Reklama

Reklama

Spider-Man 3

  • USA Spider-Man 3
Trailer 4
USA, 2007, 139 min

Nesmělý student Peter Parker stále bojuje jako Spider – Man proti zločinu. Stále je zamilovaný do kamarádky Mary Jane Watsnové, která právě získala hlavní roli v muzikálu Vzpomínky na Manhattan. Přestože si Peter užívá přízně lidí, médií i Mary Jane, kterou se chystá požádat o ruku, nad jeho životem už se opět stahují mraky. Z meteoru, který dopadl nedaleko místa, kde trávil romantický večer se svou láskou, vyleze černý sliz a přilepí se k jeho mopedu. Uprchlý trestanec Flint Marko, který chce získat pro svou těžce nemocnou dceru Penny peníze na léčbu, spadne na útěku před policií do testovací jámy, kde právě probíhá experiment s demolekularizací. Ta promění jeho molekulární strukturu a smísí ji s pískem na dně jámy, čímž dá vzniknout zcela nové bytosti, Sandmanovi. Navíc je tu Harry Osborn, který Peterovi vyčítá, že mu přebral Mary Jane, a také věří, že Spider – Man zabil jeho otce. Petera, který se dozví, že vrahem jeho strýčka mohl být Flint a nikoli Carradine, se zmocní černý sliz a jako symbiont ho zcela ovládne. Peter se začíná měnit. Jeho síla, energie, ale bohužel také agresivita rostou a jeho temné já ho postupně začíná ovládat. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 074)

Jango_Fett 

všechny recenze uživatele

Nejlepší spider-man, konečně se Raimi rozjel a dal tam více padouchů a super souboje, bál jsem se že Venom dopadne špatně ale nakonec byl opravdu suprovej. Jediné co bylo podělané je záběr probíhajícího spideyho za kterým je americká vlajka, za to hvězdička dolu, a ten milostný konec byl taky trochu přehnaný. Jinak fakt nářez. ()

marcek 

všechny recenze uživatele

Tohle je spravný Spidey až po okraj plný efektů. Bylo tam víc než jen bojování, ale i řešení vztahů, občas nějaký ten humor. Spiderman 3 mě zcela překvapil, a hlavně poslední deseti minutová bitka čtyř hrdinů s nadliskými schopnostmi. Pro mě 70% ()

Nuala 

všechny recenze uživatele

Mno, ta scéna se Spidermanem a americkou vlajkou-DĚS, scéna s americkou reportérkou-DĚS, scéna s americkými fanoušky-DĚS! Vlastně jediné, co mě potěšilo, byl výkon Jamese Franca alias Harryho. Jeho hraní bylo nejpřirozenější a sympatické. Oproti tomu Tobey Maguire i Kirsten Dunst předvedli to nejhorší, co mohli. Místy jsem vážně neovládala smích, protože patos se z obrazovky řinul v opravdu hodně silných vlnách, až jsem se skoro bála, že se Spiderman a spol. utopí. A málem se tak i stalo... Nejlepším dílem pro mě prozatím rozhodně zůstává 2. ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Nevím nevím..film byl dostatečně ořezán o akci a Spidey je zde spíš takovým polozáporákem, který ničí vztahy a věci......a v tomhle destruktivním duchu se nese celý film...záporák z písku je sice dost obstojný nicméně film už opravdu vypadá jako rodinné drama o lásce, rodinných hodnotách a přátelství....závěr filmu kde Spidey zničí Venoma je sice dost hustej nicméně ten "dojemnej" konec kdy Osbourne zemře je něco opravdu dementního.....nemůžu si pomoct ale tenhle film mě opravdu dost zklamal.... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Prilis romantizovana srajda, na ktoru sa nedalo pozerat. K tomu kopa trapnosti a prilis precenovana kravovina, presne to je Spider Man 3. Proste ciste Agro. 10 % ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Že nakonec hrdina bojuje především sám se sebou? To už jsme sice viděli, ale koneckonců, proč ne. Nevím, co by měli scénáristé stále vymýšlet. Každopádně, když to vymyslí, zaslouží si 5*, proto Spider-Man 3 rozhodně 5* nemá. I tak se ale jedná o pěknou komiksovou podívanou, která nenadchne, ale nenudí. ()

