Reklama

Reklama

Spider-Man 3

  • USA Spider-Man 3
Trailer 1
USA, 2007, 139 min

Nesmělý student Peter Parker stále bojuje jako Spider – Man proti zločinu. Stále je zamilovaný do kamarádky Mary Jane Watsnové, která právě získala hlavní roli v muzikálu Vzpomínky na Manhattan. Přestože si Peter užívá přízně lidí, médií i Mary Jane, kterou se chystá požádat o ruku, nad jeho životem už se opět stahují mraky. Z meteoru, který dopadl nedaleko místa, kde trávil romantický večer se svou láskou, vyleze černý sliz a přilepí se k jeho mopedu. Uprchlý trestanec Flint Marko, který chce získat pro svou těžce nemocnou dceru Penny peníze na léčbu, spadne na útěku před policií do testovací jámy, kde právě probíhá experiment s demolekularizací. Ta promění jeho molekulární strukturu a smísí ji s pískem na dně jámy, čímž dá vzniknout zcela nové bytosti, Sandmanovi. Navíc je tu Harry Osborn, který Peterovi vyčítá, že mu přebral Mary Jane, a také věří, že Spider – Man zabil jeho otce. Petera, který se dozví, že vrahem jeho strýčka mohl být Flint a nikoli Carradine, se zmocní černý sliz a jako symbiont ho zcela ovládne. Peter se začíná měnit. Jeho síla, energie, ale bohužel také agresivita rostou a jeho temné já ho postupně začíná ovládat. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 074)

Syna.1990 

všechny recenze uživatele

Film by mohl být dobrý jako dva předešlé díly, nebýt přeměny ňoumy Petera v totálně trapného slizouna a pár dalších trapnějších scén a klišé .. Dokonce ve chvíli, když si Parker hraje na ulici na pistolníka, tak jsem i přemýšlel, že film vypnu, ale jelikož jsem velkým fanouškem komiksových filmů, tak jsem i tuto scénu "s menší újmou na zdraví" přežil! Akční scény jsou docela dobré, některé jsou i dost dobré, ale za 258 milionů ty akční scény měli být dokonalé, vlastně i celý film by měl být dokonalý, na místo toho je tento film jako celek, ikdyž se mi to neříká lehce jen podprůměrnou Fantasy. ()

Mire 

všechny recenze uživatele

Pavúči muž na tretí krát a opäť výborne. Mňa to proste bavilo. Lepšie ako dvojka to asi nebolo, ale aj tak veľmi dobrý nadpriemer a pekné zakončenie trilógie, ktorá ani vlastne neviem či bola plánovaná :) Vcelku úchvatný piesočný muž, ktorého stvárnenie muselo stáť asi pekelné prachy :D Opäť výborný slovenský dabing. Teším sa teda už len na Amazing Spider-Mana, ktorý mi už bohužiaľ v rámci kina unikol (okrem traileru ktorý som videl začiatkom roka :D) a som zvedavý ako sa Andrew Garfield popasuje s hlavnou úlohou :) ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

Toto je teda nedôstojné zakončenie trilógie o pavúčom mužovi. Najväčšou slabinou je scenár, hlave časť s vrahom Peterovho strýka (z ničoho nič boli dvaja zlodeji...). Taktiež všeti záporný hrdninovia sú absolútne neporovnateľný s ich predchocami z prvých dvoch častí - žiarlivý fotograf, ktorý sa zmení na čiernu príšerku a milujúci otecko, z ktorého sa stane piesočný oblak, WTF? Z negatívnych postav hodnotím kladne len Jamesa Franca, ktorý má dobrý dôvod na prenasledovanie Spidermana a nie je tam len do počtu. ()

bloody21 

všechny recenze uživatele

nebylo to tak špatné...akorat mně připadlo, ten mimozemský organismus přiletěl v ohnivém meteoritu...a peter ho zničil ohněm...kde je logika? neměla ho teda atmosféra zničit? ()

konysua 

všechny recenze uživatele

Moc přeplácané. Nemožné rozvést tolik postav v jenom filmu. Nechat tam spidermana vs. venoma, myslím, že by to bylo jinak epické. 7/10 ()

