Reklama

Reklama

Spider-Man 3

  • USA Spider-Man 3
Trailer 4

Nesmělý student Peter Parker stále bojuje jako Spider – Man proti zločinu. Stále je zamilovaný do kamarádky Mary Jane Watsnové, která právě získala hlavní roli v muzikálu Vzpomínky na Manhattan. Přestože si Peter užívá přízně lidí, médií i Mary Jane, kterou se chystá požádat o ruku, nad jeho životem už se opět stahují mraky. Z meteoru, který dopadl nedaleko místa, kde trávil romantický večer se svou láskou, vyleze černý sliz a přilepí se k jeho mopedu. Uprchlý trestanec Flint Marko, který chce získat pro svou těžce nemocnou dceru Penny peníze na léčbu, spadne na útěku před policií do testovací jámy, kde právě probíhá experiment s demolekularizací. Ta promění jeho molekulární strukturu a smísí ji s pískem na dně jámy, čímž dá vzniknout zcela nové bytosti, Sandmanovi. Navíc je tu Harry Osborn, který Peterovi vyčítá, že mu přebral Mary Jane, a také věří, že Spider – Man zabil jeho otce. Petera, který se dozví, že vrahem jeho strýčka mohl být Flint a nikoli Carradine, se zmocní černý sliz a jako symbiont ho zcela ovládne. Peter se začíná měnit. Jeho síla, energie, ale bohužel také agresivita rostou a jeho temné já ho postupně začíná ovládat. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 073)