William_ 

všechny recenze uživatele

Půjdu proti proudu, ale mně se 3. Spiderman opravdu líbil. Jasně, konec mohl být lépe završen, ale celkově se mi Raimiho otisk na tomto díle velice líbil, je tam prostě znát jeho rukopis. Hlavní záporák Sandman daleko charismatičtější než ti 2 šašci z amazing spidermana a prvních dvou Hollandových film, ale ne zas tak silní jako Green Goblin a Doc Oc. Mluví ze mě i kus nostalgie, neboť na Raimiho Spidermanech jsem vyrůstal, a i po 15x puštění si jeho trilogii s grácií užívám, než kdejaký film. Všem doporučuji nedávat ne zdejší hodnocení a plky, a Spidermana 3 zkusit a udělat si vlastní názor. Škoda jen, že jsme se nedočkali 4. dílu. 9.5/10. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Užil jsem si to, nešťoural jsem, neohrnoval jsem nos a nehrál jsem si na toho, kdo hledá chyby za každou cenu. Dobře, Raimi neumí ukočírovat emoce, zbytečně to přehání s patriotismem, postavy se mu trošku nerealisticky objevují přesně tam, kde je potřebuje, ale všechno filmu prominu, když přináší takový akční nářez. Tajil se mi dech, mrazilo mě v zádech a chtěl jsem se prohánět na sítích po rodném Sokolově, co víc si přát :D ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Podle zdejšího hodnocení jsem čekal, že to bude průměrná vydíračka peněz. Co ale mé oči viděly, bylo ještě horší. Začátek ušel - teda pokud jste přežili úvodní písničku MJ, která doslova rvala uši. Následný souboj měl docela koule, ale bohužel byl docela trapně zakončen. Tímto neduhem ale trpí naprosto všechny akční scény (u všech výborná kamera), které ve filmu jsou. Vždy nás namlsají, a pak přijde nějaká kravina, která celou atmosféru a pocit z dobré akce zprzní. A platí to hlavně o scéně se zblázněným (!) jeřábem, kde stačí, aby Parker zachránil jednu kundu a rázem je vše v pohodě. Na jeřáb i na chudáka jeřábníka se zapomene, na padající traverzy také. A k tomu jsou zde asi nejhorší triky - které v celém filmu stojí za prd - které lze v S3 vidět. Chvílemi mi připomínaly hry, které se hrály na GameBoy Colour. . . Avšak akce na konci je opravdu výborná, samotné vyvrcholení Venomova odchodu ze světa je vskutku perfektně vygradováno. Plusem je určitě i zrození Sandmana (opět nekvalitní triky), zde tolik zbytečné postavy, která akorát zabírá čas. Kdyby Raimi tohoto zloducha vypustil a místo toho doplnil nějaké temné scény s Venomem, který zde má prachmálo místa, bylo by u sledování divákovi lépe. Takhle to spíš vypadalo, jakoby Raimi chtěl naznačit, že ženy letí na sebejisté muže, a proto je dobré si najít někde symbionta, nahodit hitlerovskou patku a "střílet" po ženských. Samotný Sandman také moc vymyšlený vlastně nebyl - byla to velmi laciná písková a trapná kopie T1000 z Cameronova T2. Navíc proč v pískové podobě vydával zvuky jako Tyranosaurus? Minusem je i hudba - ta prostě v 90% momentech naprosto nesedí. No a samozřejmě nesmím vynechat ty nejtrapnější scény celého filmu. Jednak to jsou rady tetičky May - ta první o manželství ještě ujde, ale ty kecy, co z ní tečou potom. . . ble. A pak to jsou samozřejmě Parkerovy tanečky na ulici(!!), tanec v baru (!!!!!!) a nakonec ta US vlajka (!!!!!!!!!!!!!!!!). V tuto chvíli jsem měl sto chutí přerušit sledování a jít zmlátit někoho z tvůrců, protože tohle byl opravdu vrchol. A aby toho nebylo málo, tak po výborné finální bitce Raimi ukazuje, že se z něj stal opravdový impresionista, který se pokouší zachytit prchavé chvíle života, a ukázal nám západ Slunce po boku s ubrečenými postavami. . . Když mám uvést nějaký konečný verdikt, tak se zmůžu jenom na konstatování, že místo, aby Sam vytvořil ve filmu pořádného parazita, vytvořil místo toho parazita ze samotného filmu, který těží ze slávy (nikoli z kvalit, jelikož ani jednička jich moc neměla) svých předchůdců. ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Je škoda, že film dost hluboko stoupl do romantického patosu plného trapných keců. Jinak Spiderman, Sandman, Venom, i Green Goblin jsou dobří, ale neubránil jsem se párkrát škodolibému posměšku, hlavně na konci. Z celého filmu mi v hlavě utkvěl jen výstup Bruce Campbella, který ze všech tří dílů trval nejdéle a zpříjemnil mi sledování Spider-mana 3. Bez Bruce bych dal 60% :-) ()

shyster 

všechny recenze uživatele

Veliké zklamání. Příběh se drolí na malé epizody, tu skvělé, tu velmi trapné. Co zdobilo předešlé díly, komorní příběhy v blockbusterovém obalu, zde chybí. Vše je uspěchané, psychologie záporních postav, vyjma Jamese Franca, a Bryce D.Howard je nedotažená a i nevysvětlená. V tomto filmu jsou tak náměty na 2 další. Bohužel i Tobey Maguire svou roli nezvládá a je často trapný a na úrovni herců jihoamerických soap oper. Samovi, jak jsem ho za první 2 díly miloval, vzkazuju: "Děkujeme, odejdi." ()

