Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

NEXT je adaptací povídky Golden Man od jednoho z největších velikánů světové sci-fi literatury P.K. Dicka. Cris Johnston (N. Cage) je obdařen schopností vidět do budoucnosti a také určovat správný tok budoucího času. Novodobý mesiáš, který musí spasit lidstvo a především svou rodinu. Někdy to ale osud zařídí tak, že si musíte vybrat jedno, nebo druhé... Možná ale existuje ještě nějaká DALŠÍ... možnost. Každému, kdo si přečte jména tvůrců, musí být jasné, že nás letos na jaře čeká dokonalá akční podívaná se sílou bomby hromadného ničení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (802)

Boss321 

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage opět v průměrném akčňáku, který má pomněrně zajímavou pointu, ale zpracování mohlo být o dost lepší i když mě se to docela líbilo. Velký plus filmu dává krásná Jessica Biel. Co mě na filmu nejvíc dostalo a co jsem ještě nerozdýchal byl konec, který to podle mě totálně celý zpackal. Nebýt toho konce tak dávám o hvězdičku víc, ale jinak nemůžu nad tři. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"THERE'S AN ITALIAN PAINTER, NAMED CARLOTTI, AND HE UH, AHEM, DEFINED BEAUTY. HE SAID IT WAS THE SUMMATION OF THE PARTS WORKING TOGETHER IN SUCH A WAY THAT NOTHING NEEDED TO BE ADDED, TAKEN AWAY OR ALTERED." -------- Skvelý námet, elegantne spracované hrátky s časom, v každom strihu dobre vyzerajúci Cage, atraktívna Jessica, to všetko nájdeš v tejto 96 minútovej hračke, kde zbaliť sexy dievča je ťažšie, ako sa môže zdať. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Ach jo... P.K. Dick musí rotovat v hrobě jako vrtule. Sice si nejsem jistá, jestli jsem jeho povídku "Golden Man" četla, ovšem podle tohoto filmu to ani poznat nemůžu - s depresivně-filozofickými sci-fi romány a povídkami, jaké P.K. Dick psal, "Next" nemá vůbec nic společného. Jen zamilované pindy a bezhlavá akce; logika, motivace a jednání postav bylo naprosto nepochopitelné, nesmyslné. A ta zápletka, WTF?! Francouzští teroristé přivezli do Las Vegas atomovku, proto agenti-dementi nahání kouzelníka, co vidí 2 minuty do budoucnosti, a padouši ho proto chtějí zabít... no comment. Pár zajímavých okamžiků se našlo, ale většinou mi to přišlo, že scénárista musel být nejen ožralý a zfetovaný, ale také mentálně opožděný, a režisér tu ptákovinu jednoduše nedokázal rozumně ukočírovat. Možnost nahlédnout do blízké budoucnosti nepostrádá filmový potenciál, to by však zpracování muselo být naprosto odlišné - myšlenkově hlubší, s pořádnou atmosférou a hlavně ctít logiku. Efekty ušly, byť často působily přemrštěně nereálně (ten slalom mezi padajícím bordelem, božíčku!). Ohledně herců: Jessica Biel je prostě hezká, Jullianne Moore na mě působí jako nesympatická mrcha, Nicholase Cage kdovíjak nemusím a jeho účes byl tentokrát skutečně na zgrcání, role Petera Falka byla úplně zbytečná... jako celý tenhle film: zbytečný. 40% ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Next ve mně nezanechal žádné dojmy a nevyvolal v podstatě žádné emoce. Po zhlédnutí jsem měla pocit, jako bych ho ani neviděla. Ničím zajímavý či poutavý scénář. Nejvíce zapamatovatelných pro mě bylo pár hezkých, romantických chvilek Nicolase a Jessicy. Uvažuji nad tím, že od pádu do průměrných hlubin ho zachraňuje jen zdařilé, hvězdné obsazení a pár dobrých, avšak prchlavých scén. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Typický film, u kterého si každý myslící člověk řekne, že se to mohlo natočit poněkud lépe. Je tu mnoho aspektů, které film sráží. Ať už to jsou některé nelogické zvraty nebo účes Nicolase Cage, pokaždé je to něco, s čím není úplně snadné se popasovat. Dokonce je matoucí, jak režisér nahlíží na časové reality hlavního hrdiny. Prostě pokaždé jinak a film to celkově tříští. SPOILER. Nejlepším momentem filmu je tedy samotný závěr, kdy si uvědomíme, že zhruba od poloviny filmu jsme viděli jen jistou realitu, kterou se pak Cage rozhodl změnit. Klíčovým momentem je tedy ona chajda na útesu. Tam dojde k zásadním rozhodnutím. Opravdu silný moment. Člověk si myslí, jak je mu to vše jasné a co bude přesně následovat a nejednou naskočí titulky. Čím víc nad tím přemýšlím, tím víc se mi ten konec zamlouvá a měním z původně tří hvězd na čtyři. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (16)

  • Jedna z ďalších adaptácií predlôh Philipa K. Dicka, ktorú mal na starosti scenárista Gary Goldman. Aj tentoraz sa predlohou iba inšpiroval a z poviedky využil len schopnosť hlavnej postavy vidieť do budúcnosti. (Greenpeacak)
  • Televizní moderátor Jeff Michael hraje sám sebe. (Terva)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 78 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Kazatelova dcera a prostitut

Kazatelova dcera a prostitut

23.02.2006

Představitelka rebelující dcery kazatele v kdysi nezdravě populárním seriálu 7th Heaven, herečka Jessica Biel, doplní Nicolase Cage a Julliane Moore v hvězdném obsazení sci-fi thrilleru NEXT.… (více)

Reklama

Reklama