Cival 

všechny recenze uživatele

Nabubřelé, a přitom uvnitř tak trapné. Snesl bych, že se Raimi utopí v digitálním velikášství a že akci převede v nezáživnou a nepřehlednou řežbu renderovaných panďuláků. Dokázal bych pochopit i to, že přepálí stylizovaná intermezza, v nichž Parker běhá po stolech, balí blondýnky a ukazuje "pistolky" na kolemjdoucí modelky. Dalo by se zapomenout na spoustu nesrovnalostí - pravda, když vzpomínám na jeřáb, katastrofální sekvenci s černým kostýmem a to, jak Raimi během pár sekund na mostě zničí všechno, co si Tobey uhrál v předchozích dvou dílech, začínám pochybovat i o tom - ale to, že z Parkera udělá idiota a otrapu ještě před symbiontem, to je prostě škandál! Uspěchanost a roztříštěnost, kterou všichni vzpomínají, lze jen podškrábnout - vzpomínám si, jak si George Lucas vyčlenil na jeden přerod Anakina v Dartha Vadera jeden a půl epizody Hvězdných válek. Raimi stihne psychologických veletočů pět do čtyřiceti minut (navíc totálně nevěrohodných), ač je dřív opatrně rozvíjel přes tři hodiny stopáže. Spider-Man byl v trojce prostě zničen stejně jako všechny emoce a režijní virtuozita, které proslavily jeho starší bratříčky. Smutné to je a ne že ne. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Proč, Raimi, proč? No, asi to jednou přijít muselo a Raimi to tentokrát moc nezvládl. Není to špatný akční film, ale ve srovnání s předchozími díly je to prostě průšvih. Nebýt půvabných cameo roliček a kouzelné proměny ňoumy Petera v drsňáka Parkera (holt my ženy máme raději hajzlíky:-), je celý film v háji. S tím sentimentem už to Raimi tentokrát přepískl a scénář je celkově takový přiblblý. Škoda, mohla to být nejlepší komiksová série. Stalo se holt totéž, co u X-Menů 3, tam ale režijní otěže převzal Ratner. Tady bohužel není pro Raimiho omluvy. (50 %) ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Hrozně utahaný třetí díl, který měl být vrcholem a místo toho se v něm odehrává regulérní Dawsonův svět, akorát s komiksovými figurkami. Akční scény jsou fajn, ale žádná nevezme dech tak, jako ty z předchozího dílu. Zcela jasně nejlepší pasáží je Parkerovo "temné období" - tam mají tvůrci hned několik silných es, nemluvě o opravdu cool hlavním hrdinovi;), zbytek je takový lehký nadprůměr. Mnohem lepší, než třeba nesmyslný Ghost Rider, ale k předchozím dílům se má zhruba stejně jako X-meni 3 k jedničce a dvojce. P.S. Tolik brečících postav jsem v jednom filmu neviděl ani nepamatuju… ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Pane Bože, neprišiel som na rozdiel od Eddieho Brocka prosiť, aby si zabil Spider-Mana. Chcem ťa poprosiť o odpustenie za to, že nazvem Bretta Ratnera lepším režisérom, ako je Sam Raimi. Inak by sa nemohlo stať, že aj X-Men 3 je oproti tretiemu Spideymu jeden nadupaný, po všetkých stránkach fungujúci komiksový film. Viem, že aj prvé dva diely Spideyho boli vlastne telenovelou s trikmi a komiksovou akciou, ale aspoň mali gule a neodolateľný pôvab. Raimi si proste natočil svojho King Konga. Scenár je guláš plný pátosu, zbytočných rečí a nehorázne vykonštruovaných situácií (Spidey si "vyzlieka" symbiont akurát na veži toho kostola, do ktorého príde v nečakanom kresťanskom záchvate Brock - WTF???!!!). Triky a akčné scény sú fajn, ale nemajú tie správne grády, pretože Raimi aj do nich musí pchať zbytočné vtípky (Jameson a dievčatko s foťákom) a tým načisto