Robert StevensonScénář:
Bill WalshKamera:
Frank V. PhillipsHrají:
Angela Lansbury, David Tomlinson, Roddy McDowall, Sam Jaffe, John Ericson, Reginald Owen, Lennie Weinrib, Hank Worden, William H. O'Brien, (více)Obsahy(1)
Probíhá druhá světová válka - čas strachu a nejistoty. Sourotenci Carrie (Cindy O'Callaghan), Paul (Roy Snart) a Charlie (Ian Weighill) jsou posláni z Londýna do malé jihoanglické osady. Jejich rodiče doufají, že je zde nic neohrozí. O tom však nemůže být ani řeči. Nikdo totiž netuší, že Caroline Price (Angela Lansbury), která se dětí nepříliš dobrovolně ujala, si právě dokončuje čarodějnické vzdělání... (Pohrobek)
(více)Recenze (10)
Zajímavé pre-Potterovské dílko. Angela je mi sympatičtější než Julia Andrews, ale Marry Poppins vítězí ve zbytku kategorií. Zvláštní, jakoby se i 25 let po válce pořád Británie snažila vypořádat s Druhou světovou. Dávám 3,5 protože mi hodně vadí děj. A nechytá za srdce. Ale pořád je to pěkná pohádka. Viděno v práci. ()
Film jsem dost dlouho odkládala, poněvadž se mi nepovedlo sehnat sedící titulky ani v Aj. Kupodivu jich nebylo třeba- po zapnutí mne čekala překvapivě srozumitelná angličtina s několika nevtíravými písničkami. Dějově mi film nepřišel nijak úchvatný, ale pro příjemně strávené odpoledne bohatě dostačující, a to nejlepší nakonec- vynikající čarodějnická bitva v poslední čtvrthodině. ()
Kombinace animace a hraného filmu, obdobná té kterou už režisér použil v Mary Poppins (stejně jako herce Davida Tomlinsona). Zde mi však přijde, že celé dílo je hravější a zábavnější než právě Mary Poppins. Efekty i úroveň herectví jsou z dnešního pohledu úsměvné. Hudební čísla, taneční kreace a některé situace jsou podle všeh aplikovatelných měřítek bizarní, přes to, nebo možná právě proto to celé tak nějak funguje. A ještě je to všechno na pozadí událostí z druhé světové války, kdy Anglii hrozí německá invaze. Je to podivné, hodně barevné, hodně rozlítané a překvapivě i docela zábavné a s chytlavou "transportní" melodií jako bonus. Fajnšmekry také potěší úvodní titulky stylizované do podoby tapisérie z Bayeux. ()
Oscar 1 : Speciální vizuální efekty + 4 nominace: Výprava, Kostýmy, Hudba - A, Píseň - "The Age of Not Believing" ()
Kouzelný film kombinující hrané a animované sekvence. Plné krásných písniček a roztomilých triků, které byly po právu oceněny. Sympatická Angela Lansbury a Robert Stevenson se pomalu ale jistě stává mým nejoblíbenějším rodinným režisérem (Kidnapped ; Roztržitý profesor). ()
Photo © Buena Vista Distribution Company

- Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Mary Norton. (Hans.)