Reklama

Reklama

Spider-Man 3

  • USA Spider-Man 3
Trailer 1
USA, 2007, 139 min

Nesmělý student Peter Parker stále bojuje jako Spider – Man proti zločinu. Stále je zamilovaný do kamarádky Mary Jane Watsnové, která právě získala hlavní roli v muzikálu Vzpomínky na Manhattan. Přestože si Peter užívá přízně lidí, médií i Mary Jane, kterou se chystá požádat o ruku, nad jeho životem už se opět stahují mraky. Z meteoru, který dopadl nedaleko místa, kde trávil romantický večer se svou láskou, vyleze černý sliz a přilepí se k jeho mopedu. Uprchlý trestanec Flint Marko, který chce získat pro svou těžce nemocnou dceru Penny peníze na léčbu, spadne na útěku před policií do testovací jámy, kde právě probíhá experiment s demolekularizací. Ta promění jeho molekulární strukturu a smísí ji s pískem na dně jámy, čímž dá vzniknout zcela nové bytosti, Sandmanovi. Navíc je tu Harry Osborn, který Peterovi vyčítá, že mu přebral Mary Jane, a také věří, že Spider – Man zabil jeho otce. Petera, který se dozví, že vrahem jeho strýčka mohl být Flint a nikoli Carradine, se zmocní černý sliz a jako symbiont ho zcela ovládne. Peter se začíná měnit. Jeho síla, energie, ale bohužel také agresivita rostou a jeho temné já ho postupně začíná ovládat. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 075)

