Reklama

Reklama

Spider-Man 3

  • USA Spider-Man 3
Trailer 2

Nesmělý student Peter Parker stále bojuje jako Spider – Man proti zločinu. Stále je zamilovaný do kamarádky Mary Jane Watsnové, která právě získala hlavní roli v muzikálu Vzpomínky na Manhattan. Přestože si Peter užívá přízně lidí, médií i Mary Jane, kterou se chystá požádat o ruku, nad jeho životem už se opět stahují mraky. Z meteoru, který dopadl nedaleko místa, kde trávil romantický večer se svou láskou, vyleze černý sliz a přilepí se k jeho mopedu. Uprchlý trestanec Flint Marko, který chce získat pro svou těžce nemocnou dceru Penny peníze na léčbu, spadne na útěku před policií do testovací jámy, kde právě probíhá experiment s demolekularizací. Ta promění jeho molekulární strukturu a smísí ji s pískem na dně jámy, čímž dá vzniknout zcela nové bytosti, Sandmanovi. Navíc je tu Harry Osborn, který Peterovi vyčítá, že mu přebral Mary Jane, a také věří, že Spider – Man zabil jeho otce. Petera, který se dozví, že vrahem jeho strýčka mohl být Flint a nikoli Carradine, se zmocní černý sliz a jako symbiont ho zcela ovládne. Peter se začíná měnit. Jeho síla, energie, ale bohužel také agresivita rostou a jeho temné já ho postupně začíná ovládat. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 073)

seth82 

všechny recenze uživatele

Raimi v treťom filme akosi stráca na tempe až príliš sa zahráva s charaktermi postáv, pričom Emo-štylizovaný Tobey Maguire nie je práve najlepším výberom...Chýbajúci hudobný doprovod Dannyho Elfmana celkovému výsledku na dokonalosti taktiež nepridáva. ()

FARGO 

všechny recenze uživatele

Dlouho sem odolával se na třetí díl podívat, díky zdejším komentářům. V jedné věci mají pravdu, Peter Parkere se stal nesympatický, ulízlý, otravný, dětinský .... prostě hlavní slabina filmu. Po přerodů jsou některé scény s ním více snesitelné(chůze po chodníku) a některé přetažené(kabaret). S čím ale nesouhlasím je přeplácanost, je pravda, že charakterů je moc, ale to co nezvládl scénář zvládá zbytek osazenstva a to hlavně Thoma Haden Church, kdy jsem doufal, že to s ním nakonec dopadne dobře. Digitální peklo není tak strašné a Raimiho rukopis je na filmu znát, ať už v přehnaností některých absurdních scén nebo parádními kamerovými hrátky. ()

venom14 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem více akce,ale když tu je,tak je skvělá.Ale za Venoma,mého nejoblíběnějšího záporáka z dětství musím dát jenom tři,nebyl vůbec využit a vypadal divně.Ale skvělá scéna Sandmanova zrození je nejlepší část filmu.A také nechápu kam se poděl ten vysoký rozpočet? ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Po skvělých prvních dvou dílech jsem byl poprvé dost zklamán. Zápletka nebyla vůbec špatná, akce ještě nabušenější a efekty ještě lepší. Jenže, co se stalo s postavami, to mi asi nějak uniká. Zdá se mi, že kromě, ne, ani ten J. Franco nebyl už tak dobrý. Strašně divný to bylo. Film super, ale postavy mi vadily. Jinak průběh děje absolutně čitelný, všechno bylo jasné, i jsem mohl vyjmenovat, kdo na konci asi umře. Chjo. Varuji!!! Ruce co nejdál od dabingu, je to peklo!!!!! Příjemné hostování B. Campbella:) ()

Teabag 

všechny recenze uživatele

Postavy ještě plošší než obvykle a scénář ještě schématičtější. Takovéhle dialogy by měly být trestné. Na druhou stranu dobré efekty. ()

Xavi6 

všechny recenze uživatele

To je to, když se někdy už něco moc přehání. Myslím, že finta s více zápornými postavami moc nevyšla, takže v nejlepším se má přestat, tak že teď prosím! Tolik bodů je jen okrasou, jinak by byly tři. ()

