Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na americkém velvyslanectví v Uruguayi sledují tajnou základnu skrytou ve vodní přehradě. Zde se nachází podzemní laboratoř a vojenský diktátor se svými lidmi. Přijíždí záhadný Adrian Lehder, zvláštním přístrojem ovlivní mysl lidí na velvyslanectví a ti se vzájemně postřílejí. Zahyne i velvyslankyně... Americký vojenský výsadek je vyložen v Uruguayi, aby pátral po Lehderovi. Jedna civilistka se je brzy pokusí zabít, pak je obklopí cizí vojáci. Mysl jejich plukovníka Sharpea je však záhadně ovlivněna a při přestřelce dává pokyn, aby se američtí vojáci vzdali. Poté jsou zavlečeni do tajné přehradní laboratoře a Lehder je použije pro své pokusy s ovlivňováním mysli... Na americkou letadlovou loď je přivezen vězeň Chris Cody, bývalý plukovník, a je požádán, aby Lehdera odstranil. Cody chce svůj tým – muže z námořnictva, kteří jsou také ve vězení, a je mu vyhověno. Doktorka Susan Chappellová podá Codymu zkreslené informace a Codyho tým spolu s agentem Fletcherem odlétá zneškodnit Lehdera a zajistit jeho laboratoř. Cody se cestou zbaví agenta Fletchera – je to Lehderův spojenec. Přibere další členku svého týmu – Damitu. V tajné laboratoři se zatím Lehder společně se svými muži a Fletcherem zbaví vojenského diktátora a jeho vojáků... Codyho tým se přesouvá k přehradě a hodlá osvobodit americké vojáky z prvního výsadku. Rozpoutá se téměř válečná bitva. Codyho muži úspěšně opustí přehradu a všichni odplouvají v ponorce. Zde doktorka Susan předává Codymu CD z laboratoře, na kterém jsou tajné informace. Také ho informuje, že zajatí vojáci jsou Američané z prvního týmu. Lehder jim ale „vymyl mozky“, teď z nich jsou nepřátelé, pro které není cesty zpátky. Záhy se první tým snaží zneškodnit ponorku a částečně se jí zmocní. Susan o všem informuje americkou armádu. Ta se však rozhodne ponorku po vynoření zničit, protože na ní jsou i „nepřátelé“... (TV Prima)

(více)

Recenze (107)