rozbíja gradáciu. Tobey Maguire zlyháva v emocionálnych scénach a počas prechodu na temnú stranu sily je vyložene trápny, co z tejto pasáže robí najhoršiu časť filmu (mám dokonca podozrenie, že to Raimi celé myslel ako veľmi bizarný vtip). Napriek tomu film má svetlé momenty: prvý súboj Petra s Harrym, scéna v reštaurácii (aleluja Bruce Campbell!) a trikovo úchvatné "prebudenie" Sandmana. Pane Bože, ak vznikne štvorka, nech to už má konečne iného hlavného predstaviteľa a aj iného režiséra. Viem, že k Spideymu sa nehodí x-menovská dospelosť ani batmanovská pochmúrnosť, ale zmena štýlu by aj tak nezaškodila. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Po geniální dvojce se Raimi a) dal k nějaké sektě vyznávající všeobecnou lásku a pochopení, b) na drogy, c) prostě zbláznil. Jak jinak si vysvětlit ty citové hyperboly, ve kterých Peter tancuje na ulici v dokonalém kvádru, či dostává od tetičky ty nejkýčovitější ‚rady do života‘. Všechno je tak nadsazené, že to prostě NEMŮŽE být myšleno vážně a Raimi si jednoduše dělá z diváka víc jak dvě hodiny absolutní prdel. Uznávám, vstřebat se to dá opravdu těžko. Na druhou stranu tak ale opravdový problém vidím v nedotažených postavách, kde zvláště záporákům chybí pořádná motivace (jinak Sandman i Venom parádní) a vlastně chybí absolutně všem. Taktéž škoda některých odfláknutých triků v akčních sekvencích, kde to v kontrastu s dokonalým Sandmanovým zrozením vypadá hodně blbě. V součtu dost nevyrovnaná jízda, která ale ani na vteřinu nenudí, i když jsem se občas přistihnul, že zírám s hubou dokořán a nebylo to jenom na tu nabušenou akci. Teď za čtyři, ať nežeru, s tím, že někdy časem si to musím dát znova, abych si to fakt srovnal. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Závěr...Doufám tedy, že závěr jedné velké komixové trilogie, která započala velký humbuk okolo komixových postav a točení filmů s nimy. Příběh sice už není to co v předchozích dílech, ale i tak jsou akční scény skvělé a spolu se Sandmanem a černým mimozemským symbiontem dokazují, že po akční stránce je trojka naprostý vrchol, ale po stránce vztahů a všeobecného klidu?...je to ucelená nuda. Proč tedy 3 hvězdy? Hlavně díky charismatickým postavám a díky tomu, že tvůrci dokázali do trojky vecpat dva nepřítele a celkově zkloubit dva příběhy v jedno. Na to, že je to třetí díl je to i tak dobré a dá se na to bez potíží podívat, jen nechápu jedno...kam se poděl ten astronomický rozpočet...--- Parkere? Kde je sakra ten Parker...Prcku, hledáš práci? - Ne - A kolik chceš za ten foták? - 100 dolarů - a kde je film? - ten není v ceně. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $258miliónovTržby USA $336,530,303Tržby Celosvetovo $890,871,626Tržby za predaj DVD v USA $124,009,852 //počet predaných kusov 7,432,068Sam Raimi sa nechal uspokojiť ešte prvým Spider-manom, ktorý bol fajn osvieženým vo filmovom svete comicsu. V podstate už pri druhom pokračovaní sa nechal uniesť len vylepšenými trikmi a tým príbeh strácal svoju váhu aj keď mal svoje dobré momentky neboli podané až tak aby nepôsobili zbytočne stroho, skoro až na televíznej seriálovej úrovni. U poslednej časti to už neplatí nie žeby to bola úplne plnohodnotná dráma ale má to omnoho väčšie grády a to som po prvej tretine filmu začínal byť k tejto série skeptický. Dej my pripadal zo začiatku strašne plytký a len sa opakovalo to čo mal jeho predchodca a popri tom ani prvý súboj Spider-mana s Harrym nepôsobil až tak veľkolepo akoby mal, miestami to bolo ako z nejakej priemernej akčnej pasáže tipu Ghost Rider + kamera bola trošku nesúrodá. A to hneď nasledujúca akčná pasáž keď sa zachraňuje padajúca blondínka z mrakodrapu pripadala poňatá ako z B-éčkovej osnovy a k tomu tie hlášky tipu- „Tam hore visí moja priateľka.