Reklama

Reklama

Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil

  • USA Sin City: A Dame to Kill For (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Je další horká noc. Bezvětrná a vyprahlá. Dwight (Josh Brolin) hloubá o tom, na kolik způsobů to v životě zvoral a co by dal za to, kdyby dostal šanci začít znova s čistým štítem. Vtom mu zavolá jeho osudová žena Ava (Eva Green) a požádá ho, aby jí ochránil před násilnickým manželem. Dwight však netuší, že Ava má úplně jiné úmysly. Marv (Mickey Rourke) se probudí na dálnici, obklopen několika mrtvými těly a ani za nic si nemůže vzpomenout, kde se tam vzal. Sebevědomý gambler Johnny (Joseph Gordon-Levitt) chce ve hře porazit největšího padoucha ve městě, senátora Roarka. Zahrává si ale s nebezpečným mužem a události se vymknou kontrole. Striptérka Nancy (Jessica Alba) se jen těžce vyrovnává se smrtí Johna Hartigana (Bruce Willis) a je odhodlaná jeho smrt pomstít za každou cenu. V pokračování kultovního snímku Sin City se v několika propojených povídkách vracíme do města hříchu, plného kriminálníků, zkorumpovaných policistů, zabijáků a sexy žen. (A-Company CZ)

(více)

Recenze (994)

verbal 

všechny recenze uživatele

Fámfatalismus Efky Zelené je trochu disproporční. Od krku nahoru vcelku vyžilá hydra, co by z fleku mohla jako KevSpa plašit i ty nejzoufalejší tuleně, kteří by s hýkáním ustrašeně hopkali na zadních ploutvičkách k nejbližšímu útesu, aby se mohli panicky vrhnout do bezpečí moře mezi kosatky. Ovšem směrem dolů, to je jen ten nejluxusnější hárdvér, jenž v mžiku udělá z každého funkčního válečku plastelíny ocelovou tyč, a způsobí akutní tenisový loket, aniž by jeden kdy vlezl na antuku. Taky bych pro ni vraždil, ale musela by si přes hlavu přetáhnout tu seksy žlutou igelitku z Billy. Efka to o sobě moc dobře ví, a proto se nestydí oživit jakýkoliv film necudnými expozicemi zcela bez Viktoriina sekretu. Albumová Džesika pak proti ní vypadá jako úplná prudérní piča, zvlášť, hraje-li striptérku, co zásadně nikdy neodhalí ani čudlík k přivolání výtahu, natož pak rybu. Divím se, že ji to ti existenciálně krutohustí drsoni v tom nejspustlejším pajzlu Hříchoměsta tolerovali. Ovšem jinak opět zcela bez výhrad! Je to černější než cigánský bobr, tvrdší než diamantový kotouč do rozbrušovačky, drsnější než nounejm hajzlpapír z Kauflandu a prohnilí hrdinové jsou temnější než rektum Dósnovic Rozárie. Takový homix si nechám líbit kdykoliv. Prostě, jak s oblibou erudovaně říkáváme my, slezští yntelechtuánové, když chceme ty hornické Mařeny dostat do rozkleku nějakým tím cizím termitem, „Nojir jak cyp!“. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Je třeba přiznat, že tvůrcům se v důsledku povedl nečekaný umělecký kousek: jejich druhé Sin City je vlastně dost jinak děsivě omylnou adaptací komiksových předloh než jejich první Sin City. Při pohledu na dosavadní tržby nicméně soudím, že se o tom stejně skoro nikdo nedozví. Viz poznámky. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Evička Green nám dopřává velkolepou kozí podívanou při který způsobí nejdenomu chlapovi neklid v kalhotech. Mickey Rourke je v masce zrůdy hezčí než ve skutečnosti, Josh má charisma, Joseph dopřává ženskému očku a Bruce Willis hraje nejzbytečnější roli ve svý kariéře. Silná stránka filmu spočívá ve vizuálním pojetí a teď nemyslím ani kozy Evičky Greenové, ani prdelku Jess a ani tu armádu bojechtivých čubek ze starýho města, teď myslím animaci, ta je hravá, nápaditá a originální, horší je to už se samotným příběhem ten se občas řídí heslem co se vleče, neuteče a ztrací na tempu, což je způsobeno vyprávěním několika dějových linek najednou. Jako zábavná jednohubka co se zapije a spolkne však film funguje docela dobře. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Naplno využitý potenciál Evy Green. A celkovo spokojnosť, až na tú nadstavovanú kašu s pomstou na konci. Herci cool, hlavne klasik Boothe, ale osobne mi veľmi sadol Josh Brolin. Len je fakt, že to hrozne zaspalo dobu a vyjsť to tak 3 roky po prvom SC, ktoré bolo v tej dobe celkom kultovka, určite by sa dostavil aj komerčný úspech. 7/10 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vlastně se nic moc od předchozího dílu nezměnilo. A to i přesto, že uběhlo devět let od prvního dílu. Opět je svět Sin City brutální, nepříjemný. No vysloveně k blití. Také se kolem něj točí jenom samý nařezaný lidi a polonahý krásky. Plátnem prosakuje na kila šedivé krve a sem tam se objeví nějaký ten lepší moment, který ale celý film stejně tak, jako jeho první díl, nezachrání. Třeba musím říct, že se mně moc líbila postava Joshe Brolina. Líbil se mi ten jeho cynický přístup ke všemu, který mi ve filmech hrozně chybí. Eva Green tu ale třeba zahrála tak, že už mě to trošku přestává bavit. Ona je všude stejná. Drsná, zlá, nepříjemná. Mám ji jako herečku moc rád, ale čeho je moc, toho je příliš. No a Bruce Willis? Vysvětlete mi prosím někdo, proč se tam vůbec objevil? Vždyť to nedávalo žádnej smysl. Je mimo celej příběh, najednou přijde, něco pronese a zase de do prdele. Asi jenom na efekt, ostatně jako celej film. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $65miliónovTržby USA $13,757,804Tržby Celosvetovo $39,407,616Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,539,940 Tržby za predaj DVD v USA $3,586,817 ║ o nič horšie než prvý diel, atmosféru to má opäť vynikajúcu, obsadenie rovnako tak, jedine o čom to je chudobnejšie že príbehy nemajú až takú silnú razanciu ako prvom diely ale aj tak veľká spokojnosť /80%/ ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