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónov║ Preplácaná amatérčina najhrubšieho zrna. Nulový dej, napätie, akcia, strašná kamera, triky predpotopné... no katastrofa ako sa patrí. /5%/ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Na žánr "pozdní seagalovka" silný nadprůměr. Co se týče děje, tak je to hrozná pakárna, ale je to docela zábava. Navíc tam hraje kupa britských herců v čele s Vinnie Jonesem. A hlavní hajzl Nick Brimble má dobře hajzlovskej ksicht. 50% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Zabila si už niekoho?“ – „Dnes?“ V prípade VNÚTORNÉHO NEPRIATEĽA nebudem zovšeobecňovať, ani dávať Stevenovi rady, ako sa vrátiť na výslnie (obávam sa, že ak aj ešte nakrúti tri štyri dobré filmy, zvyšok života dožije zo svojej dávnej akčnej slávy). Dokonca si ani nebudem robiť srandu z toho, v koľkých video béčkach v rokoch 2003 – 2008 hral (v cca trinástich!). VNÚTORNÝ NEPRIATEĽ nemá síce bohvieaký scenár, ale ako divák, ktorý kedysi aktívne na seagalovky chodil do kina (PREPADNUTIE V PACIFIKU 1 - 2, ALJAŠKA V PLAMEŇOCH, BLESKOVÝ MUŽ), si dovolím tvrdiť, že ani v dobe jeho najväčšej slávy (NICO, ŤAŽKO HO ZABIŤ, MUŽ SO ZNAKOM SMRTI) nemal dobré scenáre. Vtedy to ale neprekážalo, lebo bol mladší a dobre sa naňho pozeralo (ak zostarne kvalitný "dramatický" herec, stále bude dobrý, ale u akčnej ikony je to bohužiaľ iné): obrovský štíhly a celkom fešný chlap s vrkočom a s údermi, ktoré spôsobovali otvorené zlomeniny. Dnes zostal po fyzickej stránke (nemyslím to ako urážku, aj keď to tak znie) nesympatický starnúci škaredý muž, ktorý sa v akčných scénach pohybuje tak malátne, až mi miestami bolo trápne pozerať sa na to, že chlap, ktorému kedysi nepovedali inak, než „Casey Kurva Ryback“, dnes dvihne nohu tak vysoko, ako ja po dvoch tanieroch guláša. Snímka obsahuje minimum akcie, väčšinou sa len strieľa a celé je to otrasne chaotické (režisér Anthony „Voskové múzeum“ Hickox má problém vôbec postaviť kameru tak, aby bolo niečo vidieť, nevraviac o zmätenom strihu). Seagal v 97% filmu staticky stojí/sedí znechutene v zábere a otrávene prenáša vety, ktoré majú k jeho dávnym klasickým hláškam čertovsky ďaleko. Navyše film vyzerá strašne lacno (väčšina deja sa odohráva v šerých priestoroch). Napriek originálnemu scenáru (len čo si zvykneme na Seagala, veliacemu oddielu drsných vydedencov, presunie sa dej do stiesnenej ponorky a nastáva čosi ako „Prepadnutie 3: Krvavý nôž sa vracia“, aby sa z toho nakoniec stalo politické sci-fi) a slušnému zloduchovi (Nicka Brimblea si môžete pamätať ako charizmatického zloducha s dobrým srdcom z Dempseyho a Makepeace, ale veľké úlohy dostal aj v ROBINOVI HOODOVI – KRÁĽOVI ZBOJNÍKOV a sračke ODPÚTANÝ FRANKENSTEIN) sa hrozne vlečie. Pár vecí poteší (napríklad slušné dialógy - „Čo je v tej taške?“ – „Okrem kondómov?“), tie ale už neprenáša Seagal, ale drsný anglický sniper Vinnie Jones, ktorý má najlepšie roky tiež už za sebou (60 SEKÚND, SWORDFISH, EUROTRIP), ktorý vytvoril príjemnú kladnú rolu. Bohužiaľ to nestačí. Ten film je totiž hrozný. Hrozný. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Ano, je to strašně béčkové, přehrada je pravděpodobně miniatura složená z buckletů posledních dvd se Seagalem a Hickox do ní pálí ze své stříkací pistolky, děj je naprosto ztřeštěný, střihač je pomatenec se slinou v koutku úst a postavy vedou zoufalé dialogy, na druhou stranu ale si Seagal na nic nehraje, nedělá připosrané pózy, nepoulí oči neznámo kam, ba naopak vypadá lépe, má dvě slušné akce a jinak s jako vždy padnoucím kabátem kuší brokovnicí do houfu nepřátel. Vinnie Jones má nasazen svůj pověstný obličej neskutečného tvrďáka a vybojuje několik pěkných soubojů. Záporáci si vypomáhají jakýmsi dálkovým signálem, ale stejně jsou slaboučcí jako vylouhovanej čaj. Scéna s vrtulníkem pozoruhodně dobrá, výbuch přehrady a ponorky příšerný, celkově však oproti předchozím seagalovkám mírné zlepšení. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Super, pre mňa sú to zaslúžené, plnohodnotné dve hviezdy! Určite nevyzerá taký sľubne, ako keď vo filme začínal, ale znova vie použiť nejaký ten svoj chmatík a prevalcovať všetkých okolo. A zápletka tiež nebola odveci a záporák, ktorý hral v starom dobrom Will Tellovi bol hustý. Inak aj ostatným obsadením som bol prekvapený, potešil ma teda Vinnie Jones, aj keď nechápem kto ho na toto nahovoril...takže slušný akčňák, veľa komplikovaných zmien pozícií síce na kvalite nepridalo a mňa potešil dej. Seagalko, už toč len takétoa lepšie, teším sa na Under Siege 3(ak bude)! 