Hanes88 

všechny recenze uživatele

Tady se mi ten děj už dvakrát nelíbil, ale zase skvělá režie a moje oblíbená Kirsten Dunst ano :-). Takže tomu sluší takových 55%. ()

Marrty3 

všechny recenze uživatele

Mě to bavilo. Super příběh, který mě i přes celkem dlouhou stopáž nenudil. Takhle, nepřistihl jsem se při tom, že bych byl dlouho myšlenkami jinde u filmu. Sam Raimi má už Spíďu dobře naučeného a myslím, že trojkou to potvrdil. Dle mého názoru by se hodnocení na čsfd mohlo zvednout alespoň o 10% protože si to určitě zaslouží. Snímek plný energie, zloby, agrese, přátelství, pochopení, zrady, odpuštění, vášně a boje. Skvělá atmosféra po celou dobu snímku. Pro mě by bylo lepší, kdy by se té temné stránky/atmosféry objevilo víc, ale i tak to bylo super. Čtyři superpostavy dodali taky mnoho, protože se to neotočili jen okolo spidermana a jeho jednoho soka, ale i další padouši dostali dost prostoru. Pro mě kvalitní snímek s plnohodnotnými 4****. ()

J*A*M*A*L 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejoblíbenější díl z celé trilogie.Docela mě mrzí, že už se zde jedná o béčko, ale pro mě to je typ áčkového filmu.Výkon herců stále dobrý, kvalita filmu dobrá, natočené tedy pěkně a také nejnapínavější.Mě se to tedy líbilo.89% ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Nejtemnější Spidey, který ale dojíždí na tu šílenou spoustu záporáků (počítám i Spideyho boj se sebou). 6.5/10 ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Já vám nevím, přestože třetí díl Raimiho Spider-Mana byl přijat vlažně, mně se kupodivu líbil asi nejvíce. Uznávám, nejedná se o žádné světoborné dílo, ale přesně se drží v mantinelech popcornových komiksových filmových děl a čistě plní účel efektní zábavy. Možná to chtělo trochu prostříhat od zbytečných scén a dialogů brzdících dynamiku dění, a tím zkrátit přebujelou stopáž, ale jinak jsem spokojen. Tobey Maguire válí, Kirsten Dunst je opět neodolatelná, James Franco drží krok a nesmí chybět tradiční camea Teda Raimiho a Bruce Campbella. ()

Hyb_rid 

všechny recenze uživatele

Tak tohle natáčení si Raimi musel určitě užívat. Některé scény mi okamžitě připomenuly Army of Darkness nebo některé díly Xeny a to určitě nebyla náhoda. Škoda na můj vkus dost úsporného nastínění Sandmanova příběhu a dál už jen využití coby cgi. Emocionální houpačka Petera a M.J. je vyhnaná do extrému což mi až moc živě připomenulo soužití s mou ex, takže další body pro Sama :-)) Celkově vzato tento film nevybočuje kvalitou z kurzu, snad jen ten konec mi přišel nějak useknutý. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Tretí Spidey je film špatných rozhodnutí, ktorých sa dopúšťajú postavy, na ktoré upozorňuje záverečný epilóg, ale ktorých sa nevyvarovala ani produkcia. Tá šla strmhlav za cieľom všetko musí byť 3x väčšie než doposiaľ videné a tak tu máme troch padúchov, asi 6 dejových línií a 3x viac uslzených scén. Skrátka na jeden dvojhodinový film až priveľa materiálu, čo má za následok nedostatočne dôkladné venovanie sa každej z nich. Príbeh je príliš skratovitý, emócie s výnimkou rozchodu na moste nefungujú a s prichádzajúcim záverom sotva viete pozlietať dohromady čo ste doposiaľ videli. Zbytočným dielom by som ale tretieho Spidermana nenazýval. Vidieť postavy v inom svetle bolo príjemné osvieženie, prepojenie s prvým dielom rovnako zaujímavý ťah, len to záverečné rozhrešenie si mohli tvorcovia odpustiť. Spoločne s ním tiež vysoký nárast nelogických scén. Ak si odmyslíme deti s rodičmi sledujúcimi z neba padajúce taxíky, tak ďaleko za hranicu sa rozhodne dostal aj dlhý rozhovor Spideyho so zlosynom, zatiaľ čo najlepší kamarát krvácal o poschodie nižšie. Trikovo film opäť na úrovni, čo sa týka nápaditosti akčných momentov tiež slušná práca, len to napätie sa kdesi vytratilo. Azda to mal na svedomí aj humor, ktorého bolo miestami až moc a zbytočne odľahčoval pasáže, ktorým by viac svedčil dramatickejší kabát. A aj napriek tomu, že ťažko hľadať lepší príklad starého otrepaného „menej je viac“ je záver trilógie stále výdatný popkorn, kde nie je núdza o zábavu ani veľkolepé momenty. P.S. Bruce Campbell rulez, again ! ()

