Reklama

Reklama

Obyvatelé New Orleans se ještě nevzpamatovali ze strašlivé přírodní katastrofy a už jsou svědky dalšího neštěstí, při kterém zemřely stovky nevinných obětí. Vyšetřováním výbuchu nálože na trajektu je pověřen agent Doug Carlin. Při zajišťování důkazů ho neustále pronásleduje tajemný pocit, který se dá popsat jen dvěma slovy. Déja Vu. Poté se stane členem zvláštního týmu FBI a je zasvěcen do nejpřísněji střeženého vládního projektu. Vědcům se podařilo sestrojit prototyp zařízení, které je schopno sledovat události, k nimž došlo před čtyřmi dny a šesti hodinami. Agent Carlin se vydává zpět v čase, aby zabránil teroristickému útoku. Během cesty se seznamuje s tajemnou ženou, která má být o čtyři dny později cestující na osudném trajektu. (TV Nova)

(více)

Recenze (741)

january 

všechny recenze uživatele

Tak zaprve... s fenomenem deja-vu to nema nic spolecneho, ale to nevadi, jde prece jen o nazev, ze? :) A ten sladkobolny konec, ktery odporuje vsi logice? Nicmene nemuzu rict, ze bych se u toho nudila ()

bocy 

všechny recenze uživatele

Myslím, že vo filme bola použitá dobrá myšlienka (sledovanie minulosti cez počítač), ale jej spracovanie sa mi neveľmi páčilo. To už radšej budem takéto sci-fi čítať a fantázia mi dotvorí to, čo sa mi na filme nepáčilo. Odporúčam prečítať poviedku od Kuttnera - Skryté oko. :) ()

jakub.kuba 

všechny recenze uživatele

Zezačátku mi to přišlo jako nesmysl, ve kterém jde o nějaký nástroj kterým se dá koukat do minulosti. Jenže když se potom vše zamotalo, a já si všimnul jak do sebe i každá maličkost dokonale zapadala, nevěřil jsem vlastním očím. Vážně skvěle promyšlený děj... ()

CrashHP 

všechny recenze uživatele

Takto približne si predstavujem akčný film, kde sa do deja postupne dostáva aj to sci-fi. Opätovné vracanie sa do udalostí, ktoré sa už stali, o tom je film Deja Vu s výborným Denzelom Washingtonom. Režisér Tony Scott má na takéto akčné film veľký talent, no za zmienku stojí aj vcelku solídny scenár, bez ktorého by sa to nepohlo. ()

luciluci 

všechny recenze uživatele

nudné, predvídateľné, naivné. Odhliadnúc od zjavných nelogickostí, ktorých je v tomto filme viac ako je vôbec možné odpustiť, skutočne nechápem, ako tento film mohol dosiahnuť tak vysoké hodnotenie. Pozerali sme ten istý film? Režisér akoby sa nevedel rozhodnúť či natáča akčňák, psychodrámu, sentimentálnu romantiku, alebo čo vlastne. Jednotlivé scény na seba žánrovo vôbec neladili. Scenár je slabý, dej je nudný a tak strašne predvídateľný, že to až znervózňovalo. Zápletky sú naivné a ich rozuzlenia ešte viac. Tým absolutne stupidným koncom to len zaklincovali. Dokonca ani výkon Denzela Washingtona tu nie je nič moc. Keby pod týmto filmom nebolo podpísaných zopár známych mien, určite by sa zaradil do kategórie lacných B-čkových a upadol by do zabudnutia. ()

Petko92 

všechny recenze uživatele

Keď nejaký film si zaslúži 4* tak to je tento. Washingtona mám rád, ako mám rád aj akčné sci-fi. Ako však POMO spomenul, sú tam nejaké zadné dvierka. Aj ja som nad tým dlho premýšľal, aj keď som na nič dôležité neprišiel :D ...ale odporúčam ;) ()

whass 

všechny recenze uživatele

Na mně to bylo až moc SCI FI hlavně ten konec.. ale napětí tu fungovalo Denzel Washington opět potvrdil své kvality.Tneto film je jeden z těch lepších.Dalo se z toho vyždímat více ale jako akční SCI FI film to stačí. ()

