Reklama

Reklama

Spider-Man 3

  • USA Spider-Man 3
Trailer 3
USA, 2007, 139 min

Nesmělý student Peter Parker stále bojuje jako Spider – Man proti zločinu. Stále je zamilovaný do kamarádky Mary Jane Watsnové, která právě získala hlavní roli v muzikálu Vzpomínky na Manhattan. Přestože si Peter užívá přízně lidí, médií i Mary Jane, kterou se chystá požádat o ruku, nad jeho životem už se opět stahují mraky. Z meteoru, který dopadl nedaleko místa, kde trávil romantický večer se svou láskou, vyleze černý sliz a přilepí se k jeho mopedu. Uprchlý trestanec Flint Marko, který chce získat pro svou těžce nemocnou dceru Penny peníze na léčbu, spadne na útěku před policií do testovací jámy, kde právě probíhá experiment s demolekularizací. Ta promění jeho molekulární strukturu a smísí ji s pískem na dně jámy, čímž dá vzniknout zcela nové bytosti, Sandmanovi. Navíc je tu Harry Osborn, který Peterovi vyčítá, že mu přebral Mary Jane, a také věří, že Spider – Man zabil jeho otce. Petera, který se dozví, že vrahem jeho strýčka mohl být Flint a nikoli Carradine, se zmocní černý sliz a jako symbiont ho zcela ovládne. Peter se začíná měnit. Jeho síla, energie, ale bohužel také agresivita rostou a jeho temné já ho postupně začíná ovládat. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 075)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Sam Raimi, Ivan Raimi, Alvin Sargent / Based on characters by Stan Lee, Steve Ditko | Hudba: Danny Elfman, Christopher Young, Deborah Lurie | Produkcia: Avi Azard, Laura Ziskin, Grant Curtis, Stan Lee, Kevin Feige, Joseph M. Caracciolo | Distribúcia: Clumbia Pictures | Štúdio: Columbia Pictures, Marvel Entertainment, Laura Ziskin Productions | Rozpočet: 258 miliónov $ | Tržby: 890,871,626 $ || Jeden z viacerých mojích komentárov tu na čsfd, ktorý záhadným spôsobom zmyzol... ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Třetí Spideyho dobrodružství je sice o poznání slabší než předchozí díly, ale pořád si dokáže udržet kvalitní standard. Bylo v něm více klišovitých scén a slabých míst, ale vše to vynahradily výborné efekty, akční scény a krásná Mary Jane:) Venom a Sandman zase obohatili život Petera Parkera o párek nepřemožitelných protivníků. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Sklamanie? Ani nie, skôr urážka prvých dvoch dielov! Raimi akoby film viedol film naschvál k záhube. Naivné scény (v bare, spracovanie Sandmana, s foťákom, tanec po ulici .. WTF?!), ktoré úplne bijú do očí tak, ako by to ani netočil on. Nemôžem ani povedať, že si film natočil podľa seba. Veď keď si spomeniem na jeho dokonale chladné dielka, priam ma mrazí z pribrzdenej romantickej línie, ktorá brzdila všetko. Hlavne moju trpezlivosť. Nebyť mojej prvej návštevy multikina, (teda dokonalých akčných efektov a zvuku, ktorým patrí ale navyše ešte minimálne 20%hodnotenia) a prítomnosti partie, neviem, či vydržím až do konca. Už len pre to očakávanie! 65%. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Celou trilogii jsem zhlédl znovu během jednoho týdne a musím uznat, že třetí díl je bezpochyby nejslabší. Musím vyzdvihnout herecké výkony, které jsou čím dál tím lepší a nejvíce mě překvapil James Franco, který vyzrál a své role se chopil výborně. Nachází se zde mnohem více hluchých míst a většina efektů byla až moc digitální. Celý film je dosti nevyrovnaný a nedrží pohromadě. Snad prvně, kdy se mě po skončení nevařila krev a nebyl jsem naprosto spokojený, tak jen zůstal film se silnými a slabými momenty plný výborných herců a digitálních efektů. Ale stále zůstávám velkým fanouškem Spider-Mana a nemohu se dočkat na další pokračování, mé hodnocení 3,5 hvězdičky… ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Slabota a nechápu, jak je možné, že tohle dělal ten samý Raimi, co režíroval velmi povedené Spider-Many 1 a 2..fakt nechápu. