Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svět pohltila vlna bezpráví. Ulicemi se šíří anarchie a strach. Zločinecké gangy, které se neštítí použít brutální sílu, se snaží vše dostat pod svou kontrolu. Jedním z místních vládců podsvětí je i Bosco bezcitný vrah, který jako posedlý touží za pomoci bojových umění získat ještě větší sílu a moc. Proto společně se svým parťákem Cleem zabíjí majitele posvátné knihy bojových umění Mistra Thache. Posledním mistrovým žákem byl Jonas - sirotek, kterého Thach od dětství vychovával a zasvětil do všech tajemství boje. Jonas se útoku Clea a Bosca společně s přáteli ubránil a nyní se do města vrací, aby získal ukradenou knihu zpět. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (30)

choze 

všechny recenze uživatele

Když jsem díky imfově osvětě zhlédl na netu oba trailery na KAMPFANSAGE, tetelil jsem se blahem a nedočkavě vyhlížel hotový film. Trailery byly formálně hollywoodsky vymazlené, záběry soubojů braly dech a nebylo pochyb o tom, že jejich protagonisté nejen už nějaký ten pátek kopají, ale taky vědí, jak ono kopání efektně natočit. Filmu se dá vytknout leccos a většina výtek je spojena se scénářem, který je dost chabý i na béčko o bojových umění (zde navíc kombinované s mým oblíbeným žánrem post-katastrofického filmu). Johannes Jaeger, scenárista a režisér v jedné osobě, spíchl jednoduchý, přímočarý příběh k propojení ne až tak početných akčních scén, který ale i přes svou průzračnost několikrát zadrhne (např. zmatená expozice) a navíc až tragicky postrádá gradaci, která je základním stavebním kamenem podobných bojových snímků. Hlavní hrdina už v půlce filmu naplní své poslání zachránit bibli tajného bojového umění z padouchových pazour a odchází si s kamarády po svém a krajně neschopný a nevýrazný padouch se ho pak po zbytek filmu nepříliš úspěšně snaží vrátit do hry. Nicméně souboje to jsou a ne příběh oč tu běží a ty jsou úžasné, tedy byly by, kdyby je někdo epilepticky zběsile a nepřehledně nesestříhal tak, aby si je divák vychutnal co možná nejméně. Přesto tu zůstalo dost nato, aby člověk zůstal koukat z otevřenou hubou. Virtuální kamera i zlatý filtr jsou moc pěkné, stejně tak správně post-apokalyptická výprava a trikové záběry. A herci nato, že to žádní herci zřejmě nejsou, podávají příjemné výkony. KAMPFANSAGE produkoval německý ACTION CONCEPT kaskadéra a choreografa akčních scén Hermanna Johy, který se podílel i na "KOBŘE 11", "KLAUNOVI" či "ODVÁŽNÝCH ANDĚLECH". ()

listr 

všechny recenze uživatele

Ano, němčouři nás zase předběhli a natočili bojový/kung-fu film. Já si nemužu pomoci na tento film jsem čekal velice dlouho a zjištění, že vyjde u nás na dvd bylo pro mě bombou. takže film je dějově sice béčko, ale to je jedno. To co se počítá sou souboje, které sou až zatraceně dobré. Jen dodávám, že film byl natočen amatéry natočený dle předešlích krátkých filmečků... proč něco takové neudělá někdo u nás. ()

Reklama

Paldini 

všechny recenze uživatele

Tento film nezachrání od odpadu ani zmateně sestříhané zběsilé souboje, ani scénář režiséra trpícího předčasnou stařeckou demencí a ani ochotníci s mrštností cvičených cirkusových opiček, nýbrž ale jen pár pěkných kamerových trikových vychytávek. Věřím však, že příště by to téhle partičce mohlo vyjít lépe a docela jim fandím. Přece jenom, jsou to sousedi a u nás by se nikdo asi ani na tohle nezmohl. Takže možná příště budou i dvě hvězdičky, kluci a holky snažte se! ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha hodných, spravedlivých a čistých hrdinů (modrooký blonďatý árijec sošné postavy, kterému navíc bůhvíproč strčili do trenek trs banánů) bojuje na straně podzemní resistence s dalším z mnoha nejzlejších gangů o další z mnoha nejmocnjěších artefaktů. To celé zasazené v postapokalyptických kulisách… Přičemž veškerá originalita snímku spočívá v tom, že ho točil nějakej fricek. Kdybych tedy mohl mít určité umělecké výhrady, vzkázal bych přes naše západní hranice: *Dost bylo padouchů, kteří bezdůvodně zabíjejí své poskoky. *Když už angažujete herečku, která si bojové umění představuje jako máchání rukama ve vzduchu, ať je alespoň pěkná. Vohyzdný poledno v akční řežbě mi vždycky tak trochu zkazí náladu. *Filmu se nedá dodat hloubka tím, že všichni budou trousit východní moudra. *Zpomalené záběry na téma „drsňáci kráčí na plamenném pozadí“ jsou už přece jen dost obehrané. *Když někdo dělá přemety ve vzduchu, musí se scéna střihnout dřív, než bude poznat, že se herec po dopadu sotva udrží na nohou. To poněkud sráží jeho bojovnický kredit. *A úplně na závěr: v postapokalyptické sci-fi by neměli běhat navonění, učesaní typusové v čistých módních hadrech…pokud nám nechcete nabulíkovat, že podzemní hnutí pere v Perwollu. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Mám tyto "malé" akční filmy rád. Produkce nemá peníze na megalomanské výbuchy a rádoby zajímavé triky, takže se veškerá pozornost soustředí na choreografii bojových scén. A že některé střety mohou klidně konkurovat hongkongským projektům, to je u filmu z Německa poměrně velké překvapení. Sympatické je i obsazení, které podává civilní, nepřehrávané výkony. 70 % ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • V jedné ze scén se objeví i československá Tatra 815 VVN 8X8, která sloužila armádě v těžkém terénu. (JARDAHONDA)

Reklama

Reklama