Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na americkém velvyslanectví v Uruguayi sledují tajnou základnu skrytou ve vodní přehradě. Zde se nachází podzemní laboratoř a vojenský diktátor se svými lidmi. Přijíždí záhadný Adrian Lehder, zvláštním přístrojem ovlivní mysl lidí na velvyslanectví a ti se vzájemně postřílejí. Zahyne i velvyslankyně... Americký vojenský výsadek je vyložen v Uruguayi, aby pátral po Lehderovi. Jedna civilistka se je brzy pokusí zabít, pak je obklopí cizí vojáci. Mysl jejich plukovníka Sharpea je však záhadně ovlivněna a při přestřelce dává pokyn, aby se američtí vojáci vzdali. Poté jsou zavlečeni do tajné přehradní laboratoře a Lehder je použije pro své pokusy s ovlivňováním mysli... Na americkou letadlovou loď je přivezen vězeň Chris Cody, bývalý plukovník, a je požádán, aby Lehdera odstranil. Cody chce svůj tým – muže z námořnictva, kteří jsou také ve vězení, a je mu vyhověno. Doktorka Susan Chappellová podá Codymu zkreslené informace a Codyho tým spolu s agentem Fletcherem odlétá zneškodnit Lehdera a zajistit jeho laboratoř. Cody se cestou zbaví agenta Fletchera – je to Lehderův spojenec. Přibere další členku svého týmu – Damitu. V tajné laboratoři se zatím Lehder společně se svými muži a Fletcherem zbaví vojenského diktátora a jeho vojáků... Codyho tým se přesouvá k přehradě a hodlá osvobodit americké vojáky z prvního výsadku. Rozpoutá se téměř válečná bitva. Codyho muži úspěšně opustí přehradu a všichni odplouvají v ponorce. Zde doktorka Susan předává Codymu CD z laboratoře, na kterém jsou tajné informace. Také ho informuje, že zajatí vojáci jsou Američané z prvního týmu. Lehder jim ale „vymyl mozky“, teď z nich jsou nepřátelé, pro které není cesty zpátky. Záhy se první tým snaží zneškodnit ponorku a částečně se jí zmocní. Susan o všem informuje americkou armádu. Ta se však rozhodne ponorku po vynoření zničit, protože na ní jsou i „nepřátelé“... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Ano, je to strašně béčkové, přehrada je pravděpodobně miniatura složená z buckletů posledních dvd se Seagalem a Hickox do ní pálí ze své stříkací pistolky, děj je naprosto ztřeštěný, střihač je pomatenec se slinou v koutku úst a postavy vedou zoufalé dialogy, na druhou stranu ale si Seagal na nic nehraje, nedělá připosrané pózy, nepoulí oči neznámo kam, ba naopak vypadá lépe, má dvě slušné akce a jinak s jako vždy padnoucím kabátem kuší brokovnicí do houfu nepřátel. Vinnie Jones má nasazen svůj pověstný obličej neskutečného tvrďáka a vybojuje několik pěkných soubojů. Záporáci si vypomáhají jakýmsi dálkovým signálem, ale stejně jsou slaboučcí jako vylouhovanej čaj. Scéna s vrtulníkem pozoruhodně dobrá, výbuch přehrady a ponorky příšerný, celkově však oproti předchozím seagalovkám mírné zlepšení. ()

boyd. 

všechny recenze uživatele

Trošku lepší než poslední Seagalovky, ale že by se mi to nějak zvlášť líbilo tak to vůbec ne. Stejně jako v poslední misi a Síle úderu i tady je Seagal ve většině scénách nadabovaný (za boha nevím proč?). Je to pořád dokola, jeho filmy jsou nuda a náročnější diváci by se na ně určitě dívat nemohli, protože by to asi po půlhodince museli vypnout! ()

Reklama

ywo666 

všechny recenze uživatele

Film hodnotím ako veľký Seagalov fanúšik, respektíve anti-fanúšik. Som skátka ten typ, čo s na Stevenovi vie veľmi dobre zasmiať a všetky jeho nedostatky pretavuje na klady. Lebo u mňa čím horšie, tým lepšie. A tento film fakt pobavil. Je pravda, že režisér a scénarista sú asi dementi, Nevadí, že je to neprehľadné a je tam milion logický chýb. Nevadí, že Steven nie je vždy Steven /ako kope vyššie, ako je výška rozkroku, už to nie je on. Proste na všetkých týchto chujovinkách som sa bavil. A potešil aj Vinnie Jones. Škoda, že Garyho Danielsa nevyužili lepšie. Recesistické 4* ()

Jenda 

všechny recenze uživatele

To je zase naivní. Vážně. Ale narozdíl od takového Zabijáka, je to umělecké dílo. Místy film vypadá dost levně a místy dělá z nepřátel blbečky, navíc, v roli Seagala už bych viděl raději ledaskoho, jen ne jeho. Občas totiž vypadá dost komicky. A ten jeho hlásek. uff. Nemůžu nevzpomenout na dvě scény. První když Mig-21 chce sestřelit špionážní letadélko a druhá kdy se Seagal projde proti tanku, který by za normálních okolností všechny kropil palubním kulometem, a posádce která z něj vykukuje vhodí do kabiny granát. To jsem opravdu vyprskl smíchy ()

AdamesWWE 

všechny recenze uživatele

[3.5/10] Iný štýl ako klasické Seagalovky, myslel som si že to bude teda lepšie no mýlil som sa. Čakal som pri najhoršom priemer no ani toho som sa nedočkal. Vnútorný nepriateľ mám svoje vnútorné problémy. Má slabý, ľahkopádny scenár ktorý ma nezaujal, pri najlepšom priemerné spracovanie po všetkých stránkach a čo sa týka hercov, okrem Seagala, Vinnieho Jonesa a Garyho Danielsa tu nik nieje, kto by stál za reč. A Seagalov tím už horšie zostavený ani byť nemohol. Jednoznačne sklamanie, nieže by ma tento film nudil, pozrel som si ho celkom bez väčších problémov, no nieje tu nič čo by ma zaujalo. Jediné čo tu ako-tak stojí za reč ,je obstojne natočená akcia, ktorá je obsahovo celkom dobrá a poteší, ale nieje tu žiadny lepší moment, možno jeden ktorý si pamätám. Akciu tu tvoria prestrelky a aj súboje, v ktorých sa mi páčil Seagal. Inak okrem akcie je to iba rutijný a predvídateľný príbeh. Zatiaľ čo som videl zo Seagalovej tvorby je tento film druhý najslabší, Cesta Smrti je o niečo slabšia. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Uruguaj je v skutočnosti rovinatou krajinou, nemá žiadne fjordy ani hory, ako je to zobrazované vo filme. (beso74)
  • Ve filmu padne zmínka o tom, že anglický fotbal je bláznivý. To je odkaz na Vinnieho Jonese. Před hereckou kariérou byl profesionální fotbalista, ale neustále se pral a napadal své soupeře i rozhodčí. (JEDNATEL)
  • Aj keď sa príbeh odohráva v Uruguaji, v opere visí na stene obrovská vlajka inej juhoamerickej krajiny, Argentíny. (beso74)

Reklama

Reklama