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Strašně rozporuplný film se zbytečně přetaženou stopáží. Raimi se z chyb, které udělal v prvních dvou filmech nepoučil, ba co, on je dokonce prodloužil a dovedl do extrémní trapnosti. Scénář je špatný, ale opravdu hodně. Zahazuje celou původní mytologii a vytváří novou mnohem horší. To co v prvních dvou filmech prošlo tady bije do očí a háže Parkera do nelogických situací, kde se chová víc než divně (ani nejde použít slovo namyšleně) a shazuje se před divákem. Člověk se doslova modlí za to až si Parker na sebe navleče oblek nebo se příběh bude věnovat jednomu z mnoha záporáků. Akce je jako vždy výborná a Venom podle mého nezklamal, jen je ho tam po čertech málo. Sandmanovy vychtávky patří k vrcholům filmu, i když samotný Flint Marko pusobí taky dost křečovitě. Největším překvapením se však stala postava Harryho Osborna, který se stal mnohem větším hrdinou než samotný Spider-Man. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Třetí Spidey podléhá velmi hloupému a nelogickému scénáři (americká vlaječka tomu dodala největší nádech stupidity, jelikož ten záběr tam byl naprosto zbytečný a působil jako pěst na oko), kde se většina děje točí okolo "Tak jde čas stuff"....je to škoda, jelikož bitky jsou opravdu spektakulární (lituju, že jsem to neviděl na velkém plátně, ale nebudu podoporovat ty čuráčky, kteří si říkají "čeští distributoři" a poslouchat zmrvený dabing) a určitě by si zasloužily více prostoru, stejně jako Venom..jehož potenciál nebyl využit ani z poloviny. Ono, všichni by se měli profackovat jak Raimi, tak čeští distributoři. (PERIOD) ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Monumentálna, suverénna a skoro celú svoju stopáž intenzívna eyecandy zábava pre malé deti s popcornovým Sandmanom a Coca-Colovým Symbiontom. Paradoxne mi prišiel tretí Spidey oveľa menej ukecaný a patetický ako jednotka a dvojka (kde sú tie vlajky?) a "nutné" vzťahové pletky menej rušivé. Raimi u mňa ostáva borec a podobne ako Jacksonovi (King Kong) mu prajem splnenie svojho sna práve takýmto spôsobom (dúfam, že sa dostaročne vyjašil). Myslím, že čím menej je človek fanda comixového pavúka (potažmo predchodzích dielov), tým lepšie sa bude baviť. Spokojnosť aj keď je prakticky celý film jedna veľká náhoda. 90% ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Scenaristicke peklo, rezisersky a vizualne ukocirovane na solidnu zabavu. Ta ta je skvela dramaticka vystavba prvych dvoch dielov, ta ta su skvely zaporaci. Zostali len oblubene charaktery, ktore trojdielne dobrodruzstvo, zubami, nechtami dotiahli do konca. Skoda. (6/10) ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Trojnásobná porce moralizujících keců, nevkusně otřepaného sentimentu a faktu, že všichni hodní budou žít spokojený život, načež všichni zlí shoří v pekle. Raimi musel mít při natáčení horečku pokud si myslel, že tahle průhledná, nudná a ohraná blbina uspokojí diváky, kteří po originální jedničce a akční dvojce čekali zlatý vrchol. Místo vrcholu je zde však tragický pád. Ze Spidermana je idiot ukazující pistolky na kolemjdoucí, nosící stále stejně otřesný účes, Mary Jane rozhazuje ve svých dvaceti něco letech moudra jako šaman prastarého afrického kmene a Harry Osborne vidí v zrcadle živého tatíka. Snad nějaké ty vedlejší role byly slušné, ale zbytek je otravná, unylá, trikově naprosto odpudivá (neuvěřitelně okatá přítomnost počítačů) jízda, kde začátek snímku vyšumí z hlavy ještě dříve, než uzřeme konec. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

