Reklama

Reklama

Ricky Bobby: Nejrychlejší jezdec

  • USA Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Nejrychlejší muž na čtyřech kolech. To je Ricky Bobby (Will Ferrell) – mohutný vlasatý americký stroj na vítězství a jeden z největších jezdců série NASCAR v celé její historii. Je to sice trochu zabedněný idiot s poněkud větší dávkou odvahy, ale má všechno, co si může přát: luxusní dům, okouzlující manželku (Leslie Bibb) a tolik hamburgerů, kolik se do něj vejde. Rickyho super divoký životní styl však zasáhne nečekaná rána, když mu porážku uštědří namyšlená evropská jednička Jean Girard (Sacha Baron CohenBorat) a udělá z něj ubohou, vystrašenou trosku. Navíc si jeho ženu i úspěch přivlastní jeho stejně bláznivý "kámoš" Cal Naughton, Jr. (John C. Reilly). A tak Rickymu nezbývá než opět pořádně šlápnout na pedál, aby svou kariéru vrátil do starých kolejí, porazil Girarda a získal zpátky slávu a bohatství. Protože jak Ricky vždycky říkal: "Když nejsi první, jsi poslední!" (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (210)

golfista 

všechny recenze uživatele

Tahle parodie se opravdu tváří jako "nejlepší film všech dob" :) a řídí se ve většině scén heslem "to je blbý a trapný, to se bude líbit".... K mému velkému překvapení to na mě docela fungovalo .... interesting :) ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Jakoby po skvělém Zprávařovi Ferrellovi došla šťáva. Všechny vizuální fórky jsou už v trailerech, hlášek je minimum (těch povedených zvlášť) a dobře natočené závodní scény nejsou zrovna to, co jsem chtěl vidět. Cohen sám film neutáhne a pro Johna C. Reilleyho je to doufám poslední takovýhle úlet v kariéře. Přitom měl Ricky Bobby všechno, co ho předurčovalo ke komediální bombě. Bohužel tentokrát to tak nějak nezapadlo do sebe. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $72,5miliónaTržby USA $148,213,377Tržby Celosvetovo $162,966,177Tržby za predaj DVD v USA $84,808,297 //počet predaných kusov 5,283,830║ Na tých pár podarených hlodov a niekoľko fajn záberov na lietajúce auta vzduchom to je nehorázne vatový zlepenec, ktorý prevažnú časť minutáže len otravuje. /40%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tohle, že je akční komedie? Nemohu si pomoci, ale zasmál jsem se stěží ve 4rech místech v celém filmu. Nemůže za to Will Ferrell, který je chvílemi brutálně tupý, ani Michael Clarke Duncan, který jako by parodoval všechny svoje role drsných a velkých mužů a už vůbec ne skvělý Sacha Baron Cohen, kterému bych uvěřil, že je francouz, teplouš a snad dokonce i závodník formule 1. Hlavně scéna, kdy Ferrell přijde jako nezvaný host ke Cohenovi a potká se tam mimo jiné se dvěma úplně jinými dvojčaty... Tam jsem se zasmál, ale... Z filmu je cítit, že je dělaný pouze a jen pro americké publikum, vždycky se najde nějaký ten fór, který neznalý Nascaru nebo americké kultury posledních 10-20 let nepochopí. Způsob jakým např. to jak učí mluvit Ferrel a jeho manželka svoje děti mě přijde typicky americký ... možná je to jen můj pocit... Scenáristicky šlo ubrat trapných narážek a přidat trochu inteligentního humoru. Viděl jsem unrated verzi a nevím v čem se liší, ale taková puma v autě to je opravdu hezké :). Pokud se chcete zasmát rozhodně se na to podívejte, třeba se vám to trefí do noty, ale nečekejte příliš. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jak mám Willa Ferrella rád, tak by mě upřímně zajímalo, zda si opravdu někdo z tvůrců myslel, že osamocený Will připoutaný v autě s helmou na hlavě (tedy zbavený možnosti předvést svůj specifický humor založený na mimice, pohybech a interakci) jezdící do zblbnutí po okruhu v trapné komedii, může vůbec někoho pobavit. Pokud je odpověď ano, tak mám pro dotyčné vzkaz: Šeredně jste se spletli. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Neni to moc vtipný. Ono je to vlastně dost často trapný...a to hlavně kvůli asi miliardě vedlejších postav, co s příběhem nemaj NIC společnýho a jen vždycky pohřběj atmosféru filmu. Kdyby se film soustředil jen na ústřední trojici, bylo by to podle mě klidně za 100%. Will Ferrell není tak dobrý jako v jiných komediích, zato John C. Reilly je fakt hustej a Sacha Baron Cohen vládne, fakt táhne ten film strašně nahoru a je škoda, že má tak málo prostoru. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Adam Mckay je vcelku slušný režisér komedií a hezky mu napomáhá Ferrel, který je kdykoliv pro něj k dispozici. Nejsem fanoušek nascar závodů, tedy tahle zápletka mě příliš nezajímala, ale potěšil Cohen v roli teplého Francouze a najde se zde pár slušných hlášek, ale ta stopáž je zbytečně na komedii natažená. 60% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Chalani, som vám za to vďačný, lebo ste to mysleli dobre. Aj keď to bolo zvrátené a úchylné.“ Typický prípad, kedy je trailer vtipnejší, než samotný film. Kým pri traileri som si hovoril „to bude super komédia, tú musím vidieť“, nakoniec VÔBEC nebola až taká super. Zbožňujem všetky tie strašné kecy Willa Ferrella. To, ako ich prenáša so smrteľne vážnym zápalom, akoby chcel získať minimálne Zlatý glóbus (nie za komediálny, ale dramatický výkon). Ale tentoraz to nevyšlo. Príbeh je slabý, mnohé postavy nudné, niektorí herci dokonca rozpačití, celé to nedrží dobre pokope, mnohé vulgárne scény akoby sa za svoju vulgárnosť hanbili (čo je strašné) a automobilové preteky mi nič nehovoria. Pár svetlých hlášok („Nedaj sa znepokojiť mojou erekciou, nesúvisí s tebou.“), dialógov („Nemôžete mi predsa hovoriť takéto veci!“ – „Môžem, je to zakotvené v Ženevskej dohode.") a scén (imaginárny oheň, invalidné kreslo, puma) to ale má. Každopádne po ZOOLANDEROVI a HLÁSATEĽOVI SPRÁV: PRÍBEHU RONA BURGUNDYHO sklamanie a palec dole. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Moc jsem od filmu necekal a skutecne jsme nic moc nedostal. Film ma dva plusy, skvele natoceny zavody a Sachu Barona Cohena v roli teplyho frantika, takze pokud je bud Cohen na platne a nebo se jedou zavody, je vse v poradku. Ale jinak tempo dost vazne. Vsichni herci se sice snazi, je tu strasny mnozstvi hlasek a vtipne debilni dialogy a situace a Ferrell opet predvadi to, co se od nej ceka, treba ve spodarach beha po zavodisti nebo si vyndava nozem z nohy nuz a u toho vyvadi. Jenze tentokrat mi to proste neprislo vtipny, cely je to v az moc poklidnym, misty uspavacim tempu. Proste by to chtelo, aby byl film sviznejsi. Takle si jen postavy behem tech dvou hodin odkecaj svoje, sem tam je nejakej prumernej vtipek a pak peknej zaver a to je vse, zadna kulervouci scena tu neni. Po druhym skouknuti jsem se bavil vic, na cisty 4* to furt neni, ale dam je. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Mohlo být vtipnější, zvlášť ta slabší první hodina, je to plný referencí na jména co nám způlky šumák říkaj, reklam na 50 různých amerických řetězců a až moc vtípků na téma erekce. A nejsou to STEP BROTHERS, ale i tak tahle nascarová komedie ve výsledku (na podruhé) zafungovala a dala fajn feel/ je tu super bushovsko-joedirtovsky natvrdlý Ferrell ft. C. Reilly a kouzelně debilně frantícký Sacha Cohen. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Čekal sem, že to bude zrhruba asi tak debilní, jak bylo, ale tentokrát bez kouzla ZPRÁVAŘE. Ferrella tu hravě přehrává Baron Cohen jako závodník Jean Girard, což je pro mě vůbec jedna z nejparádnějších komediálních postav za dlouho dobu (třeba od Napoleaona)! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když nejsi první, jsi poslední." Tak to vidí famózní řidič, který umí počítat jen do jedničky a mně nezbývá, než s ním souhlasit. Pokud si prostě chcete jízdu řádně užít i vy, tak je pro vás Ricky Bobby ideálním spolujezdcem. Musíte však mít rádi infantilní humor Made in Ferrell, protože jinak je snadné být zhnusen. Já to mám rád, takže si už lepím na čelní sklo ohromnou reklamu, pro jistotu si zavazuju oči, dráždím divokou pumu na sedadle spolujezdce a rozjíždím to zpátečkou po závodní dráze. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Já mam tyhle dementní komedie rád, takže berte moje hodnocení trochu s rezervou. Will Ferrell je magor a Sacha Baron Cohen snad ještě větší a když se sejdou v jednom filmu, tak je o zábavu postaráno. Těžko tady psát něco o příběhu. Je to prostě hovadina. Will Ferrell v roli buranskýho závodníka, kterej u večeře z KFC přednáší modlitbu, aby jeho tchánovi nesmrděly nohy, dává občas vzpomenout na jeho (podle mě) životní výkon ve filmu Noc v Roxbury a Sacha Baron Cohen v roli homosexuálního závodníka, kterej se svym manželem chová homosexuální koně - to snad ani nepotřebuje komentář. U filmu jsem se skvěle bavil. Přesto nedám maximální hodnocení. Jednak NASCAR mi nic neřiká (co na tom kroužení po oválný dráze ty američany tak bere?) a navíc si myslim, že film měl poněkud přepálenou stopáž. Našlo se tam občas nějaký hluchý místo. Myslim, že se z toho klidně mohlo tak 15-20 minut vyhodit. Těch 105 minut je na takovej film prostě moc... 80% ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Ježíši, pomož mi! Židovký bože, pomoc! Pomoz mi, Alláhu! Pomoc, Tome Cruisi! Tome Cruisi, rychle ze mě odčaruj ten strašnej oheň!..... Mám rád Willa Ferrella a mám rád jeho komédie. Už je to však asi pravidlo - nevyrovnaný humor. Niekedy sú scénky až vražedne vtipné a inokedy sa zasa nejaký vtip naťahuje a vyznieva úplne do prázdna. Strieda sa tu hlasitý smiech s nudou. Ako celok je to celkom sympatická komédia na jedno pozretie..... Rád se vám podepíšu na vaše dítě, paní. Ale ne aby jste mu to čelo umyla! ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tenhle film provázely si myslim docela dobrý ohlasy z Ameriky a taky za něj mluví výdělky. Ale mě se to teda moc nelíbilo. Jo dobře pár zábavnejch scén to má, ale podle mě ten kdo měl tenhle film táhnout, ho spíš sráží do kolen, protože Will Ferrell, jak už sem si několikráv všimnul, hraje pořád stejně, pořád stejný pohyby, ksichty chování a mě to prostě už nepřijde zábavný, takhle si fakt nejlepšího komediálního herce, jak byl několikrát označenej nepředstavuju. Prostě opakovanej vtip už neni vtipem a tak, když po několikáty Ferrell pobíhá ve slipech, tak mi to přijde už spíš trapný. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Ferellovka střílející si z Cruiseových Bouřlivých dní. Ferell si připisuje další polepšené pitomé machistické hovado a další slušnou komedii ve svém nekorektním, vulgárním a absurdním stylu, tentokrát i s trochou akčních scén. Nejen u scény s pumou v autě jsem brečel smíchy. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Představte si závod NASCAR Daytona 500. Každá jeho ujetá míle je jako jedna minuta nezáživné McKayovy komedie, kdy co je teplé, to je směšné (krom zahřátých pneumatik), Ferrellův humor se šourá na jedničku rychlostí 42 km/h, Reillyho stojí se zadřeným motorem a jediný, kdo je schopný zařadit alespoň druhý rychlostní stupeň, je Cohen. Stejně nudné jako okruhové závody těch barevných autíček.. ()

Reklama

Reklama