Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Probíhá druhá světová válka - čas strachu a nejistoty. Sourotenci Carrie (Cindy O'Callaghan), Paul (Roy Snart) a Charlie (Ian Weighill) jsou posláni z Londýna do malé jihoanglické osady. Jejich rodiče doufají, že je zde nic neohrozí. O tom však nemůže být ani řeči. Nikdo totiž netuší, že Caroline Price (Angela Lansbury), která se dětí nepříliš dobrovolně ujala, si právě dokončuje čarodějnické vzdělání... (Pohrobek)

(více)

Recenze (12)

Han22 

všechny recenze uživatele

Tenhle film u nás sice nikdo nezná, ale já si ho sehnal kvůli oskaru za efekty. Moc jsem tomu nevěřil, ale skoro hned na začátku se mi na tváři rozhostil přiblblý úsměv a do konce filmu neslezl. Naprosto kouzelná moderní pohádka ve stylu Mary Poppins (nebo české Dívky na koštěti). Trojice dětí se za války dostává na statek paní Priceové, která je ovšem začínající čarodějka a brzy se k nim přidává šarmantní podfukář Brown s dobrým srdcem. Spousta humoru, sympatické děti, pár pěkných písniček, úžasný David Tomlinson a kupodivu i snesitelná Angela Lansburyová. A spousta kouzel - létání na koštěti, proměna v králíka, cestování magickou postelí (s pychedelickými efekty) či cesta do kreslené říše. Ta je 17 let před králíkem Rogerem naprosto famózně udělaná, ostatní triky sice trošku zestárly, ale baví, zejména bitevní brnění na konci :) Výborný film a obrovská škoda, že tohle u nás nikdo nezná. Fantasy roku 1971. ()

MsUtahraptor 

všechny recenze uživatele

Film jsem dost dlouho odkládala, poněvadž se mi nepovedlo sehnat sedící titulky ani v Aj. Kupodivu jich nebylo třeba- po zapnutí mne čekala překvapivě srozumitelná angličtina s několika nevtíravými písničkami. Dějově mi film nepřišel nijak úchvatný, ale pro příjemně strávené odpoledne bohatě dostačující, a to nejlepší nakonec- vynikající čarodějnická bitva v poslední čtvrthodině. ()

Reklama

ing.man 

všechny recenze uživatele

Zajímavé pre-Potterovské dílko. Angela je mi sympatičtější než Julia Andrews, ale Marry Poppins vítězí ve zbytku kategorií. Zvláštní, jakoby se i 25 let po válce pořád Británie snažila vypořádat s Druhou světovou. Dávám 3,5 protože mi hodně vadí děj. A nechytá za srdce. Ale pořád je to pěkná pohádka. Viděno v práci. ()

KM Phoenix 

všechny recenze uživatele

Kombinace animace a hraného filmu, obdobná té kterou už režisér použil v Mary Poppins (stejně jako herce Davida Tomlinsona). Zde mi však přijde, že celé dílo je hravější a zábavnější než právě Mary Poppins. Efekty i úroveň herectví jsou z dnešního pohledu úsměvné. Hudební čísla, taneční kreace a některé situace jsou podle všeh aplikovatelných měřítek bizarní, přes to, nebo možná právě proto to celé tak nějak funguje. A ještě je to všechno na pozadí událostí z druhé světové války, kdy Anglii hrozí německá invaze. Je to podivné, hodně barevné, hodně rozlítané a překvapivě i docela zábavné a s chytlavou "transportní" melodií jako bonus. Fajnšmekry také potěší úvodní titulky stylizované do podoby tapisérie z Bayeux. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Kouzelný film kombinující hrané a animované sekvence. Plné krásných písniček a roztomilých triků, které byly po právu oceněny. Sympatická Angela Lansbury a Robert Stevenson se pomalu ale jistě stává mým nejoblíbenějším rodinným režisérem (Kidnapped ; Roztržitý profesor). ()

Galerie (66)

Zajímavosti (5)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Mary Norton. (Hans.)

Reklama

Reklama