novoten 

všechny recenze uživatele

Raimi dotvořil svou vysněnou sérii a i kdyby mu celý svět dával sežrat, že mu zakončení nevyšlo, zůstane tu jeden comicsový fanoušek, který mu bude do konce života za takhle nabušené finále vděčný. V takhle komplikovaně rozehraném příběhu nemuselo dopadnout dobře vůbec nic a o to víc pak zůstávám v šoku z toho, že právě tady je pro mě pan režisér poprvé v kariéře dokonalý. Uspěšný a šťastný Peter si prohazuje role se svou nespokojenou láskou a problémy tak ani tentokrát nezůstávají jen v superhrdinské rovině. Většina z nás ale čekala na akci a ta i tentokrát bere dech. Typický spidermanovský záporák Sandman, hamletovský Harry i můj oblíbenec Venom se dočkali své chvíle slávy a při velkolepém rozuzlení mi zůstaly všechny nervy i smysly napjaté do poslední chvíle. Pavoukův nejlepší díl a nejúžasnější rozloučení se sérií, jaké mohlo partu kolem Tobeyho Maguireho potkat. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Pomsta je ako jed. Otrávi ti telo a skôr, než sa spamätáš, stane sa z teba netvor.“ Po suchej jednotke a skvelej dvojke prichádza pekne blbá trojka, ktorá si na pavučinu nabrala priveľa problémov, postáv, konfliktov, efektov, rozhodnutí a motivácií, vinou čoho sa ľahostajne utopila v guláši monumentálne nudných efektov a nevydareného miš-maš scenára. ten je pozoruhodný v tom, že aj potenciálne kvalitných hercov (Church, Franco, Grace, Dunst) núti prenášať mimoriadne stupídne dialógy a tváriť sa pri tom, že sú to perly storočia. Naivné "zhody náhod" radšej ani nebudem riešiť (chlap, ktorý evidentne nikdy nebol v kostole, sa doň vydá náhodou PRÁVE vtedy, keď sa na streche kostola pohybuje Venom). Detto spreneverenia sa predlohe (Gwen Stacey v komikse bola v skutočnosti prvá Petrova láska), čo by mi ale až tak nevadilo. Vadí mi všetko ostatné. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Raimi by se mel uz vysrat na Spider-Mana a konecne natocit dalsi Evil Dead nebo tak neco, protoze tohle uz moc nezvlad. Tezko rict, jak film hodnotit. Bud jako jednu z nejvtipnejsich parodii posledni doby a nebo naopak jako jeden z nejtrapnejsich komiksovejch filmu za hodne dlouhou dobu. Je sice hezky, ze Raimi pridal dalsiho zaporaka a dostal se tak ke trem, ale ani jednoho prakticky nevyuziva. Goblin je jen takovej chudacek, Sandman ma sice velkej potencial, ale taky nic moc nepredvede a Venom si furt stezuje, jak byl ponizenej a docela trapne chcipne. Navic tu jsou vetsi souboje prakticky tri, zbytek je jen takova americka telenovela a ani jeden souboj neni kulervouci. Kdyz je tu na zaver obri Sandman, tak mi pripomnel pajdulaka z Krotitelu duchu. Neustale nejaky dramaticky sceny, nekdo neco osklivyho udela, aby se vzapeti moh udobrovat a aby si co nejvic lidi pobrecelo. Takle ubrecenej film sem uz dlouho nevidel. Hudba uz taky nic moc, to dobry od Elfmana tu moc neni a uz se to oposlouchalo a nova hudba nic moc. Kamera je pri soubojich obcas zbytecne zmatena a uz se nekonaj ty dechberouci prulety ulicema. A triky rozhodne nevypadaj, ze by melo jit o nejdrazsi film vsech dob. Samozrejme jsou vetsinou velmi slusny, ale oproti prvnimu Spider-Manovi jsem zadnej kvalitativni posun nezaznamenal. Co se tyce hercu, Tobey uz se konecne castecne zbavil toho ospalyho vyrazu, jako frajer jdouci po ulici nema chybu, ale zase, kdyz se snazi delat zlyho, tak mu to moc neverite. Kirsten Dunst hraje sice slusne, ale tentokrat se mi moc vzhledove nelibila. Co se tyce Churche, tak ten byl skvela volba, vypada vysusene, i kdyz zrovna neni zmenenej v pisek. A pak tu jsou dva herci, ktery jsou naprosto bezchybny. J.K. Simmons a hlavne Bruce Campbell, ten fakt rulezz. Takze kolik dat hvezdicek, na jednu stranu jsem se i pres tezce prehnanou stopaz nudil jen minimalne, protoze je na platne jedna traparna za druhou a rozesmiva to, ale na druhou stranu, takle by komiksovej film urcite vypadat nemel, tohle snad nemoh Raimi myslet vazne a jedna se o nejhorsi dil, tak dam prumer. Tak po druhym skouknuti mi to pride, ze 99% vsech scen je hranejch desne na efekt a vzdy se neco stane "nahodou", ale tentokrat jsem se asi bavil vic, nez poprve, takze dam o hvezdicku vic. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Na tom filmu je tolik věcí špatně, a já ho přesto nedokážu úplně zavrhnout. Vnitřní rozervanost nahrazuje rozervanost vnější, na povrch se dere kdejaký černý šmejd, chudák Tobey musí věčně vysypávat písek z bot a neherec Franco zase předstírat, že se umí proměnit v pomstychtivou nemesis. Nefunguje to, ale stejně z toho Raimi dělá neuvěřitelně koukatelnou zábavu, která kašle na dobré úmysly a přešlapuje rozumnou míru tak, že si z toho buď uděláte příjemné guilty pleasure, nebo to v hlavě na dalších deset let pohřbíte jako to udělali všichni ostatní, a máte klid. Upřímně chápu oba tábory. 6/10 ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Takže. Četl jsem samé negativní recenze a nezbývá mi teď než souhlasit, ale také jsem šel předem do Spideyho 3 se zlým očekáváním a tak už to mohlo být jen lepší. Bavil jsem se a to je nejdůležitější. Pak tak moc nesejde na tom jestli je to trapný (což chvílema je), překombinovaný (jo), nedomyšlený (jo jo), nebo přeplácaný (taky). Zkrátka jsem očekával katastrofu, ale nakonec to bylo v pohodě. U mě osobně kvalitativně srovnatelný s dvojkou, obojí solidní zábava která rychle vyšumí. Navíc je to podle komiksu tak co byste chtěli, i komiks (zvlášť nekonečná série jako Spider-Man) je překombinovaný až se z toho i největším fandům někdy motá palice, ty situace se neustále opakují, ale ty komiksy pořád vychází a pořád lidi baví... Čili od Spider-Mana nečekám perfektní film, ale dobrou zábavu. A taky že je, akční scény a triky pořádně nadupaný (kolik to celý stálo je mi upřímně ukradený), herci celkem dostačující, chvílema vtipný. Jo a nejvíc jsem se zasmál když se na scéně vyjevil Bruce Campbell, jako geniální číšník francouz a Raimiho osobní pojítko s Evil Deadem. Každý film si vyžaduje jiný přístup, sečteno a podtrženo, za dalšího Spider-Mana se zlobit nebudu, a až to bude fakt zlý řeknu si:) ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Třetí Spider-man připomene v efektních úvodních titulcích nejdůležitější části z prvních dvou dílů a poté je to téměř 70 minut průměrný film plný zdlouhavých scén, ze kterých se vyjímají pouze ty akční - trikově dobré (Harry vs Spidey) a akční - trikově výtečné (zrození a útoky Sandmana). Kromě uvedených mě nic jiného nějak zásadně do děje nevtáhlo. Druhá polovina výrazně potemní, v každé druhé scéně se na tvářích postav/herců objevují slzy a Spidey mlátí pěstmi nejen úhlavní nepřítele. Pokud Sam Raimi zamýšlel narvat do snímku co nejvíce ikon, na které by přitáhnul diváky, povedlo se mu to jenom na úkor strašné nevyváženosti příběhu. Je toho zkrátka příliš moc, co se má i za těch 140 minut odvyprávět a film touto skutečností šíleně moc trpí. Tobey Maguire zvládl svoji roli i napotřetí dost slušně a přesvědčivě působí i ve scénách, kdy jeho smysly a osobnost ovládá mimozemský symbiont. Nejcharizmatičtější záporák je pro mě Sandman s tváří nešťastného a milujícího otce Thomase Hadena Churche. Digitální efekty působí opravdu velkolepě, místy jsou však až příliš digitální (písečné metamorfózy jsou ale bombastické). Balzámem na uši je hudba Dannyho Elfmana/Christophera Younga, kterou považuji za jeden z nejvýraznějších bodů filmu. Spider-man 3 rozhodně není špatný film, jenom mě neoslovil natolik, jako předchozí dobrodružství, zkrátka jsem po opuštění kina neměl tendence střílet pavučiny nebo skákat přes paneláky. Je-li však tento díl o umění odpouštět, odpouštím Raimimu to, že mě maximálně nabudil skvělými trailery a pak v kinosále lehce zklamal...70%. 260 miliónů dolarů(rozpočet)/890 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Moc dlouhé, zbytečně moc postav, překombinovaný děj a krásné triky, tím bych asi tak shrnula celého Spidermana 3. Ale přiznám se, že já tuhle komiksovou postavičku nikdy moc nemusela. ()