(3x) Můj nejoblíbenější díl trilogie, kromě Kirsten Dunst tu příjemně sekunduje i Bryce Dallas Howard. Netuším, kde se stala chyba, ale udržte si pět let stejně spokojené diváky, když jsou tak přemlsaní. Zpětně oceňuju ledasco, včetně kompaktnosti celé série, lehkého humoru i zužitkování velkorysého počtu postav. A nemám rozhodně pocit, že by pathosu bylo příliš. Tady spíš ubrali oproti dvojce, která je mnohem extrémnější. A MJ na divadle? Naprostá pohádka. A konečně už si také čtu originální příběh Zrození Venoma, což pochopení také neuškodilo. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Závěr této skvělé komiksové trilogie přišel v roce 2007 a já si pamatuju, že to hodně lidí klamalo a když jsem ho tenkrát konečně viděl já, hodně se mi líbil. Moc nechápu přístup lidí a asi stojím jako kritik za houby, ale já zkrátka dlouho nevěděl, co se na tomhle dílu lidem nelíbí. Vždyť je to stejné jako předchozí díly, na kterých jsem mimochodem vyrostl. Film nabízí, v různých částech snímku, tři záporáky! (a jak víme z Avengers, více je lépe :D). Pokud chtějí lidé svalovat vinu na režiséra, tak ten si to nezaslouží. Především Raimi trojku točit nechtěl, Soňáci ho k tomu donutili a zřejmě mu do práce i kecali (zdárným příkladem budiž proklamovaný Venom), tudíž nevidím důvod, shazovat vinu jen na něj. Jako celek se mi to líbilo, jediné co chápu, že na tom bylo fakt ujeté, byla agresivní část Petera Parkera, to jo, to bylo místy cringe, uznávám, ale taneční scéna mě třeba bavila. Ale jinak  Sandman byl zpracován výborně a věrohodně, vždyť takhle to vždycky v komiksech bylo; Venom to bohužel odnesl o něco víc. Je jasně dané, že Venom ovlivňuje mysl a zvyšuje agresivitu a to ve filmu bylo, vzhledově si však podobný moc nebyla. Závěrečná bitka byla na svou dobu epická, nyní již s bolavými triky. Škoda, že 4 nikdy nevznikla...80% ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Nebudu chodit kolem horké kaše. Raimi to podělal. Ne absolutně, ne tak, že by z toho bylo člověku zle, ale poprvé natočil opravdu špatný film, jehož jediným kladem je, že zůstává v určitých chvílích vizuálně úchvatný a udržel si i jistý komediální kredit (scéna s francouzským číšníkem mi připomněla Pythony a Johna Cleese). Trojka zcela viditelně trpí dvěma velkými neduhy drahých blockbusterů - příběhovou stupiditou a producenským a režijním megalomanstvím. Oba jdou většinou ruku v ruce - což se projevuje třeba v počtu "zlých hochů". Jeden můj oblíbený spisovatel řekl - "v každém příběhu mi stačí jeden záporák, děkuji pěkně." V případě třetího Spideyho to platí stoprocentně. Ani jeden z nich se na plátně neobjeví dohromady déle než pět minut, k žádnému si nevytvoříte žádný vztah a navíc - všichni jsou to v "jádru" přece dobří hoši, kteří za to, že se z nich stali superpadouši vlastně nemůžou... :( rozhodně se ani jeden nepřiblíží svým předobrazům z komixu. Zejména z mého oblíbeného Venoma udělali ve filmu sušinku, která se tam beztak skoro neohřeje. O trapnosti scénáře se mi skoro ani nechce začínat, kdybych začal, popsal bych tady OPRAVDU hodně místa... neodpustím si ale jednu výjimečnou pasáž - když začne Peter nosti pod oblečením černý, symbiontický oblek, stane se kdovíproč extrémně přitažlivý pro ženy. Těch pár minut, co se proháněl po ulicích s drsně přehozenou ofinou, symbolizující jeho agresivní, machovské já jsem se málem rozsypal smíchy. Nevím na kolik myslel Raimi tuhle Tobeyho přeměnu vážně, mám ale pocit, že docela dost. A fakt, že působí jako nechtěný vtip, jakoby vystihoval celý film. Přesto je Spidey trojka stále o třídu výš než trapnosti typu Fantastic four, proto 50% ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Podla mna bolo najväcsou chybou ocakavat od tohto filmu najväcsi megahit roka. Bol som skor naladeny pesimistickou naladou uz spominanych hodnoteni a nakoniec to vobec nebolo take zle. Bolo tam par nudnych scen a scenar bol nabity vsetkym moznym, Parker je v niektorych scenach naozaj smiesny. Spideymu sa tu hromadia nepriatelia, ako huby po dazdi, ale s konecnym vysledkom som vlastne spokojny, aj ked nie na 100%. V kazdom pripade Spiderman 3 nie az taky zly a nie je az takym velkym sklamanim, ako tu pise väcsina uzivatelov. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejslabší díl z dosavadní trilogie, ale zase tak nízké hodnocení si to nezaslouží. Někdy ta změna musela přijít a bylo skvělé vidět, jak by vypadal Peter jako "zlý hoch". A navíc ty scény (muž rozpouštějící se v písku atd..) byly fakt dobrý .. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jakoby se Sam Raimi naštval na dva starší brášky a rozhodl se pomstít na své vlastní rodině. Moralizující řeči, okatá kalkulace aneb musím vyhovět všem, přehršel sentimentu, ale mezi tím vším se naštěstí i tak našlo místo na pořádnou akci. Ta Raimimu jde, díky bohu za to.. ale kvůli ní na třetího Spidermana asi řada diváků nešla!! Dramaturgicky nesourodá podívaná.. 3* a nejslabší díl série!! ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Poslední exkurze po newyorských střechách, s Peterem Parkerem alias Spider-Manem. Zde se dočkáme hned tří záporáků, asi nejlepších triků z celé série (např. ztvárnění Sandmana bylo opravdu super) a také zajímavého, trošku komplikovaného příběhu. Náš oblíbený hrdina Spidey totiž tentokrát není jen ten klaďas, jak ho známe, ale kvůli jistým vlivům černé hmoty se dostane do potíží, kterým jen těžko bude čelit. Dokáže to? Skvělé zakončení jedné z nejlepších komiksových trilogií a Raimiho přesný zásah do mého diváckého vkusu. Největší emoce, nejlepší díl. ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Sam Raimi se topí ve své megalománii a ve snaze zachránit co se dá vrství do potápějící se lodi jménem Spiderman páté přez deváté. Vzniká z toho uspěchané a možná právě proto tak nesnesitelně dlouhé nic, které Spideyho posílá neúprosně ke dnu. Na sobotní megafilm na nově stále dost dobré, jako pokračování Spidermanovské série krajně nedostačující. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Zdá sa, že Peter Parker je konečne šťastný. Jeho tajomná identita superhrdinu je stále utajená, chce požiadať svoju lásku Mary Jane o ruku a darí sa mu aj v práci. No dlho to nevydrží. New York začnú ohrozovať ďaľší nebezpeční zločinci, ktorí taktiež disponujú nadľudskými schopnosťami. Aj jeho bývalý najlepší priateľ Harry Osborn sa mu chce pomstiť za smrť svojho otca. Do toho sa mu začne rútiť i osobný život a naviac ho takmer zahubí cudzopasný, symbiotický organizmus. Ukončenie pavúčej trilógie sa nesie v znamení trocha zmäteného scenára, ale za to sú to hotové orgie filmových trikov a špeciálnych efektov. **** ()

