Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselá pohádka o začarované princezně a Honzovi, kterým pomáhají bojovat proti čarodějnici ti praví hrdinové českých pohádek... Pohádka J. Jílka v režii F. Filipa přináší pravé české pohádkové postavy z loutkového divadla, boj dobra se zlem a spoustu písniček. Princezna (Z. Žádníková-Volencová) se rozhodne, že v jejím království budou žít samí šťastní a veselí lidé. To se ale nelíbí čarodějnici (S. Stašová) ani loupežníkovi (V. Postránecký). Loupežník si chce vzít princeznu za ženu, ale ta ho nechce. Čarodějnice princeznu začaruje do podoby vodní víly. Kašpárek (D. Novotný) a Honza (L. Olšovský) se vydají princeznu zachránit… (Česká televize)

(více)

Recenze (17)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Pohádka Kašpárkovy rolničky je, jak správně uvádí Jezinka, tak trochu směsice od všeho trochu. Máme tu Honzu, vodníka, čarodějnici, draka a loupežníka - tedy klasické pohádkové postavy v jednom. Honza je klasický lenoch, který ale má kuráž zachránit princeznu, ovšem bez pojízdné pece by to nešlo. Vodník by rád rusalku, ale pro její záchranu je ochoten se obětovat, ačkoli trvá, než se k tomu odhodlá. Což není až tak překvapivé, když si ji sám musel zachránit. Překvapivé je totiž hlavně to, že Honza se projevil jako zbabělec. Za to z loupežníka je v podstatě hodný chlap, kterého ovlivnila zlá čarodějnice, která bůhví proč prchá na drakovi pryč. Nezdálo se totiž, že by drak byl úplně poražen. Pokud překonáte tyhle nelogičnosti, pak před vámi stojí jedna z nejmilejších princezen Zdeňka Žádníková-Volencová, kterou já osobně mám hrozně rád. Nejlepší vodník Josef Dvořák a čarodějka s pyromanskými sklony Simona Stašová. Chvíli jsem si říkal, nakolik se asi strachovali filmaři, že malé pódium blafne. Petr Nárožný byl jako postava skoro zbytečný, ale zase té pohádce dodal o kapku víc humoru. A přestože pozadí bylo vytvořeno studiem uměle, a je jasně vidět, že se postavy nepohybují na skutečném povrchu, téměř každé se mi líbilo, stejně jako drak a kulisy obecně. Závěrem pak uslyšíme hezkou písničku. Milá pohádka s milým obsazením, ale nesmí se nad ní moc přemýšlet. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

. „Kde ten šašek s těma rolničkama tu radost bere, že ji může rozdávat? Mě to úplně bolí, když se někdo směje“. Simona Stašová, jako zlá čarodějnice, pronáší jednu úžasnou myšlenku za druhou. „Láska? Která neurvalá a nezodpovědná bytost ji v tobě vyvolala?.... Co máš v sobě tu lásku, úplně jsi zblbnul.“ ()

Reklama

a-ja odpad!

všechny recenze uživatele

Příšerné klíčované pozadí bych možná odpustila v roce 1980, ale v roce 1999?!?!?! Herecké výkony příšerné (a přitom takové herecké šarže - Janžurová, Stašová, Postránecký, Dvořák, Nárožný!), příšerná kamera (to se kameraman bál jít k hercům blíž, aby něco nechyt?), díky klíčovanému pozadí herci rozmazaní a šediví... O dialozích nemluvím, protože něco tak přiblblého v pohádce nemá co dělat... Jenom princezna/rusalka půvabná (Zdeňka Žádníková-Volencová), ale protože pořád z dálky a rozmazaná, neurve ani tu hvězdičku... Chjo... ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Já mám zlatej nočník !! A to nikdo jinej nemá.." ;) Škoda, že jsi na něm, Františku, nezůstal sedět.. Neskutečná cíleně laciná šmíra, kde jeden to filmové řemeslo jen těžko hledá.. Škoda, protože Jílkův skript i coby žánrová hříčka nabízel jistý potenciál, zvlášť prostřednictvím dialogu, který však postrádá funkčnost i smysl dík špatnému herectví a rozhodně i filmové řeči naprosto nulového detailu kamery.. Zdá se, že starým bardům, když mě jako velká asociace stále napadá Vorlíčkův sequel Saxany, prostě jen ujel vlak, nehledě na Filipovu naprostou neschopnost realizace podobných projektů, jeho smysl pro humor snad nechápe ani on sám.. ()

otík 

všechny recenze uživatele

No to byla zase pohádka! Studiová v tom největším smyslu, praštěná až běda, sice pro malé děti může být v pohodě, ale pro dospělého neskutečná nuda a infantilnost. Herecký projev i zúčastněných hvězd naprosto nulový, Postránecký vystřihl ukňouraného loupežníka, Dvořák zcela tradičního a v jeho podání podprůměrného hastrmana, Nárožný zcela bezkrevného vojáka, Janžurka a Stašová jsou jen do počtu. Prostě podprůměrná nezajímavá pohádka. Hudba: Petr Malásek ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama