Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben Randall je držitel mnoha rekordů a za svůj záchranářský život zachránil již přes 200 lidí. Jenže jednoho dne má při akci záchranný vrtulník nehodu a zřítí se do moře. Benovi se podaří dostat do člunu, kam vtáhne i svého zraněného kolegu a nejlepšího přítele Carla. Než se jim však dostane pomoci, Carl umírá. Otřesený Ben uvažuje o odchodu, je však přeřazen na místo instruktora v elitním výcvikovém centru pro mladé záchranáře. Dostává na starost 30 mladých mužů a žen, kterým má předat všechny své bohaté zkušenosti. Vrhá se do výuky jediným způsobem, který je mu vlastní, a svými nekonvenčními metodami obrátí celý výcvikový program naruby. Pak narazí na domýšlivého plaveckého šampióna Jakea Fischera. Pozná v něm člověka, který má potenciál stát se nejlepším z nejlepších - pokud ovšem dokáže svůj talent zkombinovat s plným nasazením a vyhnout se chybám, které učinil sám Ben. Jake je brzy nasazen na svou první misi do divokých vod Beringova moře. (TV Nova)

(více)

Recenze (321)

POMO 

všechny recenze uživatele

Charizmatický mentor Kevin Costner, postačujúco prihrávajúci bažant Ashton Kutcher. 80% stopáže sa odohráva vo výcvikovom tábore, kde sa dočkáme iba rutinne servírovaného zbližovania mentora so žiakom, žiaka s čučoriedkou a nejakého toho kamarátskeho potľapkávania. A keď sa nakoniec hrdinovia konečne dostanú von, príde násilne našróbovaný záver, ktorý sa tomu všetkému snaží dodať hĺbku a zmysel. Škoda. I tak ale ostáva The Guardian vďaka ústrednej hereckej dvojici sympatickou oddychovkou a podstatne menším prúserom, než boli potápačskí Men of Honor. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Okatě vyplněná hollywoodská šablona s dynamickou režií a charismatickým Costnerem. Kutcher je až vzácně mimo (tak nevhodně obsazená postava se jen tak nevidí... to už to mohl hrát rovnou Cage;), ostatní mají jen party přicmrndáváčů. Guardian je fajn natočený (Davis od Uprchlíka nepodal tak sebejistý výkon), odsýpá a dobře využívá zvolené prostředí, ale to snaživé gesto na konci, ke kterému tvůrci klopýtají jak kdyby šli v bruslích po dlažebních kostkách, je tak hloupé a strojené, že to film shodí a bohužel i naprosto eliminuje veškeré možné emoce. Useknout to o deset minut a jít svou cestou, dal bych čtyři… ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Takový ten těžkotonážní film o lidech, co přechází z jednoho extrému do druhýho. Nic nového ten film nenabízí ale jako celek se na to dá docela koukat. O to víc mě zajímal, když jsem ho uviděl v televizi, kde většinou nic zajímavého nedávají a pokud jo, tak je to tisíckrát opakovaná repríza. Záchranáři tak na první pohled vypadali, že zachránili sobotní večer u televize a oni ho opravdu zachránili. Costner tam jako vedoucí poletoval jak splašená vosa a pro něj to mělo typicky dlouhou stopáž, takže mu to vcelku i vyšlo. Narozdíl od Ashtona Kutchera, kterej v roli zelenáče vůbec nevěděl, co s načatým životem. Nakonec se ale film dobelhal do konce a já mu nejvíc vyčítal jeho délku, která v tomhle případě byla opravdu zbytečná. Nebo si spíš Costner neuvědomil, že už nehraje v nic epickém, ale naopak v prostém životním dramatu. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Žádná bomba. Stokrát omletý příběh v neokoukaném prostředí. Kutcher je dřevo, Costner pořád stíhá a Davisovi to jde, ale nemá to zkrátka čím překvapit a stopáž by to taky chtělo malinko zkrátit. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $55,011,732Tržby Celosvetovo $94,973,540Tržby za predaj DVD v USA $53,808,639 //počet predaných kusov 3,187,245║ Dosť rozpačitý dej, kde je miestami zbytočne naťahovaná vata, technická stránka zvládnutá, výcvik zaujme, Costner ošumelí ale dobre dá sa, Kutcher tiež nebol ta najlepšia výhra do postavy záchranára on nevie proste vážne hrať, určite som čakal viac od tohto filmu. /55%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Dvě hodiny jsem čekal na nějakou kulervoucí scénu, která dá téhle pomalu tekoucí dvojrozměrné patlanině ze života neohrožených Záchranářů nějaký hřebíček, korunku, nebo třeba jen náznak lesku. Bohužel to, co vidíme v závěru, jen stěží konkuruje reality show Discovery Channelu a samotná pointa příběhu pak zase hravě zapadne do průměrné hollywoodské šlichty. Koukat se na příběh dvou velmi, ale velmi schematických hrdinských typů je únosné, ale ne vzrušující. Přinejmenším Costner ale určité osobní kouzlo našel. Mezi ** a ***. nevím, kam blíž. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kevin Costner má při své poslední záchranné misi smůlu a zemře celá posádka jeho vrtulníku a on musí čekat na záchranu v ledových vodách oceánu. Když je zachráněn je převelen jako učitel do výcvikového střediska, kde naráží na obrovský talent hraný Ashtonem Kutcherem. Ze začátku je to spíš jako bitva mezi dvěma kohouty, ale postupem času k sobě oba najdou cestu hlavně přes minulost a důvody příchodu nováčka do výcvikového centra. Andrew Davis natočil Guardian (Zachránce?) velmi příjemně a hlavně scény zachraňování jsou velmi podobně Dokonalé bouři Wolfganga Petersona. Čekal jsem mnohem méně, ale byl jsem velmi mile překvapen. Trocha sentimentu, patosu a akce v přesně namíchaném koktejlu, který by mohl sednout hodně lidem. Kevin Costner stárne a naštěstí si to uvědomují i scénáristé a nepíšou mu na tělo role naprosto dokonalých a bezchybných mužů z oceli. Ashton Kutcher se zdárně snaží zbavit image "toho kluka od Demi Moore co občas zahraje v nějaký komedii..." a vybírá si filmy s čím dál větší opatrností. Guardian je jeho druhý nejlepší film, hned po Butterfly efektu. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Začátek slibuje mnohé. Druhá polovina snímku tomuto "slibu" dostává se ctí. Problém je, že tyto dvě zdařilé části od sebe odděluje nudně tuctová a stopáží k nesnesení přemrštěná výcviková pasáž. Jinak všechno celkem funguje jak by mělo. Od respekt budících rozbouřených vod, po ucházející obsazení až po solidní technickou stránku. I bez výcvikového drilu by sice nešlo o žádný zázrak, ale alespoň o nadmíru povedený žánrový film jakých v poslední době mnoho nevzniká. Ale ten trénink, ten trénink to všechno kazí. A zcela zbytečně... ()