pan Hnědý

všechny recenze uživatele

Nevzpomínám si, kdy jsem se tak naposled nudil v kině jako u toho dle snímku. Asi u Van Helsingu a to je co říct. Iritovaly mě rovnou měrou odpudivý scénář, velmi slabá režie a hlavní záporák, který měl vše vysvětlit tak, aby to i ti nejhloupější pochopili. Reagoval bych jinak v dětských rokách a měl bych jiný pohled na tenhle závěrečný díl trilogie, který začal tak působivě. Velká škoda, ale i mistr (Sam Raimi) se někdy utne. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Trojka brutálně selhala tam, kde se prvním dílům dařilo - v melodramatu. Zatímco dřív mě zajímalo, jak si to Peter s Mary a Harrym vyřeší (zvlášť závěr dvojky byl v tomto ohledu velmi působivý), tady mi to bylo vcelku jedno. Závěrečné "myšlenky" byly už opravdu k smíchu. Na druhou stranu Spider-Man 3 obsahuje spoustu solidně až výborně zvládnutých scén (zejména těch humorných - viz celá skvělá pasáž v restauraci s Brucem Campbellem nebo Peter Parker jako "Hitlerek"), které ale bohužel nedrží pohromadě. Zvláštní, roztahaný a rozbitý film, který mě však přesto slušně pobavil. Další díly snad ale hned tak nebudou. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Celá tahle pavoučí akce šla jaksi mimo mě. Neustále trapně předhazované moralizování a donekonečna se opakující akční scény mi v tomhle třetím dílu už neměly co dát. Po hodině filmu jsem se nudil. Celý děj mi navíc přijde i přes svou přeplácanost nehorázně jednoduchý. Nejvíc jsem si sliboval od souboje Petter/Harry, jejichž vztah skončil snad největším klišé. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Ou no... Dvouhodinová kravina, ale protože je to Spinderman a Harryho smrt byla vcelku veselá, dávám 3*... Aneb stejné poslání jako HP5 a sic: "To, co jsme, z nás nedělají naše schopnosti, ale naše volby..." ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Asi takhle. Není to o moc lepšíl ani horší, než předchozí oba díly. Je tam zcela přiměřeně akce (bál jsem se, že jí tam bude málo, ale bylo to akorát, víc by bylo moc), hrozá spousta vaty okolo, která je poměrně zábavná (až na nesmírně trapné mentorování, které se tvůrci snažili nacpat úplně všude) ale oproti předchozím dílům je tu mnohem více srandy. Emo - hitler Peter parker v černém sáčku je prostě k sežrání, a scéná v redakci s práškama - už jen kvůli ní stojí za to na to jít. Ale co ty triky...Nevypadají líp, než v prvním, nebo druhém díle (Dr. Octopus zůstává nepřekonán) - jen jich je víc (kolikrát na úkor přehlednosti, protože Raimi nám naservíruje třeba dvouminutovou akční scénu v jednom záběru, kde líta Spidey, Goblin, pavučiny, bomby, proplítá se to mezi baráky a mezi rourama.... a kamera tam lítá v luftu... V podstatě každá scéna je nečím spektakulární (veliká pavučina, veliký Sandman, Veliký Sandman a nad ním velká pavučina)... V todle směru to tvůrci přepískli. Herci jsou fajn, až na Maguiera, který je prostě strašný dřevo (pokud zrovna není Emo, tam je docla fajn), scénář je debilní a potenciál 3 záporáků zcela nevyužit, aspoň že ten Elfmanův hudební motiv zůstal nezabit... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Ty ty ty Same Raimi, přiznej se, kam si schoval těch 300 milionů? Mě to můžeš povědět, já to nikomu nevykecám. Co, že si je dal do Spider-man 3? A prosim tě kam? Aha, tajemství... No netušim, co zrovna na tomhle mohlo stát tolik, sice je pravda, že triky sou špičkový, ale jelikož Raimmimu nějak ruplo v bedně a udělal z toho spíš naivní romantickou komedii a občas romantický rádoby drama s jednim z nejhorších scénářů mezi komiksovejma předělávkama, tak moc možností na předvední triků fakt neni. Tim se tak trošku dostávám k tomu, že tenhle díl je nejhorší z celý serie a to rozhodně né o malej kousek, s přibývajícíma minutama přibývaj strmě i naivní, vyumělkovaný a stupidně nastrčený scény, který se tak akorát hoděj do nejmenovanýho detektivnáho seriálu s jednou otravnou babou, což určitě neni pěkná vizitka Dál nemůžu pochválit ani akční scény, nejenže jich je málo, ale zároveň se mi nelíbilo ani zpracování. Nemělo to takový ty správný bombastický scény s bombastickou hudbou, vždycky jen nemastnej, neslanej souboj, což o to, do Dardevila dobrý, ale do velkofilmu jako by mělo být tohle?A k tomusi ještě připočtěte špatný záporáky, k těm se snad ani nemá cenu vyjadřovat, Sandman je chudáček, co za nic nemůže, Green Goblin už je ohranej, nemá tu správnou šťávu a hlavně ho hraje hlavní idiot filmu. Tak stupidně nastrčenej záporák se jen tak nevidí a Venom? No to byla taky krize... takže kdo nám zbývá na záchranu filmu? spiderman? hmm, bohužel tomu se taky nezadařilo. Je to fakt hrůa jen ze soucitu k týhle Spidermenovský serii nejdu níž ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Mě to nepřišlo o nic horší než první dva, takže musím hodnotit stejně. Zábavná rodinná comicsová jednohubka, ale vhodná pouze na jedno zkouknutí. