Reklama

Reklama

Ricky Bobby: Nejrychlejší jezdec

  • USA Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Nejrychlejší muž na čtyřech kolech. To je Ricky Bobby (Will Ferrell) – mohutný vlasatý americký stroj na vítězství a jeden z největších jezdců série NASCAR v celé její historii. Je to sice trochu zabedněný idiot s poněkud větší dávkou odvahy, ale má všechno, co si může přát: luxusní dům, okouzlující manželku (Leslie Bibb) a tolik hamburgerů, kolik se do něj vejde. Rickyho super divoký životní styl však zasáhne nečekaná rána, když mu porážku uštědří namyšlená evropská jednička Jean Girard (Sacha Baron CohenBorat) a udělá z něj ubohou, vystrašenou trosku. Navíc si jeho ženu i úspěch přivlastní jeho stejně bláznivý "kámoš" Cal Naughton, Jr. (John C. Reilly). A tak Rickymu nezbývá než opět pořádně šlápnout na pedál, aby svou kariéru vrátil do starých kolejí, porazil Girarda a získal zpátky slávu a bohatství. Protože jak Ricky vždycky říkal: "Když nejsi první, jsi poslední!" (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (210)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Buď jsem film viděl ve špatné době, nebo opravdu nikdy nebude dobrá komedie s Willem Ferrelem v hlavní roli. Tady to ale rozhodně není jeho chyba. Několik vtipů je totiž suprových a je to hlavně Ferrelovou zásluhou. Příjemné oživení je i Sacha Baron Cohen a vtipy na adresu tupých američanů. Jenže je to všechno příšerně natahovaný, až se všechen vtip promění v trapnost. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Tak tomu říkám správně ujetá komedie. Přesně Ferrellovský humor si to dává ve všech směrech a i z poměrně nudné a velmi klišoidní zápletky, která má 2 hodiny (unrated verze), dokáže vykřesat skvělou a lehce úchylnou zábavu plnou hlavně slovního humoru postaveného především na Willu Ferrelovi a Saschu Baronu Cohenovi. A ti jsou prostě vynikající - Will Ferrell si opět s chutí zahrál povrchního hloupoučkýho závodníka se stupidními zásadami a Cohen lehce cáklýho frantíka. Chápu, že tenhle humor nemusí každýmu sednout, což ale vůbec neznamená, že by byl nějak mimořádně stupidní. Vivat Ferrell a vivat pravděpodobně nejvtipnější komedie roku (Sorry Borate, bylo to těsně) (9/10) ()

Reklama

Tomasso001 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem unrated verzi zhruba 120 min a komedie mě příjemě překvapila. Flm je parodií filmů jako Bouřlivý den, nebo Driven, ale není založen na vyložené parodování scén a bude se líbit i tomu, kdo takové filmy neviděl. Ferrell si u mě vytvořil statut herce u kterého se směju jen ho vidim a i v téhle komedii podal dobrý výkon. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Moc jsem od filmu necekal a skutecne jsme nic moc nedostal. Film ma dva plusy, skvele natoceny zavody a Sachu Barona Cohena v roli teplyho frantika, takze pokud je bud Cohen na platne a nebo se jedou zavody, je vse v poradku. Ale jinak tempo dost vazne. Vsichni herci se sice snazi, je tu strasny mnozstvi hlasek a vtipne debilni dialogy a situace a Ferrell opet predvadi to, co se od nej ceka, treba ve spodarach beha po zavodisti nebo si vyndava nozem z nohy nuz a u toho vyvadi. Jenze tentokrat mi to proste neprislo vtipny, cely je to v az moc poklidnym, misty uspavacim tempu. Proste by to chtelo, aby byl film sviznejsi. Takle si jen postavy behem tech dvou hodin odkecaj svoje, sem tam je nejakej prumernej vtipek a pak peknej zaver a to je vse, zadna kulervouci scena tu neni. Po druhym skouknuti jsem se bavil vic, na cisty 4* to furt neni, ale dam je. ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Pohodová záležitost, kde nenajdete Ferrella až tolik ulítlého, jako jste možná zvyklí. I když pár extrémních situací se zde přece jen objeví, zabodnutá vidlička a její dolování nechává pozdravovat. Celkově je to ale příjemně strávený kus života, k čemuž přispívá i ostatní herecké osazenstvo. Děj sice není nijak zamotaný a do detailů promyšlený, ale to u komedie ani neočekávám, takže to nepočítám jako zásadní problém. Třešnička na dortu pro mě bylo T.N.T. od AC/DC. 70 % Oblíbená část- Larry Bird ()

Galerie (30)

Zajímavosti (33)

Reklama

Reklama