Jakub_BH 

všechny recenze uživatele

Gró filmu stojí na populárním tématu cestování časem, v kterém se utopila už pěkná řada tvůrců. Především potom těch, kteří se dotkli paradoxu časové smyčky (stejně tak je tomu i zde). Hlavním problémem filmu ovšem není špatné, ale nedostatečné zpracování tématu a z toho vyplívající kolize žánrů. Pokus o propojení klasického sci-fi námětu a žánru thriller nevyšlo kvůli těžkopádnému zakomponování v krátké časovém úseku. Prostor, v němž je divákovi (hlavnímu hrdinovi) představen stroj času, a kdy si má urovnat, co, jak a proč může nastat, zcela nepostačuje. Po chvilce předkládání možností a paradoxů přesunu v čase je opětovně vhozen do víru akce, honiček, vyšetřování. Podtrženo sečteno: náročné sci-fi téma násilně voperováno do malého místečka thriller detektivky. K funkčnímu propojení zde nedochází. ()

pepito25 

všechny recenze uživatele

Príjemný a veľmi pozerateľný Denzel Washington si to hrá od začiatku do konca a druhé husle všetkých ostatných mu to nijako nekazia, práve naopak. Keď sa odosobníme od toho, že celý tento počin Tonyho Scotta je jedna veľká logická diera (čo nie je jednoduché a raz sa to podariť može inokedy nie), tak máme pred sebou kus kvalitnej filmárčiny, ktorá nás zatlačí do kresiel, v ktorých sa nám zapáči. Má to ten správny náboj, má to vhodnú dávku vtipu a dramatického zauzlenia. Jeden z filmov, ktoré možno vidieť viackrát. Tu však neradno priveľa premýšľať - lebo to je cesta, ako sa s Déjà Vu nepohodnúť. ()

Mzetko 

všechny recenze uživatele

Kvalitní sci-fi thriller, který přes tu-a-tam nedostatky ve scénáři diváka poměrně dobře vtáhne do děje, především díky originálnímu konceptu. ()

kritici 

všechny recenze uživatele

Pred tym nez som to videl som si hovoril ze to musi byt brak ale neskutocne ma zaujal tento film.. je to sice sci-fi ale posobi hrozne realisticky. ()

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

Film v kterém hraje můj oblíbený Denzel Washington ukazuje trochu zamotaný děj, který ovšem dával smysl. Film je potřeba pečlivě sledovat, sám jsem se místy ztrácel.. Přesto vše hodnotím skvělý nápad. 4 hvězdy ()

Dieman 

všechny recenze uživatele

Souhlasím tady s mnohými komentáři vypadá to jako by se Scott koukal a inspiroval se na Dvanácti opicích a nakonci se mu vijebalo nahrávání na videu a byl tam závěr z Návratu do budoucnosti xD ()

onevoice 

všechny recenze uživatele

Thriller, ktorý vysoko vyčnieva nad priemer. Bruckheimerovu produkciu a réžiu Tonyho Scotta je vidieť hneď. Dokonale prepracované bombové výbuchy. Skvelý Washington ako vždy. ()

derris 

všechny recenze uživatele

Málokterý režisér by dokázal zkombinovat do jednoho filmu seriózní vyšetřování teroristického útoku a cestování v čase, aniž by z toho vylezl propadák. Tony Scott to relativně zvládl. I když si film neudržuje po celou stopáž tak vysoké tempo, jako v prostřední části. Dával bych tři hvězdičky, ale když si vzpomenu na dost originální a fajnově natočenou honičku s brýlemi, milerád přihodím ještě jednoho bludišťáka. ()

Související novinky

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Mission: Impossible trochu jinak

Mission: Impossible trochu jinak

01.09.2010

Film se především nebude jmenovat Mission: Impossible 4 ani M:I:IV. A Ethan Hunt nebude suverénním hlavním hrdinou. O velení se totiž podělí s dalším agentem v podání Jeremyho Rennera. Studio… (více)

Jake Gyllenhaal cestuje časem

Jake Gyllenhaal cestuje časem

16.01.2010

Britský režisér Duncan Jones svým Moon dokázal, že žánru sci-fi rozumí a má smysl pro oldschool. Doufejme, že to potvrdí i svým hollywoodským debutem Source Code, který natočí pro studio Summit… (více)

Tony a Denzel hubí teroristy

Tony a Denzel hubí teroristy

25.09.2007

Krvavý příliv, Muž v ohni, Déja Vu. Už jste určitě pochopili, co se vám snažíme říct. Ano, Tony Scott a Denzel Washington jsou kámoši. A když spolu natočí film, nikdy to není průšvih. U Sony Pictures… (více)

Reklama

Reklama