“ ..a odpoveď na to zaznie „Ale to je moja dcéra. Ty s ňou chodíš?“ – všetko podané s pohodovím výrazom na tvári... Raimi zas trošku provokuje tým že dosť často dáva dole masku Spidermanovi, čo sa my vôbec nepáči ale aj tak to nikto z okolitého obecenstva pri akcii nepostrehne. Sympatická Kirsten Dunst z prvého dielu sa tiež postupne vytráca a pôsobí skôr pasívne, v podstate ako všetky partnerky v comicsových filmoch poslednej doby. Už som zalamoval ruky a hovoril si že to už ani horšie dopadnúť nemohlo ale našťastie pre film že tam hrá Tobey Maguire a ten stiahol na seba veškerú pozornosť. Do svojej postavy vložil opäť charakter v dramatickom prevedení či už to je aj po komických vsuvkách či vnútornom užieraní sa, tým že nedokáže spasiť svet od zločinu. Popri tom akoby aj ostatné postavy dostali iný náboj a popri ňom už len výkonnostne stúpajú. Prekvapením v hereckom obsadení bolo meno Topher Grace tomu keby nespravili ten orange melír tak by bol takou dojičkou Maguiremu - až tak veľmi sa podobajú, veď ho aj chceli obsadiť do úlohy Spider-mana pri druhom diely keď Maguire požadoval vyššiu gážu. __Triky ako som už spomínal zo začiatku v akčných pasážach nepôsobia tak dokonalo, až postupne sa to napraví ale k dokonalosti akú nám predviedlo trikové štúdio ILM vo Vojne svetov pri vychádzaní tribodu s pod zeme nemôže byť ani reč. V podstate s rozpočtom 258milionov USD ostali len na takej úrovni trikov ako v poslednej dobe boli Superman sa vracia a X-Men 3 aj keď akcie bolo v celku dosť na môj vkus. __Kameru má na starosti Bill Pope (The Matrix + OSCAR) jeho nálety už poznáme ale stále dokola prezentovať ten istý spôsob nieje vždy to najvýhodnejšie, žeby došla inšpirácia a občas je snímanie zmetené až rozmazané ako pri Batman začína. A samozrejme nesmie chýbať prelet Spidermana okolo americkej zástavy ale to už by stačilo, to už hraničí zo zúfalstvom prezentovať neustále tento národ ako Made in USA, keby sme to dopredu všetci dobre nevedeli. __Osviežením filmu bol Bruce Campbell ako uvádzač hostí vo francúzskej reštaurácii, kde nasledovala smršť vtipných vsuviek ale aj v kancelárii u riaditeľa novín to nebolo tiež vôbec zlé odľahčenie, keď mu začne vibrovať stôl a jeho asistentka rázne zahlási do mikrofónu: „Zoberte si lieky!“ – z 20 liekov v tubách po stole sa mu ten správny podarí nájsť asi tak na tretíkrát a to za každým zlým tipom na liek nastáva rázne vibrovanie stola a keď konečne otvorí tubu s pilulkami nastane... no však pozrite si. V podstate ľahkosť prevedenia vtipov ide Raimi-mu lepšie než samotné „veľkolepé“ akčné sekvencie v ktorých samozrejme majú prsty iný ľudia, neviem kto presne a aké trikové štúdio ale podľa mňa majú na čom pracovať aj, keď tuším že za Spider-mana 2 dostali OSCAR-a. __Najzaujímavejšie štatistiky Rekord za 1.deň/1.deň premietania je $59,841,919 Rekord za premiérový víkend v USA je $151,116,516 Rekord za celosvetovú premiéru je $381,660,892 (sumy platiace ku koncu roka 2007) /videl v kine 2x: 85%/ () (méně) (více)