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Svůj původní zklamaný komentář (kdy jsem dal 3 hvězdičky) ponechám pro zajímavost níže, ale po dalších zhlédnutích mi trojka nepřijde zdaleka tak špatná. OK, není tak wow jako byla dvojka a akce s metrem zůstává nedorovnána/nepřekonána. Ale hodně se mi líbí, jak je postavená a jak uzavírá trilogii - minule těžce vybojovaná idyla se z různých stran nenápadně kazí a hroutí, Peter se odcizuje s M. J., jeho nejlepší přítel si za ním konečně osobně přichází vyřídit účty za mrtvého otce a sám Peter podléhá touze po pomstě, když se na scéně objevuje skutečný vrah strýčka Bena. Přičemž touhu po pomstě v něm posiluje zákeřný parazit, co se na něj nalepil... Je toho hodně, všechno je to silné a správně osobní a směřuje to k akčnímu finále v obrovské pavučině plné aut vysoko nad městem, která je efektnější, než byla chajda na řece (finále dvojky) a i dramaticky/emocionálně funguje líp. Potemnění Petera směrem k záměrně směšnému namistrovanému blbovi je podle mě v rámci naivních až infantilních mantinelů téhle série v pohodě, stejně jako dialogy a snesu i zkratkovitost. Efekty jsou proměnlivé jako byly vždy a akce solidní. Celkově spokojenost. PůVODNÍ KOMENT: Tři hvězdičky podmíněné spoustou odmýšlení. Když si odmyslím, že jde o adaptaci komiksu na kterém jsem vyrostl, režisérem, na jehož filmech jsem vyrostl (tedy dvojitá srdcovka), a že jde o poslední díl spider-manovské trilogie (od kterého se tradičně očekává, že sérii důstojně uzavře a bude nejlepší částí), a o nejdražší film všech dob, a budu to brát jen jako blbé, infantilní a těžkopádné rodinné trikové monstrum, pak je to v pohodě, bavil jsem se. Brát to nějak jinak, byl by to čistý odpad. Za znásilněnou předlohu, ubohý scénář i režii (kino řvalo nepřetržitě smíchy u temných i dojemných scén a já přes svou loajalitu ke Spideymu s ním) a akci a triky, které - stejně jako u SUPERMAN SE VRACÍ - za ty prachy prostě nepřibíjejí do sedadel, narozdíl od poznání, že člověk pohlcený zlem na sebe bere podobu tančícího metrosexuála. Mám se smát nebo plakat? (3/5) ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že nejsem fanouškem Raimiho, ani jeho Spider-Manovské série, ale tenhle snímek mě velmi příjemně překvapil. Po prvním zhlédnutí jsem byl šokován tím jak je to zábavné, všemi těmi náhodami a několika věcmi, které mi vadí i teď. Spider-Man 3 však oba předchozí díly překonává a to opravdu mnohokrát. Příběh se více než na akci soustředí na psychologii postav a to je dobře. Scénář sice není nijak úchvatný, ale zůsob, kterým Raimi slepil celý film dohromady je opravdu super. Mnohem více mi to celé připomínalo můj dříve oblíbený animovaný seriál. Celý film je podstatně tmavší a i děj je pochmurný. Peter má zase smůlu a navíc si jej vyhlédne jeden mimozemský symbiont. Zde je první věc, která mi trošku vadila, i když vzhledem k celé komixovosti filmu není až tak hrozná (než symbiont skočí na Petera uběhne velice dlouhá doba, ale přitom je už několik dní u něj doma). Rozfázování na více postav (dvě nové) je též velmi povedené, Tobey neumí přiliš hrát, a tak je každá chvíle, která není zaměřena primárně na něj jenom kladem. Příběh celkově mi seděl mnohem více než jak tomu bylo u předchozích dílů. Děj je sice trochu překombinovaný a navě kam dřív skočit, ale to mi tentokrát vůbec nevadilo. Dokonce jsem se i několikrát zasmál, od srdce. Romatické chvilky fungují a motivace hrdinů jsou docela jasné, film nejde přiliš do hloubky. Sandman není jako záporák nijak úžasný, ale vzhledem k tomu, že se tu hraje ař třetí housle to moc nevadí. Venom potěšil, je dokonce i skvělé ztvárněný - moje oblíbená postava - Green Goblin Jr. - ujde, ale o něj tu také až moc nejde. Celkově jsou akční scény přiliš