Snilek1379 

všechny recenze uživatele

Obrovské zklamání. První i druhý díl se mi strašně líbil, ale trojku zkazili. Komix jsem nečetla, tak nevím, jestli to vše bylo vymyšlené k filmu nebo čerpali z předlohy. Ale mi osobně se děj ani většina zápletek nelíbila. Kam se podělo kouzlo z prvních dvou dílů. Skutečně mě mrzí, že tento díl vůbec vznikl. Moc ráda bych si totiž udělala tečku za druhým dílem a zapsala si Spider-Mana do paměti jako film, který se i se všemi pokračujícími díly vydařil. Mínusy předčily plusy a já si nemohu pomoci. Mezi mými pocity se mísí naštvání a zklamání. Jedna hvězdička za některé efekty a herecké obsazení. ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Jak byly dva předchozí díly jednoduché a poměrně jednoznačně mířící k jasnému cíli, tak v tom je Spider-Man 3 naprosto odlišný. Sází na čtyři hlavní superhrdiny a samozřejmě opět na prsa Kirsten Dunst, to vše balí do spletitého a notně přeplácaného komplexu, který ale stejně může hrdě stát vedle svých dvou starších sourozenců a ani se nemusí stydět. Třetí díl Spider-Mana má někdy možná až příliš přehnaný scény, což ale vynahrazuje, sakra já to sem píšu pořád, J.K. Simmons v roli cholerického šéfredaktora, který je tak naprosto suverénně mou nejoblíbenější postavou z celé třídílné série. ()

Brano 

všechny recenze uživatele

Najslabší diel celej trilógie. Rýchly priebeh deja, s veľkým množstvom záporákov, ktorý sa ani nemohli ukázať naplno. Film už ani nie je o Spidermanovi, ale skôr o Petrovi Parkerovi a jeho vzťahu k Mary Jane. Film má množstvo zbytočných romantických scén, s nudným a nezaujímavým príbehom. A záver sa tiež veľmi nevydaril, ten ohyzd na konci, teda Venom pobavil. Po zvukovej stránke bieda, na takýto film to chcelo skladateľa typu Hans Zimmer. 1* za vizuálne efekty a pár vydarených scén, kedy sa Parker zmenil z blbečka na ešte väčšieho. ()

Boudyy 

všechny recenze uživatele

Film pořád dobrý, na dvojku určitě dost navazuje a příběh posunuje dál, ale kouzlo prvních dvou skvělých dílů trochu pokleslo a tak je z toho "jen" dobrý akční film a ukončení trilogie, které přináší nečekané zvraty v nečekaných chvílích. Dějová linie se Sandmanem je taková nijaká, jeho povahu a motiv sice divák zná, ale jinak je hlavní dění kolem Spideyho a jeho lidí, tudíž nějaké záblesky z minulostia přítomnosti Sandmana jsou spíše zbytečné, postava není rozpracována docela a mnohem lepší by bylo nechat si diváka domýšlet samotného. Ale co se děje kolem Spideyho, nemá obdob. Ta kritizovaná půlhodinka, kdy se Spidey na nějaký čas "převleče" do černého, dle mě nebyla tak špatná, jak mnozí naznačují. Asi nejzajímavější zvrat filmu, kterých tady bylo dost a ta linie s Harrym asi nedůležitější. Co říct dál, trilogie byla zakončena obstojně. ()

PAVLIS 

všechny recenze uživatele

Spajdy tentokrát bojuje s nejlepším kámošem, s chlapíkem z písku, se zlým novinářem, také "bojuje" sám se sebou a se svou holkou. A to je všechno. Celkem úmorné. Jediné, co mě opravdu pobavilo, byl Spajdy zloun. V podání slaďouše Maguira jde o skvělou parodii na podobné přeměny postav. Jenom se obávám, že o parodii jít nemělo. ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Snažím se být tady optimista, protože na rozdíl od jiných sérií je tohle menší zlo, než třeba dokázala udělat sérii Die Hard 5. Výhra to ale také není a snaha vměstnat všude všechno se logicky nevyplatila. Zpětně se ale na trojku dívám jako na solidní blockbuster, který má největší nevýhodu v tom, že přišel po skvělém originu a ještě lepším pokračování. ()

Lukinator 

všechny recenze uživatele

+ Temnota + Agresivní Peter Parker + Skvěle bitvy mezi Petem a Harrym + Pěkný závěr - Oblek nebyl černý spíš takový Šedivý prostě mohl být lepší - Venom také mohl být lepší ()

Tominni 

všechny recenze uživatele

Nejslabší díl trilogie pavoučího muže. Peter je se svou vysněnou Mary Jane, ale znovu se mu daří ji postupně ztrácet a více a více propadat pocity hrdiny, do toho se vkládá tajemná černá hmota, která dokáže změnit Spider-mana do černa. Peter se pak chová stále divněji, když se k tomu přidá fakt, že vrah jeho strýce je stále na svobodě, nastává čas odplaty....... ()

Petule3 

všechny recenze uživatele

Ach jo...jednička skvělá, dvojka taktéž a trojka to zas celý zazdila. Aby v jednom díle měl Spider-Man vlastně čtyři nepřítele, to mi přijde trochu moc. Tvůrci měli film rozdělit na dvě části, udělali by líp. Škoda, potenciál to mělo a pískovej chlapík byl skvěle vytvořený. ()