imf 

všechny recenze uživatele

Příliš neobroušených motivů, příliš slepých uliček a příliš hereckých lapsů. Raimi si napsal film, který snad ani nešel natočit. Comicsová klišé jsou tu nasázena tak natěsno vedle sebe, že se jeden musí škrábat na hlavě, jestli nekouká na sofistikovanou parodii a temné podtóny nemohou vyznít, protože jim nikdy neustoupí Raimiho hravost. Spider-Man má pořád blockbusterové parametry a není úplně hloupý. Jen nepříjemně roztržitý. (7/10) ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Průměrné, místy až neuvěřitelně špatné a naivní. Raimi chtěl všechno, hloubku i zábavu a vyšly mu z toho křečovité CGI omalovánky s nepřesvědčivým hrdinou a tak okatými klišé, že si je ani užít nelze. Vizuálně nenabízí Spidey nic nového a uvnitř to duní jak prázdný sud, přesto, že se to snaží tvářit velice moudře a přemýšlivě. Pohromadě to nedrží snad po žádné stránce, korunu tomu nasazuje výkon Maguira... Tohle se prostě nepovedlo. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Toto léto bude pravděpodobně plné největšího počtu trháků za posledních 10 let. Tři třetí díly. První je tu a mé pocity jsou rozhodně zvláštní. Od začátku je poznat, že film nesplní neskutečně velká očekávání a v pár okamžicích se dostává na vlnu sebeparodie ala Terminátor 3. Nikdy jsem netušil, že si řeknu "Ten Tobey je tak směšný..." a budu se u toho poměrně kysele tvářit. Sam Raimi vytvořil jeden film, který má dvě tváře. Jedna je akční, která svou mohutností dokáže uspokojit milovníky Spidermana a akčních filmů obecně. Tou druhou je romanticko psychologická linie Petera Parkera, jeho přítelkyně a několika jemu blízkých osob. Lze spojit dvě tváře v jednu? Zkráceně: Velmi těžko.To co se Raimimu dařilo ve dvojce se mu ve trojce prostě nepovedlo. Akční scény jsou velmi dobré, hlavně ta první je neskutečně agresivní, rychlá a připomíná závěr matrixovské trilogie. Za ty peníze všichni očekávali takovouhle akční jízdu.Jenže... do těchto pasáží velmi často a docela neohrabaně vstupují problémy všech postav a chvílemi zbytečné scény o ničem, které slouží jako poučování (nejmladšího) publika. Bohužel se tak Spiderman nedokázal zbavit mentorských postav (např. May Parker), které poučují, vychovávají a zbytečně brzdí film a postav zbytečných (Gwen Stacy- ztělesněná zbytečnost, kterou spidey zachrání před jeřábem, aby ihned na jeřáb zapomněl a utekl).Je to smutné, ale je tomu tak. Spidey se simbiontem je jiný, to rozhodně.Jeho temnost a agresivita jsou patrné, ale dohánět tuto změnu do extrémů a 10 minut ji ukazovat, aby to "konečně ten blbý divák pochopil" je naprosto zbytečné! V celém snímku je tak bohužel zbytečností až příliš a někdy má divák chuť najít si scénáristu co tohle vymyslel.Nejlepší na celém filmu tak pro mě zůstávají záporáci. Sandman je úžasný (jen zbytečně scénáristé ukazují jeho motivaci a staví ne/vědomky diváka před dilema je dobré krást pro svou dceru a přitom někoho zabít? Je to dobrá omluva?). Harry Osborn se dokázal dostat ze stínu svého otce a jeho postava působí ve výsledku a vzhledem ke všem třem dílům nejvyrovnaněji a velmi promyšleně. Venom není ve stavu bez spidermana moc dlouho jak by si zasloužil, ale rozhodně je to důvod proč chtít vidět film znovu. Možná jsem hodně kritizoval a mohl bych více (americké vlajky jsme se přeci taky dočkali), ale nechci. Protože pro mě Spiderman 3 byl zábavný film, v kterém jsem se nenudil natolik, abych ho nenáviděl a opovrhoval jím. Dal mi co jsem chtěl, ale ani já nedokážu přehlédnout jeho nedostatky, kterých je víc než bych čekal. Spiderman 3 tak není tím čím se tvářil před premiérou. Má dvě tváře, kvůli kterým je plný kompromisů. Nechce, aby ani jedna jeho strana vyhrála a proto se snaží najít kompromis, ale jak všichni dobře víme, málo který kompromis dosáhne kvalit nekompromisního veledíla. Jindy bych asi dal 3*, ale dnes cítím, že musím Spideyho podržet a dát mu slabší 4*. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Sam Raimi, Ivan Raimi, Alvin Sargent .. Vždycky máme na výběr... Ach jo. Měl jsem podobný pocit promarněné šance až výsledné nijakosti, jako při třetím pokračování Xmenů nebo druhých Pirátů. Všeho je na oko hodně (až moc), ale podání hapruje. Spiderman 3 obsahuje spoustu skvělých ingrediencí, ovšem padá na jejich podání či nevyužití, dynamičnost si často bere volno a (samo)účelnost mnoha pasáží vše jen hloupě korunuje. Mnohé je zkratkovité, jindy utahané, děj určuje řada náhod a oproti třeba S2 je vše málo vtipné a k celkové škodě bídně temné (avšak i dočasně “temný Peter” je nejvtipnější a vlastně i nejlepší část filmu) a na konci směšně ubrečené. Ani technické zpracování nebere dech. Hudba a kamera tápe v průměru a triky, jsou sice evidentně drahé, jenže skladba a nějaká inovace akčních scén se nekoná. Jsem fanda Spidermana a druhý díl považuji za jeden z nejlepších comics adaptací, ovšem trojka do této elitní společnosti nepatří. 70%. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Jako třetí přírustek do pavoučí série nám Raimi natočil parodii na komiksový akční velkofilm. A zábavnou. Jestli jsme to ale měli brát vážně, tak to poteš koště... ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Ako psicek (scenarista) s macickou (rezia) ukuchtili nekompaktny i mazlavo neforemne (paradoxne!!!) natahovany a presladeny kolac...alebo ako polmiliardovy USD chlapcensky sen vysumi z hlavy skor nez pridete z kina domov. 50% ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Prostě komiks. Třetí díl pro mne ztělesňuje všechno proč jsem miloval ten kreslenej seriál. Milion padouchů a perfektní bitky. Když na konci přiletěl Harry a pomohl Spideymu v duchu jsem si řekl takové to YES!!! Ty komické vložky byly opravdu vtipné (Bruce Campbell vládne) a takovou tu dějovou rozhrcanost a urychlenost opět připisuju stoprocentní komiksovosti, kde se perou chlápci v barevnejch kostýmech. Já nechci oduševnělý film s hlubokými dialogy (viz. hodně dobrá jednička a dvojka, kde mi ale pořád trochu něco vadilo), ale chci se bavit. Možná jsem zmanipulovatelnej a Raimi mě opil rozpočtem, ale myslím že za těch 300 miliónů nejsem zas tak levná děvka :) P.S. Ta emo patka Tobeyho Maguirea byla fakt zlá. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Asi jsem pohan, ale z určitého hlediska je to nejzábavnější Spiderman. K Raimiho sérii a postavám jsme si nikdy nevytvořil silné citové pouto, takže mi to bizarní znásilňování Spidermanova otravného "mirkodušínovského" charakteru netrhalo srdce/neuráželo, právě naopak. A rozhodně obsahuje nejlepší akční scény série. 70%. P.S. Ale tady opravdu nebylo kam dál pokračovat. Věřím, že Marc Webb to vytáhne na úplně jinej level ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

