Reklama

Reklama

Temná legenda 3

  • USA Urban Legends: Bloody Mary (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Kruh se uzavírá. Děsem vám budou vstávat vlasy na hlavě. Režisérka Mary Lambert (Hřbitov domácích zvířátek, The In Crowd) přichází s posledním dílem legendární strašidelné trilogie - TEMNÉ LEGENDY. Na jednom z výročních studentských večírků se trojice bývalých spolužaček baví přeříkáváním různých zaklínadel a nechtěně tak probudí dávného zlého ducha. Ještě netuší, že pro někoho to bude mít smrtelné důsledky. Téže noci jsou uneseny gangem středoškolských frajírků, kteří se za svůj čin brzy dočkají spravedlivé odplaty. Jeden po druhém umírají krutým způsobem - přesně jako v příběhu temné legendy. Je to všechno jenom školní vtípek dovedený do strašlivého extrému nebo opravdu Krvavá Mary vstala z hrobu, aby vykonala svou pomstu? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (64)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Naprosté zprznění a vykastrování už takhle průměrné slasherové série, tentokrát s nádechem nadpřirozena. Jedna část puberťáků tu umírá, druhá jim chodí na pohřby a ta třetí - jakožto diváci - se nudí. Bloody Mary je už totiž hodně mimo mísu a korunu nasazuje hnusný televizní zpracování. Tu jednu hvězdu dám těm digitálním pavoukům a z důvodu, že jsem si u toho hezky podřimoval. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Ja mám tieto príbehy, resp. "Urban Legends" rád a z časti aj preto mám rád túto sériu / trilógiu. Hoci sa tretí diel štýlovo odchýlil od slasherového územia, na ktoré vybehli jeho dvaja predchodcovia a nasmeroval si to krížom do nadprirodzených vôd, páčil sa mi. Legenda o "Bloody Mary" je vďačnou hororovou témou a hoci som už videl jej lepšie spracovanie než v tomto prípade, videl som aj horšie. Navyše, aby sa dostálo Urban Legend názvu, tak sa vo filme objavili vo väčšej či menšej miere aj ďalšie takéto príbehy, resp. nápady z nich, ktoré to trochu spestrili. Takže mne tento hororový guláš sadol, a hoci sa nejedná o žiadny zázrak, uvítal by som keby táto séria pokračovala ďalej. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Hovorí sa, že keď pôjdeš do kúpeľne, zhasneš svetlo a tri krát vyslovíš pred zrkadlom slová "Krvavá Mary", tak sa zjaví jej prízrak. Jej tvár je mŕtvolná a telo v rozklade. Keď sa na ňu pozreš, tak zomrieš príšernou smrťou. Je to jej pomsta zo záhrobia. Bloody Mary, Bloody Mary, Bloody Mary... To je "Temná legenda 3" (Urban Legends: Bloody Mary). Je to celkom podarený nízkorozpočtový, americký, teenagerský high school horror, ktorý režírovala Bloody Mary Lambertová. Režisérka, ktorá u mňa naplno zabodovala v roku 1989, keď natočila perfektnú filmovú adaptáciu románu Stephena Kinga "Cintorín domácich zvierat" (Pet Samatary). *** ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Tak Mary Lambert nezklamala. Sračka jako řemen. To, co nás bavilo v předchozích dílech, černým humorem začínaje - vtipnými vraždami konče, se rozplynulo jako prd v borovém lese. Nezůstalo z toho nic, jen digitálně upravený duch mladé dívky, nesmyslně likvidující děti lidí, kteří jí kdysi ublížili. Nemluvě o trapných postavách, směšné hlavní hrdiky a debilním happyendovském závěru. Škoda peněz, které se do toho rozhodnete investovat. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Stejně jako nikdy nepochopím, proč mi vždycky padá chleba namazanou stranou na zem, tak asi nikdy v životě nepochopím, proč se režiséři hororových snímků snaží diváky vystrašit způsobem " z mrtvé holky jde větší strach než z Marilyna Mansona, tak co když natočíme film o ní?". Tento film nejen-že mi už od začátku přišel jako Odložené případy na druhou, on je ale (jako většina podobných kousků) neprosto k nevystrašeníhodný. Navíc téma Krvavá Mary je stejně obnošené jako ten žlutej trikot co nosí Daniel Nekonečný. P.S. ta 1* je za zhulenou afroameričanku, které měli raději věnovat celý film. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zčásti teenagerovské drama, zčásti slasher těžící z předchozích dílů. Od Lambertové jsem čekal větší maso, ale je fakt, že poslední třetina/čtvrtina má napětí a spád. Z vražd jsou nejlepší pavouci, škoda, že práce s rozbitou lahví nebyla v přímém záběru. Že močit na plot pod vysokým napětím je pěkná hloupost, se přesvědčí jeden z frajerů. O zábavu se postarala tak trochu do hippie Tina Liffordová. Škoda, že Samantha se nakonec zachovala jako blbka. Si snad myslela, že sejme chlapa o dvě hlavy většího? Dříve bych nejspíš hodnotil níže, ale dnes jsem shovívavější... ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Príjemná rutina. Mary Lambert sa opäť predviedla ako neschopná režisérka, po tých dvadsiatich rokoch nakrúcania sa už mohla naučiť koncipovať zábery a zohnať si poriadneho strihača. Celý film je mix Odložených prípadov a duchárskeho slasheru a nemá to nič spoločné s predošlými filmami a ani s urban legends (film je veľmi letmo inšpirovaný rovnomennou mestskou legendou). Hlavná hrdinka je pekná a sympatická, i keď sa správa dosť iracionálne, no napriek tomu na ňu i celý film sa dobre pozerá. Kameňom úrazu je "prekvapujúci" zvrat naťahovaný do poslednej minúty. Ak by sa toho ujal schopný spisovateľ, bola by z toho fajn útla 100 stranová novela. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Efekty 6/10/// +Kate Mara, kupodivu slušná atmosféra, konečne v rámci série něco nového -na vykuchání mohlo být více lidí a známější tváře, mohlo to být ještě akčnější a tvůrci mohli být vynalézavější, prostor k tomu měli/// Tohle má společného s předešlími díly jen to, že příběh opět vypráví o nějaké městské legendě. Jinak je to úplně jiný film a to je jen dobře. Hodnocení sice nedávám přímo vysoké, ale naštěstí to není o moc horší než bych si přál a vlastně na třetí film v sérii to ještě jde. Hodně dělá atmosféra, která velmi připomene serii Nezvratný osud a trošičku Noční můru z Elm Street. Jinak jestli bude ještě nějaké příště, chětlo by to víc peněz./// Celkem 60%/// ()

