Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anglické drama, které bylo natočeno na podkladě skutečné katastrofy amerického dopravního letadla ve francouzských Alpách. (NFA)

Recenze (2)

mikulem 

všechny recenze uživatele

Osobní letadlo nouzově přistane na Alpském ledovci a všichni cestující tak musí bojovat o přežití. --- Film rozhodně není průšvih, jak by jeden usoudil podle imdb. Nejvíc se mi líbí, že mnoho situací je zobrazeno až cynicky, bez náznaku patosu. Kapitán nepřímo zaviní smrt jednoho z pasažérů. Ani náznak, že by si dělal výčitky; ostatně celá ta smrt je okomentována jen několika slovy, že z toho až zamrazí. Podobně v závěru se pasažéři, kteří se celou dobu nemohli vystát, skutečně rozejdou ve zlém. ()

Kenneth 

všechny recenze uživatele

Letadlo startuje na českém letišti a má namířeno do Saint-Denis. Někde v zasněžených horách musí nouzově přistát. Hlasatel na letišti sice mluví celkem dobře česky, ale s anglickým přízvukem. Někteří pasažéři, mezi kterými kupodivu není ani jeden Čech, se po nouzovém přistání nejprve ani nezajímají, co s nimi bude, ale v jakém stavu jsou jejich věci. Film se taky trochu snaží porovnávat různé charaktery a lidi z různých prostředí. Tomlinson se tam měl patrně starat o vtipné momenty, coby lehkomyslný mladík, ale v tomto ho předčil Sulivan v roli operního pěvce. V některých scénách to vypadalo, jak kdyby si režisér ještě nerozmyslel, jestli točí drama nebo komedii. ()

Reklama

Galerie (1)

Zajímavosti (1)

  • Český lev 1996 za Nejlepší zahraniční film. (M.B)

Reklama

Reklama