How long can any man fight the darkness... before he finds it in himself? Mám pocit, že jsou zpátky ty rozkošně nablbé 70. roky a já se u filmu neuvěřitelně bavím i přes jeho vážné rytmické problémy a dramaturgické prohřešky, protože ta stylizace je natolik důsledná... jenom škoda, že to málokdo docení a hlavně ocení. Stejně jako symbiot vpašoval temnou stránku síly do duše Petera Parkera, tak i Sam Raimi jakožto režisér a scénárista v jednom, který okouzluje dětskou hravostí a nápaditostí, vpašoval do filmu několik okouzlujících podvratných tónů. (Důkazem budiž muzikálové výstupy, které mají v rámci vyprávění své pevně dané místo, vždy slouží příběhu jako takovému a spečetí se v závěru při definitivní likvidaci symbiota.)_____ Vyčítal-li někdo prvnímu dílu málo komiksových nápadů a ve dvojce jejich nevyváženost, zde Raimi našel konečně tu správnou míru a některé kompozice scén (zvlášť zrození záporáka Sandmana stojí za vypíchnutí) jsou úchvatné. To se nedá bohužel říct ani o jedné z akčních scén, jimž chybí nápad, odlehčení, napětí či aspoň načasování a jsou nejhorší z celé trilogie. Některé postavy jsou odsunuty do pozadí, přičemž jsou nejzajímavější ze všech (překvapivě Harry Osborn, který už není tak plakátový - a to překvapivě i díky Francovi), jiné zase ve vyprávění jsou jaksi navíc a svým neustálým stařeckým mentorováním leda tak krkají a natahují zbytečně stopáž, cílenost na ryze dětské publikum raději přejdu taktním mlčením._____ Je mi hrozně sympatické, že se už tvůrci nedrží tak věrně komiksu, i když stále zachovávají jeho vnitřní integritu, a servírují divákovi ryze nablbou a žánrově nevyjasněnou zábavu (komiksová adaptace, melodrama, akční film, muzikál, komedie...) za půl miliardy dolarů (i s reklamou) a výtečně zábavnými cameo rolemi (Bruce i Lee si střihnou své vůbec nejlepší!). Jenom je tu menší dilema (když odhlédnu od těch uplakaných scén, jež ničily jinak docela emotivní finále): film je za hodně silných 80% (možná i 90%), jenže pekelný dabing to sráží o dobrých 50%* dolů (aspoň trefit do úst se dabéři mohli, když už se na své role nehodí a překlad dělal někdo, jehož znalost angličtiny začíná a konči u přejatých anglicismů). Takže co? Takže si na to zajedeme do Brna na konci měsíce s titulky a následně změníme tohle dočasné hodnocení... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Tak nevím...jsem příznivcem Raimiho a Spider-mana. Po vynikající jedničce přišla nemastná, neslaná dvojka. A teď? Pro příznivce efektů velká podívaná, ale jinak mi v tom ,,přetrikovaným" příběhu chybí víc srdíčka od tvůrců. Úspěch je zajištěn, ale v mé duši zůstává hluboká prázdnota. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

