah! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale na opakované shlédnutí mi čtyřka přijde z celé série nejlepší. Už třetí díl byl po  mizerným druhým jistým příslibem, ale ještě to nebylo úplně ono. Zatím co tohle je čistě krystalický Zucker se svými typickými trademarky. Pravda Sheen nepřesvědčil ani tady, ale narozdíl od trojky tu má jenom úvodní cameo a oproti tomu Leslie Nielsen dává svým výkonem vzpomenout na svoje starý dobrý pecky. Že je to převařený a už jste to všechno někde viděli? Berte nebo nechte bejt na mě to funguje a jsem spokojen.85% ()

prome 

všechny recenze uživatele

Trailer byl bomba a navnadil nas na poradnou komedii, ale necekal jsem ze to nejlepsi z filmu uz ve traileu bylo ukazano a misto poradne komedie jsme dostali poradnou nudu, i kdyz par scen vtipnych bylo.A 2 hvezdicky daam asi jen kvuli traileru ktery byl lepsi jak cely film dohomady. Nejhorsi Scary Movie ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že je tu pár hodně zábavných scén (Leslie Nielsen ve školce, Leslie Nielsen v OSN, Saw a Shaquille O'Neal na začátku). Potom jsou tu už horší scény, ale přesto se usmějete (Charlie a jeho ego, semtam scénka z Nenávisti, sem tam něco s tou nadrženou negřicí). Ale zbytek je totální trapnej mišmaš. Vesnice a Milionový kotě určitě vedou v hloupostech. Zajímalo by mě, proč do popředí pořád ale cpou Annu Faris. Nějak mi to nedochází. Když to byla hlavně parodie na Vřískot, dalo se to chápat. Jenže to už dlouho není. Myslím, že největším problémem je Anna a její postava vůbec. Vřískot měl příběh na parodii. Jenže ty ostatní hlavní předlohy všech dílů (Haunting, Znamení a Válka světů) prostě nemají. Měly by to být spíš jen epizodní scénky v celém filmu a ne rámec. Všechny tři byly už samy o sobě dějově (hustota příběhu) spíš parodií, než čím jiným. A dalším problémem je výběr herců do hlavních rolí. Proč všechny ty dobrý dát do pozadí a všechny ty mršiny neudělat hlavními? Kurňa, vždyť i Shaquille hraje zatraceně líp, než oba hlavní hrdinové! Tohle je jen zprasený film a nebýt těch několika dobrých scén hodil bych to do odpadu, kam to i tak právem náleží. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Myslím, že je na čase kriticky si uvedomiť, že posledné série kvázi úspešných paródií Scary Movie sú už len úbohou snahou pobaviť diváka originálnym humorom. Začínam mať pocit, že jednotlivé filmové pokračovania sa vzájomne kopírujú a vykradajú. Nechcem si ani len predstaviť, kam hlboko klesne ďalšia odnož Scary Movie 5. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Opravdu špatná parodie s několika vtipnými momenty (na jejichž spočítání vám budou stačit prstíky horních končetin). Zuckerova partička už dávno neví, co je vkusný nevkus. Někdo by jim měl například prozradit, že gagy jako viagrová hypernerealistická erekce se objevují v každém druhém kresleném vtipu. I když mám pro parodie slabost, nemůžu jít přes 30% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (23)

  • Ve filmu je téměř na konci scéna, kde jde hlavní hrdina Tom (Craig Bierko) do talk-show k Oprah (Debra Wilson) a předvede tam značně bláznivé chování, kdy skáče po křeslech, roztrhne matraci, začne Oprah sahat pod sukni a tak podobně. Jedná se o scénu, která paroduje jednu skutečnou epizodu Oprah show (od r. 1986), ve které Tom Cruise obhajoval scientologii a předvedl podobně excesivní chování. (Mimesis)
  • Přibližně v 50. minutě prezident (Leslie Nielsen) vypije téměř celý obsah skleničky. Vzápětí na spoušť děla položí skleničku, ve které je ještě více vody než předtím. (chleba24)
  • Scéna, kdy prezident Spojených států (Leslie Nielsen) poslouchá příběh o kachničce a následně se dozví o útoku mimozemšťanů, je parodií na amerického prezidenta George W. Bushe, který se o teroristických útocích 11. září 2001 údajně dozvěděl, když byl na golfu. (orkadimenza)

Reklama

Reklama