Reklama

Reklama

Hledá se kamarád

  • USA There's Good Boos To-Night
všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní / Mysteriózní
USA, 1948, 7 min

Režie:

Izzy Sparber

Obsahy(1)

Casper je osamělý a smutný chlapík. Všichni se ho bojí, přestože sám nesnáší jakékoiv strašení. Až pak si jednoho dne získá kamaráda mladého lišáka. A když jej prosnásledují jednou honci, pomůže mu a honce zažene. Jenže co se nestalo. Jedna ze zbloudilých vypálených kulek lišáka zasáhla a zabila. A tak Casper ztratil svého jediného kamaráda. Naštěstí je Casper duch a tak se s lišákem opět setká a "žijí spolu šťastně až do smrti". (monolog)

(více)

Recenze (5)

monolog 

všechny recenze uživatele

Skvělá dojemná krátká animace. I když je finální pointa, jak jsem ji popsal v obsahu jasná od chvíle, kdy se objeví honci, nic to neubírá na dojímavosti okamžiku lišákovy smrti. Doporučuju vidět, pokud seženete. Já to viděl na it televizi, kde vysílají starý animáky atd. ()

Numinek 

všechny recenze uživatele

Tak na tohle trauma si pamatuju ještě z dětskýho koutku, kde to jednou, když mi bylo tak 5, dávali... A pak člověk dalších dvacet let nezvládne zabít ani komára ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Duchařské mimino Casper si nemá s kým hrát, jeho průhledná silueta nevzbuzuje zrovna důvěru. Přece jen se však někdo najde. Výborná práce starých animačních studií. ()

Reklama

Reklama