...55%... Když černá smola čistou duši leptá, nastává soumrak věku hrdiny, když na otázku prokletou se zeptá, hoď kamenem, kdos bez viny....Když láska jedinou už není, zrada pálí víc než facka do tváře, když na rtech cítí cizí políbení, s rachotem se hroutí oltáře...Spiderman se nerodí, tím se Peter stává. Či floutkem bez tváře a bez jména? Dvojí identita, je některá z nich pravá? Zvítězí černá nebo červená?....Boj rve každou buňku v těle, až ztrácí pojem, kým chce být, a ani ti tři vnější nepřátelé, neumí mu více ublížit. Patos a scénář jako ementál, každý idol prý jednou těžce zklame, Raimi se topil a Tobey roli neuhrál, proto prosím, nehraj to znovu, Same_______This was the end of my Spider-Man. Pavoučí trojka působí, jakoby si režisér otevřel velmi drahou nekvalitní hospodu- akční scény vypadají jako buřtguláš, místo lásky nám dávkuje limonádu tak přeslazenou, že i citlivá romantická dívka řve smíchy nad idiocií milostných dialogů, a namísto mužů nám servíruje výhradně ubrečené bábovky s černě podmalovanýma očima a la Tokio Hotel...Ojedinělé geniální záblesky prozrazují, že velké dítě Raimi talent a vizi má, ale tentokrát své dvojspřeží neukočíroval, koně se mu splašili a unylá hudba ho z té přeplácané nekompaktní kaše, co si navařil, nedostane. Nebo že by se Sam stal hostitelem symbionta růžové telenovelové barvy?! _________Největší tragédií scénáristictického paskvilu je ale psychologická retardace hlavního hrdiny. Už v několika prvních minutách představil Petera Parkera jako slizkého haura, zašlapal jeho čisté city i každodenní nesobeckou záchranu světa a zabil v něm vše, co v předchozích dílech okénko po okénku vybudoval. Nejde jen o provařené trapné scény. Ano, Peterovo ESO-PESO, stifflerovský tanec v baru a srdceryvné a bránicitrhající drama na mostě jsou nejhlasitějšími výkřiky, ale ta postava je směšná i bez nich. A co hůř, nedokážu ji mít ráda. Coby K.rabička P.avučinové Z.áchrany funguje lokalizovaný humor, hravost a herci ve vedlejších rolích-zejména Jamesi Francovi a J.K.Simmonsovi by tvůrce měl líbat nohy. Ubohý Tobey Maguire, kterého scénář zneužil na tisíc trapných způsobů a je zoufale otravný od prvního monologu, by měl změnit comicsové prostředí a nějakou dobu chodit výhradně kanály (třeba s Želvami Ninja:-) Po nadpozemské dvojce jsem spadla z pavučin přímo do patetické betonové džungle. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Christopher Young: 1. Signal Fire - Snow Patrol ,2. Move Away - The Killers ,3. Sealings - Yeah Yeah Yeahs ,4. Pleased To Meet You - Wolfmother ,5. Red River - The Walkmen ,6. Stay Free - Black Mountain ,7. The Supreme Being Teaches Spider-Man How To Be In Love - The Flaming Lips ,8. Scared of Myself - Simon Dawes ,9. The Twist - Chubby Checker ,10. Sightlines - Rogue Wave ,11. Summer Day - Coconut Records ,12. Falling Star - Jet ,13. Portrait of a Summer Thief - Sounds Under Radio ,14. A Letter To St. Jude - Wyos ,15. Small Parts - The Oohlas , ()

Související novinky

Sam Raimi a třetí světová válka

Sam Raimi a třetí světová válka

02.03.2016

Režisér kultovní "trilogie Evil Dead" momentálně tráví čas u návratu svého krvavého dítka, seriálu Ash vs Evil Dead. Fanoušci za něj Sama Raimiho opět milují a pomalu mu odpouštějí třetího Spider… (více)

Joseph Gordon-Levitt je Sandman

Joseph Gordon-Levitt je Sandman

19.12.2013

Nepleťte si jej s „přesýpacím“ záporákem ze Spider-Mana 3. Tenhle Sandman je vládce snů a pochází z komiksové série napsané kultovním fantasy spisovatelem Neilem Gaimanem (autorem Hvězdného prachu).… (více)

Pokračování, pokračování, pokračování

Pokračování, pokračování, pokračování

10.03.2012

Americká kina se po zimní mizérii konečně teší solidní návštěvnosti. Hned několik filmů si vedlo tak dobře, že studia okamžitě nařídila pokračování. Především se daří Cestě na tajuplný ostrov 2,… (více)

Zdřímněte si u televize s Neilem Gaimanem

Zdřímněte si u televize s Neilem Gaimanem

04.09.2010

Sandman je komiksový fenomén. Samozřejmě nemyslíme přesýpacího recidivistu ze Spider-Mana 3. Sandman, kterého stvořil fantasy spisovatel a komiksový scénárista Neil Gaiman (foto), je Pánem snů,… (více)

Reklama

Reklama