Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Měla to být úplně běžná zakázka. Drobounký lupič klenotů Calvin Simms (Marlon Wayans) je najat, aby ukradl drahý královský diamant. Jeho zabedněný parťák Percy ale diamant upustil přímo do kabelky Vanessy Edwards (Kerry Washington - Ray) a jejich dokonalé plány tím poněkud pokazil. A tak když narážejí na Vanessina manžela Darryla (Shawn Wayans), který beznadějně touží po vlastním dítěti, nenapadá Calvina nic chytřejšího, než obléci plenky a hrát si na opuštěné dítě. V nové roli musí přetrpět spoustu ponížení a odporných rodinných vycházek. Hlavně však musí dostat drahokam zpět dřív, než ho jeho “noví” rodiče odhalí. Režie filmu se ujal Keenen Ivory Wayans (Někdo to rád blond). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (289)

Cival 

všechny recenze uživatele

Sledovat padesáticentimetrového Marlona Wayanse, kterak se pere s Robem Schneiderem v dinoosauřím kostýmu... to je etraodrdinérní, bizarní, nezapomenutelný zážitek. Jeden z mnoha! Krásná guilty pleasure a jeden z nejdementnějších filmů všech dob, který je tak blbý, až se mu daří rozesmívat "na účet podniku". A zvrhle bavit. S trávou a přáteli předpokládám ideální. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Nemám sílu na odstřel, protože ve skrytu duše mi z toho není na zvracení. Wayansovi překročili hranici únosnosti tolik dementním způsobem, že vznikla guilty pleasure z nejhodnotnějších. Replikoval bych v podstatě všechno, co řekl Cival, takže pouze rozřezávám ukazováček a podepisuju krví. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem věděl, že od Wayansů se člověk jen málokdy dočká něčeho skutečně zábavného (byť naposledy mě trochu chytli s Někdo to rád blond), nebyl jsem nakonec ani nijak zásadně zklamán. V Pidihajzlíkovi se nedočkáte ničeho převratného ani překvapivého, nezbytná část fórků je založena na..., no však víte, jak to jen slušně... vyměšovacích záležitostech :-), což by u nich spíše zarazilo, kdyby někdy natočili film bez těchto úchyláren. Ale celkově to nebylo zase až tak tragické, byť jsem chvíli váhal mezi jednou a dvěmi hvězdami. Největší negativum tohoto filmu je to, že to byl pro mě zase po několika měsících konečně film, který jsem předtím ještě nikdy neviděl (mám teď částečně bezfilmové a částečně reprízové období) a tak jsem byl přeci jen natěšený trochu více než obvykle. No nic, tak příště to snad vyjde na více hvězdiček... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Povedená negří komedie u který přesně víte, že tvůrci věděj jaká to je sračka, ale prostě je to baví. Já jsem se u toho teda solidně zagebil. Wayansovi mám rád. ()

Bluntman odpad!

