Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektivní příběh z cyklu Stopy zločinu s Jiřím Bartoškou v hlavní roli vyšetřovatele Kosmy. Brněnský architekt Hamana provozuje ve své vile nelegální hernu. Partie karetních her jsou však náhle přerušeny násilným přepadením. Ten samý večer je přepaden taktéž poštovní vůz vezoucí velkou sumu peněz. Neznámí pachatelé byli podezřele dobře informováni o existenci herny i o plánované trase vozu. Vyšetřovatel Luboš Kosma mezi oběma případy od začátku tuší spojitost. (Česká televize)

(více)

Recenze (32)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Hm, hamany hamany duc čili velká rána z malýho Brniska... Soudruzí esenbé tůrujou žiguláče, bonzák Vodvárka se vodvařil a jeden žasne, jaké vodvary dnes ještě vypouští nočnímu stádu naše >veřejnostádní< tévé. I když vlastně při vší té dodnes fungující tvůrčí a programové prostoduchosti a myšlenkové impotenci, že... . . . Takže jedna malá hvězdička za ty normalizačně ošuntělý lidodemo brněnský reálie, několikero interiérů tehdejších >trendy< lokálů a ne/jmenovaných hotelů coby doupat neřesti (udavač recepční ani nepřekvapí, co to bylo za žumpu starší soudruzi pamatují), pár štěků pomístních zasloužilých úmělců vedle pražské čudlárny (hehe, tak domorodci a pamětníci si samozřejmě vcelku přijdou na své kouzlo nechtěného) a jinak škoda rány, která zase padla vedle, že... °-/ - - - - - (Poprvé viděno s velkým odstupem 11.12.2011 na >raněné jebničce< , hodnocení 71., komentář zde jako čtvrtý - 11.12.2011) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Hoši brněnského Kaulyho na stopě živlů, co mají na triku vyloupení nelegální herny a přepadení poštovní Avie s penězi (to je mimochodem provedeno s takovou rafinovaností, že by nelítostnému Neilu McCauleymu spadla vousatá brada). Řekněme si na rovinu, že nebýt známého cajzla z pitavalu, co během vyšetřování případu stačí házet frky o láčkovcích, svačit gothaj a balit důchodkyni z kiosku, zmizel by falešný Jugoslávec s kufrem peněz jak pára nad Prýglem. Obskurnost postav opět na úrovni (za všechny Ladislav Lakomý jako policejní donašeč vyznávající myšlenky Gándhího).. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

No to jsem zase pobavil pohledem do socialistického pravěku... Zindulka jako pošťák, Jitka Zelenohorská jako košická exmanželka Ládi Potměšila. Ten měl naprosto úžasnou vlasovou kreaci (ještě tak čouhající hřeben v kapse... hahaha), Julie Jurištová jako umělkyně. Zvláštní kriminálka, pro mě to bylo zajímavé i jako archiv. Jednou nám to bude Čáslavský ve svých pamětech pouštět, jak se lid v půlce 80.let bavil, oblékal a jak se dalo dát na šikmou plochu a vyhrát v Matesu.... :-) ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

igi B. - asi tak. Nicméně - možná za to může těch pár velkých rumů, ale já jsem se nad touto kouzelnou slátaninou pobavil po návratu z krčmy o poznání víc :-)) . ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička za každodennost, druhá za téměř pitavalovské, neoriginální pátrání soudruhů příslušníků. ()

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Nebylo to vůbec špatné. Vcelku zajímavý příběh s dobrou hudbou v pozadí. Ale nemohla jsem odbourat to prostředí. Vidět sklenice/půllitry s kolečkama, slyšet vytáčení toho šedivého telefonu, kdy celý hovor stál korunu a téměř nikdo jiný telefon nevlastnil atd., atd... Páni, dětství!!! A obraz doby, který mi v současných poměrech přijde jak z pravěku. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

1/10 NTP! Drno jede! Ale pravda, ze ho dolu tahnou hlavne prazaci jako Bartoska nebo Strnad ;]] Nudna detektivka, ktera muze byt ilustrovana snad jen hlaskou z majora Zemana: Honzo, tak jim rekni jak to tenkrat bylo! Docela jsem se bavil jak auto jede po Lidicke a sekundovym strihem se prenese na Veveri... Hodne tech natacecich mist uz je zborenych - teda az na Interkontinental, ktery by zborit zaslouzil. Velmi naivni, velmi amaterske - ale co bychom od brnenskych soudruhu cekali, ze? ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Příběh zločinu (zločinů) byl dost komplikovaný a krminalistům hrály do karet opravdu velké náhody, ani při pozorném sledování filmu jsem příliš nepřicházel na to, na co detektivové. Vše působilo z dnešního pohledu až úsměvným dojmem, ať již přepadení začátku či zatýkání hlavního pachatele na konci. Zajímavý je skanzen automobilů, oblečení, vzhledu postav, prázdné ulice i dálnice, soudruzi...vše je natočeno takovým naivním stylem, příběh skáče od jedné postavy ke druhé bez velkých souvislostí, jako by to byla další epizoda z Pitavalu. ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Skvělý tým kriminalistů (Bartoška,Hašek,Navrátil) v čele se ,,starým,, O.Brouskem rozplétá loupežné přepadení černé herny karbanu Brně.Krásná kriminálka z pera soudruha:-)))) ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Z pozapomenutého cyklu brněnských detektivek s Bartoškou je tenhle díl s ohledem na danou dobu celkem průměrné krimi s mírně nadprůměrnou zápletkou zajímavý několika věcmi: 1) námět přepadení hazardního doupěte ( ikdyž něco stejného už měl Belmondo ) 2) na socialistické seriály velmi akční přepadení poštovního vozu - prostě škodkou to napálili za jízdy do Avie 3) Malý pitaval se připomene Rudou Pekařem ( v podání V.Haška ) , který se tady na rozdíl od pražského seriálu pere ( také je to o chlup méně realistické policejními postupy) 4) malé plus za náznak erotična nahé Julie Jurištové v klasické socialistické koupelně. ()

BigBang 

všechny recenze uživatele

Kvalitní brněnská detektivka s plejádou umělců z Prahy. Jen ta vyšetřovačka se místy ztrácí pod lokálním koloritem brněnských TV inscenací. ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Blázen možná nejsi, ale gauner určitě.“ Další stopa zločinu u mě dopadla stejně jako ta předchozí. Průměrný krimi příběh s podprůměrnými postavami se šine očekávatelnou cestou do kýženého konce. Většinu času jsem se nudil, o napětí nemůže být ani řeč. Z herců mě nadchli jen Vlastimil Hašek v roli Votýpky a sympatická Julie Jurištová. ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Typická socialistická televizní kriminálka, poněkud překombinovaná a bez opravdového napětí. Zajímavé reáliemi - osmdesátkovou "módou" počínaje a konče zanedbanou architekturou a sektorovými interiéry. Jeden by už málem zapomněl, jak bylo kdysi všechno šedivé. Až úsměvně bezelstná ukázka, jak byly recepce interhotelů prošpikované horlivými policejními agenty. ()

Reklama

Reklama