chatické a ve většině případů se na ně špatně kouká. Navíc ta první je übertrapná. Poslední dvě věci o kterých byhc se rád zmínil je Peterova změna a efekty. Digitální efetky jsou totiž příšerné, některé scény jsou prostě animované a opravdu to nevypadá dobře, zdá se, že všechny prachy zde sežral písek. Bohužel, tohle je dost smutná stránka, ale na druhou stranu mi to až tak moc nevadilo, jen jsem se divil. Peterova přeměna se mi dost líbila, konečně se totiž začal chovat normálně (až na tu obohou chůzi po ulici nebo co to mělo být) a dokonce mi i ten chlapec byl sympatický. Navíc s tím účesem nevypadal Tobey tak uboze jak v normálu. Ale jak se zdá, jsem tu jediný, kdo tenhle názor má. Pokud mohu púronluvit tvůrcům do duší, tak další díl bych si nepřál. Trojka je důstojným zakončením celé série a jsem za ni (jen já?) velmi rád. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Bohužel 3. díl nenavázal na úspěšnost (kvalitu) předchozích 2 snímků. Je to příliš překombinované a samotný příběh na tom hodně ztrácí. Škoda, mohlo to být lepší, ale takhle to je jen na 3*. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Mno, nevyšlo to, jak jsme si plánovali, ale totální odhození do kouta si Spidey nezaslouží. Scénáristicky přeplácaná záležitost, v níž chybí víc prostoru pro jednotlivé postavičky na šachovnici a asi i rozvážnost, jak s některými nakládat. Sandman by mohl být klidně vystřihnut a nic by se nestalo. Alespoň by se ke slovu dostali funkční hajzlové Harry a Eddie, bez kterých by bylo třetí dobrodružství Pavoučího muže utrpení. Je to jednoduché jako facka. Buďto se měla prodloužit už tak dlouhá stopáž nebo se mělo škrtat. Jedno nebo druhé. Raimi si totiž místy neví se scénářem rady a i když působí v akčních scénách jistě a roztomile odvážně, neskryje plochost poklidných scén. Jak je možné, že dokáže vylíčit Peterovo temné já v jednom tanečku a v dialozích to nejde? Proč? Jako celek tahle trilogie přesto funguje a možná, nebo právě proto jsem ochoten dát třetímu Peterovi hodně nadprůměrné hodnocení. Jednotlivé linky z minula a předminula jsou ukončeny a Raimi si tak možná chtěl uzavřít cestu ke čtyřce (možná dobře). Samostatně už to taková bomba není a potvrzuje se pravidlo, že méně je někdy více. Spidey je hrdina, ale tentokrát se pod ním pavučina houpala jako nikdy předtím a i on občas uklouzl. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Tohle pokračování nesahá předešlým dvěma dílům ani po paty. Akce je sice opět úžasná a peníze jsou na filmu opravdu vidět (skvělá scéna vynoření Sandmana), ale Raimi tentokrát nedokázal udržet únosnou hranici patosu. Zatímco finále dvojky jsem prožíval, tady se u mě minulo účinkem. Raimi si toho zkrátka nabalil moc, protože na prokreslení těch půl tuctu postav a všech motivů ve filmu by potřeboval dvojnásobnou stopáž. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Nejsem až tak strašně nasrán jako většina uživatelů zde, dokonce bych řekl, že tento film v některých bodech předčil své předchůdce, no jedno je jisté. Co se týče dostatečného popsání všech zůčastněných charakterů, Spidey 3 dost kulhá a utápí se v přílišně velkém víru klišé a blbosti. Raimi by musel tohoto Spidermana propracovat mnohem víc, aby se dalo vůbec začít říkat něco o úžasném třetím díle. Nebo to je možná způsobeno tím, že je film příliš krátký. Ocenuji Raimiho snahu udělat z filmu absolutní vizuální a akční jízdu, která diváka nechá čumět na plátno z otevřenou hubou, ale co z toho, když chybí pořádný děj a co je ještě horší, chytré dialogy. Vztah MJ a Petera znovu prochází krizí jako z dvojky vystřižené, dva ze záporáků nejsou takoví, jaké bych si představoval a třetí má velmi málo prostoru (což vlastně vyplývá z té přemrštěnosti..) Ale naštěstí akční scény vypadají mnamózně, samotný Spidey ještě stále má něco z té své úžasnosti a rozhodně je to nejakčnější díl.. Trochu by se to dalo přirovnat k X-Men 3, i když ti na tom byli přece jen lépe. Raimi prostě dokončení trilogie přehnal a nedokázal ho ukočírovat tak, jak si to představoval. Přes obrovský rozpočet rovnající se tomu Avatarovskému je to jen bezpáteřní nuda, co se postav týče a to zamrzí o to víc, když hlavně ti záporáci byli tak nadějní. PS: podle výdělků ale lidem stačí stále jen ta akce.. Přesto doufám, že se to takhle nebude odvíjet dále. ()

