Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

NEXT je adaptací povídky Golden Man od jednoho z největších velikánů světové sci-fi literatury P.K. Dicka. Cris Johnston (N. Cage) je obdařen schopností vidět do budoucnosti a také určovat správný tok budoucího času. Novodobý mesiáš, který musí spasit lidstvo a především svou rodinu. Někdy to ale osud zařídí tak, že si musíte vybrat jedno, nebo druhé... Možná ale existuje ještě nějaká DALŠÍ... možnost. Každému, kdo si přečte jména tvůrců, musí být jasné, že nás letos na jaře čeká dokonalá akční podívaná se sílou bomby hromadného ničení. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (802)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nicolas, Nicolas... Už roky točí prepadáky a už si ani nepamätám, kedy som s ním videl dobrý film. Toto je opäť krok vedľa. Už úvodná akcia v casíne je na hlavu, keď vidí dopredu, musel predvídať aj reakciu ochrankárov a preto mohol reagovať inak. Ale to je len jedna z mnohých blbostí, akých je v tomto filme požehnane. Nefunguje tu vôbec nič a čo ma prekvapilo najviac bolo , ako málo priestoru venovali teroristom s bombou. Veď ja ani neviem, aké mali dôvody a motiváciu. Už keď som si myslel, že je koniec, prišiel v závere ďalší nezmysel. Nečudujem sa, že Cage točí prepadáky, pretože ak čítal tento nezmyselný scenár a prikývol naň, tak si za to môže sám. Film 50%. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"THERE'S AN ITALIAN PAINTER, NAMED CARLOTTI, AND HE UH, AHEM, DEFINED BEAUTY. HE SAID IT WAS THE SUMMATION OF THE PARTS WORKING TOGETHER IN SUCH A WAY THAT NOTHING NEEDED TO BE ADDED, TAKEN AWAY OR ALTERED." -------- Skvelý námet, elegantne spracované hrátky s časom, v každom strihu dobre vyzerajúci Cage, atraktívna Jessica, to všetko nájdeš v tejto 96 minútovej hračke, kde zbaliť sexy dievča je ťažšie, ako sa môže zdať. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Propanaboha, asi nejslabsi adaptace nejakeho z Dickovych del - a to je co rici, diky jejich mnozstvi, proto jiz asi pomilionte: dekuji R.Scotte za Blade Runnera!... Nevim, co bych mel vytknouti drive, zda "chatrnost deje ci matoznost postav". Cimrmanovska veta zde plati na sto procent, bohuzel. Kdyz k tomu pridame nesmyslnosti daneho filmoveho universa (na zacatku je nam popsan system nahlizeni do budoucna, kterou pak hlavni hrdina v prubehu deje rad prekrucuje) a naprosto dementni zaver, jenz misto pocitu prekvapeni evokuje spise dojem o impotentnich scenaristech, nevyjde nam nic jineho nez jedna velka slatanina a celkove hrube nudny film. A ani Cage s Mooreovou to nezachranuji. V podstate se divim, proc davam i tu jednu hvezdu - nakonec ale, skouknout to slo, ovsem jiz nikdy vice... ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Ach jo... P.K. Dick musí rotovat v hrobě jako vrtule. Sice si nejsem jistá, jestli jsem jeho povídku "Golden Man" četla, ovšem podle tohoto filmu to ani poznat nemůžu - s depresivně-filozofickými sci-fi romány a povídkami, jaké P.K. Dick psal, "Next" nemá vůbec nic společného. Jen zamilované pindy a bezhlavá akce; logika, motivace a jednání postav bylo naprosto nepochopitelné, nesmyslné. A ta zápletka, WTF?! Francouzští teroristé přivezli do Las Vegas atomovku, proto agenti-dementi nahání kouzelníka, co vidí 2 minuty do budoucnosti, a padouši ho proto chtějí zabít... no comment. Pár zajímavých okamžiků se našlo, ale většinou mi to přišlo, že scénárista musel být nejen ožralý a zfetovaný, ale také mentálně opožděný, a režisér tu ptákovinu jednoduše nedokázal rozumně ukočírovat. Možnost nahlédnout do blízké budoucnosti nepostrádá filmový potenciál, to by však zpracování muselo být naprosto odlišné - myšlenkově hlubší, s pořádnou atmosférou a hlavně ctít logiku. Efekty ušly, byť často působily přemrštěně nereálně (ten slalom mezi padajícím bordelem, božíčku!). Ohledně herců: Jessica Biel je prostě hezká, Jullianne Moore na mě působí jako nesympatická mrcha, Nicholase Cage kdovíjak nemusím a jeho účes byl tentokrát skutečně na zgrcání, role Petera Falka byla úplně zbytečná... jako celý tenhle film: zbytečný. 40% ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Nevím jak to dělám, dvě minuty dopředu sice nevidím, ale vždycky uhodnu film, který se mi bude líbit :-) Ok, kecám, vždycky ne, ale tady jsem se trefil! :-) Ale jinak by se mi ta schopnost s budoucností líbila, hned na začátku jsem přemýšlel nad balením ženských a zkouškách ve škole, zajímavé. __ Next je jednoduchou hollywoodskou podívanou, kterou musíte brát s nadhledem. Postrádá to logičnost, ve spoustě scénách jsem se zamýšlel nad těmi dvěmi minutami, někde to bylo uděláno úplně obráceně a někděúplně mimo. Například to, jak mu dává do džusu uspávací prášek, vždyť to byla úplná blbost. Postrádá to jakýkoliv movit. Co je to za teroristickou organizaci? Jak se oni dozvěděli o Crisovi? Proč chtějí odpálit tu raketu? Nevíme nic, můžeme dedukovat a tohle není zrovna ten nejlepší způsob jak trávit čas. ___ Ok, právě jsem celý film zkritizoval, ale přesto se mi líbil. Utekl jako proud vody při povodních, na Cageovy vlasy jsem si zvykl, Jessica Biel je opravdu božská, Peter Falk potěší, Jul Moore jako šéfka komanda plného mužů je vážně sexy a ten konec... ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