Související novinky

Sam Raimi a třetí světová válka

Sam Raimi a třetí světová válka

02.03.2016

Režisér kultovní "trilogie Evil Dead" momentálně tráví čas u návratu svého krvavého dítka, seriálu Ash vs Evil Dead. Fanoušci za něj Sama Raimiho opět milují a pomalu mu odpouštějí třetího Spider… (více)

Joseph Gordon-Levitt je Sandman

Joseph Gordon-Levitt je Sandman

19.12.2013

Nepleťte si jej s „přesýpacím“ záporákem ze Spider-Mana 3. Tenhle Sandman je vládce snů a pochází z komiksové série napsané kultovním fantasy spisovatelem Neilem Gaimanem (autorem Hvězdného prachu).… (více)

Pokračování, pokračování, pokračování

Pokračování, pokračování, pokračování

10.03.2012

Americká kina se po zimní mizérii konečně teší solidní návštěvnosti. Hned několik filmů si vedlo tak dobře, že studia okamžitě nařídila pokračování. Především se daří Cestě na tajuplný ostrov 2,… (více)

Zdřímněte si u televize s Neilem Gaimanem

Zdřímněte si u televize s Neilem Gaimanem

04.09.2010

Sandman je komiksový fenomén. Samozřejmě nemyslíme přesýpacího recidivistu ze Spider-Mana 3. Sandman, kterého stvořil fantasy spisovatel a komiksový scénárista Neil Gaiman (foto), je Pánem snů,… (více)

Reklama

Reklama