mandes 

všechny recenze uživatele

rozpočet : ? otvárací víkend : $18,006,064 tržby celosvetovo : $94,973,540 /// slušné remeslo slušná réžia slušný herci slušné všetko ,ale nič viac ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Trevor Rabin: 1. Never Let Go ,2. Something To Talk About ,3. Saturday Night ,4. Love & Happiness ,5. The Mockingbird ,6. Hold Tight ,7. Tri-Me ,8. Hold On, I'm Coming ,9. Shake Up The World ,10. Friday Night ,11. Run Me In The Dirt (Throwdown) ,12. The Guardian Suite, ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nech robí Costner čokoľvek, má u mňa jedno obrovské plus a tým je nadprirodzený narcizmus, akým sa oháňa aj vo svojich najhorších filmoch. Ako Travolta, i on zažil veľa pádov a návratov, ale ani osem johnovtravoltov sa nemá tak rado, ako jeden Kevin. Keď jeho hrdinovi nejaká postava povie „Čím si starší, tým si lepší“, môžete vziať jed na to, že to nehovorí postave, ale priamo Costnerovi. Normálne vidíte, ako sa mu hrvoľ nadúva fantastickou spokojnosťou zo samého seba. Ten chlap je starý vlk a pirát a keď budem veľký, chcem byť ako on. V ZÁCHRANÁROCH nie je pre ženy veľa miesta. Práve tvrdá chlapská atmosféra z nich špliecha na (námorné) míle ďaleko. Kevinovi ju pomohli stavať zručný remeselník Andrew Davis a veľmi dobrý Kutcher. Bohužiaľ to neznamená, že sa jedná o výnimočný film. Napriek tomu má veľa bodov k dobru. Okrem hereckého obsadenia (ukážkoví predstavitelia filmových hajzlov v kladných rolách: Clancy Brown, Neal McDonough) sú to ešte akčné scény, dialógy a niekoľko silných scén, ktoré vás zasiahnu. Komerčný ohlas bol každopádne nepostačujúci. Vzhľadom na to, akými turbulentnými obdobiami (hraničiacimi s abnormálnymi výkyvmi) si Costner prešiel, nie je celosvetová tržba 94 miliónov úplne katastrofálna, ale pri masívnom 70-miliónovk rozpočte... je. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Docela prijemny prekvapeni, film sice neprinasi nic novyho, je to x-ta variace na podobny tema a klidne by se dala tak pulhodina filmu vyhodit, ale prekvapive to nijak nevadi. Zachranarsky akce jsou natoceny skvele napinave, i kdyz obcas to trochu smrdi digitalnima efektama. Ale vetsinu casu zabira vycvik, kterej sice neni nejak extrovni, ale je docela zabavnej a hlavne zajimavej. Navic Costner zase docela ve forme, takze se mu da toho zkusenyho zachranare verit. No a pak tu je Kutcher, kterej se do vaznejch roli fakt nehodi a je to proste takovy hovadko, ale svym vykonem tady nijak nerusil. Takze i pres par zbytecnejch mist zajimavej a misty napinavej film. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Klasický "výcvikový" film, který udělá ze srágorek muže. Tentokrát téma, pobřežní stráž. 1) Nebýt Kevina Costnera v hlavní roli, film bude o polovic nudnější. On je přesně ten typ herce, který diváka udrží v pozornosti až do závěrečných titulek, jeho charisma boduje a rozhodně nepatří do starého železa. 2) Ashton Kutcher hraje na své poměry velmi dobře. Když opomenu jeho příšerné nadabování, za které nemůže. Jeho projev se mi velmi líbil. 3) Film ukazuje zajímavé výcvikové metody, které jsou svým tématem originální, ale u nichž nemohu posoudit jejich reálnost, protože žádného pobřežního strážníka neznám. 4) Velmi zajímavé a dojemné finále, které kazí jen jeho neoriginalita. Celkově mě film velmi bavil, dokonce jsem se u něj i zasmál. Ukázal mi pohled na rozbouřené moře, z kterého mám respekt a strach zároveň. Ukázal mi jiný vojenský výcvik, než ten s puškou a kliky a přesto byl zajímavý. 80% 03.01. 2010 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Ohraná výcviková písnička se zaseknutým refrénem a nekonečnou koncovkou, která je tím lepší, čím méně podobných snímků divák viděl. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Je tam asi 10 minut akce na začátku a 10 minut akce na konci. Ty zbylý skoro 2 hodiny se Ashton Kutcher cachtá v bazénku. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Pokud by byly ve filmu jen ty záchranný akce, tak je to bomba, protože jsou fakt skvělý a správně adrenalinový, ale jelikož se toho dočkáme jen chvilku na začátku a pak na konci a zbytek je vyplněnej 2 hodinovým záchranářským výcvikem, kterej sice moc nenudí, jenže ani moc zábavy nepobral, tak je to jen další vcelku průměrnej film o výcviku a následným chvilkovým nasazením do akce s celkem stupidním koncem, kterých tu už bylo spousta ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Vymeniť vojenský výcvik za výcvik vo vode, vojenskú záchrannú akciu za záchrannú akciu v Beringovom mori a príbeh je hotový. Popri tom nejaké tie omáčky so vzťahmi, nabitý mužský testosterón a film šliape celkom slušne. Davis proste dostal zadarmo, bez námahy, už dopredu klasický trháčik, ktorý si na seba určite aspoň zarobí. To vodné prostredie a všetko v ňom a okolo neho na mňa síce zabralo, ale nie až tak ako som čakal. Kutcher pomaly vykukáva z nedozretého ksichtíku stupídnych komédií a Costner zabral tak, ako som to určite nepredpokladal. 75%. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Příjemná oldschoolovka o učiteli a žákovi, která vytahuje Keva Costnera z vod šedé průměrnosti. K předvídatelném příběhu se toho moc říct nedá, ale čas od času je třeba si u filmu prostě odpočinout a nechat se vést dobře známou cestou. Ashton Kutcher taky nehraje špatně a akční scény na moři mají celkem šmrnc. Pěkně to uteklo. P.S: Konec byl doják. ;-) ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Kdyby to mělo hodinu a půl, tak by to bylo o 100% lepší....se stopáží přes 2 hodiny to opravdu začne nudit, protože děj je klišovitý až to bolí...a konec předvídatelnější, než cokoliv jiného. ()

Reklama

Reklama