Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

NEXT je adaptací povídky Golden Man od jednoho z největších velikánů světové sci-fi literatury P.K. Dicka. Cris Johnston (N. Cage) je obdařen schopností vidět do budoucnosti a také určovat správný tok budoucího času. Novodobý mesiáš, který musí spasit lidstvo a především svou rodinu. Někdy to ale osud zařídí tak, že si musíte vybrat jedno, nebo druhé... Možná ale existuje ještě nějaká DALŠÍ... možnost. Každému, kdo si přečte jména tvůrců, musí být jasné, že nás letos na jaře čeká dokonalá akční podívaná se sílou bomby hromadného ničení. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (802)

Slunik 

všechny recenze uživatele

Pěkná slátanina. Ještě že poslední nesmyslná třetina se odehrává jen v Cageove hlavě, člověk si oddechne, že to byl jen sen, páč honit se za ženskou a zapomenout na nukleární bombu, to je blbost, kterou může udělat zamilovaný muž nikoli však velitelka FBI. I když... Jessice Biel to náramně sluší. Zato kudrnatý Cage je pořádný omyl. ()

Bendiys 

všechny recenze uživatele

Je podivne v kolika nametove zajimavych filmech hraje Nicolas Cage a stejne tak je podivne kolik z nich je tak - chvilka napeti - prumernych. Next neni vyjimkou, zejmena kvuli naproste dejove a stylisticke jednoduchosti (to me mrzi nejvic, takovy namet by si zaslouzil dustojne zpracovani)... ()

Budisovie 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, že spočiatku som nevedel ako zhodnotiť tento film... je dobrý a zároveň zle natočený, tak som si prečítal zopár komentárov a moje hodnotenie Dobrý a Zlý je vo väčšine. Myslím že to je taký lepší priemer a ten si tie 3 hviezdičky zaslúži. PS: Cage nie je až tak zlý herec ako o ňom tvrdia mnohý v komentároch :))). ()

Revivup 

všechny recenze uživatele

Tento film měl s přehledem na čtyři hvězdičky, ale po otřesném konci jsem toto hodnocení prostě nemohl dát... ale nápad dobrý tak aspoň ty 3*... ()

Jerris008 

všechny recenze uživatele

Kdo by nechtěl znát svou budoucnost? alespoň tu nejbližší.. Mě se to líbilo. I přesto, že Cage má lepší filmy, tohle se furt drží na nadprůměrem. Film má dobré tempo a námět je také velmi zajímavý. Otevřený konec to trochu kazí, ale i tak si ho divák může po svém domyslet. ()

Jerrysus 

všechny recenze uživatele

Především si myslím, že si mohli filmaři daleko více pohrát s dějem celého filmu, protože se mi zdá, že filmů, kde obyčejný smrtelník vidí do budoucnosti je málo a určitě by stálo za to si s tímhle námětem více pohrát. S efekty je to také tak půl na půl. Přechody, kdy se dívá Cage do budoucnosti atd. se docela povedly, ale nadruhou stranu některé 3D efekty byly opravdu jen tak odfláknuté a až moc dobře bylo poznat, co je tvořeno počítačem. Z ukázek ,které jsou pomalu záživnější než samotný film, jsem se těšil na pořádnou "řežbu" a takhle mě tedy film opravdu zklamal. Samozdřejmě má i dobré pasáže se zajímavými záběry a docela originální je to, jak jsou zpracovány Johnstonovi vidiny, ale jinak silný průměr! ()

marek29 

všechny recenze uživatele

Geniální film zobrazující schopnost nahlížet do budoucnosti. Tohle je druh Sci-Fi, který mám prostě rád. Hezká baba, strhující příběh, až překvapivě nečekaný konec ale hlavně non-stop napětí. Líbí a moc! EDIT 8.9.2013 - stále tak kvalitní jako když jsem film viděl poprvé musím silně doporučit..! Je to první sci-fi co mě uchvátilo - kdo neviděl, nepochopí. Žánrově bych připodobnil k In time s Justinem Timberlakem ()

Esdälon 

všechny recenze uživatele

Pozor, tento komentář obsahuje spoilery: Blbej, blbej, blbej, blbej konec. Ale fakt na piču. Deset minut před koncem jsem doufal ve scénáristický skorozázrak. ()