Patrik256 

všechny recenze uživatele

Tržby v USA za první víkend: 151 116 516 $ (4252 kin) Tržby v ČR za první víkend: 5 420 238 Kč (21 kin) Diváci v ČR za první víkend: 46 721 diváků Náklady na výrobu: 258 mil. $ ()

Sayko 

všechny recenze uživatele

Třetí díl pavoučího dobrodružství, který se velmi podobá tomu druhému - taková slátanina. Asi na komiksovky prostě nejsem, protože tohle na mě bylo fantasy akční až moc. Nesmyslní záporáci, kteří se objevili z ničeho nic, cliché momentky pravidelně každé 3 minuty, dnes již ohrané jokes, kterým by se smál snad jen Amík (já vím, je to pro ně určené..), ale nemá to tak vlastně být? Není tohle podstata Spider-Mana? Možná že jo, jen to není nic pro mě. ()

listr 

všechny recenze uživatele

Bohužel je to tak. Film na který jsem se těšil několik let mne zklamal, už se na nic těšit nebudu. Je tu mnoho dobrých míst- například všechny scény se Sandmanem jsou supr- souboje jsou efektní, sice se v nich divák ztrácí, ale kouká se na to dobře. Jenomže je tu nemožný scénář, vše se moc natahuje a pořád se brečí. Největší chybou celého filmu je naprosto promarněný Venom, to je opravdu ostudné. ()

Macik 

všechny recenze uživatele

Nevím jak vy všichni ostatní, ale já jsem po celý film nevycházel z úžasu.. Tohle že je můj oblíbenej Spiderman? Tohle že je můj oblíbenej Sam Raimi?? Tolik klišé a stupidních dialogů v tak nevyváženým scénáři tu už dlouho nebylo.. Jednoznačně jeden z nejhorších blockbusterů za poslední dobu.. Při každý scéně co probíhala na plátně jsem si připadal jako kočka co hladí proti srsti.. jinými slovy, trpěl jsem jak kůň.. :-( Než jsem se odhodla zhlédnout tenhle film byl jsem varován, že je tam opět Spidey před americkou vlajkou (zpomaleně) atd. atd. Teď po skončení filmu můžu říct, že to byla věc, která mi na tomhle filmu vadila asi nejméně.. Dokola omýlané otázky jakože Uncle Ben was the best person on the world, peterova teta je vzor morální počestnosti, M.J. má v hlavě totální chaos a Harry Osborne chvíli miluje a chvíli nenávidí.. Teď mi před očima naskočila krásná scéna (spoiler), kdy vlastně harry chce ve dvojce zabít Petera, ve trojce taky, ale až v závěru trojky za ním přijde komorník a řekne mu, že jeho otce ošetřoval když ho Spidey zraněného přinesl domů a že má medicínskej diplom v kuchyni nad sporákem a že poznal, že bodné rány starého Osborna jsou totožné s bodáky jeho kluzáku.. WTF? To stejné s vrahem uncle Bena.. Očekávám, že ve čtvrtém dílu zjistíme, že se starej Ben zastřelil sám..! A dost, už nic nepíšu, škoda slov.. P.S. jedinej dobrá hláška "Where these guys come from?" po první střetu Spideyho a Sandmana.. :-) ()

