Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

NEXT je adaptací povídky Golden Man od jednoho z největších velikánů světové sci-fi literatury P.K. Dicka. Cris Johnston (N. Cage) je obdařen schopností vidět do budoucnosti a také určovat správný tok budoucího času. Novodobý mesiáš, který musí spasit lidstvo a především svou rodinu. Někdy to ale osud zařídí tak, že si musíte vybrat jedno, nebo druhé... Možná ale existuje ještě nějaká DALŠÍ... možnost. Každému, kdo si přečte jména tvůrců, musí být jasné, že nás letos na jaře čeká dokonalá akční podívaná se sílou bomby hromadného ničení. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (802)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Komu by se nelíbilo znát svůj osud v nejbližších pár minutách, uhnout včas před budoucí čenichovkou, poznat příští kartu, nadrilovat si působivé seznámení s dívkou snů a nemuset čekat, až budou v kalendáři Hromnice. Atraktivní námět, solidní provedení, brutálně zaříznutý konec. Btw: Nicolase by jistě nelanařila k reklamě firma vyrábějící kondicioner, o tu jeho ondulaci by se zlomil krumpáč. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

No tak, kluci, už neblbněte. Nicku, ty koukej vratit ty vlasy Tomovi "Langdonu" Hanksovi, bude je v ´Andělech a démonech´ potřebovat. A ty, Lee, koukej si hezky rychle vzpomenout, jak skvělý osobitý film si u protinožců ve svých počátcích natočil a takovouhle rutinu přenech "dělníkům" filmového pásu. Jedno je jisté - Philip K.Dick byl bezpochyby génius, ale v případě ´Next´ by mě upřímně zajímalo, zdali závěrečný dějový zvrat, který celkový divácky dojem posunul z "Určitě nelituju." na "Jednou to stačilo.", byl skutečně z jeho pera, či jen uměleckou licencí pánů scenáristů. Jak znám tvorbu "Pana Depresária" P.K. Dicka, spíš bych sázel na to druhé a o to by byl výsledek smutnější. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Nick Cage musí poslední dobou trpět posměšky, že hraje ve srágorách, ne, že by tohle, anebo třeba Lovci pokladů, byla veledíla, ale pokud bych chtěl akční film, od kterého opravdu nic nečekám a jeho sledování mi uteče jako voda a nudit se nebudu, nic nepitvám. Navíc zde hrála Jessica Biel, tak co bych se ještě víc rozepisoval... :-) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Já teda nevím, sice Cage viděl 2 minuty dopředu, ale než si v hlavě přehrál všechny varianty jak sbalit tu holku, tak já už bych jí měl sbalenou. A to byly dvě minuty ! Představte si, kdyby viděl celou hodinu dopředu, to než by si přehrál všechny varianty jak jí sbalit, tak by ta holka umřela stářím. Tempo filmů je svižný, logice nabídli asi malej honorář a tak ve filmu nebyla a vtip sice přišel, ale jen na skok. Konec filmu si vysvětluji tak, že se ke scénaristovi dostavila laciná děvka, která okamžitě začala pracovat a on už asi ani nevěděl co píše. V každým případě je to na přes držku. Cageův účes bych neřešil, chtěl bych vidět váš bordel na hlavě :) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Next je přesně ten typ filmu, který zaujme jen a pouze v traileru zobrazující jedinou akci, která ve filmu je. Tak už zbývá samotný Cage, který s jeho trapným účesem na palici svádí Jessicu a nakonec se mu to daří, jenže je na tom nejhorší fakt, že příběh okolo toho není prakticky žádný. Nijak se zajímavé téma nerozvádí dále a celkově to vyzní spíše jako romantická slaďárna než jako akční sci-fi z pera P. K. Dicka. Nevím zdalipak se mi to zdá, nebo to tak opravdu je, ale nejspíš zde autoři ztratili nadějný projekt přímo pod nohama nic neříkajícího děje a ubohými efekty výbuchu atomové bomby nebo samotné závěrečné scény, která mi přišla sice pěkná, ale když si to tak vemu k srdci, dívat hodinu na průběh filmu mi taky přišel zbytečný. --- Pár věcí o budoucnosti: pokaždé když se podíváš, změní se, protože si se do ní podíval a to změní všechno ostatní. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet$70milionovTržby USA $18,211,013Tržby Celosvetovo $76,066,841Tržby za predaj DVD v USA $18,951,278 //počet predaných kusov 1,014,426║ Spisovateľ Phillip P. Dick napísal jednoznačne zaujímavý mierne sci-fi príbeh ale ako to už dopadlo u Výplaty tak aj u Nextu to vyznie len ako plochá akčná podívaná aj to len v určitých medziach. Lee Tamahori už spravil dosť akčných paškválov a tento sa bez problémov medzi ne zaradzuje, Nicolas Cage vo svojej úlohe s príčeskom vyznie ako brat Roberta Langdona(Toma Hanksa) s Da Vincoho Kódu a to do slova, po hereckej stránke jeho kariéra riadne stagnuje v poslednej dobe na podpriemernej úrovni, o Jessice Biel je po hereckej stránke škoda hovoriť lebo u nej to je len promenáda na pľaci aj keď pekná promenáda ..., Julianne Moore asi nemá lepších ponúk keď zakotvuje u takéhoto tuctového projektu kde nemá čo povedať. Akcia je len slabý nevýrazný priemer a to je na dnešnú dobu prešľap ktorý znamená aj okamžitý prepad tak ako to už nedávno dopadlo aj pri XXX2 či Stealthe. Vo filme nemá chybu keď Cage poklepkáva chlapcov od prepadovej jednotky po pleci aby okamžite reagovali na potenciálnych zlosynov, ktorých z otočky odstrelia, vypadá to potom ako keby boli slepý a nevideli si pred nos. /videl v kine: 40%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Tamahori svou rutinní filmařinou drží nad vodou jak střídmou zápletku, tak další z divných hereckých i vlasových kreací Nicolase Cage. Triky ze třetí cenové, druhořadé vtípky a klišé, ale místy prvotřídní okamžiky (SWAT finále, balení v baru, pár hlášek tu a tam) a překvapivý konec, který nepůsobí tak křečovitě, jak by se mohlo na první pohled zdát. Svým způsobem je až drzý. Škoda že se to nedá říct o filmu jako celku. Na jedno zhlédnutí neškodné, jako áčkový blockbuster však zoufale nedostačující. (60%) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Mistr sci-fi P. K. Dick je v Hollywoodu neuvěřitelně oblíben. Za chvíli bude každá jeho povídka stavební kámen nějakého drahého filmu. Nevím zda je to dobře, protože Dickova tvorba není zrovna oslavou hrdiny, života a nějakou naivní pestrobarevnou vidinou šťastného budoucího světa. Povídku Golden Man neznám, ale z filmu je poznat její základní myšlenka, která ať se na film dívám jak chci ve výsledku není využitá. Je v něm příliš mnoho logických děr a mockrát se překročí hranice, které film samotný stanovil. Nicholas Cage hraje slušně a zase jednou si přivydělal, ale jemu sluší rozhodně dlouhé vlasy víc než Tomu Hanksovi v Da Vinci Code. Jessica Biel už je hezká na áčkové filmy dostatečně, jen vždycky dostane roli pro hloupou modelku. Snad se to jednou změní a třeba se z ní něco vyklube. Lee Tamahori. To bude muž, který způsobil, že Next nemůže být ničím výjimečným. Film obsahuje maximálně tři akční sekvence a všechny jsou většinou totálně zmršený (i přes občas dobrý nápad) počítačovými efekty. Když vidíte jak kolem Nicholase Cage padají stromy vidíte, že to jsou 1 a 0 a celou sekvenci to pak zabije. Naopak ve chvíli kdy se po srázu řítí dolů automobil, působí vše skutečně a sami by jste se snažili uhnout, aby do vás nenarazil. Akce působí odfláknutě a levně, což ubližuje příběhu, který by se ještě dal uznat za průměrný. V 96 minutách dostanete dva možná tři hezké okamžiky a to je proklatě málo. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Gary Goldman, Jonathan Hensleigh, Paul Bernbaum .. Znásilněný Dick pro potřeby bezmyšlenkovité tuctové výroby. Chůze po cestičce osudu formou: pokus - omyl - DALŠÍ pokus... Ještě než se děj dostaneme k akční složce filmu odkroutí si Cage a Biel hutnou romantickou story. Jessica je naštěstí přitažlivější slečna než Mendes, to byl jeden z mála plusů oproti nedávné tragédii Ghost Rider. Jinak jich už mnoho není a Next je jen DALŠÍ špatný film v kariéře Nicka Cage. Očekával jsem totiž hlavně megalomanský akční sci-fi film (ten Tamahori sváděl k takovým myšlenkám) a tím, na pár krátkých přestřelek až v druhé polovině, Next rozhodně není. Řada scén je poctivě levně digitálních a nutno dodat, že vypadají otřesně, včetně výbuchu atomovky - to už i seriálová produkce (Heroes) zvládne kvalitněji explozi. Je to zkrátka DALŠÍ, převážně romantická sci-fi ptákovina s debilním závěrem, který je výsměchem budovaným pravidlům a boří jakýkoliv kladný dojem z předešlého děje.. Déjà vu. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Slušná akce, dobrý scénář, hrozné triky a příšerné vlasy. Cage tentokrát neklesá, jen se tak plácá v bahně, kde teď je. S ním se plácají i všichni ostatní, kteří si holt řekli, že zajímavý nápad přetaví v rutinu, po které do roka a do dne ani pes neštěkne. Tudy cesta nahoru nevede, Nicolasi. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Niekedy by som si prial vidiet buducnost za stopaz celovecerneho filmu a mohol tak predist viacerym slabym filmovym kuskom... . ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Rutinér Lee Tamahori odvedl svůj standard a tak tu máme další průměrný akční sci-fi snímek na motivy Dickovy povídky. Je to koukatelné, ale absolutně nic zde není alespoň mírně nadprůměrné. Z výkonu Julianne Moore úplně čiší jak moc jí to nezajímá, Cage si odstojí svoje a Jessica se prostě jen ukazuje. Film díky námětu zasluhoval pár vizuálních nápadů - toho však bohužel Tamahori evidentně není schopen. Místo toho sem násilím vecpal několik strašlivě vyrenderovaných CGI scén, které jsou zcela, ale zcela zbytečné (průskok před vlakem či padající klády; opravdu to nešlo klasicky za pomoci kaskadérů?). Solidní průměr na zaplácnutí deštivého dopoledne. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Totálně bez šťávy. Cage je docela dobrej, ale jeho vztah s Jessicou Biel jsem absolutně nežral. Záporáci jsou totálně nevýrazní a navíc v tom hraje Julianne Moore, kterou naprosto nesnášim. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Dokáže nahlížet do budoucnosti. A teď musí zachránit miliony životů..... Když to skončilo, byl jsem na rozpacích. Nechápu, proč nejsem v extázi. Prostě to nemělo atmosféru. Postavy nefungují - Cage ještě v akční linii ujde, ale ti ostatní ? J.Moore je divná a J.Biel kromě toho, že dobře vypadá, nemá co předvést. PŘÍBĚH: *** nemůžu se zbavit dojmu, že tohle měl být bomba film. Měl.../ HUMOR: ** jak je zvykem, občas se u podobných filmů najde prostor pro malý vtípek, někdy úsměv vyloudí i situace, která vtipná být neměla./ AKCE: **** - ale ano, určitě je tu několik zajímavých scén, jenž pobaví./ NAPĚTÍ: *** nefunguje vztah k postavám. Jak potom má fungovat dramatičnost situací? Přesto si myslím, že všichni vydrží až do konce. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Mark Isham: 1. 8:09 [2:10] ,2. Give Me Two Minutes [3:19] ,3. Destiny [2:07] ,4. Pier 18 [3:37] ,5. Carlotti Defines [2:50] ,6. A Few Minutes of Your Time [3:19] ,7. Multiple Point Surveillance [2:34] ,8. Who Knows What's Safe [4:04] ,9. Breaking News [4:08] ,10. Second and Broadway [2:44] ,11. No Good Deed Goes Unpunished [2:06] ,12. Looking for a License Plate [2:09] ,13. Shadow Group [2:04] ,14. All Elements Execute! [2:05] ,15. A Show of Character [3:39] ,16. I Believe Anything's Possible [3:41], ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Dúfam, že sa nebudem musieť smiať.“ Kým novozélandský režisér Lee Tamahori sa ako-tak drží a na väčšinu jeho filmov sa dá pozerať (DNES NEUMIERAJ, BOSS, NA OSTRIE NOŽA, XXX: NOVÁ DIMENZIA, AKO PAVÚK), Nicolas Cage začal vykazovať povážlivé kvalitatívne výkyvy už v roku 2000 (nemožný výkon z MANDOLÍNY KAPITÁNA CORELLIHO patril ešte k tomu lepšiemu). Ani Julianne Moore už nie je zďaleka takou zárukou kvality, ako v roku 1997 (nominácia na Oscara za HRIEŠNE NOCI). A Jessica Biel... nuž, Jessica Biel je proste Jessica Biel. Preto som sa na ich spoločný projekt, sci-fi NEXT, zvrhlo tešil ako na blbosť, pri ktorej vypnem. A vlastne som dostal presne to, čo som čakal. Čo ale neospravedlňuje celkový amaterizmus tvorcov, ktorí s chuťou vyhodili von oknom na smetisko rozpočet, ambície, P.K. Dicka, inšpektora Columba a výborný nápad „dve minúty dopredu“ (ktorý využijete rovnako dobre, ak balíte dievča svojich snov, tak pri úteku pred políciou). Jeho funkčnosť si však v praxi neviem dosť dobre predstaviť. Nevraviac o tupých žvástoch na tému „Ak je každý náš krok vopred daný, aký by malo zmysel žiť?", ktoré sú také kvázi filozofické, že filozofiu degradujú na prázdne a veľmi nudné plkanie. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vcelku prumernej akcni film, ale zabavit se u nej da slusne. Pribeh neni nic moc extra a nebejt toho prvku predvidani budoucnosti, tak je to naprosto prumernej akcni film. Ale takle to je aspon krapet ozvlastneny a pribeh pro akcni zanr dostacujici. Co se tyce akce, nijak zvlast moc ji tu neni, ale je vcelku dobra a napinava, hlavne diky Nicolasovo schopnostem. Problem je, ze jakmile dojde na nakou trikovou sekvenci, tak ty triky jsou naprosto priserny. Co se tyce hercu, Jessice to jako vzdy slusi, Moore odvadi svuj standart a Cage je misty pri vyuzivani schopnosti cool, ale ten jeho uces je otresnej. Celkove jsem se u filmu vcelku slusne bavil, protoze je misty akce napinava a misty je film vtipnej, ale o nic extra se nejedna. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Příjemná zábavná podívaná, kterou člověka běhěm sledování baví rozplétat. Potěší několik zajímavých kreací, konec s vámi nijak zvlášť nehne a za pár hodin na film zapomenete. Ale taková zábava je taky někdy potřeba. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Na filmovou kariéru Nicolase Cage lze v poslední době použít přirovnání "z deště pod okap". Nejdříve upíše svoji duši ďáblu (Ghost Rider), poté vystřihne trapnou roli detektiva (Rituál) a teď chodí po světě s nechutným účesem a s 2-minutovým pohledem do budoucnosti jako s neprůstřelným štítem. Vize budoucnosti, tak jak jsou tu představeny a zprostředkovány, radši nebudu rozebírat, připadá mi, že se do toho tvůrci dost zamotali a celé je to dost nelogické. Samotný film je nevyvážený, chudý, první dynamičtější scéna lehce vykrádá Matrix, konkrétně úprk Nea kancelářemi pod vedením Morpheova hlasu. Pak se unuděný Cage potácí příběhem, než sbalí Jessicu Biel (to je asi jediná povedená scéna filmu). Jejich vztah samozřejmě končí postelí, ale je to jeden z vůbec nejpodivnějších filmových vztahů, co jsem kdy viděl. Bez emocí, náboje, všeho. Co tu máme dál?? Efekty jsou příliš počítačové a i když Cage hopsá mezi valícími se kládami jako poraněný zajíc, nezaujme to, protože scéna má do reálnosti dál, než Cage k hereckému projevu alá Stanley Goodspeed. Biel je hezká, ale nudná, Moore není pěkná, ale nenudí. Jednu scénu si nelze nespojit s Mechanickým pomerančem a to už jsme skoro na konci, kde si pro nás scénáristé připravili ´šokující´ pointu, které jsem se škodolibě zasmál a dřív než jsem film vypnul, stačil jsem si ještě všimnout pozpátku jdoucích titulků. 45 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Související novinky

Kazatelova dcera a prostitut

Kazatelova dcera a prostitut

23.02.2006

Představitelka rebelující dcery kazatele v kdysi nezdravě populárním seriálu 7th Heaven, herečka Jessica Biel, doplní Nicolase Cage a Julliane Moore v hvězdném obsazení sci-fi thrilleru NEXT.… (více)

Reklama

Reklama