A jsem tady zas. Pokolikátý už? Pokolikátý už jsem prošel těmahle zpropadenejma dveřma, aniž bych neměl těžký myšlenky a fakt hnusný úmysly. Nad krbem zase visej vycpaný hlavy mrtvejch psů. Bože, je tak zvrácená. Tak kurevsky zvrácená. V puse mám pachuť rezavýho železa a všude cejtím ten její proklatej parfém. Uvítala mě jako vždycky. Jasně, něco mi nalej. Tu její postavičku bych mohl sledovat celý hodiny. Kdybych neměl program nabitej masakrováním nebohejch chlápků a drcením jejich zatraceně tvrdejch lebek na malý bezvýznamný kousíčky, tak bych zbytek života strávil jen lačným civěním na tu její prdelku. Sedám si na polorozpadlou židli, beru do ruky hrnek a sleduju jak všude pobíhá. Je to prostě top třída. Dává na stůl velkej bílej talíř plnej čokoládových sušenek. Prej jsou jenom mý. Hmm, jenom mý. Beru jich hrst a vrážím ji je do prdele až po samotnej loket. Cítím jak mám pěst zabořenou v jejích sračkama nasátejch střevech, jako by mě pohlcovala samotná temnota její černý duše, jako by mě dokázala přelstít za každý situace, ty jedna mrcho. Tak smyslná a nebezpečná můžeš bejt jenom ty. Jenom ty. Z koutku rtů jí pramení horkej tok rudý krve a já stejně v těch vyděšenejch tvářích vidím nespoutanou chladnou krutost. Vyndávám jí ruku z prdele. Nic neříká. Jenom se svalí do kouta a tiše mě pozoruje těma svýma očima. Ani přes závěje plytkých slz v nich neschováš tu čirou nenávist, která ti zatemnila duši. Ale neschováš v nich ani tu bezbrannost. Vidím ji. Vidím ji moc dobře. Mohla bys mě zamáčknout jako červa ale to ty neuděláš, že? Víš moc dobře, že až ti první hajzl bude chtít prohnat čepel okem, budu tady já, abych tu tvou sladkou prdelku ochránil. Ale tuhle lekci si musela dostat, kočičko. Pro příště si snad zapamatuješ, že nemám rád čokoládový sušenky bez šlehačky. Odhazuju šálek teplýho kakaa na zem a odcházím pryč... tohle prohnilý město změní každýho... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Z prvního Sin City jsem byl vydřenej. Z tohoto ze začátku rozpačitej, ale pak jsem si na stylizaci zvyknul a začalo mě to bavit. Komiks jsem četl a tenhle díl je podle mě asi nejlepší. Ve filmovém podání ale působí tak nějak zkratkovitě. Víc mě paradoxně bavila část s Gordonem-Levittem. Powers Boothe je opravdu skvěle odporný záporák. 70% ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Kdo hledá alternativu (k superhrdinským komiksovým adaptacím, k historicky podmíněnému souboru vyprávěcích norem a pravidel), měl by být spokojen. Ačkoliv pravděpodobně nebude úplně (u)spokojen.. Víc v recenzi. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,SIN CITY, MÍSTO, KDE JEDEN NEVÍ…" /// Příběh efektně mixuje postavy z jedničky s těma novejma, bohužel, vopřít se dá maximálně vo Marva. Baví i ,,kartář“ Johnny (jehož příběh zabije nepochopitelná negradace) a pak… nevím. (Možná Manute? Ale už to je takový hledání…) Jakoby Rodriguez nepochopil, že lidi obdivovali nejen pozlátko, ale bavily je postavy a děj. Spolíhat třetinu(?) filmu na Eviny trojky je diletantství (a mrhání materiálem!). 3D? Povinnost v žádným případě, jen jsem chtěl tomu vizuálu dát nadstavbu, což se povedlo. Ale že bych to musel vidět dvakrát… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Frank Miller? A to je kdo?.... 2.) Zajímá mě, jak dopadne taťka Žlutýho bastarda. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Weinstein, Dimension //Počet premietajúcich kín v USA: 2,894 // Otvárací Víkend v USA: $6,317,683 // Oproti jednotke je toto pokračovanie obrovské sklamanie vo všetkých smeroch. Nebyť Evy Green a Jessici Alby, určite by padli iba 2*. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Sin Sh*tty 2 mě příliš nenadchlo. Vizuál je opět správně temný a originální, přibyly dvě výrazné a perfektní postavy jako je Eva Green, jejíž kozy se od nedávné třístovky vůbec nezměnily a velmi talentovaný a perfektní Joseph Gordon- Levitt, který si svou roli opravdu užíval a já s ním, jen mohl dostat více prostoru. Co vnímám jako mínus je absence krve, tyhle bílé cákance příliš nezaujmou a celkově jsem se zde nebavil, tak dobře jako u jedničky, takže ode mě si Sin Sh*tty 4* neodnese. 65% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nevim co se na tom vsem nezda, me to neprislo nijak zvlast horsi nez prvni dil. Je fakt, ze ze zacatku cloveku leze na nervy, nez si zvykne na ty myslenkovy pochody jednotlivejch postav, nektery dejovy linie jsou tu spis jen tak do poctu a nektery postavy obsazeny novejma hercema se holt neubrani srovnani s predstavitelama z prvniho dilu a ve vetsine pripadu bohuzel z toho vyjdou jako porazeny, ale jinak je vse v naprostym poradku. Takze i pres tohle je vetsina hercu fajn, hudba bez problemu a graficka stranka opet spickova, nebejt slabsiho rozjezdu, asi bych sel do plnyho poctu. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Vyleštěnej stylizovanej vizuál, typickej grindhouse-post-retro feeling jaký můžu, ale co do obsahu to bída. Jinak ale až příliš nastavované, předvídatelné, nelogické, bez hlubší myšlenky, mraky postav které jak rychle přijdou tak rychle odejdou a za chvíli tu máte konec, kterej nikterak nepřekvapí natož aby jakkoliv ohromil. Sexy buchty, kurvičky, sexistické narážky a provokace, naleštěný fára (Mustang tuším rok '65 lahůdka, ak se hrabou ty dnešní moderní atrapy!), luxusní rezidence a interiéry, brutální násilí, moře komiksové krve, a trochu zábavy (zasmál jsem se tak 3x), a to je tak vše, v celku nic ohromujícího, film na který asi lehce zapomenete na jedničku to nemá a stejně tak ani ne, na dva starší ('07) grindhouse flicky Tarantino & Rodriguez u kterých jsem se bavil daleko víc. Takže nakonec celkem zklamání, moje očekávaní byli daleko vyšší! Z filmu jsem si odnesl další potvrzení v tom, jaký jsou baby (především pak ty atraktivní) mrchy (obratný manipulátorky a citové vyděračky) a že je lepší si "některé" asi držet od těla a nemyslet jen tím dole, ale prsatá Eva by každopádně stála za hřích jako, ale pak raději zastřelit!:-) ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Nebylo pro mě lehký dát tomu ten počet hvězd (nakonec nadhodnoceno), ale rozhodně se mi dvojka líbila a byla lepší než jsem se obával. Ústřední story s Joshem Brolinem (hrozně badass) a jeho femme fatal nemá chybu a místy je až brilantní. Je ale doplněna mini-příběhy kolem, složenými výhradně ze známých postav a právě tady to nejen recykluje, ale i kolísá v celkové gradaci a občas nikam nevede. Rodriguez se možná měl držet víc při zemi a to svoje ultra-béčkový vyžití nechat až na dalšího Machete... Každopádně jsem na plátně visel od začátku do konce a jásal nad ňadry a nesmyslným množstvím komiksové krve. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Evička Greenů opět dokazuje, že má Trojky, pro který bych vraždil. Jessica Alba zas ukázala, že vrtět zadkem bude umět i v padesáti, i když v ksichtě už to žádná sláva nebude. Brolin se efektně mračí, Rourke efektivně zabíjí, Boothe je ďábel, Willis dělá křoví. A testosteron cáká na všechny strany! ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdičky za striptýz Jess a postavy Josepha Gordon-Levitta. Zbytek je předigitalizovaný k divákovi zcela zážitkově nepřistupný flick, který čerpá z vlastního srdce (Sin city 2005) a sexy postav (Eva Green dokonalá). Jednička je feeling dokonalého vizuálu, atmosféry a spousty oblíbených noir záběrů (hlavně Tarantinova scéna v autě) s dotykem filmového srdce a tvůrcovi vášní po krvi, drsnosti, nelítosti a brutality. Druhý díl nezobrazuje ani jednu zmiňovanou krásu a působí jako bez Rodriguezového podpisu. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Na návrat do Sin City jsem se těšil a rozhodně z něj nejsem zklamán. Sice mne mrzí poněkud pitomě vypointovaná karbanická historka, ale Marv s Dwightem byli bezvadně drsní, Manute by vykolejil i rozjetý vlak, holky ze Starého města by rozvášnily i zasloužilého impotenta a ženská, kterou bych s chutí přetáhl hasičákem po kebuli, snad ani nemohla tu mrchu v sobě odhalit svědomitěji. Mně se to prostě zase líbilo a pokud budu ještě někdy pozván mezi tuto zločineckou spodinu, tak se rád zastavím. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že už mi nešlo ani tolik o smysluplný děj, jako jednoduše o atmosféru temného a zkaženého Města hříchů... Ulice zhasnou, ze stínů vylezou slizcí gauneři, burani, feťáci, mafiáni, zkrátka podzemí se dere na zem a z filmu je to cítit. Osobně jsem pak schopen odpustit o poznání slabší příběh než v jedničce a vlastně i méně charismatické hrdiny (na kterých oba filmy stojí). Dáma, pro kterou stojí za to vraždit má sice kozačky pěkné, ale na andělskou Nancy (z jedničky) se stejně nechytá... 7/10 ()

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Rodriguez opět točí pro své ratolesti

Rodriguez opět točí pro své ratolesti

27.05.2015

Robert Rodriguez sice občas vypustí ze řetězu Macheteho a loni natočil dlouho odkládanou dvojku Sin City, jinak se ale s oblibou věnuje hlavně dětským filmům. Spy Kids to dotáhli ke čtyřem dílům a… (více)

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama