Reklama

Reklama

Na Candida

(divadelní záznam)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Záznam inscenace na motivy slavného Voltairova románu z legendárního Studia Beseda v Hradci Králové. (oficiální text distributora)

Recenze (2)

Faye 

všechny recenze uživatele

To byly časy, když tahle sestava divadelních herců (než se, až na pár výjimek, rozprchla všemi směry) spolehlivě vyprodávala Studio Beseda. K tomuhle divadlu patřil také neodmyslitelně hudební doprovod skupiny „Kantoři“. Takže, vzhůru do světa s filozofií doktora Panglose „Všechno na světě je znamenitě uspořádáno. Všechno na světě je nejlepší“, protože „Lidé, kteří razili názor, že všechno je dobré, neřekli nic než hloupost, poněvadž měli prohlašovat, že všechno na světě je.- špatné? Je nejlepší!!!“.. „Svět nedovede ještě důsledně ocenit následky mého učení, ale když už jsem jednou začal hlásat, že je všechno na světě nejlépe uspořádáno. Hlásám to dál, i když tomu sám nevěřím!“ ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Mám-li hodnotit úroveň inscenace, nelze nic vytknout. Problém vidím v látce samotné. Candide je sám o sobě postaven na "přecpanosti" dějem, příběhy a především optimistickými poučkami. I já, který jsem četl Candida dvakrát, jsem se občas neubránil mírnému dojmu zmatenosti. Nevím, co si pak pomyslí ti, kdo se touto formou setkávají s "Optimismem" poprvé. ()

Reklama

Reklama