Související novinky

Sam Raimi a třetí světová válka

Sam Raimi a třetí světová válka

02.03.2016

Režisér kultovní "trilogie Evil Dead" momentálně tráví čas u návratu svého krvavého dítka, seriálu Ash vs Evil Dead. Fanoušci za něj Sama Raimiho opět milují a pomalu mu odpouštějí třetího Spider… (více)

Joseph Gordon-Levitt je Sandman

Joseph Gordon-Levitt je Sandman

19.12.2013

Nepleťte si jej s „přesýpacím“ záporákem ze Spider-Mana 3. Tenhle Sandman je vládce snů a pochází z komiksové série napsané kultovním fantasy spisovatelem Neilem Gaimanem (autorem Hvězdného prachu).… (více)

Pokračování, pokračování, pokračování

Pokračování, pokračování, pokračování

10.03.2012

Americká kina se po zimní mizérii konečně teší solidní návštěvnosti. Hned několik filmů si vedlo tak dobře, že studia okamžitě nařídila pokračování. Především se daří Cestě na tajuplný ostrov 2,… (více)

Zdřímněte si u televize s Neilem Gaimanem

Zdřímněte si u televize s Neilem Gaimanem

04.09.2010

Sandman je komiksový fenomén. Samozřejmě nemyslíme přesýpacího recidivistu ze Spider-Mana 3. Sandman, kterého stvořil fantasy spisovatel a komiksový scénárista Neil Gaiman (foto), je Pánem snů,… (více)

Reklama

Reklama