Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselá pohádka o začarované princezně a Honzovi, kterým pomáhají bojovat proti čarodějnici ti praví hrdinové českých pohádek... Pohádka J. Jílka v režii F. Filipa přináší pravé české pohádkové postavy z loutkového divadla, boj dobra se zlem a spoustu písniček. Princezna (Z. Žádníková-Volencová) se rozhodne, že v jejím království budou žít samí šťastní a veselí lidé. To se ale nelíbí čarodějnici (S. Stašová) ani loupežníkovi (V. Postránecký). Loupežník si chce vzít princeznu za ženu, ale ta ho nechce. Čarodějnice princeznu začaruje do podoby vodní víly. Kašpárek (D. Novotný) a Honza (L. Olšovský) se vydají princeznu zachránit… (Česká televize)

(více)

Recenze (17)

hippyman 

všechny recenze uživatele

ouvej, zase ty odstrašující studiové kulisy, no fuj! přestože jsou podobných pohádek s příšernými efekty, lacinou hudbou a nehybnou kamerou v televizi mraky, za takové herecké výkony jednoho velkého jména vedle druhého a občas i úsměvné momenty prostě nemůžu jít níž než na 40%, do divadla ideální, jako film bohužel podprůměr. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně líbezně zlá čarodějnice s koštětem, které má sklony k nečekanému samovznícení, a ovládající děsivého draka promění princeznu (hezkou) v rusalku (neméně hezkou). Do princezny-rusalky, se zamiluje kde kdo a nadále jí miluje i loupežník, synovec čarodějky, který jí miloval už jako princeznu. Kašpárek se snaží princeznu-rusalku najít, aby získal zpět svou nejkrásnější rolničku, což nemůže strávit jeho milá Kalupinka, která žárlí. Honzovi jeho matka na cestu udělá z pece pojízdné zařízení a Honza s hastrmanem pátrají po princezně. Ještě pořád se orientujete? Po vsi a okolí chodí policajt Šmidra a smutně bubnuje. Víte co, je to pohádka, dobrý konec přijde, ale i když princezna je hezká, vodník je luxusní a drak se taky povedl, čarodějnice je výborná a vtipná a loupežník je líbezně sentimentální, tak je to dost velká slátanina. Myslím tím - je to větší slátanina, než byl původní úmysl. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

No to byla zase pohádka! Studiová v tom největším smyslu, praštěná až běda, sice pro malé děti může být v pohodě, ale pro dospělého neskutečná nuda a infantilnost. Herecký projev i zúčastněných hvězd naprosto nulový, Postránecký vystřihl ukňouraného loupežníka, Dvořák zcela tradičního a v jeho podání podprůměrného hastrmana, Nárožný zcela bezkrevného vojáka, Janžurka a Stašová jsou jen do počtu. Prostě podprůměrná nezajímavá pohádka. Hudba: Petr Malásek ()

Faye 

všechny recenze uživatele

. „Kde ten šašek s těma rolničkama tu radost bere, že ji může rozdávat? Mě to úplně bolí, když se někdo směje“. Simona Stašová, jako zlá čarodějnice, pronáší jednu úžasnou myšlenku za druhou. „Láska? Která neurvalá a nezodpovědná bytost ji v tobě vyvolala?.... Co máš v sobě tu lásku, úplně jsi zblbnul.“ ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Já mám zlatej nočník !! A to nikdo jinej nemá.." ;) Škoda, že jsi na něm, Františku, nezůstal sedět.. Neskutečná cíleně laciná šmíra, kde jeden to filmové řemeslo jen těžko hledá.. Škoda, protože Jílkův skript i coby žánrová hříčka nabízel jistý potenciál, zvlášť prostřednictvím dialogu, který však postrádá funkčnost i smysl dík špatnému herectví a rozhodně i filmové řeči naprosto nulového detailu kamery.. Zdá se, že starým bardům, když mě jako velká asociace stále napadá Vorlíčkův sequel Saxany, prostě jen ujel vlak, nehledě na Filipovu naprostou neschopnost realizace podobných projektů, jeho smysl pro humor snad nechápe ani on sám.. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama