Reklama

Reklama

Spider-Man 3

  • USA Spider-Man 3
Trailer 2
USA, 2007, 139 min

Nesmělý student Peter Parker stále bojuje jako Spider – Man proti zločinu. Stále je zamilovaný do kamarádky Mary Jane Watsnové, která právě získala hlavní roli v muzikálu Vzpomínky na Manhattan. Přestože si Peter užívá přízně lidí, médií i Mary Jane, kterou se chystá požádat o ruku, nad jeho životem už se opět stahují mraky. Z meteoru, který dopadl nedaleko místa, kde trávil romantický večer se svou láskou, vyleze černý sliz a přilepí se k jeho mopedu. Uprchlý trestanec Flint Marko, který chce získat pro svou těžce nemocnou dceru Penny peníze na léčbu, spadne na útěku před policií do testovací jámy, kde právě probíhá experiment s demolekularizací. Ta promění jeho molekulární strukturu a smísí ji s pískem na dně jámy, čímž dá vzniknout zcela nové bytosti, Sandmanovi. Navíc je tu Harry Osborn, který Peterovi vyčítá, že mu přebral Mary Jane, a také věří, že Spider – Man zabil jeho otce. Petera, který se dozví, že vrahem jeho strýčka mohl být Flint a nikoli Carradine, se zmocní černý sliz a jako symbiont ho zcela ovládne. Peter se začíná měnit. Jeho síla, energie, ale bohužel také agresivita rostou a jeho temné já ho postupně začíná ovládat. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 075)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Zdá sa, že Peter Parker je konečne šťastný. Jeho tajomná identita superhrdinu je stále utajená, chce požiadať svoju lásku Mary Jane o ruku a darí sa mu aj v práci. No dlho to nevydrží. New York začnú ohrozovať ďaľší nebezpeční zločinci, ktorí taktiež disponujú nadľudskými schopnosťami. Aj jeho bývalý najlepší priateľ Harry Osborn sa mu chce pomstiť za smrť svojho otca. Do toho sa mu začne rútiť i osobný život a naviac ho takmer zahubí cudzopasný, symbiotický organizmus. Ukončenie pavúčej trilógie sa nesie v znamení trocha zmäteného scenára, ale za to sú to hotové orgie filmových trikov a špeciálnych efektov. **** ()

imf 

všechny recenze uživatele

Příliš neobroušených motivů, příliš slepých uliček a příliš hereckých lapsů. Raimi si napsal film, který snad ani nešel natočit. Comicsová klišé jsou tu nasázena tak natěsno vedle sebe, že se jeden musí škrábat na hlavě, jestli nekouká na sofistikovanou parodii a temné podtóny nemohou vyznít, protože jim nikdy neustoupí Raimiho hravost. Spider-Man má pořád blockbusterové parametry a není úplně hloupý. Jen nepříjemně roztržitý. (7/10) ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Christopher Young: 1. Signal Fire - Snow Patrol ,2. Move Away - The Killers ,3. Sealings - Yeah Yeah Yeahs ,4. Pleased To Meet You - Wolfmother ,5. Red River - The Walkmen ,6. Stay Free - Black Mountain ,7. The Supreme Being Teaches Spider-Man How To Be In Love - The Flaming Lips ,8. Scared of Myself - Simon Dawes ,9. The Twist - Chubby Checker ,10. Sightlines - Rogue Wave ,11. Summer Day - Coconut Records ,12. Falling Star - Jet ,13. Portrait of a Summer Thief - Sounds Under Radio ,14. A Letter To St. Jude - Wyos ,15. Small Parts - The Oohlas , ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Třetí Spider-man připomene v efektních úvodních titulcích nejdůležitější části z prvních dvou dílů a poté je to téměř 70 minut průměrný film plný zdlouhavých scén, ze kterých se vyjímají pouze ty akční - trikově dobré (Harry vs Spidey) a akční - trikově výtečné (zrození a útoky Sandmana). Kromě uvedených mě nic jiného nějak zásadně do děje nevtáhlo. Druhá polovina výrazně potemní, v každé druhé scéně se na tvářích postav/herců objevují slzy a Spidey mlátí pěstmi nejen úhlavní nepřítele. Pokud Sam Raimi zamýšlel narvat do snímku co nejvíce ikon, na které by přitáhnul diváky, povedlo se mu to jenom na úkor strašné nevyváženosti příběhu. Je toho zkrátka příliš moc, co se má i za těch 140 minut odvyprávět a film touto skutečností šíleně moc trpí. Tobey Maguire zvládl svoji roli i napotřetí dost slušně a přesvědčivě působí i ve scénách, kdy jeho smysly a osobnost ovládá mimozemský symbiont. Nejcharizmatičtější záporák je pro mě Sandman s tváří nešťastného a milujícího otce Thomase Hadena Churche. Digitální efekty působí opravdu velkolepě, místy jsou však až příliš digitální (písečné metamorfózy jsou ale bombastické). Balzámem na uši je hudba Dannyho Elfmana/Christophera Younga, kterou považuji za jeden z nejvýraznějších bodů filmu. Spider-man 3 rozhodně není špatný film, jenom mě neoslovil natolik, jako předchozí dobrodružství, zkrátka jsem po opuštění kina neměl tendence střílet pavučiny nebo skákat přes paneláky. Je-li však tento díl o umění odpouštět, odpouštím Raimimu to, že mě maximálně nabudil skvělými trailery a pak v kinosále lehce zklamal...70%. 260 miliónů dolarů(rozpočet)/890 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Pane Bože, neprišiel som na rozdiel od Eddieho Brocka prosiť, aby si zabil Spider-Mana. Chcem ťa poprosiť o odpustenie za to, že nazvem Bretta Ratnera lepším režisérom, ako je Sam Raimi. Inak by sa nemohlo stať, že aj X-Men 3 je oproti tretiemu Spideymu jeden nadupaný, po všetkých stránkach fungujúci komiksový film. Viem, že aj prvé dva diely Spideyho boli vlastne telenovelou s trikmi a komiksovou akciou, ale aspoň mali gule a neodolateľný pôvab. Raimi si proste natočil svojho King Konga. Scenár je guláš plný pátosu, zbytočných rečí a nehorázne vykonštruovaných situácií (Spidey si "vyzlieka" symbiont akurát na veži toho kostola, do ktorého príde v nečakanom kresťanskom záchvate Brock - WTF???!!!). Triky a akčné scény sú fajn, ale nemajú tie správne grády, pretože Raimi aj do nich musí pchať zbytočné vtípky (Jameson a dievčatko s foťákom) a tým načisto rozbíja gradáciu. Tobey Maguire zlyháva v emocionálnych scénach a počas prechodu na temnú stranu sily je vyložene trápny, co z tejto pasáže robí najhoršiu časť filmu (mám dokonca podozrenie, že to Raimi celé myslel ako veľmi bizarný vtip). Napriek tomu film má svetlé momenty: prvý súboj Petra s Harrym, scéna v reštaurácii (aleluja Bruce Campbell!) a trikovo úchvatné "prebudenie" Sandmana. Pane Bože, ak vznikne štvorka, nech to už má konečne iného hlavného predstaviteľa a aj iného režiséra. Viem, že k Spideymu sa nehodí x-menovská dospelosť ani batmanovská pochmúrnosť, ale zmena štýlu by aj tak nezaškodila. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (83)

  • Film stál i s propagací takřka 350 milionů amerických dolarů, tedy tisíckrát víc než Raimiho film Lesní duch (1981), kterým na sebe poprvé upozornil. (Seejey8)
  • Na písečných tricích, které si trojka žádala kvůli účasti sypkého superpadoucha Sandmana (Thomas Haden Church), pracovalo 200 programátorů tři roky. Na place se pak používal i reálný písek přivezený z arizonské pouště a také jemně namletá kukuřice. (Pumiiix)
  • Poté, co Peter (Tobey Maguire) řekne panu Ditkovitchovi (Elya Baskin), že zaplatí nájem, až spraví dveře, a jde do bytu, v knihovně je vidět kniha „The Strange Case of Dr Jekyll and Mr Hyde“ (Podivný případ Dr. Jekylla a pana Hyda) Roberta Louise Stevensona, která rovněž pojednává o rozdvojené osobnosti. (HellFire)

Související novinky

Sam Raimi a třetí světová válka

Sam Raimi a třetí světová válka

02.03.2016

Režisér kultovní "trilogie Evil Dead" momentálně tráví čas u návratu svého krvavého dítka, seriálu Ash vs Evil Dead. Fanoušci za něj Sama Raimiho opět milují a pomalu mu odpouštějí třetího Spider… (více)

Joseph Gordon-Levitt je Sandman

Joseph Gordon-Levitt je Sandman

19.12.2013

Nepleťte si jej s „přesýpacím“ záporákem ze Spider-Mana 3. Tenhle Sandman je vládce snů a pochází z komiksové série napsané kultovním fantasy spisovatelem Neilem Gaimanem (autorem Hvězdného prachu).… (více)

Pokračování, pokračování, pokračování

Pokračování, pokračování, pokračování

10.03.2012

Americká kina se po zimní mizérii konečně teší solidní návštěvnosti. Hned několik filmů si vedlo tak dobře, že studia okamžitě nařídila pokračování. Především se daří Cestě na tajuplný ostrov 2,… (více)

Zdřímněte si u televize s Neilem Gaimanem

Zdřímněte si u televize s Neilem Gaimanem

04.09.2010

Sandman je komiksový fenomén. Samozřejmě nemyslíme přesýpacího recidivistu ze Spider-Mana 3. Sandman, kterého stvořil fantasy spisovatel a komiksový scénárista Neil Gaiman (foto), je Pánem snů,… (více)

Reklama

Reklama