To zase byla jednou ptákovina. Poslední dva filmy, které jsem viděl, byly Wanted a tento výtvor a já jen přemýšlím, který je víc padlý na hlavu. Začátek vypadal dobře, ale pak se z toho stala taková konina, že jsem to už ke konci ani pořádně nesledoval. No a ten konec? :-D Takhle překvapivé pointy nevypadají, Tamahori! Od poloviny film vůbec nefunguje a jen nudí víc a víc. Nepříliš originální, ale přesto zajímavý sci-fi nápad, byl rozprášen neschopností tvůrců vymyslet něco pořádnýho. Prostě to hrozně zvorali. SPOILER: A ten děj s teroristy a FBI a jejich obrovskou potřebou získat Cage, aby vyčmuchal atomovku? To byl ještě nepochopovější úlet, který vůbec nedával smysl. Absurdní. Nakonec je nějaká atomovka vůbec nezajímala a honili se za záchranou jeho milé. OMG! 40% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Jako nápad mi to přišlo zajímavé a pár scén dokázalo zaujmout, ale jako celek na mě Next nezafungoval. Skoro bych řekl, že v mnoha ohledech se hlavní hrdina choval zcela nelogicky. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Docela dobrý příběh s koncem bez konce s krásnou Jessicou, takže se nudit rozhodně nebudete. Jen se z toho dalo seplácat víc. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Wow, bombičskej gigakůůůl násmah, vyýser, ze kterého musí řada tuzemských Einsteinů ( v češtině jeden kamínek či kostka - hádejte asi kde?(napadá mě známý song Místo mozku dlažební kostku)) úplně kadit blahem. Uchem... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Príjemné akčné sci-fi ktoré nemá čím sklamať. Budúcnosť, krásna Jessiaca Biel a bomba. To sú určite ťahúni filmu. Čaká vás dokonalý akčný thriller so silou bomby hromadného ničenia. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Námět rozhodně stojí za povšimnutí, stejně jako Nicolas Cage se svým účesem alá Robert Langdon, svůdná Jessica Biel a nemalá porce technicky brilantně zvládnutých a dobře promyšlených akčních scén. Ovšem přesto se nemohu zbavit pocitu, že se z toho dalo vymáčknout ještě více, že záporáci za moc nestáli a že poslední dvě minuty měly být ze scénáře raději úplně vymazány. Ale to už bych chtěl vzhledem ke Cageově "formě" v posledních letech asi trochu moc.. 3,5* ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Povedené, skutečně povedené. Nicholas Cage zase chvilku hrál a vcelku i vypadal k světu. Mile rád bych udělil o hvězdu víc, to by však těch dějových zvratů a návratů z budoucnosti muselo být naopak o kapánek míň. To by pak ale film samotný měl slabou hodinku. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Příklad experimentu ve filmu, který nevyšel. Ono má něco do sebe takové to klišé: Intro - Problém - řešení - happyend/tragiend. Next se tomu vymknul, porušil všechna klišé ale stejně to nedopadlo moc dobře. A co to měl Cage sakra za účes? ()

Rover 

všechny recenze uživatele

Takovou kravinu jsem dlouho neviděl. Triky jako z počítačový hry, jaderná bomba z Ruska, do očí bijící nelogičnosti,...HUDBA: Mark Isham si asi myslí, že scéna odehrávající se v poušti na jihu USA musí mít latinskoamerický "exotický" doprovod, a v podobném duchu to jde v celém filmu.... ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Pár dobrejch scén tam bylo, ale to je na film s Cagem zoufale málo. On samotnej neni špatnej, ale sám to neutáhnul a Julianne Moore ani Jessica Biel mi spíš vadily. Celkově mi to moc nepřišlo jako drahej hollywoodskej blockbuster a záporáci byli nějaký nízkorozpočtoví herci...prostě nuda. Cage by měl v posledních letech dát přednost kvalitě před kvantitou svejch filmů.... ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Skvělý námět, uspokojující stopáž, rychle to uteklo a já jsem se po dlouhé době nenudil u filmu s Cagem. Logika zde sice mnohokrát inkasovala smrtelné zásahy, kvůli kterým musím jít s hodnocením dolů, ale na příjemně stráveném večeru u televize to nic nemění. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

mám rád sci-fi, mám rád cage a moore... a i když triky opravdu za moc nestály (za ty zmiňovaný prachy...), nemyslím, že by to bylo zas až takový "B"... i přes všechny ty klišé a slabší momenty... podle mě lehký nadprůměr...70% ()

Související novinky

Kazatelova dcera a prostitut

Kazatelova dcera a prostitut

23.02.2006

Představitelka rebelující dcery kazatele v kdysi nezdravě populárním seriálu 7th Heaven, herečka Jessica Biel, doplní Nicolase Cage a Julliane Moore v hvězdném obsazení sci-fi thrilleru NEXT.… (více)

Reklama

Reklama