kingik 

všechny recenze uživatele

S některýma hororovýma sériema to jde "zu grund". Ještě jednou se všechno známé semlelo a ačkoliv se nedá napsat, že tenhle horor opravdu byl takovou hrůzou, tak přesto nejásám nad dost rutinním odvedením třetího dílu. Klady: působivý hudební motiv, pár nápadů se taky rozhodně najde, herecká parta akorát tak vhodná pod kudlu. Zápory: navzdory snaživému výsledku je to režijně rutinně zvládnuto, nic extra překvapivého se neuděje, snadno zaměnitelné s horory podobného ražení, chybí nějaká vrcholná scéna, průměrné vraždy, film nepřišel s ničím neokoukaným z jiných hororů, vidět se to dá pouze jednou. Hodnocení: 50% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Urban legends: Bloody mary je o dost slabší než předchozí díly, ale i tak si myslím že se na to dá koukat, ale právě tím že má jméno Urban legends 3 nejvíc zrácí, čekal jsem slasher ale tohle byla spíše duchařina,a navíc ne moc povedené. Ale MAry Lambertová celkem umí. Takže hodně slabé 3*. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

"To nie je mestská legenda, to je z toho filmu Candyman..." Kdeže odpad... Áno, film postupne padá na držku, lebo kombinuje NOČNÚ MORU, KRUH, NEZVRATNÝ OSUD a mestske legendy. Minimalne do polky štandardne (direct-to-video) zvládnutá teen vyvražďovačka. Škoda, že sa odklonili od kriminálnej zápletky - potenciál tu bol. Ak to porovnám s TAJOMSTVOM MINULÉHO LETA 3, nemôžem ísť pod dve... ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Celý film jsem se bál jediné věci - že to nikdy neskončí. Je zajímavé, jak pouhých 93 minut můžou být subjektivně minimálně dvakrát delší. Předvídatelná, dopředu odhadnutelná sračka se špatně vyrobeným duchem nudila víc než rodinná dovolená. A už vůbec nemluvím o nelogickém (ale co, vem to čert, logiku v hororech přece nehledám, no ale až takhle moc...) a především úplně blbém závěru. Úplnej happy-end, chtělo by se říct, co na tom, že matka nikde, brácha mrtvej... Snad jen za scénu s pavouky dávám hvězdu. Jinak to byla fakt hrůza. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tuhle hororovou sérii jsem po prvních dvou dílech už odpískal a popravdě se mi do trojky vůbec nechtělo. Slasher coby hororový subžánr mám rád, ale Temná legenda na mě moc velký dojem neudělala a rozhodně mezi moje oblíbené série nikdy patřit nebude. Zaujalo mě však jméno na režisérském postu a tak jsem se nakonec přece jenom rozhodl dát tomuto filmu šanci. Mary Lambert má na svém kontě mimo jiné oba díly Pet Sematary a tak jsem byl zvědavý, jestli alespoň ona dokáže pozvednout úroveň Urban Legends. No a povedlo se jí to tak napůl. Rozhodně nejde o nejlepší díl této série, ale oproti dvojce jde alespoň o mírné zlepšení. Navíc se zde skloubila teen vyvražďovačka s duchařinou, což bylo na první pohled milé oživení. Nechybí slušný úvod, detektivní zápletka ani několik průměrných vražd. Místy to dokonce mělo docela příjemnou atmosféru a tu a tam vykoukla i nějaká ta povedená scéna či srandovní hláška. Oproti předchozímu dílu se tu dá dokonce u některých jedinců mluvit i o předvedeném hereckém výkonu.Smůlou ovšem je, že se režisérka nepokusila přijít i s něčím novým. Okoukané lekací scény totiž již nikoho nevyděsí, stejně jako vykuchaná mrtvola psa. Totéž se dá říci i o podprůměrných speciálních efektech (viz pavouci) a samotný závěr mě totálně znechutil. Temná legenda 3 tak ve finále potopila sebe samu. Tentokrát děvčatům k obměkčení mého srdce nepomůžou ani jejich výstřihy a pěkný úsměv. Škoda promarněné šance a pěkné Mary (když tedy ještě žila). 40% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Třetí Temné Legendy se ujala režisérka Mary Lanbertová (Hřbitov domácích zvířat 1 a 2) a to už je trochu znak toho, že to zase takový průser nebude. Navíc to nabralo výrazně duchařský nádech. A to vůbec není na škodu, alespoň trochu se tak vyhnul nálepce dalšího tuctového slasheru a tragičnosti předchozího dílu. Takhle je to alespoň průměrný, oddechový, přesto zajímavý a uspokojivý horůrek s obstojnými triky a vraždami (pavouci, chcaní na plot). Docela se mi to líbilo, rozhodně více, než nudná dvojka, možná i stejně jako jednička. 2,5* ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ona celá série Urban legends stojí za starou bačkoru a Bloody Mary jí z podprůměru určitě nedostává. jedná se o klasiku s třikrát vysloveným jménem a mstícím se duchem. Určitě se tu najde pár momentů, které stojí za to a sama mary, jakkoliv je vizuálně průměrná, mě docela bavila. Pár procent nahoru tomu dodává i Kate Mara a relativně nevadící obsazení. Ale pořád se jedná o videobéčko, které za mnoho nestojí. 40% ()

Reklama

Reklama