M.I.K.E. 

všechny recenze uživatele

Film roku 2007, bohužel ale ten nejhorší. Myslel jsem si, že horší třetí díl než Matrix Revolutions nemůže být, ale zpletl jsem se. Jsem obrovsky zklamán, po dvou skvělých dílech přichází hodně špatné pokračování, tak výborné série. Zároveň doufám, že to bylo pokračování poslední, ale když vidím ty výdělky tak to na konec nevypadá. To, co se mi jako antifandovi komiksů hlavně v prvním a i druhém díle líbilo jsem ve třetím nenacházel. Jestli si Raimi myslí, že za 300 milonů dolarů automaticky natočí kvalitní podívanou tak se šeredně mílí. Spiderman 3 je pouze přeplácaná nuda s trapným příběhem a otřesnými hereckými výkony. A když se v tom to propadáku objeví něco pozitivního, třeba jako postava písečného muže, tak než si ho pořádně prohlédneme, tak na hodinu a půl z plátna zmizí a objeví se až při závěrečném finále. Nechápu. Při tom po vizuální stránce se vyvedl. A to, již zmiňované finále netřeba komentovat. Dva záporáci unesou Spideimu jeho milou, zamotají ji do odporné černé hmoty, která mimochodem do toho okamžiku každého pohltila, ale MJ samozdřejmě ne, o čem by to pak bylo. K tomu se polovina New Yorku přijde podívat na běsnící se nebezpečné zločince jako by se jednalo o wrestlingovou show a jako symbol jejich připitomělého patronismu (který mi už vážně leze na nervy) připíchnou americkou vlajku. Jo a počáteční souboj mezi Harry Osbornem a Spidermanem fakt nechápu. V jednu chvíli ho Harry div nezabije a za okamžik, když Harry leží v nemocnici, tak Peter zpytuje svědomí jestli mu náhodou něco neudělal. Hrůza. ()

willis 

všechny recenze uživatele

Mě zaráží to, že během 5ti let se fyzikální model pohybu animovaných postav nezlepšil. Další věc je, že na konci dvojky se Parker víceméně odhalí celému NY a tady o jeho "schizofrenii" ví jenom M.J. a Osborne. Jinak proč najednou vytahujou Gwen, ta tam snad měla být buď od začátku nebo vůbec. ()

Související novinky

Sam Raimi a třetí světová válka

Sam Raimi a třetí světová válka

02.03.2016

Režisér kultovní "trilogie Evil Dead" momentálně tráví čas u návratu svého krvavého dítka, seriálu Ash vs Evil Dead. Fanoušci za něj Sama Raimiho opět milují a pomalu mu odpouštějí třetího Spider… (více)

Joseph Gordon-Levitt je Sandman

Joseph Gordon-Levitt je Sandman

19.12.2013

Nepleťte si jej s „přesýpacím“ záporákem ze Spider-Mana 3. Tenhle Sandman je vládce snů a pochází z komiksové série napsané kultovním fantasy spisovatelem Neilem Gaimanem (autorem Hvězdného prachu).… (více)

Pokračování, pokračování, pokračování

Pokračování, pokračování, pokračování

10.03.2012

Americká kina se po zimní mizérii konečně teší solidní návštěvnosti. Hned několik filmů si vedlo tak dobře, že studia okamžitě nařídila pokračování. Především se daří Cestě na tajuplný ostrov 2,… (více)

Zdřímněte si u televize s Neilem Gaimanem

Zdřímněte si u televize s Neilem Gaimanem

04.09.2010

Sandman je komiksový fenomén. Samozřejmě nemyslíme přesýpacího recidivistu ze Spider-Mana 3. Sandman, kterého stvořil fantasy spisovatel a komiksový scénárista Neil Gaiman (foto), je Pánem snů,… (více)

Reklama

Reklama