Nathaniell 

všechny recenze uživatele

Sice půjde můj názor považovat za vrcholově kontroverzní, ale co už? Nejlepší Spajdrmen, kterej kdy vzniknul je podle mě přesně tenhle: Finální - třetí - díl ještě předtím, než se nám prznitelé filmového průmyslu rozhodli servírovat dvoudíl někoho, kdo mně osobně teda vůbec emejzink nepřišel, a následně někoho, komu každej poctivej čech (nejen kvůli dodržení názvu) řekne - jdi domů - jenž (ančto, toto, tamto) byl i análně nadívaný vše-špikujícím Iron Robertkem. Nyní k samotnému filmu - Žádná dementní americká vlajka - což muselo mít za následek neuspokojení amerických choutek... Já vím, já vím. Ale za to si teď můžou pustit kapitána Homokokota. Alter ego - Venom - sice není vysvětleno, odkud se vzalo, ale bylo popsáno výborně. Možná dokonce líp než v novým stejnojmenným filmu. Tady totiž charakterový rysy splývaly, což u Venoma (filmu) není. Jen škoda, že to Spajdrmen nezkusil ovládnout a neovládl. Ovšem vzhledem ke zdejšímu hodnocení i k faktu, že jde o nejlepší film s tématikou pavoučího kluka, dávám jasných 5* ()

mrclTV 

všechny recenze uživatele

Nie úplne zlý, len oproti predchádzajúcim filmom mi príde taký jednoduchší (až hlúpy) - od jednotlivých akčných scén (zblúdilí žeriav na streche mrakodrapu?, cez zrod záporných hrdinov (trestanec sa dostane do molekulárneho laboratória prelezením plotu, tak to bolo ľahké, idem si aj ja zbehnúť do SAVka, určite tam majú nejakú nezabezpečenú dieru v zemi s prebiehajúcim experimentom...) až k životu tých kladných (fakt, že Mary Jane už v divadle nehrá hlavnú rolu, sa rieši dobrú polhodinu, čistá telenovela) PS: EMO Spider-Man so svojimi tanečnými kreáciami na chodníku je presne niečo, čo diváci nechceli vidieť. ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Co to sakra ten Raimi udělal? Totálně posr*l velmi dobrou serií, která sice vždy měla pár chybiček, ale většinou nás také potěšila a dva předchozí filmy jsme si užili, tohle ale bylo moc! První polovina filmu byla typická Spider-Manovská až na to, že už to bylo potřetí to samé a Kirsten Dunst i James Franco, kteří nám nikdy nepřipadali sympatičtí jsou ve svých rolích ještě méně sympatičtí než kdy jindy. Ale druhá polovina byla totální šaškárna. To jak se na Spideyho dostal Venom, to byla hrůza. Chytali jsme záchvaty smíchu a to i na následujícím pohřbu (samozřejmě ve filmu:). A konec byl také zklamáním. Už se to tam moc bilo a efekty, kterými udělali Sandmana jsou směšné. Hold Raimi měl zůstat při zemi a mohl tuto triologií řádně ukončit, ale nedal si říci, a i když to byl v kinech možná trhák, tak u nás tento film nesahá ani na průměr. 45% ()

Související novinky

Sam Raimi a třetí světová válka

Sam Raimi a třetí světová válka

02.03.2016

Režisér kultovní "trilogie Evil Dead" momentálně tráví čas u návratu svého krvavého dítka, seriálu Ash vs Evil Dead. Fanoušci za něj Sama Raimiho opět milují a pomalu mu odpouštějí třetího Spider… (více)

Joseph Gordon-Levitt je Sandman

Joseph Gordon-Levitt je Sandman

19.12.2013

Nepleťte si jej s „přesýpacím“ záporákem ze Spider-Mana 3. Tenhle Sandman je vládce snů a pochází z komiksové série napsané kultovním fantasy spisovatelem Neilem Gaimanem (autorem Hvězdného prachu).… (více)

Pokračování, pokračování, pokračování

Pokračování, pokračování, pokračování

10.03.2012

Americká kina se po zimní mizérii konečně teší solidní návštěvnosti. Hned několik filmů si vedlo tak dobře, že studia okamžitě nařídila pokračování. Především se daří Cestě na tajuplný ostrov 2,… (více)

Zdřímněte si u televize s Neilem Gaimanem

Zdřímněte si u televize s Neilem Gaimanem

04.09.2010

Sandman je komiksový fenomén. Samozřejmě nemyslíme přesýpacího recidivistu ze Spider-Mana 3. Sandman, kterého stvořil fantasy spisovatel a komiksový scénárista Neil Gaiman (foto), je Pánem snů,… (více)

Reklama

Reklama