Bay_watch 

všechny recenze uživatele

Promarněný potenciál až na půdu. Vždyť tohle mělo být úctyhodné završení celé trilogie! Místo toho se Spidey utopil v levném patosu a senilitě své komiksové předlohy ze začátku 60. let (ta vlajka byla snad vtip, ne?!). Přitom kdyby alespoň Raimi předvedl světu bombastickou akci, ale on ne... Většina triků tady vypadá asi tak opravdově jako prsa Pamely Anderson, a to, že film stál 250 milionů byste do něho neřekli ani náhodou (v tomhle se od mistra Baye mají pánové ze Sony rozhodně co učit). Je vlastně jedno, jestli se na plátně pohybuje počítačový Spider-man, nebo Tobey Maguire, protože ani reální herci zřejmě neumí mluvit a chodit tak, aniž by u toho vypadali nemotorně jako dřeva. Jediní, koho bych mohl vyzdvihnout, byli James Franco (jenž působil opravdu opravdově a ta jeho jizva byla "really cool" a je ho opravdu škoda), Thomas Hayden Church (pro něhož mám od dob Bokovky slabost) a Topher Grace spolu s Bryce Dallas Howard (kteří měli rozhodně dostat víc prostoru... tak snad se dočkám v pokračování). Všichni tito herci (pokud se objeví v dalším díle) by měli dostat zvýšení platu na úkor ústřední dvojice Maguire-Dunst. ()

Petoss1 

všechny recenze uživatele

Dostavilo sa sklamanie po shopnej dvojke, až traja na jedného. Potenciál postáv absolútne nevyužitý. Skončil som. 65% ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Potřetí to samé, ale přece jenom jinak. Nejvíc se mě líbí ta proměna pavoučího mužíka do černého hávu ta mu sedne mnohem víc. Záporáků je tu najednou víc a jsou mnohem zajímavě propracovaní, triky opět skvělé. Já se bavil i do třetice, jsem zvědavý na úplně nový díl s jinými herci. ()

humanbeing

všechny recenze uživatele

Nejodvazanejsi dil serie. S tim ale souvisi rada problemu jako to, ze je doslova preplneny antagonisty (z nichz ani jeden nevycniva), pricemz jejich souzneni neni po strance scenare moc vydarene. Je tady vice kladen duraz na akcni slozku, coz ale kvuli hrozne cgi vyzniva do ztracena... Kdyby se Spiderman 3 seskrtal na pulhodinovy skec souboje Sandmana se Spidermanem, mel bych z nej pravdepodobne lepsi vysledny dojem. ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Upřímně ne zcela chápu všechny ty kritiky, neboť jsem u Spider-mana nepochytil žádný z většinových vyhraněných názorů. Spider-Man 3 není tak dokonalý jako dvojka a ani tak psychologický jako jednička, ale ve svě podstatě je kacířské jej srovnávat s X-Men 3, přestože Xavierovy mutanty preferuji před stěnolezcem. Raimi vždy balancoval na hranici kýče a geniality a je právě to neštětstí, že tentokrát se mu to vymklo z kontroly. Zatímco první půlka filmu se nese v příjemně známěm duchu, od scény na mostě je něco v nepořádku. Tuna přehrávaného patosu, divné přehrávání Tobeyho Maguira jako záporáka a lehce připitomělé finalové rozuzlení všech záporácký a dobráckých vztahů. I tak se ale jedná o solidní zábavu, která sice pošpiní jinak dobré jméno pavoučí trilogie, ale nemusí se za něj tolik stydět, co v případě Posledního vzdoru. P.S. Brice Campbell a J. K. Simmons stále ruleZ. ()

Trainspotter 

všechny recenze uživatele

Velkolepé zakončení série? Možná... Velkolepé zfilmování veškerého klišé, kýče a naivity superhrdinského komiksu? Určitě... ()

Související novinky

Sam Raimi a třetí světová válka

Sam Raimi a třetí světová válka

02.03.2016

Režisér kultovní "trilogie Evil Dead" momentálně tráví čas u návratu svého krvavého dítka, seriálu Ash vs Evil Dead. Fanoušci za něj Sama Raimiho opět milují a pomalu mu odpouštějí třetího Spider… (více)

Joseph Gordon-Levitt je Sandman

Joseph Gordon-Levitt je Sandman

19.12.2013

Nepleťte si jej s „přesýpacím“ záporákem ze Spider-Mana 3. Tenhle Sandman je vládce snů a pochází z komiksové série napsané kultovním fantasy spisovatelem Neilem Gaimanem (autorem Hvězdného prachu).… (více)

Pokračování, pokračování, pokračování

Pokračování, pokračování, pokračování

10.03.2012

Americká kina se po zimní mizérii konečně teší solidní návštěvnosti. Hned několik filmů si vedlo tak dobře, že studia okamžitě nařídila pokračování. Především se daří Cestě na tajuplný ostrov 2,… (více)

Zdřímněte si u televize s Neilem Gaimanem

Zdřímněte si u televize s Neilem Gaimanem

04.09.2010

Sandman je komiksový fenomén. Samozřejmě nemyslíme přesýpacího recidivistu ze Spider-Mana 3. Sandman, kterého stvořil fantasy spisovatel a komiksový scénárista Neil Gaiman (foto), je Pánem snů,… (více)

Reklama

Reklama