50%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný film so Stevenom Seagalom v hlavnej úlohe. Má iba priemerný príbeh o skupine žoldnierov, ktorí majú za úlohu zastaviť veľmi nebezpečného vedca, ktorý svojim obetiam vymýva mozgy a tým z nich robí nebezpečné neodhaliteľné zbrane schopné sa infiltrovať kdekoľvek a po príkaze usmrtiť svoj cieľ. Spracovanie je na tom dobre, síce celá táto zápletka pôsobí až príliš zvláštne a to vymývanie mozgov je to posledné, čo ma v akčnom filme zaujíma, ale tu je dej podaný svižne, stále sa niečo deje, hluchých miest je minimum a navyše sa často striedajú rozmanité a zaujímavé prostredia, priehrada, ponorka, opera a podobne, takže sa na to väčšinu času bez problémov pozerá. A najradšej mám práve časť na ponorke, len škoda, že tento potenciál takého menšieho Prepadnutia sa využil len minimálne. Ale záporom je, že kvôli zápletke to samozrejme nie je seagalovka, ale tímovka a to mi vyhovuje omnoho menej. Akcie je tu dosť a je aj celkom dobrá. Nájde sa tu pár slušných súbojov, len škoda, že Seagal sa ich zúčastňuje len minimálne. Má tu len dva a oba len proti jednému protivníkovi, síce ich zase sprevádza horší strih, ale páčili sa mi, podobne aj tie surové Jonesove. A okrem toho zaujme aj pár obstojných prestreliek a nejaké tie scény s dopravnými prostriedkami, dokonca tu nechýba ani tank. Najviac sa mi páči Seagalov súboj v ponorke s Gary Danielsom alebo celé finále. S hereckým obsadením som nadmieru spokojný, samozrejme najviac poteší samotný Steven Seagal, bez neho by som to ani nepozeral, ale poteší aj výborný Vinnie Jones, no celá skupina žoldnierov je dobre zvolená a aspoň trochu ma zaujali všetci. A nesklamali ma ani záporáci. Réžia a technická stránka samozrejme nie sú žiadny zázrak, ale vo svojej kategórii sa jedná o mierny nadpriemer a až na tých pár nezvládnutých, ale aj tak zbytočných efektov tu nič neurazí. Vnútorný nepriateľ je opäť jeden z filmov, ktorý by som bez Seagala ani nepozeral, hlavne jeho zápletka by ma odradila, ale s ním je to obstojná zábava, kde mi chýba hlavne viac súbojov s ním. Objektívna kvalita filmu- 56%, film sa páči mne na 75%. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Pořád přemýšlím jestli ty sekavé sekvence byly dílem režiséra nebo mi blbnul DVD přehrávač. Seagal už potřebuje comeback jako sůl. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Po několika naprosto krizových filmech přichází Seagal opět v trochu lepším světle. Jeho nejnovější snímek není alespoň tak uboze zrežírovaný, má poměrně solidní zvukovou mixáž, pár ucházejících akčních scén a dynamickou muziku. Scénář je jako již tradičně pořádně nablblý, střihač zmatkuje každým druhým záběrem, naprosto nesmyslně se střídají lokace a nažloutlé tónování a filtry jsou celkem dost otravné. Seagal nepředvádí nic nového. Párkrát kopne, sem tam někomu zlomí ruku a někoho zastřelí. Triky jsou hodně slabé a zničení přehrady je skutečně k smíchu. Ovšem nedopadlo to ještě tak špatně. Obyčejné béčko, které se po hodině vykouří z hlavy. ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Existují i horší Seagalovky. Tahle by si i tu 1* zasloužila, ale odpad dávám za naprosto zkurvenou bitku z Garym Danielsem. Jako nečekal jsem, že bude mít můj oblíbenec proti vyžranému mistrovi taktiky nějakou šanci, ale že to až tak domrdají... Už dlouho mě nic takhle nenasralo, proto se nehodlám ani rozepisovat o dalším super debilním rádoby špionážním scénáři nebo tragických akčním sekvencích ve kterých je hlavním hrdinou SVATÝ ŠTEFAN distributor už to všechno vykecal i za mě a já nemám co bych dodával.5% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Za poslední dobu asi jeden z nej Stevenových filmů. Navíc výborný casting. Ve filmu se motá spousta Anglánů což není nikdy naškodu co se týče troušení suchých hlášek. Plus zde máme dvě krasavice. Seagal zde postupně zlikviduje tank, ponorku, helikoptéru a na závěr i jednoho udělaného černocha. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Tak teda krom akčního žánru bych rád napsal, že se taky jedná i o sci-fi prvky. Celkově je film dobře zpracován. Po nástupu Seagala ve filmu začíná skvělá akce. Pak menší mezery. Zase akce, celkově je film zvláštně pojatý, trochu mi nesedí ta rozkouskovanost. Jednou se děje to a pak zase to. Ale přesto se člověk nenudí. Potěší nejvíc konec. 80% = **** ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Na (takmer) skvelých ŽOLDNIEROV SPRAVODLIVOSTI to nemá, ale predsa je to len krok smerom hore. Samozrejme krok z brutálneho bahna... Zažratých fanúšikov poteší... aj keď súboj(e) na nože mohli byť oveľa lepšie aj napriek tomu, že ide "iba"o akúsi poctu PREPADNUTIAM... Vinnie Jones film rozhodne oživil... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak ani tenhle akční thriller mě nedokázal pořádně zaujmout. Seagal už je poslední dobou z formy a podle toho vypadá i samotná kvalita jeho posledních filmů. Tady ho musel zachraňovat skvělý Vinnie Jones, který byl jasným tahounem celého snímku. On a jeho mluva (činy) mě dokázali alespoň párkrát rozesmát. Přiznám se, že začátek a konec filmu mě docela zaujal, ale jinak to byla celkem nuda. K dobru připočítám schopnost tvůrců vybírat pěkné herečky. Akční scény a přestřelky byly nudné, střih a kamera velice slabé a triky „hnus“. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Menší hodnocení nepřipadá v úvahu už jen díky schopnosti režie, kamery, kostymérky a střihače dát to dohromady celý tak, aby tak nevynikal Stevenův pupek. Navíc, když odečtete Seagala, tak je to celkem pohodová akce s Vinniem Jonesem, na kterou se nekouká zas až tak špatně, i když je to pochopitelně hrozná volovina. Celý to působí jak fajnová počítačová hra (představování postav). ()

Reklama

Reklama