všechny recenze uživatele

Big things come in small packages. Pidihajzlík ma jednu zásadní chybu, snaží se připomínat animované grotesky ztvárněním postav a i fyzickými gagy, bohužel je hraný a jediná skutečně funkční scéna v celém filmu je hra stínů s boucháním po hlavě. Jinak je poslední počin bratrů Waynsových neuvěřitelný, ve způsobu podání poselství retardovaný a hlavně ostudně předvídatelný, urážející psychiku zdravého jedince a pohrávající si s jeho fyzickou zdatností při "loskošných" fekálních vtípcích (pokakání, teploměr, kojení). Marlon Wayns jakožto titulní pidihajzlík se sice ksichtí, seč může, bohužel jeho pitvoření mi přišlo nesnesitelné a vzhledem k špatnému klíčování a kontrastu pozadí při užití digitálních triků i trapné a křečovité. Těch 7 nominací na Maliny je zcela oprávněných, nízké hodnocení nedávám proto, že se jedná o jednodušší komedii určenou pro černošské publikum (je spousta jiných, nejen černošských, u kterých jsem se bavil náramně, viz filmy bratrů Farelyových), ale protože je Pidihajzlík utrpení srovnatelné s Date Movie, jenom méně urážející. Jednou jsem se pousmál. Ale pokud máte chuť na Modrý blesk říznutý Agentem v sukni... ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Teddy Castellucci: 1. My House ,2. Ridin ,3. Candy Shop ,4. The Message ,5. Forever My Lady ,6. Movin' on Up ,7. Celebration ,8. Wiegenlied ,9. Lifetime ,10. Buddy (D-Rex Theme Song) ,11. Pump It ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Hovoril si, že to bol Afroameričan.“ – „Ale mokakaramelovej farby!“ V určitom smere môže byť vtipné, ako maličkého štyridsiatnika pokladajú za dieťa a počas večerného uspávania sa snaží docieliť, aby mu jeho samozvaná adoptívna mama urobila orál. A na drsných komédiách bratoch Wayansovcoch (SCARY MOVIE 1 - 2, NIEKTO TO RÁD BLOND) oceňujem, čo na nich ostatní nenávidia (hrubozrnné gagy). Na strane druhej, prestávky medzi drsnými vtipmi (plných sexu, rasizmu a hlúpych policajtov: „Ako vyzeral ten zločinec, pani?“ – „Bol to černoch.“ – „Samozrejme. Že sa pýtam. A veľmi čierny?“ – „Stredne.“) sú príliš dlhé, Wayansovci navyše tieto prestávky vypĺňajú SERIÓZNYMI pasážami, kedy majú postavy „cítiť a meniť sa“, čo vôbec nefunguje. Zostala séria uchádzajúcich vtipov v čele s teplomerom, šoférkou, Dinosaurom Rexom (Rob Schneider) a Chazzom Palminterim. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Jak ten čas letí. Technologii, kterou jsem obdivoval u Společenstva prstenu, si může dovolit i podprůměrná americká komedie. Celé to stojí na malém Calvinovi, který se pitvoří, šišlá a mlátí ostatní do rozkroku. Wayans a spol. nikdy nebudou útočit na Oscary, oni chtějí jen pobavit diváky a to se jim více méně daří i tady. Teď jde o to, jak vysokou míru fekalit jste schopni tolerovat. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Bublající zažívací a vylučovací trakt? Ano! Zásahy genitálií všemožnými předměty? Ano! Americký fotbal s údery do genitálií? Ano! Lascivní obsese ňadry? Ano! Zastrkávání předmětů denní potřeby do análního otvoru? Ano! Rob Schneider? Jistěže ano! Bratři Wayansové zatím točili o ženách, o dětech a k zdárnému završení trilogie jim tak nyní už jen chybí vzít si na paškál vetché starce. Takový domov důchodců totiž může být další nádhernou živnou půdou pro všechny ty ricinovým olejem vyvolané vylučování, rány do scvrklých stařeckých mužství a Roba v roli gerontofilní rehabilitační sestry.. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Tady se dá pozitivně ohodnotit snad jen odvaha českých distributorů film poslat do oběhu s názvem Pidihajzlík. Když však za hlavu hodím všechny mé předsudky ke tvorbě bratrů Wayansových, nešlo o úplný průser. Pár zábavných momentů komedie nabídla a Wayansovi mají štěstí, že mezi sebou mají Marlona, který umí dělat s obličejem až neuvěřitelné věci. Pidihajzlíka jsem si pustil jako nenucenou a jen podkresovou záležitost a svůj účel splnil. Párkrát jsem se zasmál a házím dvě hvězdy. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Bizarnosť a bláznovosť nápadov bratov Wayansovcov, to je niečo, na čo sa dá vždy s úsmevom pozrieť. Nikdy totiž nespadnú na úroveň totálnych sračiek a úbohostí, aj keď je to stále ten vyschnutý a vyprahnutý humor dookola a verím, že pokiaľ by to bol váš prvý film s týmito klaunami, dáte aj za tri, ale na tej istej mimike sa večne smiať nedá. Navyše toto prťavé filmové bláznovstvo má veľmi sympatických predstaviteľov, chutnú zápletku a ďalšiu americkú idylku, ktorá ma už tak ľahko nerozhodí. 45%. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Pidihajzlík dokáže v detskom prezlečení robiť neuveriteľné grimasy a skvelý Chazz Palminteri si svoju rolu gangstra nádherne užíva a....a to sú asi všeky pozitýva tejto ultradebilnej komédie. (3/10) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo opravdu velice bizární, ale svým způsobem i docela vtipné. Když člověk sleduje digitálně zmenšeného bratra Wayanse (nevim jakej to byl, všichni se mi pletou ;-)), jak mlátí dinosaura Roba Schneidera, souloží se svou matkou nebo se nechá kojit, tak to někdy doopravdy nejde. Samozřejmě, že vcelku to je blbost, ale někdy se tomu zkrátka neubráníte. Taková menší guilty pleasure. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Musím začať fetovať. Párkrát ma to svojou bizarnosťou fakt pobavilo, ale väčšinu času som strávil v nemom úžase. 4/10 ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Občas rozesměje, občas dojme, ale stále tomu něco chybí. Ale konec konců moc od toho asi stejně nikdo moc nečekal. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem váhal, který film si zaslouží 500tý komentář, ale nakonec jsem zvolil ověřenou klasiku. Tohle je komedie jak se patří. Občas jsem i brečel smíchy a bavilo mě se koukat na ty známé tváře, které jsem viděl například ve Scary Movie, nebo v Noci v Roxbury. Marlon Wayans je výbornej herec a do role malého lupiče se perfektně hodil. Co mě nejvíc štve je, že režisér Wayans natočil jen pár filmů a vůbec bych se nebránil, kdyby už konečně natočil něco nového. :-) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Úprimne, toto je snáď jeden z najhorších filmov, čo som kedy videl i keď som tomu nedal zlé hodnotenie. Hoci ide o zaujímavú myšlienku (dospelý ale trpasličí muž sa vydáva za batoľa), film ako celok ma vôbec nezaujal a úprimne som u neho ledva vydržal. Humor mi prišiel až moc absurdný a jednoduchý a podľa môjho názoru herci moc prehrávali. Bratia Wayansovci sú skvelí komici ale keď je proste zlý scenár tak sa s tým nič nedá robiť. To už lepšie bolo aj Niekto to rád blond (2004). ()

ajuska odpad!

všechny recenze uživatele

Nějak nemůžu najít nic, za co bych mohla dát tomuhle filmu alespoň jednu hvězdu. Pidihajzlík je přesně ten typ rádoby komedie, který nemám ráda a který mi nepřipadá ani trošku vtipný, ale spíš zoufale trapný. Celé je to vlastně jen o příšerně se pitvořícím falešném dítěti, fekálních "vtipech" a úderech do rozkroku. ()

Reklama

Reklama