Vocoun 

všechny recenze uživatele

No není to žádný trhák roku, co si budeme povídat. Nicméně z filmů pana Klece v posledním desetiletí je to rozhodně jeden z těch lepších. Jen si přiznejme, kdo z vás si u sledování filmu nepředstavil, že by měl stejnou schopnost a nepřemýšlel, na co by ji použil a co by v budoucnosti vlastně sledoval (i když jen 2 minuty)? Má to své dobré i slabší chvilky, akčnější scény i nudnější. No nečekal jsem od toho vlastně vůbec nic a nic hrozného jsem taky nedostal, takže o nějaké výrazné nespokojenosti nemůže být řeč. Možná se z toho námětu dalo vytěžit trochu víc, i když knihu jsem nečetl, tak nevím, jak moc splnil film předlohu. Každopádně film uběhl poměrně rychle, čemuž napomohla ideální délka. Konec byl taky poměrně zajímavý a nečekaný. Jessicu Biel zrovna nemusím a Julianne Moore tady moc prostoru nemá, navíc je to pěkná mrcha. Abych to shrnul, je to slušný film se slušným nápadem a tedy slušně průměrných hodnocením. Silnější 3 hvězdy. 68% ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Tak na tenhle film jsem se docela těšil, nevím proč, ale něco mi říkalo, že by to mohl být docela kvalitní zážitek. Ať už je to hlavním hrdinou Nicolasem Cagem, kterého mám moc rád, nebo čímkoliv jiným, tak se mi to do puntíku vyplnilo. Nick Cage je tady správnej prďák, kterej si počíná velmi suverénně a jistě. No a koho zajímá, že má divný vlasy, když hraje jak malej bůh!? Od úvodní session v casinu až po perfektní konec, kterej jednoduše musí zmást každýho, i když to možná trochu čekal, na sebe neskutečně dobře strhává všechnu pozornost a případnou chválu, která se rozhodně měla dostavit. To, s jakým klidem a rozvážností cestuje dvě minuty, a někdy víc, do budoucnosti ještě znásobuje jeho už tak vysoké charisma a velmi to celý film zvedá. Nickovi zde dělá společnost vcelku půvabná tvář Jessicy Biel, paní důležitá a velmi nesympatická Julianne Moore a v jedné scéně dokonce Peter Columbo Falk. Když člověk pomine klasickou americkou zápletku s jaderným ohrožením, zůstane mu skvělá akční jízda s neotřelým a velmi chytrým sci-fi prvkem, která vygraduje perfektně napsaným, zrežírovaným i zahraným koncem v továrně. ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

Nie že by som skákal od radosti, ale tento film sa svojím spôsobom bavil. Celkový koncept príbehu je viac menej originálny, zaujme hlavne prekvapivé finále, nuž a niektoré scény sú lahôdkové (hlavne scény v kasíne, bare či FBI útok). Herecky je to síce bieda, ale Nicolasa a Julianne mám vcelku rád a na Jessicu sa aspoň dobre pozerá. Nie je to nič prevratné, ale pár pozretí rozhodne neuškodí. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

No to byla blbina. Jednou to věděl dopředu, podruhé zas ne. Jakmile přišla scéna, kdy Ona vchází do toho baru či co to bylo, bylo mi jasné, že je po filmu úplně. Ne že by předtím za něco stál. Pro mě nudná blbina, kterou jsem vydržel jen 45 minut. 201310120/0 ()

kirmakX6on 

všechny recenze uživatele

fádní, fádní, fádní....ono natočit film, v kterým hrdina vidí do budoucnosti a proto mu vše, ale úplně vše neustále vychází...(a když ne, tak se prostě vrátí a udělá to jinak)....tak, aby to nebylo nudné...asi není tak snadné, jak si páni scénáristi zprvu mysleli. Celý film je o tom, jak Nicolas v pravý moment uhne, zabočí, dupne na plyn, ohne se atd. (příp. totéž nařídí ostatním). Zábavné je to jen chvíli. Filmu prostě chybí invence. Na zabití času ale ujde, byť tak otřesné digitální triky člověk v dnešní době už jen tak nevidí. Celkově: 40% ()

subic 

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage, který tu vesele a radostně pokračuje ve svém úpadku, vedle něj 2 fešné holky, Julča Moore, Jessica "London" Biel. To je vlastně ten důvod, proč jsem se na to díval. K tomu všemu laciné triky jak z gamesek z přelomu tisíciletí. Dívám se na to po pár letech znovu a paměťová stopa mezitím úplně zmizela. A nedivím se, je to takový ne úplně vtahující a zajímavý příběh, vědět 2 minuty dopředu, to by přeci mohlo být mnohem zajímavější. 50% ()

Olafsson 

všechny recenze uživatele

Pan KLec má strašný vlasy a Jessice Biel to ohromně slušelo. Jinak film je taková akční jednohubka se zajímavým námětem a neskutečně klišé a uslintanou "romantickou" zápletkou. ()

Související novinky

Kazatelova dcera a prostitut

Kazatelova dcera a prostitut

23.02.2006

Představitelka rebelující dcery kazatele v kdysi nezdravě populárním seriálu 7th Heaven, herečka Jessica Biel, doplní Nicolase Cage a Julliane Moore v hvězdném obsazení sci-fi thrilleru NEXT.… (více)

Reklama

Reklama